За изхождането (ЕБХ) - част 6

• 23 327
  • 367
  •   1
Отговори
# 150
Както и предполагах, не можах да дойда днес на срещата, за което много съжалявам Confused Дано следващия път успея.
Дуол, разкажи накратко как мина Praynig

veshti4ka, срещата мина добре - бяхме 26 настоящи и бъдещи майки, 2 татковци, поне 20 бебета и деца  Grinning Специални благодарности на dimitriana, mimsat и Aila, които се включиха активно - страхотни сте! Simple Smile Мисля, че вие и вашите деца бихте могли да убедите и най-големия скептик.   bouquet

Бях отделила повече време за въпроси, защото обикновено бременните и пресните майки питат доста. Този път обаче въпроси почти нямаше, явно защото майките на малките бебета все още не са започнали с ЕБХ-то, а преди да си започнал всичко ти е ясно. Чак когато започнеш се появяват въпросите. Така че може да се наложи да правим още една среща съвсем скоро Simple Smile

Малко снимки

# 151
Grace m ,леглото ни представлява 2 дюшека един върху друг на земята.Високо е към 30 cm и съвсем меко.

Аааа, еееее, казвай ги тия работи Simple Smile Аз какви картини нарисувах в главата си - самО бебе на високата спалня, слиза самО и ака....
За вилицата има време, споко Wink

# 152
   Ее, припомних си една смешка, горе-долу отпреди една година. Simple Smile
   Малена беше на 10-11 месеца и беше много чевръста в катеренето на легла и дивани.
Та един ден, спи тя наобяд, но като дошло време да се буди, радиостанцията загубила
звук и не сме я чули, че се е събудила. А на нея и се ходи по голяма нужда, но никой не
идва да и помогне и така си свръшва работата в гащите, но явно и станало неприятно
и тръгнала да слиза. Прескочила преградната възглавница, слязла от леглото, пред което
бях поставила друга възглавница, за да не тупне на земята и дошла да тропа на вратата.
Много се смяхме и много михме и прахме. Simple Smile

# 153
По въпроса с леглата, то и моята слиза (скоро ще стане на една годинка) от половин месец - завърта корпуса настрани и първо с краката (както си трябва), ама имаме нова мода да си слизаме и от количката(за сега не е в движение, но очаквам включване  Laughing ), обаче днес за първи път детето си каза, че му се ака и то на баща си!  Crossing Arms

# 154
Ми щом ще си разказваме смешки-ето една.
Купихме си ново гърне с махащо се контейнерче:
     .
Сещате се,че от тогава нямаме пишкане извън него. Wink

# 155
 Здравейте и от нас!  Hug

Тези дни не писах за постиженията ни, защото просто нямаше такива. Това моето дете оправдава по всички параграфи зодията си /овен/.  Значи винаги когато реша да го издържа нашият първите 5 мин. кротува и след това започва една борба. Изпъва се, рита, маха с ръце и плаче и в момента, в които го оставя на леглото опикаваме всичко. И започва да се смее, гука и спомен няма от рева преди минута. Идеше ми да се откажа, защото не мога да се справя... Ообачеее днессс .... 3:1 за пиш срещу ако / ако броим и пишкането във ваничката ще  е 4:1 за пиш/, но и куп пелани за пране, де... поне 6 пиш изтървахме  Embarassed   Хванах му аз цаката на малкото. Ще се издържаме докато сучем, реших аз.  Naughty През другото време в гащите, докато не свикнем и двамата...  А акото го хванах с хитрост малко  Mr. Green  Два дни не беше акал и аз му дадох сокче от круша изчаках около 30 мин. и на цицата и над легена.   smile3503  Та записах така и едно пиш   newsm10

newsm78  Щях и нещо да питам, ама се улях и забравих.

# 156
Според мен трябва да спреш да броиш резултата сполука:несполука,защото несполуката на 2 месеца е гаранция за по-голяма сполука на 6 (примерно).
Аз като си спомня началото-все над легенчето се кърмехме и то дълго време-до 4-5 (ако не и по-късно) месеца.Тогава картинката ми се струваше малко глуповата,но сега определено не съжалявам. Wink

# 157
  • София
anilinda , макар че темата е друга, ама да попитам - не ви ли е рано за сокчета? Защо не изчакаш? Виж в кърмаческия в Библиотеката има доста полезни неща по въпроса Peace
А щш се отнася до пишкането - не се притеснявай, всичко ще си дойде по местата. Може би не му харесва позата, тогава просто слагай специални чаршафчета или дебели пеленки и го дръж върху тях, а като видиш, че пишка, казвай "пиш". По този начин ще почне да свързва двете неща, а постепенно ще свикне и с позата. Когато е по-спокоен, нахранене демек, след 10-15 мин го издържай, тогава вече ще трябва да му е дошла музата да пишка, а няма да се гърчи, защото ще е нахранен и добър Laughing

# 158
Анилинда, подкрепям всичко казано от Вещичка и Димитриана.
Спри да броиш и се наслади на моментите с бебето  Heart Eyes

# 159
Здравейте, момичета!
Да споделя как върви при нас:

Малката постоянно си казва, когато има "пиш" или "ако"-най-често като прикляква лекичко,хваща се за гащичките,поглежда ме ИЗРАЗИТЕЛНО в очите и казва "А,а,а!"  Joy
Понякога се опитва да ме мами и ако след 2мин. не го повтори,значи ме е "изработила" да й обърна внимание!  Mr. Green
Няколко пъти вече и сама си сяда на гърнето,разбира се с гащите и така си пишка.  Crossing Arms
Като отидем на гости,кадето има по-големи деца,с памперси, ни гледат като извънземни и се самоуспокояват, че аз МЪЧА щерката и затова тя ми "ойдисва на акъла"!  ooooh!
Проблемът е обаче,че последните 2 седмици малката нощем не ми даваше да я изпишквам - буди се,суче,върти се,защото й се пишка,но щом само усети, че й докосвам гащичките и наддава вой,като дори си ги дърпа да си ги обуе,ако случаааайно съм й ги свалила.Тогава я оставям,и съответно след 20 мин. и двете сме мокри,защото спим сгушени!  Laughing
Дано е било период-отминал вече...снощи устиска от 11 до 5!

Поздрави на всички!  Hug

# 160
  • София
Здравейте, момичета!
Имам огромно желание и ние да се включим във вашия отбор. Имам син на 2 годинки и дъщеричка на 1 месец. За пръв път прочетох за ЕБХ, когато сина ми беше на 6-7 месеца. Тогава започнах да го слагам на гърне и да го изпишквам над мивката. Резултатът беше - нямаше наакан памперс, а пишкането след сън винаги го хващах. Тогава вече ходех на работа и неможех постоянно да съм до него, но горе долу имах някакви успехи с гърнето.  Лятото дойде и аз махнах памперса, заради горещините. Само, че от този момент нататък моето момче отказа да се изпишква, когато го подканя. Перях си мокри гащички на воля. Дойде есента и аз пак върнах памперса и така приключихме с опитите за ЕБХ. Понякога го оставях по голо дупе, обясних му да казва "пиш" и това си беше. Така и не прояви желание да ползва гърнето. Сега съм му свалила памперса, но единственият успех е да ми казва, когато вече е свършил работата. Пак се върнахме на напикани гащи, но по-добре така, отколкото да ходи със запарено дупе. Равносметката е, че не успях да приложа ЕБХ при моето момче Sad.  Вече е на 2 годинки, а ми отказва да пишка при покана (малко след това локвичката е налице). Знам, че аз съм си виновна. Сега не искам да повтарям грешката си. Дъщеричката ми е само на месец. Постоянно е до мен (на ръце). Забелязах, че има някакъв ритъм в акането. Дори мога да позная кой памперс ще е нацапан. Видях, че понякога пишка след като и измия дупето (не ползвам кърпички). Понякога и казвам "пиш пиш" над мивката и тя се изпишква (понякога Wink). Последното дали се води за ЕБХ - незнам, но мен много ме радва. Вече съм си купила тензух за подложка. Сега да си задам въпросите.
1. От кога се започва с ЕБХ? Все още ми се струва много малка. Мисля да изчакам да стане поне на 1.5-2 месеца. Вие кога започнахте?
2. Подложката от тензух ще върши ли работа ако се сложи в ританки или ще трябва да търся гащички? 
3. Тези от вас, които за започнали отрано - как точно процедирахте? Бебето е без памперс, а само с пеленка. Предполагам, че сте слагали нещо за да не намокрите леглото. Всичко това придружено с подкана към бебето да пишка. Предполагам, че в един момент се улавя ритъма на изхождане. Аз така си го представям, а наистина ли е така Wink?
Видях съобщението за срещата, но все още не мога да си представя да натоваря катуна и да ходя на обществени места. Предполагам, че пак ще има подобна среща. Надявам се, тогава да имам възможност да дойда.
Предварително ви благодаря!

# 161
e_angelova, здравей и ти!  Grinning
1. Започнахме на 20 дни, но ей така, да опитам. После четох, че е добре да се започне към 40- я ден, но има момичета, които са започнали и по- рано. На 1 месец мисля, че е добре.
2. Подложката от тензух аз поне слагам в гащички. Ританките са по- широки и ще се размести.
3. Започнах да изпишквам/ изаквам докато кърмех. Някои момичета пишат, че подлагат хавлиена кърпа, аз по- рядко съм го правила. В началото почти постоянно кърмех над легена. На леглото като съм я оставяла задължително е върху камара пелени  Grinning. Малко по- късно започнах да подавам и звуков сигнал(към втория месец), щото ми беше странно в началото  Blush. Още не съм уловила изцяло ритъма. Да не говорим пък, че от седмица някъде се хили като я подканяме, знам че и се пишка и като я оставя след 2 минути е мокра, но не и се впечатлявам твърде  Wink.
Снимките от срещата са много хубавки и милички  Heart Eyes

# 162
Здравейте Simple Smile
Аз да докладвам как вървят нещата при нас. Ами като цяло добре вървят. Вкъщи негово височество се размотава по голо дупе с най-голямо удоволствие. Пишка (и ака, но това си е нормално за него) в гърнето. Случва се да има по някоя локвичка от време на време, но е по-скоро случайност и при екстремни обстоятелства - днес например падна, удари се и се напишка от стреса Whistling Навън също се осмелявам да го изведа без памперс. Големият напредък е, че се научихме да се издържаме на ръце и вече спокойно го изпишквам навън, ако не закъснея, разбира се.
През нощта спи по голо дупе и се буди два пъти за пишкане.
Прекрасно е   bouquet

# 163
1. От кога се започва с ЕБХ? Все още ми се струва много малка. Мисля да изчакам да стане поне на 1.5-2 месеца. Вие кога започнахте?

Според Ингрид Бауер се започва от раждането. Така и направих.

2. Подложката от тензух ще върши ли работа ако се сложи в ританки или ще трябва да търся гащички?

Може с гащички, а може да се сгъне така: http://www.diaperware.com/picturepages/flatfolding.htm

3. Тези от вас, които за започнали отрано - как точно процедирахте? Бебето е без памперс, а само с пеленка.

В началото само издавах звуци, когато виждах или чувах, че прави нещо. При смяната на памперса (ползвам многократни памерси) го оставях за известно време по голо дупе. Ако пишкаше, казвах "пишшшш". Наблюдавах какво прави преди да свърши работа - дали има някаква по-различна мимика или движения на тялото или нещо по-различно, някакъв сигнал.
След това по време на кърмене започнах или да му слагам пеленка между крачетата и да наблюдавам какво прави, или да го държа в полулегнало положение над леген. В началото изхождането в легена беше почти винаги с гърдата в уста. След това постепенно започнах да изхождам след сън и малко след кърмене. На 1 месец започнах да изхождам през нощта - спи по голо дупе, когато се размърда го кърмя над легена. Обикновено нощем успяваме да останем сухи.
На 1.5-2 месеца ми писна да мия легени, през деня вече изхождам само в мивката - много е удобно.
В момента на 3 месеца - наакани пелени почти няма. Вкъщи е по голо дупе. Изхождам когато мога, през останалото време постилам пелени и пишка върху тях. Навън е с многократните памперси. Но и навън изпишквам, когато ми е удобно.

Много хора питат за сигналите. Да, има ги. Лошото е, че се променят. Тамън ги научиш и започва някакъв нов етап.  Grinning
В началото, например, винаги издаваше един много специфичен звук, докато пишкаше, после това изчезна. Сега като го видя, че изритва пелената из под дупето си, все едно вече е мокра - 99% се готви да се изпишка. Кога му се ака се ориентирам по пръцкането, или пък става неспокоен - давам гърдата, засуква, пуска я, нерви се - значи отиваме на мивката  Grinning
Освен това има някои закономерности - ако е спал малко, около 30 мин -  след сън няма да пишка веднага, ще минат поне 10 минути. Ако пък е спал над 2 часа, тогава трябва да суче веднага и ще се изпишка по време на кърмене. Такива работи.

Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 23:41 от Duol

# 164
Ами,Ангелова-точно това е ЕБХ.То е индивидуално за всяка майка и всяко бебе,така че всичко си зависи от вашия екип.
Аз започнах от 40тия ден,защото преди това се възстановявах психически и физически от шока на едно секцио и просто бях забравила за БХ.Общо взето chiges и Duol  са ти написали всичко,което се сетих и аз.В началото пишкат по-честичко-дръжте се над легенче,в банята или кухнята  и докато кърмите.Аз непрекъснато подавах звукови сигнали и да ти кажа работеха още от началото.Особено сигнала за акане,който по-късно се превърна в универсален,защото тя не възприе другия.
Миналата година бяха големи горещини и аз я оставях съвсем гола,а понеже имаше много силни колики беше непрекъснато залепена до мен и така бързо разбрах ритъма и.Той е свързан с кърменето обикновено.Иначе и аз мисля,че гащичките ще са ти по-полезни от ританките.Ако не-остави я голичка и само я завивай (примерно).За бебетата (като са по-малки) е по-добре да усещат мокрото под себе си,защото започва някак по-бързо разбират кога се цапат и кога не от деца били някакво време с памперс.Друг трик е ако използвате някаква подложка и отгоре хавлиена кърпа и пелена,за да не се запарява дупето.

А иначе много ми се иска да ви кажа,че вчера открих в детския магазин до нас ("Ванеса" се казва) много малки гащички и то по 80 ст.Не знам дали ще стават за новородено,но за около 3 месечно бебе (или поне такова пухкаво като нас) стават.Ако някоя има интерес-мога да купя и да донеса на някоя среща или да питам от къде ги купуват...

mata_kosmata,на Калина също и се случи да се напиша от уплаха,но чак като я гушнах.Доста се учудих,но явно се отпускат изцяло в ръцете на мама.Случавало ми се е да се напишка като се върна след дълго отсъствие...странна работа...

Общи условия

Активация на акаунт