Хиперактивност с дефицит на концентрация - тема 3

• 72 565
  • 475
  •   1
Отговори
# 375
http://www.familyconstellationsbulgaria.org/zanas.html  Тук пише 4е тази жена се е занимавала с Томатис терапия. Имате ли информация дали практикува в Бг и какви са отзивите за нея?

# 376

Танюшка-кое считаш ,че е по-трудно за дете с ХА и ДВ -да контролира хиперактивността или дефицита на вниманието(говоря за пубертетната възраст)/?В тази възраст то  вече трябва да има  готов собствен модел на поведение, нали? newsm78
 Hug  bouquet
   veselcheto, не знам какво  да отговоря на въпроса ти кое по-трудно се контролира.  Да, тийнеджърът на тази възраст вече има изграден характер и модел на поведение. Вече ги оставям сами да се оправят в живота , а аз само гледам отстрани с надеждата, че добре съм ги възпитала.

# 377
Здравейте! Вече започнахме работа със специалния педагог, за който ви споменах по- рано.Бяхме и на преглед в "Карин дом", но там ще започнем същинската работа през септември, защото тогава оформят групите.

Mama na Harry, Ние ходихме при невролог във "Св. Марина" и при психиатър във клиника "Младост". Доволна съм и от двете посещения, не като решение на проблема, а като откриването на такъв, защото ние си мислехме, че детето е по- глезено и ще се оправи като тръгне на градина да ама не. Ако тогава знаех за проблема нещата може би щяха да са по-добре, но и сега не е късно . Ние тепърва започваме със терапиите. Хубаво е че сте се замислили над поведението на детето си толкова рано. Още съм нова във форума, но повярвай ми вече съм по- спокойна благодарение на майките, които имат по- голям опит и помагат на нас и нашите деца като на свои.
Ако желаеш ми пиши на лични и ще ти дам координати на специалисти, можем и да се срешнем лично.

# 378
Зламома, къде се изгуби? Липсваше ми! Радвам се, че вече започвате работа с малкия сладур.
Аз да споделя, че вчера бях на открит урок по математика в ДГ. Момичета, незнам как Мими ще се справи с математиката, но определено и е трудно. Имаме много работа още. Като гледах вчера на какво ниво са другите дечица, ми идеше да ревна с глас. Ама вече от опит знам, че това не помага. Mr. Green Мими се справя добре единствено с геометричните фигури - разпознава ги безпогрешно. Трудно им изброява страните обаче, някак абстрактно и се вижда сякаш. Confused От понеделник започвам да си я прибирам на обяд от ДГ, за да мога докато малката спи, ние да работим.

# 379
Благодаря Мари_Анка, отново имах проблем с компютъра, но сменихме твърдия диск и вече е окей. Ще се включвам по- често   bouquet

# 380
Здравейте! И аз да споделя моите притеснения. Вчера като прибирах малкия от градина госпожата ми даде едно панталонче, което трябва да приготвя за 30.05 защото децата ще имат спортен празник.Аз естествено се учудих и попитах и той ли ще играе като се има в предвид състоянието му, но тя ми отговори, че не иска да го дели от останалите деца, и че щял да играе с по- малките - в групата са деца от 2,5г. до 4,5г. Увери ме, че детето се справяло, ама аз нали си го знам та се притеснявам да не хване на някъде Embarassed. Игрите ще са в физкултурния салон на училището, ще има много родители и аз ще мога да се скрия така, че да не ме види, защото ще дойде при мен.Надявам се да не се изложи много, но утре ще се разбере.

# 381
ZLAMOMA не се притеснявай важното е че включват детенце в мироприято на групата и ние имахме спортен празник Ивчо се подупи по-вече докато направи калбо но остана доволен от себе си. Grinning успех на малчо

# 382
Зламома, ти знаеш, че и аз имах такива терзания покрай тържеството и откритите уроци в ДГ. Във вторник присъствах на открит урок по математика, излишно е да споменавак с какви чувства отидох. Дори говориг с учителката да ида по-рано, за да си я прибера и да не участва. Благодарна съм и на тази жена. Успокои ме и отсече: "Няма да я делим от другите деца!"
Сега вече знам, че това всъщност са много полезни мероприятия. Така и аз научавам върху какво трябва да наблягаме у дома, до къде е стигнала Мими и така.

# 383
  • sofia
"Няма да я делим от другите деца!"

Попаднали сте на госпожи. Ние, обаче не. Споменавала съм за ежедневните оплаквания които слушам за хиперактивното поведение на Алекс. Вече ми минава покрай ушите и даже след 5 мин. не помня. До като свикна беше зора, много вътрешно го приемах и не ми се отразяваше добре. Вчера са имали тържество, за което никой не сметна за нужно дори да каже. Да, аз си вземам детето на обяд, а тържеството е било от 16ч. Алекс не участва, никой нищо не каза за него  Sad, а съм сигурна, че щеше да се справи с тоя тъп патешки танц, ролята на тяхната група. Чувам от другите майки, че се купуват жълти чорапи, блузки, питат ме, намерихме ли вече, аз пък отговарям "не още", какво да им кажа Sad. Не е желано мойто дете там, за това от септември сме в друга ДГ.

# 384
КиФличко, силно те прегръщам. Толкова мъчно ми стана. Ми не е редно да постъпват така!
Оплаквания слушах и аз, ежедневно... Много болно ми беше. Аз също го преживявах много тежко. Докато един ден не се заговорих с две майки, чиито дечица са в нашата групичка. Оказа се, че учителките се оплакват и от техните деца точно толкова, колкото и от моето. Та от тогава и аз приемам оплакванията по-спокойно.
Марика беше споделила в темата за новата учебна година за времето, когато дъщеричката и постъпила в първи клас. Как ходила в училището и стояла до вратата на класната стая и сърцето и се свивало като слушала как госпожата се кара на децата. Мислила си, че нейното момиченце руши дисциплината. И когато свършил часа, отишла да си поговори с учителката. А тя и казала: "Ама вие какво си мислите, че само вашето дете вдига шум?" Laughing Всички са просто деца. С проблеми, без проблеми - все деца! Еднакво не им се стои на едно място.

# 385
  • София и там където не се пуши

Чувам от другите майки, че се купуват жълти чорапи, блузки, питат ме, намерихме ли вече, аз пък отговарям "не още", какво да им кажа Sad. Не е желано мойто дете там, за това от септември сме в друга ДГ.

Точно това ще им кажеш и ще ги туриш учителките в черния списък. Оооо след мен и други (от 19-то училище) от тази учителка (г-жа Ценкова) са си махнали напълно здравите деца. Проблема е с учителките - да се махат. Ама ги търпят - защо ли. В новата детска градина ще се родиш, то не може без проблеми всеки има проблеми, ама да ти гонят детето.

# 386
  • Пловдив
Кифличке, е пре нас същото се случи. Ние вече полягваме в детската, но го взимам първи, и тържеството се очаква да е към 17,30. Ние с дечко се върнахме, защото госпожите два - три пъти ми казаха, да сме дойдели. И слагам го аз да седне до децата в групата си, нали уж и той е част от колектива, даааа, ама те не "предвидили" Иван и столчетата с едно по-малко, та щерката на едната госпожа стоя права. Това както и да е, но аз стоя до тях да го пазя малкия да не му щукне да тича на някъде, и една баба възропта, че не виждала, пък аз каквато се бях размекнала от жегата и се изрепчих, че стоя за да си пазя детето, че е палав. И едната лелка - да съм идела в "публиката", която нестига че беше наредена на най-върлото слънце, ами и на 100 метра от децата - как да го наблюдавам детето. newsm78И Казвам им, че не искам да ги затруднявам да им го оставям на тях.И #Crazy Едната госпожа, явно изнервена - ами то.. и двамата трябваше да сте в публиката, нали това си го говорехме, пък то... Много ми падна пердето, в прав текст и казах, - добре, като не сте ни " предвидили", ние ще се измести, тя взе да ми се моли да съм го оставела сега  детето, то си стояло. И наистина "хипер палавото" се държа страшно сдържано и кротко, за разлика от " нормалните" ,дето в един момент ги хвана скуката и почнаха да се закачат. Та с тея тържество е мъка, обещах си да ходя чак като има какво да ми покажат, защото и ние не участвахме......

# 387
Бързам да се похваля. Спортния празник мина много добре. Аз разбира се и повечето майки се криехме, за да не ни видят децата.Моето момченце се държа добре, като се има в предвид, че започнаха в 10.00 с най- големите и малките започнаха да щуреят, защото трябваше да чакат ред до около 11.00 . Сещате се, че едно нормално дете не може да седи толкова на едно място, а да не говорим за едно хиперактивно. Естествено гвоздея на програмата беше моя син. Едно момиченце играеше с лента и нашия се нареди до нея с маракаси в ръка и започна да имитира, че пее на единия, като на микрофон. Беше много смешно  Joy, но по нищо не се отличаваше от другите деца, стоеше си на пейката, пляскаше с ръце и се забавляваше. Доволна съм newsm10

# 388
Зламома,а детенцето има ли вече приятелчета в градината?
Радвам се за хубавото настроение и твоите несбъднати страхове:)
Стимулирай и най-крехкото приятелство:)
Усеща се в нета радостта ти-съпричастни сме:)  bouquet Hug

# 389
Благодаря! За приятелчета от страна на моето момченце не знам точно, но сутрин като го заведа в ДГ няколко деца веднага идват в съблекалнята и започват да му викат името и той много се радва. По- скоро те го търсят отколкото той тях. Има и едно момченце, с което като са навън са много палави и госпожите с усмивка ми казват " Като са вътре- добре, ама като се съберат вън каквото прави единия- това и другия, не смеем да ги изпуснем от поглед".
Днес директорката, която е и госпожа на групата с голямо неудобство ми каза, че решили да оставят моето дете в същата група с по- малките дали имам нещо против.Аз разбира се нямам, защото там са до 4,5г. и също са по- палави, и по- трудно ще им се набива в очите,а и в голямата група ще му е по- трудно сега. Може би след Нова Година , зависи и от него разбира се ще помоля да го изместят.
Мисля, че учителките тук са много добри педагози, защото до сега не са се оплакали сериозно от него. На въпроса ми дали е слушал те винаги ми казват "Е като всички, но поне спи на обяд"

Общи условия

Активация на акаунт