Колички за близнаци - продължение :)

• 50 444
  • 367
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,

Gloriana Simple Smile браво за снимчиците и на мен ми харесва количката, но още се двоумя. Би ли казала само колко кг е горе долу количката и гаранция за колко години има, а и дали сервиза е само с Ст.Загора, мерси предварително. Ако успете да я сгънете да кажеш колко са в сгън.положение габаритите и  Simple Smile. Още веднъж мерси предварително Hug 

Около 21кг е ,има една година гаранция .Попитахме за сервизното обслужване на количката ,ако нещо се случи ,момичето в магазина ни обясни ,че повредената част трябва да се върне при тях в магазина.Попитахме за възможността с куриер да я изпратим ,отговорът им беше ,че за тях няма никакъв проблем ,дадоха ни всички видове телефони и начини по които можем да се свържем с тях за всякакви въпроси.Ние не сме имали проблем със сгъването на количката ,а размерите в сгънато положение остават същите както в разгънато състояние на количката - намалява се единствено височината на половина -ширината и дължината и остават същите ,а именно 79сам - ширина и дължина - 1,03м

Оказа се ,че в багажникът на колата ни е имало какво ли не и това е била причината ,за да не можем да я вкараме ,вчера през деня си решихме този проблем ,но тук държа да кажа ,че все пак ,ако колата е с малък багажник ,възможността да не влезе в него съществува.

Здравейте, да се включа  и аз по въпроса с количката от Стара Загора. Изчела съм всички теми за двойните колички, но от този тип имаше само в чужбина. Може ли да ми кажете колко лева струва тази количка и дали нормално влиза през вратите вкъщи? Бях се спряла на Кангароо Дуо, но сега съм готова и да размисля, ако цената не е космическа. Малко е тежичка, дори доста, но пък мисля че е много пълноценна и по нищо не отстъпва на единичните колички. Предполагам че вече сте я изпробвали - лесно ли се управлява? А иначе мисля още в събота да отидем на място да я видим! Аз също се интересувам колко гаранция има!

Цената и е 395лв, продава се и една такава количка втора употреба за 250лв.
По въпроса дали влиза нормално през вратите ,отговорът ми е ,че това е много относително зависи колко са ви широки вратите, ние скоро ги сменяхме нашите и си закупихме широки врати,в момента вътрешният им размер е 84см и количката минава лесно,но ако вратите ви са по малки от 80см мисля че ще имате проблем с прибирането на количката.

Ние живеем на третият етаж и асансьора ни е м много тесен и нито една количка за близнаци не може да се побере в него и тъй като количката е тежка ние си решихме проблема като я прибираме в гаража, когато колата е в гаража прибираме количката вътре в колата.
С количката сме излиза ли само веднъж за няколко часа ,времето беше страхотно и сме нямали проблеми с управлението на количката.

Танини е много права ,че с порастването на бебета количката ще става все по трудна за управление, но за себе си смятам ,че жената е най гъвкавото същество на света и винаги успява да намери начин да си улесни живота както може да върши 10 неща едновременно Simple Smile.
По въпроса с това ,че предните и гуми не се въртят ,аз лично предпочитам така ,защото с първото ми дете на количката и се въртяха гумите и редовно мъжът ми ги пускаше и много трудно се предвижвах с пуснати гуми по неравните ни тротоари.Аз винаги ги застопорявах да са неподвижни ,защото аз така по лесно си управлявах количката,затова за мен това не представлява проблем.

Пожелавам на всички ви да направите възможно най добрият избор за количка ,която да отговаря на вашите изисквания и потребност ти.
Поздрави.

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 14:38 от gloriana

# 211
  • София
Ако предните гуми са малки и двойни наистина е кофти минаването по тротоарите, аз затова държах на големи гуми, но въртящи се; тези колички обаче пък са по-обемни - перфектна количка няма  Peace

# 212
Ако предните гуми са малки и двойни наистина е кофти минаването по тротоарите, аз затова държах на големи гуми, но въртящи се; тези колички обаче пък са по-обемни - перфектна количка няма  Peace

не съм съгласна за колелата Sunglasses

# 213
  • София
С кое по-точно

# 214
че е кофти предните колела да са двойни и въртящи се и по-малки от задните Simple Smile

Моята беше подобна- , нямала съм никакви проблеми с придвижването.

# 215
Момичета какво ще ми кажете за ABC Design Zoom! Влюбих се в нея и се чудя заслужава ли си да се дадат 1000лж за нея! А,ако знаете някъде по изгодно да я има още по-добре!

# 216
мами, имам питане за количката Пег Перего- ария туийн...ако някой знае

модела 2009- в каталога пише че е за близнаци , не "деца с малка разлика във възрастта"
Т.е не 60/40, и не пада само едното място до пълно легнало положение

Някой виждал ли е новия модел и в кой магазин? (в софия по възможност)

И друго: нашите бебчета ги чакаме средата на април. Първите 1-2 месеца мисля да не ги извеждам по паркове и градинки, ами тук в двора ни (демек в кошчетата за кола)
После ще стане лято, а за следващата зима ще са на 7-8 месеца.
Въпроса е имам ли нужда от зимни кошове?

Кога децата започват да седят?
Извинете за тъпите въпроси, но аз засега нямам представа как се сменя памперс и се къпе бебе Simple Smile

# 217
  • София
red_girl8602 това ABC Design Zoom голяма мания изглежда. Ако ги имаш паричките , не му мисли , все пак доста време ще я ползваш и има всички екстри , от пълно легнало положение, кошници за кола до...въртене на посоките за да си комуникират гамените  Laughing Laughing Laughing Аз съм с две колички + отделно кошниците и няма да ти казвам , колко място заема всичко това. Защото подходих малко пестеливо и не съобразих съвместимостите и т.н. Когато си с колата и количката с кошниците , кошниците отиват в купето, а само една  рамка остава за прибиране в багажника. Аз след секциото , няма да ти казвам какъв ужас изживявах със сгъването на цяла количка и качване в багажника. След всичко което написах се самоубедих , как 1000та лева си струват  Laughing Laughing Laughing за количката  Peace

# 218
Кога децата започват да седят?
Извинете за тъпите въпроси, но аз засега нямам представа как се сменя памперс и се къпе бебе Simple Smile
[/quote]

Здравей Венче,

Много е относително ,защото това кога детето започва да сяда зависи от развитието на самото бебче ,но в повечето случаи ,бебетата започват да се учат да сядат около шестият,седмия месец.
А за зимните кошове,зависи единствено от теб,но когато бебетата са на 8-9 месеца,според мен ще имаш нужда от такива или нещо което ще ги предпазва от студа.

Поздрави,

# 219
мисля, че зимния кош няма да ти е нужен, но зимни чувалчета си трябват  Peace

# 220
red_girl8602 ABC design  я има в Пигис Хаус в София, но аз след като бях видяла нея видях след това First Wheels, ииии кръв ми капеше от сърцето като я плащах, но сега съм страшно доволна, това за двете малки колела отпред не съм съгласна, количката ми е много маневрена освен това е здрава и всичко й е лесно...в един немски сайт знам че се продава АБеЦе дизайн и че доставят до България, http://www.rotalis.biz/Kinderwagen/Zwillingswagen:::3_13.html мен ми искаха 40 евро доставка... Simple Smile

# 221
  • София
  Малко коментари за количката  - RING DUO - Полска www.adbor.pl
  Моята първа количка преди две години мисля че беше подобна, пак полска, може би по-стар модел. Тук може да видите една неина снимка - снимка1 и снимка2
   Така от опит да споделя, беше ми много удобна за новородени и малки деца, но от момента в който почнаха да сядат започна кошмара. Първо ще опиша положителните и страни и после недостатъците, може вече в по-новите модели да са решили някои от основните проблеми.
   Предимства:
   1. За легнало бебе и с портбебетата в комплект е много удобна. Зимния и вариант с покривалото е много удобен и тогава промазания плат е предимство.
   2. Дръжката може да се мести отпред и отзад, тоест за новородени бебета е много удобно да гледате отред към тях. Също помага и когато слънцето пече да завъртите дръжката, защото с чадърчета става още по широка и огромна. Това тоест местенето на дръжката беше основната причина да я избера навремето.
   3. Невъртящите се гуми не ми бяха проблем след като свикнах да я използвам, а по-големия им размер определено си беше предимство по нашите улици.
   4. Благодарение на липсата на преграда беше в известна степен по-широко.
   Тоест за новородено бях доволна, но оттук започват оплакванията ми.
   Недостатъци:
   1. В момента в който започнаха да се изправят и да се опитват да седят седнали открих един много голям недостътак на тапицерията, а именно от промазан плат и самия дизайн на седналото положение, тоест основата където е задничето е напълно успоредна на пътя, и образува прав ъгъл с облегалката. В резултат на това на малките им беше адски неудобно, постоянно се смъкваха и изплъзваха от друсането, независимо колко са стабилни. Съответно не им се стоеше седнила.
   2. Коланите бяха така захванати отпред пред крачетата и отзад на седалката че колоккото и да ги стягах си оставаше една дупка която няамше как да се намали и съответно те винаги успяваха да се измъкват и да се опитат да се возят прави. Това се превърна в един постоянен кошмар и борба и аз бях безсилна, случвало се е и да се преметнат през перилото на летния вариант, затова понякога ги носех едната в слинг, другата в другата ръка и тиках количката със свободната ръка.
    3. Много от копчетата тик-так които захващат отдевните части може би отново заради промазания плат се скъсаха и измъкнаха от него, замалко да ги изръся при едно слизане от бордюра, всъщност май го направих защото отзад ако не е плата, няма нещо което да спре изсулването на порт-бебетата. На много места плата се измъкна по шевовете и изобщо почна да става доста очукана
    4. Оказа се че въпреки че не е голям проблем липсата на преграда в някои случаи не е и предимство.
    5. Нямаше дъждобран и когато не е в зимния вариант е доста открита, което си е сериозно неудобство в дъждовни дни.
    6. За капак като станаха по тежки от теглото им, а моите хич не се едри на годинка бяха 7,5 кг дръжката се изкриви и реално май не се отчупи защото се задържаше на пласмасовата част, която се използва за смяната на посоките, която от своя страна пък дотолко се изкриви че вече не можеше да се сменят посоките.
    7. Прага отпред в летния вариант е доста отделечен от тях и реално ако са вързани не могат да се държат удобно за него за упора, а ако го стигат не може да се облегнат назад,просто основата долу където е задничето е доста широка.
     Мисля че ако се помъча ще се сетя и за още неудобства, но най-вече ми пречеше наудобното положение седнали и нежеланието им оттам да стоят седнали и невъзможността ми да ги задържа заради непрактичните колани. Ако това е решено, не е лош избор. Но тези две нещица направиха буквално използването и поне от моя страна за невъзможно, добре че ми дадоха за ползване друга количка. Може би при по-кротки и спокойни бебета това няма да е толко голям проблем, но на моите определено имаше нужда от по различен тип количка.
     Някога е препоръчвах и хвалех, но това беше до към 6-7 месечната им възраст, съжалявам че се намесих и бях малко по-подробна
     Да се оплача че сега пък се опитвам да избера единична удобна количка и да не допусна подобни грешки и с нея  Simple Smile

# 222

Да се оплача че сега пък се опитвам да избера единична удобна количка и да не допусна подобни грешки и с нея  Simple Smile

Aila сигурна съм че ще намериш много добра количка, все пак избора на единични колички е доста по голям.

# 223
мами имам количка на пег перего duette,но е страшно тежка вече.Какво да правя ?Няма ли от тия пластмасовите колелца /триколки /за близнаци.

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 21:58 от buba824

# 224
Ох болна тема са тези колички!
Буба мисля да си купя количката на Пег Перего Duette,намерих я втора ръка,но трябва да реша възможно най-бързо.
Моля ви кажете си мнението! Бебките ми трябва да се родят началото на юни,а количката се продава с 2 кошчета за кола.Може ли да ползвам тях лятото, а зимата с покривалата на седалчиците?

Общи условия

Активация на акаунт