Първокласници /16/

• 39 992
  • 314
  •   1
Отговори
# 150
  • някъде ... тук ...
И Ради досега само "Аз съм българче" е учил наизуст от читанката. Ама ... казва една вечер - за утре е. Добре, че почти го знаеше, само бъркаше местата на някои куплети ooooh!

# 151
Да Ви питам от Читанката всички текстове ли четат в училище или прескачат. При нас четат през 2-3 страници.А пък си мисля,че това са най-подходящи за тяхната възраст, щом са в Читанката, но може и да греша.

# 152
Да Ви питам от Читанката всички текстове ли четат в училище или прескачат. При нас четат през 2-3 страници.А пък си мисля,че това са най-подходящи за тяхната възраст, щом са в Читанката, но може и да греша.
При нас засега четат всичко под-ред,но са имали само едно стихотвоение на изуст от читанката

# 153
има ли някой представа дали утре ще е учебен ден в училищата? моят син е такава мъгла, че изобщо не разчитам на достоверна информация хем го инструктирах сто пъти сутринта да попита и да ми се обади Simple Smile

# 154
има ли някой представа дали утре ще е учебен ден в училищата? моят син е такава мъгла, че изобщо не разчитам на достоверна информация хем го инструктирах сто пъти сутринта да попита и да ми се обади Simple Smile

Няма да се учи.  Simple Smile

# 155
  • сред люляците
Аз се сдобих със списъка от препоръчителни книги за ваканцията. Ето какъв е нашият:

1. "Български народни приказки"
2. "Български народни приказки" - Ангел Каралийчев
3. "Патиланско царство" и "Патилански истории" - Ран Босилек
4. "Ванко забраванко", "Не правете като тях, за да станете за смях", "Книжко моя, сладкодумна" - Асен Босев
5. "Хитър Петър"
6. "Къщичка под снега" - Елин Пелин
7. "Гори тилилейски" - Елин Пелин
8. "Приказки за тебе" - К. Константинов
9. "Празничен календар"

Из чуждата литература

1. "Пипи дългото чорапче" или "Карлсон, който живее на покрива" - А. Линдгрен
2. "Приказки" - Шарл Перо
3. "Басни" - Лафонтен
4. "Басни" - Езоп
5. "Приключенията на Пинокио" - Карло Колоди

# 156
При нас почти не прескачат, а и близо половината стихотворения ги учат на изуст. За домашно рисуват илюстрации на четеното в клас. Не съм сигурна обаче, дали текстовете наистина са най-подходящи за да се научат да четат. Нямам нищо против българската литература, но изобилието от диалектни и излезли от употреба думи мисля че само ги затруднява. Струва ми се, че е добре да четат кокото може повече "непознати текстове", но не и "непознати думи". Има време да обогатят речника си.

# 157
здравейте   Hug  . Скоро не сьм писала , но ви чета редовно , за да си сверявам часовника   Mr. Green

Нямам нищо против българската литература, но изобилието от диалектни и излезли от употреба думи мисля че само ги затруднява.

Peace  . Сьгласна сьм с тебе. Дьщеря ми непрекьснто ме кара да и обяснявам диалектните думи , да не говорим , че и е трудно да ги произнесе правилно. Иньче и те до сега са учили наизуст от Читанката само - " Аз сьм Бьлгарче" .

Имам вьпросче кьм всички по повод подарька за класната за края на годината - ще купувате ли нещо от името на класа и ако да , може ли да споделите какво ще бьде. В класа на Яна повечето деца ги вземат бабите и не можем да стигнем до консенсус с тях относно подарька. А  аз вече се изчерпах на идеи . Благодаря на всички предварително....   Hug

# 158
Малеееееее , какъв е тоя списък бе то няма изчитане това чудо  Rolling Eyes.

# 159
  • София
Да, и нашите няма да учат утре.  Simple Smile

Аз вчера купих подарък за ваканцията на моят син!  Hug
 - Сборник задачи по математика за 1.ви клас.
Жестока майка съм аз, мда. Mr. Green

Моят синковец, обаче, виждам, че му е интересно и все задава въпроси със събиране и умножение Thinking. Все пита колко е 400х400, а 10 000х10 000, или 0х1000 и разни такива непрекъснато. Даже се състезават децата помежду си, кой ще каже правилният отговор.  ooooh!
Та, виждам някакъв интерес от негова страна и реших, че сега му е времето и аз да побутна малко. Thinking
Та, в интерес на истината, се зарадва вчера много на сборника и го подхвана веднага Grinning. От мерак да покаже, колко го бива Mr. Green, започна отзад напред да ги решава задачите, щото те другите били в бебешки за него Laughing.
Зарече се да прави по 2-3 страници на ден. Та да видим. Party
Дано не му мине мерака скоро. Grinning

# 160
  • София
Аз се сдобих със списъка от препоръчителни книги за ваканцията. Ето какъв е нашият:

1. "Български народни приказки"
2. "Български народни приказки" - Ангел Каралийчев
3. "Патиланско царство" и "Патилански истории" - Ран Босилек
4. "Ванко забраванко", "Не правете като тях, за да станете за смях", "Книжко моя, сладкодумна" - Асен Босев
5. "Хитър Петър"
6. "Къщичка под снега" - Елин Пелин
7. "Гори тилилейски" - Елин Пелин
8. "Приказки за тебе" - К. Константинов
9. "Празничен календар"

Из чуждата литература

1. "Пипи дългото чорапче" или "Карлсон, който живее на покрива" - А. Линдгрен
2. "Приказки" - Шарл Перо
3. "Басни" - Лафонтен
4. "Басни" - Езоп
5. "Приключенията на Пинокио" - Карло Колоди
Това горното, как да го разбирам.
Че аз трябва да му ги чета, или той сам?!  newsm78
Само не ми казвайте, че е второто, щото ще прихна!  Laughing

# 161
  • някъде ... тук ...
Снощи класната каза, че им е приготвила 10 книжки за лятото, но са препоръчителни, не задължителни. Само, че се разбрахме на децата да каже, че са задължителни Twisted Evil И да записват в читателските дневници, които им подариха от училище за празника на буквите, какво са прочели и какво са разбрали. Да видим какво ще излезе.

Иначе рождения ден минал добре. Бесняли и дивяли. Едва ги извиках да дойдат да ядат торта. Аз успях да стигна тъкмо за тортата след родителската среща.

# 162
  • София
................................................................
Това горното, как да го разбирам.
Че аз трябва да му ги чета, или той сам?!  newsm78
Joy
А аз имам подозрения, че моят син до абитуриентския си бал ще е приключил със списък от този вид   Wink
Между другото и аз съм позакупила сборници по математика и литература, които ще му запълват и разнообразяват дългите мързеливи летни дни!  Mr. Green

# 163
  • Варна
..

Започвай да се смееш! Joy

# 164
  • София
На нас още не са ни дали списък.
 От този публикуваният - Креми е чела от от 1 до 5 българските и от 1 до 3 чуждите. Пинокиото може и да го е чела при баба си - не знам.
  А басните на Езоп са толкова тъпи, че не знам защо ги дават за първолаци. Лафонтеновите са хубави - имаме една страхотна книга с твърди корици и чудни илюстрации.
  За мой срам не се сещам в тези Елин Пелиновите Гори Тилилейски за какво се разказваше. И Празничен календар не ми говори нищо.

Днес сме на работа, а Креми не пожела да остане вкъщи сама(оставяли сме я, но много й се виждат 12 часа да стои сама). Та е на отглеждане от колежките на мъжът ми днес.
 Още не й давам да излиза сама навън. Ами страх ме е. Пускате ли вашите деца навън сами(имам предвид в София, щото при майка ми я пускаме)?

Общи условия

Активация на акаунт