Първокласници /16/

• 39 992
  • 314
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз също не го пускам тук в София сам навън. За съжаление, дори и да иска - няма как да стане. След работа и училище се прибираме привечер, трябва да му прегледам творенията през деня, да вечеряме и да лягаме... А през уикендите и ваканциите обикновено е с родителите ми на вилата - виж, там е друга работа! По цял ден скитори самостоятелно. Но вилата е в една махаличка в планината, събират се деца и играят.
Момичета, за зеленото училище трябва да купя дъждобран. Вчера попитах в два три детски магазина, но нямаше... Някакви идеи от къде да се сдобия с такава вещ?

# 166
  • сред люляците
Това горното, как да го разбирам.
Че аз трябва да му ги чета, или той сам?!  newsm78
Само не ми казвайте, че е второто, щото ще прихна!  Laughing

Ами казаха, че сами трябва да ги четат Rolling Eyes и да започнат с басните, че били по-лесни  Shocked

# 167
  • София
Вени и аз търся дъждобран, защото на Креми нейният й е малък и отиде при брат й Laughing, ама не съм намерила.
Миналата година имаше в Бокал и в един магазин на Дондуков за играчки(известен ама му забравих името), та ще ходя и там да проверя, ако намеря ще кажа. Казаха ми да проверя и в един магазин на Шишман, ще отида следобяд.

# 168
  • Пловдив
Вени, трудно ще намериш дъждобран по детските магазини, и аз съм търсила преди. За тази година купих два на дъщеря ми от магазин втора употреба - съвсем запазени, качествени, маркови и за 1 - 2 лв.  Peace

# 169
  • дядовата ръкавичка

За тези от линка пише, че са дъждобрани. Дано да ви свършат работа.

http://www.smenzamen.com/advanced_search_result.php?keywords=%E4 … E4%EE%E1%F0%E0%ED

На нас още не са ни дали списък.
 От този публикуваният - Креми е чела от от 1 до 5 българските и от 1 до 3 чуждите. Пинокиото може и да го е чела при баба си - не знам.

Страхотна е Креми! Браво на нея! Laughing
Александър чете основно комикси и Франклинови истории. По-дългите, тип "Пипи" чета аз - на него и сестра му.

Още не й давам да излиза сама навън. Ами страх ме е. Пускате ли вашите деца навън сами(имам предвид в София, щото при майка ми я пускаме)?

И да искам, няма къде. Живеем в къща във вилна зона, в която има само улици и къщи. Места за игра липсват - площадки, полянки .... нищо! Ако имаше, вероятно щях да го пускам.

# 170
  • Пловдив
Да, пускам я сама навън от миналото лято, няма проблеми. Ама тя ходи и сама на училище и се прибира сама. Но все пак сме в Пловдив, в тих и спокоен квартал, не в София, не пресича големи улици, всичко ни е наблизо, в София не знам дали щях да я пускам.  newsm78

# 171
  • Карлово
Относно книжките Веси е чела Басните на Езоп и Лафонтен - като по-трудни.  newsm62
Българските народни приказки, ако се има предвид 33 български........, Гори телилейски на Елин Пелин и 1-ва глава от Пипи.........
Дъждобран пелерина, червен, купувах от Джъмбо по Коледа уж за подарък, пък Весето си го избра и остана за нея. Не е лош и е само 5.50, а не 35 лв като в магазините за дрехи.

# 172
  • София
Мерси за инфото за дъждобрана - там пък не се сетих да проверявам.

Страхотна е Креми! Браво на нея! Laughing
Александър чете основно комикси и Франклинови истории. По-дългите, тип "Пипи" чета аз - на него и сестра му.
Ааа, не е толкова страхотна - сега нещо се мъчи на Хари Потър - мислех, че ще я привлече, но явно като е гледала филма и не й е толкова интересна- още е до средата на книгата, от един месец се ослушва.
 Просто чете от много отдавна и щеше да е грехота да не  е прочела поне част от изискваните книги.
 Иначе пък с удоволствие чете на брат си - кефи се като я слуша Grinning

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 14:42 от Етиа

# 173
  • София
Благодаря на всички за идеите за дъждобрана!  bouquet Познати ме посъветваха да потърся и в магазин за риболовни принадлежности Simple Smile
Айла, в линка, който си пуснала има много приятни моделчета, благодаря ти!   bouquet Но не знам защо съм с идеята, че дъждобрана трябва да е дълъг, а тези ми се струват къси... Въпреки, че зеленото училище ще е в края на май началото на юни, в спикъса, който са ни дали преобладават изискванията за топли дрешки, високи обувки, които да обхващат глезана и дори зимно яке и зимна шапка /+ лятна с козирка/.

Момичета, още нещо искам да споделя. Виждам се в чудо с опазването на дрехите и обувките на моя калпазанин!!! Ако щете ми вярвайте, но маратонките му не изкарват повече от месец!!! Направих разделение на дрехите и обувките - има такива за игра и други за училище. Въпреки това всичко се къса, лекьосва и съсипва на общо основание  #Crazy Непрекъснато тича, пробва дали са му "бързи" маратонките, после пробва дали им "хващат спирачките"  Shocked и на финала са вечно цъфнали и разлепени отпред  ooooh! В следствие на търчането се пада често, естествено в локви, кал или треволяци, така че и панталоните му са или скъсани на коленете или приличатна камуфлажно облекло с преобладаващи зелени и кафяви петна! Имам чувството, че съм родила прасенце /да не кажа свиня  Embarassed/

# 174
  • София
О, Вени - повечето са така.
Моята уж кокона, обаче тази година ми разказа играта - дреха повече от едно обличане - абсурд. Винаги колената на всички панталони - кафяви, до черни, дупето също(седят по земята) - ръкавите сиви, за якетата направо нямам думи какво беше - цяла зима повтарях, че нямам 5 якета за седмицата и не могат да съхнат. Вечер с мокри кърпи пооправях положението на шушляковите неща ooooh!
Обувките са и като на морски пехотинец - нищо общо с първоначалният вид. Баща й ги маже, лепи, лъска и вечерта пак същото. Не знам как изкара с едни ботуши зимата.

# 175
  • София
О, Вени - повечето са така.
Моята уж кокона, обаче тази година ми разказа играта - дреха повече от едно обличане - абсурд. Винаги колената на всички панталони - кафяви, до черни, дупето също(седят по земята) - ръкавите сиви, за якетата направо нямам думи какво беше - цяла зима повтарях, че нямам 5 якета за седмицата и не могат да съхнат. Вечер с мокри кърпи пооправях положението на шушляковите неща ooooh!
Обувките са и като на морски пехотинец - нищо общо с първоначалният вид. Баща й ги маже, лепи, лъска и вечерта пак същото. Не знам как изкара с едни ботуши зимата.
Joy  Joy  Joy ооооох, как ме разсмя с описанието! Знам, че са така децата, ама като ходя да го прибирам от училище, моя винаги ми се вижда най-мърляв! И още нещо, не седят по земята, а лежат по нея и за по-готино се придвижват от една до друга точка с търкаляне, това съм го виждала с очите си!

# 176
дъждобрани видях миналата седмица в Джъмбо, а и имаше и в магазин Бокал

# 177
Относно излизането на вън ние сме облагодетелствани от това че живеем в малък град  и е на вън постоянно ходи сам на училище и на танцова и обикаля квартала .
За книгите още не са им дали списък но тържеството за завършване на учебната година ще бъде във градската библиотека и сигурно там ще им покажат и книжките който трябва да четат.
Сега всеки четвъртък не се занимават с читанката а имат час в които обсъждат приказки който госпожата им е дала да прочетат през седмицата и си водят читателски дневник.

# 178
Здравейте  bouquet

И Криси беше на екскурзия вчера - много му е харесало. Всичко, което е чул сякаш е попил и разказа дума по дума Wink

Не са му дали още списък с литературата, която трябва да чете лятото. Но като го погледнах - той някои неща ги е чел, но наистина ми се струва много това за четене Embarassed На тържеството на буквите госпожата им подари на всички деца по една книга"Торба Басни", каза, че ще им е много полезна за 2-ри клас.

За сборникът задачи по математика за 1-ви клас- решил го е почти целия. Той им беше като учебник за часовете по СИП Математика.

За излизането на вън-излиза само с мен или някой възрастен. Сам ме  е страх да го пускам Embarassed Понякога , за да види , че му имам доверие го карам да купи хляб, кисело мляко и той е доволен, че е полезен и се чувства по- голям.

Извинявайте, че не ви споменавам поименно, но все още се ориентирам в темата  bouquet

Един въпрос  ме мъчи мен от известно време - до кога ще учат децата? До 24-ти май, или до края на месеца?

Слънчев ден ви пожелавам  bouquet

# 179
  • Карлово
Нашите завършват на 23 май.

Общи условия

Активация на акаунт