Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви съвети за коликите сподели една майка?
Какви съвети за кърмене сподели една майка?
Какви съвети за измерване на температурата на бебето споделиха майките?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви съвети за коликите сподели една майка?
Една майка споделя, че медицинската сестра й е дала съвети за коликите. Тя препоръчва да гушкате бебето, като го приближите до корема си за успокояване. Освен това предлага вариант с пластмасово шише с топла вода, което да поставите в коремчето на бебето. Друга майка споделя, че гушкането помага, особено от таткото, като препоръчва използването на топла кърпа или друго топло нещо. Освен това споменава, че прилагането на леблебия може да помогне в случаи на колики.
-
Какви съвети за кърмене сподели една майка?
Една майка споделя, че пие чай на Хип за кърмачки и смуче хомеопатично Ricinus communis 5. Тя се притеснява, че гърдите й не стават твърди преди кърмене, но друга майка я уверява, че това не означава липса на кърма. Съветва я да изчака реакцията на бебето преди да започне с дохранване. Освен това, друга майка споделя, че не е имала достатъчно мляко и се наложила да дохранва с АМ, но подчертава, че майчината кърма е най-добрата храна за бебето.
-
Какви съвети за измерване на температурата на бебето споделиха майките?
Майките споделят различни методи за измерване на температурата на бебето. Една майка препоръчва използването на електронен термометър, но се съмнява в неговата точност. Друга майка съветва да използвате живачен термометър, като същевременно предупреждава за риска от грешки при измерването. Освен това една майка споделя, че не се тревожи за температурата на бебето си, предпочитайки да изчака до изпиването му, вместо да рискува да го безпокои в дупето.
-
Какви съвети за къпане на бебето споделиха майките?
-
Какви съвети за справяне с болестта са споделени?
Все повече се притеснявам.
И естествено да честитя на всички новообебили се мами най-голямото щастие на тоя свят! Да са им живи и здрваи бебоците, да ги радват, да растат усмихнати и щастливи!
Типично по овенски, беше решило да си е тая дата и се роди няколко минути преди 12ч.
Направиха ми епизиотомия, после ме зашиха и ми дадоха да го видя, но много за малко. Само да кажа - епизиотомията не съм разбрала кога точно са я направили,

Страшното е от 7 до 10 см – затова че –
ще полуея от ужас ако си разболея децата
писна ми от тея болести ............
Трескаво ми е, болят ме мускулите, пари ми гърбото и носът, отпаднало ми е! УЖАС! Докторът ми каза да пия Колдрекс. И в съчетание с това, че беба вече много ми тежи и не мога място да си намеря, като легна...Как можах точно сега да се разболея?!?!
Обаче служителят се смили над мен, и ми каза, че може и по телефона да ми се обади и да ми го каже. Значи имало начин все пак да не се разкарвам лично.
След като родих по този начин се чувствам ДЛЪЖНА да го споделя с възможно най-много кандидат-мами. А едни от първите ми думи към мъжа ми, когато се видяхме след раждането бяха : "Пиши във форума веднага - който има вариант "епидурална упойка" да го направи !"
Мисля, че ме беше послушал.
Даже искаха да ни задържат в болницата заради това. Вчера ни изписаха глюкоза, но няма кога да му я давам - между храненията той хърка.

На теб лично пожелавам скоро и ти да гушкаш твоя бебок ...
от нас !!!