Ще хапнат козуначе и ще се борят с яйчица ЯНУАРСКИТЕ добри деца

• 17 826
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
  • София

Орхидейке, струва ми се, че трябва да си позабършеш лещата на фотоапарата, май (или на телефона, не знам с какво си снимала)
Тоя ефект(тип романтична мъгла) се получава когато някой си остави отпечатъка по стъклото...

# 76
Пепито, много мъчно ми стана като прочетох през какво минавате  Sad Стискам палци да се стабилизира малката ти кукла и скоро да е добре  Praynig Praynig Praynig

Галитка, Мишленце, честити ви нови коли и чанта!  Joy Със здраве да ги ползвате!

Али днес беше за първи ден на ясла, след 2-седмичен домашен арест  Mr. Green Даже се разплака сутринта - не можах да повярвам ... Дано утре да не плачка и да е най-вече здрава, че тези болести ми омръзнаха вече  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 77

DIVA_ORHIDEQ, най-после се свършиха мъките при вас със зъбките PeaceТи по колко пъти/ден кърмиш?Аз през нощта по няколко пъти.Като сме навън не се сеща, но приберем ли се и идва по няколко пъти при любимките си.Иска ми се да останем само с нощните кърмения, но кой ме пита мене Mr. Green
Да най после край с мъките.С кърменето сме по 2 пъти на ден но дъллллго дълго но и мене кой ме пита щом дойде някои на гости или седна да говоря с някой тя почва да ме ровичка под блузата и вика ДИДИ ИСКА МАЛКО МАКО newsm78

# 78
Благодаря ви много заа куража, Hug Hug Hug

Сега се връщам от работа,много съм гладна и лягам,утре свекито ще я гледа до обяд,след това съм аз.

Да знам че  може  да увреди слуха,затова се притеснявах най-много.На комшийка,детето на 2 години така с Гентамицин му  увреждат слуха,а от там и развитието му се забавя.

# 79
  • София
Пепито, то не че ми е работа, ама по принцип - що не вземете да смените този педиатър... или се консултирайте и с други мнения. Адито на снимките изглежда детенце пълно с енергия, едва ли е толкова болнава, колкото я изкарват ... че и АБ ви се насъбраха (то, вярно че и сезона си беше такъв де, ама все пак  Thinking) От едно на по-силно лекарство и имунитета все пада и така се върти човек в омагьосан кръг, от който трудно се излиза. Thinking
Успех и бързо възстановяване този път!
Vili4ka, така е като не е ходила дълго на ясла - и ние го имаме този момент, но за 2-3 дни и като я оставям сутрин и гледам бързо да изляза и да не се заговарям с лелката - бързо отшумява.  Peace
mishlentze, яка е чантата!  Peace

аз да ви се оплача (пак) - от 2-3 дни Вики се чеше непрекъснато по и около ушите и по врата и тила. Тази вечер й измихме и косата и хубаво изтъркахме около тях, и вътре изчистихме добре, ама не! Докато заспа се чеса по ушите почти непрекъснато.  #Cussing outВътре ли я сърби нещо, отвън ли ... суха ли й е кожата - незнам!  Thinking иначе видимо няма пъпки или др. Незнам да мажа ли с нещо, от какво ли може да е това?

# 80
Пепито, как се реши да ползвате този антибиотик, толкова ли няма някой друг, та този точно. Вашия педиатър е за бой, дано всичко е наред се моля Praynig Да не би да прави и Ади алергия към препаратите в яслата? Моите така реагират на хлора - сополи и после кашлица, която зимата ставаше ужасна и накрая се лекуваше с антибиотик. Сега пролетта по-добре се справят, но пак си имат сополи и кашлица. Точно днес говорихме майките за тези препарати, аз вече съм писала писма къде ли не и с директорката говорих, надявам се да успея да се преборя. Дано и при вас се окаже нещо по-леко Praynig

Галита, идея нямам какво може да е, но ако е някоя шарка, дето се изкарва само по веднъж, може да ни почерпите Mr. Green Само дано не е това, де , че на теб сега с коремчето само това ти трябва ooooh!

Аз днес бях на лекция за сексуалното възпитание на деца до 7 години. Бяха я организирали в одз-то на децата безплатно. Не беше лоша лекцияа, но готови отговори не дават, трябва всеки да импровизира. Препоръчаха литература. Нещото, което ме втрещи е коментираното мастурбиране при деца на 4 години #Crazy И то съвсем нормално си го коментираха родителите Shocked В смисъл - "детето знае, че вкъщи може, но навън не", че "детето знае, че тялото му е свободно и т.н." Аз ли съм изкукуригала нещо или просто съм назад с материала Shocked Коментираше се, че когато им е скучно на децата или когато са нервни или ей такива разни неща. И че до 1-2 клас горе-долу обикновено отшумявало  Shocked Това пък още повече ме втрещи Laughing Как ще отшумява, ами в тийнейджърството какво правят децата като съзряват полово newsm78

Утре пък имаме тържество на цветята в детската ясла, щели да пеят и да играят една игра пред нас, та ще си взема камерата да снимам. Това ще им е първото тържество в яслата. Въобще богата програма в нашата ясла. Party

Мерси за честитките, момичета, да ви се връща петорно Heart Eyes И колите и чантите Hug И по едни близначета на второ раждане на който му предстои Laughing Разнополови, като моите Joy

# 81
mishlentze и аз така в началото си помислих.Сетих се за вас и си викам дали не е от препаратите.Но има и нещо друго,майка ми прави ремонт и май не се беше измирисало и ние й се на тресохме за уикенда.Както и да е,Ади да се оправя,но много ме е яд,мъж ми мивика да си ходя на работа,тяхните ще ли да я гледат.Мен ми се свива сърцето,като знам че те и 1 ден не са я гледали.Аз не съм им я оставяла,никога.
А мен сега ме напъждат на работа да си ходя.Нали пари трябват,изядоха ме докато почна работа.
Педито исках ощеминалата год. да я сменя,мъж ми не дава.Нали свекъра работи в бърза помощ,там го знаят и ко шъ кажат,недоволни .
От както тръгна на ясла  30.09 до 30. 04-това е 6-ти АБ Shocked

# 82
  • София
Педито исках ощеминалата год. да я сменя,мъж ми не дава.Нали свекъра работи в бърза помощ,там го знаят и ко шъ кажат,недоволни .
Ама как така бее - нито ти я гледат, пък и мнението искат да им зачиташ! Живеете в голям град - какво е това - 'щели да кажат...'! Я се абстрахирай от тези неща и си гледай детето както на теб ти подсказва сърцето - запиши го при който педиатър ти намериш за добре (м/у другото юни месец не е толкова далече!).
А това с 6-те АБ (въобще не предполагах, че са толкова много!) - ми то си е по 1 АБ на месец - той като бонбонки ви го изписва вече!  #Cussing out #2gunfire Как ще излезете от това непрекъснато пиене на АБ!? ooooh! Горкото детенце, много мъчно ми стана за Ади ... пък и сега като не можеш ти да си я гледаш.

Аз днес бях на лекция за сексуалното възпитание на деца до 7 години. Нещото, което ме втрещи е коментираното мастурбиране при деца на 4 години #Crazy И то съвсем нормално си го коментираха родителите Shocked В смисъл - "детето знае, че вкъщи може, но навън не", че "детето знае, че тялото му е свободно и т.н." Аз ли съм изкукуригала нещо или просто съм назад с материала Shocked Коментираше се, че когато им е скучно на децата или когато са нервни или ей такива разни неща. И че до 1-2 клас горе-долу обикновено отшумявало  Shocked Това пък още повече ме втрещи Laughing Как ще отшумява, ами в тийнейджърството какво правят децата като съзряват полово newsm78
Shocked втрещена съм, нямам коментар ... и аз явно съм назад (още не съм чела нищо по въпроса, де). #Crazy Мале, какво ни чака! Да споделят мамите с по-големи деца...

# 83
  • Madrid
На първо място искам да честитя рождения ден на Мишленце ,макар и на патерици!  bouquet
Пожелавам ти щастието,което те заобикаля да не те напуска никога!Бъди здрава преди всичко и все така находчива! Heart Eyes

Пепито,аз този път съм съгласна с мнението на Галита.Не дава гаранция,че сега,след като изпие Ади тези лекарства и се оправи,другия месец няма пак да се разболее,защото имунната система ще е паднала значително.Аз също не съм доволна от педиатъра на Самуил.Още октомври месец той предположи,че е със симптоми на бронхопневмония и ни изписа антибиотик и Вентолин/Самуил изпадаше в истерия,когато идваше ред за вдишване/.Оправи се бързо,но месец по-късно се повтори кашлицата,температурата...бях сигурна,че педиатъра ще изпише антибиотик,затова потърсих алтернатива-свързах се с лекар,който се занимава с олиготерапия/приличат си с хомеопатията/ и с ампулите,които тя предписа излекувах отит,страхотна кашлица и сополи,температура.По настояване на мъжа ми отидохме и пре педиатъра,който назначи антибиотик/по-силен/ за десет дни! ShockedНе го послушах.Януари месец  се разболя отново...лекувах го със същите ампули,изписани от олиготерапевта.Сега отново е болен и отново давам ампули.Има подобрение.С олиготерапевта разговаряхме още при първото посещение и стана ясно,че тя не отрича антибиотика,но само,когато се налага.Сподели,че при такъв вид вируси и настинки има  алтернатива.С това ме спечели.Дори съжалих,че миналата седмица се съгласих с мъжа ми да дам Торбекс за конюктивита,защото вече имам капки и за него,без антибиотик.Но трябваше да изчакам още два дни,а в семейството вземащи решение сме отново двама...Според мен би могла да се консултираш с още един специалист,дори да не е хомеопат или олиготерапевт.В такива моменти е по-важно действието пред притеснението.Успех!!! Praynig
Лика,аз отбих Самуил през лятото и пак си търси мляко под блузата ми.Като заключение все ми казва"нама макооо!" и аз му отговарям"няма мамо,има уиски..." Outta Jointстранно ме гледа обикновено
Дес,Вяра не проявява ли желание да суче като вижда Хриска/която е изключително симпатично бебе между другото/?
Аз сега ще подавам документи за яслата през септември.Споделяла съм ви,че като цяло съм доволна от гледачката на Самуил,но винаги бих предпочела градина/ясла/ поради ред причини.Наех нея,защото всичко стана бързо и не можах да се организирам.
Дейзи,мен най ме притеснява разболяването,другите ежедневни нужди се нагаждат според ситуацията,така мисля.
Роси,не мога да не отбележа,че споделеното от теб по повод съня ти с Бояна ме впечатли.Понеже съм малко скиптична,когато става въпрос за интуиция,усещане,не знам...наистина съм впечатлена. Simple Smile

# 84
# 85
ludmilana , много ми харесваш с новата прическа, и със старата също Hug

Пепито, как е Ади днес? Съчувствам ти за това, което преживявате ти и Ади. Hug
И аз съм изумена от избора на антибиотик, при толкова нови варианти - все пак сме в ХХІ век.

Мишленце, чантата ти е страхотна! Обожавам големи чанти.

ilindi4ka , така е. Интуицията ми е много силна, особено що се касае за
близки хора. Имам някои забележителни случки на тази тема, но друг път ще разкажа.
И аз съм песимистично настроена, по принцип за гадателства, пророчества и други.

Усмихнат пролетен ден на всички Hug Heart Eyes

# 86
  thumbsup отива ти Flowers Rose

Пепито Как е Ади ?  Confused
Хич да те ти пука какво щели да кажат , вие ако си решите , ще се запишете където си искате , това си е вашето дете , и те не бива да ви се месят , това си е ваш избор. Може да мрънкат , ама вие си решавате как си е по-добре за вас ...

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 10:12 от Мимито & Светла

# 87

Ох, дали и ние нама да я подкараме така... От 1 юни ще почваме на ясла и ние ... newsm78
Чувала съм ,че децата като зациклят така с пиене на антибиотик през 2-3 месеца , и се поради нарушената реактивност на организма и понижаването на имунитета стават като абонати за антибиотик през 2-3 мес.
Четох за една стандартна профилактика след антибиотични лечения -
 Thuya 15 CH- вторник- четвъртък- събота - по 5 зрънца,
 Monilia albicans 15 CH- понеделник- сряда- петък - по 5 зрънца дневно.
 Лактофлор- 3 х 1 таблетка. Това са млечно кисели бактерии. (или друг пробиотик за деца - Ентеросан)

Но  всъщност не съм я прилагала тая схема понеже в аптеката до нас нямаше Thuya , а и аз всъщност нали след ангината на Мимито й давах клеева тинктура и бирена мая ...
(защото преди 2мес пак беше пила антибиотик-пак ангина, и се стреснах да не стане и Мимито "абонат" за АБ)
През май и юни мисля пак да й давам , та да си подсилим имунитета за тръгването на ясла ... Дано наистина да върши работа както казват  Praynig (като се разболяваме да се разминаваме само с хреми и кашляне , без антибиотик)

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 10:14 от Мимито & Светла

# 88
Ето ви нещо весело за разведряване на настроението Grinning
http://www.youtube.com/watch?v=EFizOEYE_WM&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=JVJIrpgHAW8&NR=1

# 89
Честит Рожден Ден, bordima!

Много здраве, положителни емоции и семейно щастие ти пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт