Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са най-важните витамини по време на бременност и в какви количества трябва да се приемат?
Кои напитки са най-подходящи по време на бременност?
Кои са най-полезните храни по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са най-важните витамини по време на бременност и в какви количества трябва да се приемат?
По време на бременност е важно да се приемат определени витамини, като фолиева киселина, витамин D, желязо, калций и омега-3 мастни киселини. Например, фолиевата киселина е важна за растежа на бебето и се препоръчва дневен прием от 400-800 микрограма. Витамин D е важен за здравето на костите и мускулите, като препоръчителният дневен прием е 600-800 IU. Желязото подпомага производството на червени кръвни клетки с препоръчителен дневен прием от 27 мг. Калцият е необходим за здравето на костите и зъбите с препоръчителен дневен прием от 1000-1300 мг. Омега-3 мастните киселини са важни за развитието на мозъка на бебето, като препоръчителният дневен прием е 200-300 мг.
-
Кои напитки са най-подходящи по време на бременност?
-
Кои са най-полезните храни по време на бременност?
По време на бременност е важно да се консумират храни, богати на фолиева киселина, калций, желязо, витамин D, омега-3 мастни киселини и протеини. Някои от най-полезните храни включват зеленчуци като спанак и броколи, цитрусови плодове, яйца, риба (особено сьомга), млечни продукти (като мляко и сирене), ядки и семена (като бадеми и ленено семе), месо с ниско съдържание на мазнини (като пилешко или пуешко) , както и пълнозърнести храни като кафяв ориз, киноа или овесени ядки.
-
Кои са най-добрите упражнения за бременни жени?
-
Кои са най-ефективните техники за справяне със стреса по време на бременност?
. В смисъл, че след 4 месец я пиеш за себе си а преди това за бебчо.
, нали съм бременна... В 20 г.с съм вече и аз се подготвям теоритично за раждане и отглеждане, че ми е за пръв път. Намерих един сайт който искам да ви споделя, четете интересно е за мамите, който искат възможно най-естествено да си гледат бебоците -
.
.Здрасти,Мишлето
Пиаф,пиши де,то е приятно,кво..?Хубава статия,не ми се смейте,мооля,но това ЕБХ ми zвучи много абстрактно и....не zнам..Но хубаво е човек да се обраzова все пак...
,а сега zнам,че няма по хубаво от това детето да проходи босо(с буйки),ама късно..УЖ орт.обувки държаха крачето правилно,а сина ми сега е с плоскостъпие.Още не можем да го оправим.Сега живи и zдрави 100% няма да го правя.Та май природата си zнае работата най добре.Аz не бих стягала нищо
Даже ми направиха забележка (свекито) да не се държа за корема, но аз го правя несъзнателно 
Това е най абсурдното иzречение,аz,слава богу,нямам такива съветници