СЕПТЕМВРИйските мъници здраво раздават ритници!

• 9 810
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро момичета искам да ви питам вие до кога ще пиете волевата киселина?
Аз нещо се обърках един казват до края на бременността други до края на 3-4 месец.

Моята докторица ми обясни, че на бебето влияе до края на 3 и началото на 4 месец, но е хубаво да я пия до края защото помагала за усвояването на желязо ли беше, що ли  newsm78. В смисъл, че след 4 месец я пиеш за себе си а преди това за бебчо.

# 211
Здравейте, момичета!
Аз съм се включвала един два пъти, но обикновенно ме мързи да пиша  Wink, нали съм бременна... В 20 г.с съм вече и аз се подготвям теоритично за раждане и отглеждане, че ми е за пръв път. Намерих един сайт който искам да ви споделя, четете интересно е за мамите, който искат възможно най-естествено да си гледат бебоците - http://www.bezpeleni.info .

За фолиевата киселина, до 3 месец и след това, ако майката е с нисък хемоглобин пак, точно защото помага при усвояването на желязото, но то си я има в зелязосъдържащите препарати, които изписват - феро фолгама, малтофер фол ...

# 212
Асенце, сега ако не бяхме бременни, щях да ти предложа да се напиеме заради добрите ти новини!!!  Twisted Evil Twisted Evil  Twisted Evil

# 213
Абе хора искам да ви питам нещо много важно. Какво ще кажете за стягането на крачетата на бебчо през първите 40 дни при повиването. Много разнородни мения има сред моите познати. Поводът за въпроса е проблеми със ставите на бебочката на един познат, която е на два месеца и сега се налага да го стягат детето с колани. И докторите казали, че тва било заради факта, че не е стягано с пелени в началото #Crazy.

# 214
Абе хора искам да ви питам нещо много важно. Какво ще кажете за стягането на крачетата на бебчо през първите 40 дни при повиването. Много разнородни мения има сред моите познати. Поводът за въпроса е проблеми със ставите на бебочката на един познат, която е на два месеца и сега се налага да го стягат детето с колани. И докторите казали, че тва било заради факта, че не е стягано с пелени в началото #Crazy.
Абсолютни глупости!
На запад е забранено. Дори препоръчват да се повиват бебетата на широко. Защото много лесно се измятат тазобедрените стави и след това става голямо мазало.
Аз си нося кръста от това повиване - изкривен таз, крив гръбнак от лумбалните прешлени надолу и лесно луксиращи се тазобедрени стави.

# 215

Аз живея на изток, но не бих си стягала крачетата на дзвера

# 216
Таничка - в Занзибар да живееше нямаше такива глупости да ти наговорят. Точно повиването и стягането в пелени (имам предвид истински повой, с който се опъват и пристягат крачетата) води до луксация. Крачетата на бебето си стоят свитички в коленцата и разкрачени - като на жабка. И това е най-естествената и благоприятна поза. Точно затова се говори, че памперсите профилактират луксациите. Така че проблемът при бебето на познатите ти е другаде, но не и в повиването (или е в повиването, ако са го повивали). Точно поради тази причина вече назначават ортопедичен преглед в първия месец след раждането. Така че да знаете педиатърът ви е длъжен да ви даде направление за ортопед още на първата консултация!!! И си го търсете като наследство. Това се прави, за да може да се отреагира навреме при евентуални пълни луксации или наченки на такива.
Та с две думи - бебетата НЕ се повиват. Оставят се свободничко да си ритат. Дори като се носят в слинг или кенгуру е задължително краченцата им да са разкрачени около коремчето на мама Peace

# 217
ама днешните баби ги питай, ще те убият за тия памперси, щяло да стане детето кривокрако те как ни били стягали нас като вързопчета smile3515

# 218
Здравейте,дами Sunglasses .Здрасти,Мишлето  bouquet Пиаф,пиши де,то е приятно,кво..?Хубава статия,не ми се смейте,мооля,но това ЕБХ ми zвучи много абстрактно и....не zнам..Но хубаво е човек да се обраzова все пак...
Тая,това със стягането и повиването беше отречено отдавна.Май бях чела,че по скоро предиzвиква,отколкото поредпаzва от луксаций.Ето примерно,мен "хубаво"ме посъветваха сина ми да обувам в "ортопедични" (уж)обувки,когато прохождаше #2gunfire ,а сега zнам,че няма по хубаво от това детето да проходи босо(с буйки),ама късно..УЖ орт.обувки държаха крачето  правилно,а сина ми сега е с плоскостъпие.Още не можем да го оправим.Сега живи и zдрави 100% няма да го правя.Та май природата си zнае работата най добре.Аz не бих стягала нищо  Joy

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 11:43 от desi manova

# 219
Да ви кажа честно, така като си гукаме и ми е толкова хубаво някоя мама като сподели нещо хубаво за бебока, че все едно за моето мушмороче се отнася  Hug
Аз лично говоря на мъничето непрекъснато. А ръцете ми не слизат от корема ми  Heart Eyes Даже ми направиха забележка (свекито) да не се държа за корема, но аз го правя несъзнателно  Embarassed Толкова ми е хубаво, че го има  pregnant
Григчо, Стелка, Веч, говорете на бебоците си!  Дай боже всички да си имаме здрави бебешори през септември  Hug
Да кажа и за фолиевата к-на. Аз я пих до третия месец на таблетки (4мг), а сега е в комплексните витамини, които пия. Не мисля да я спирам, а даже да си я продължа и докато кърмя, защото знам, че и тогава е особено полезна. 
Асенце, права си както винаги  Hug Баща ми е ортопед и и аз така знам от него - краченцата на бебоните винаги разкрачени.  Naughty

# 220
# 221
Асенце ако можеш и да ми дадеш линк към някоя друга статия, че да я принтирам на мъжи, че той отсега ми блъска по масата като стане на въпрос за повиване. Аз му разпраявм, че стегнато бебе не съм виждала от детските си години, ама той не - виждаш ли какво стана с детето на .... Thinking

# 222
Ох,толкова неща са поменени zа няколко години,че нямам думи,та какво остава zа някои баби дето искат да "помагат" и каzват "Ние едно време..." smile3511 Това е най абсурдното иzречение,аz,слава богу,нямам такива съветници Mr. Green

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 11:50 от desi manova

# 223
Асенце ако можеш и да ми дадеш линк към някоя друга статия, че да я принтирам на мъжи, че той отсега ми блъска по масата като стане на въпрос за повиване. Аз му разпраявм, че стегнато бебе не съм виждала от детските си години, ама той не - виждаш ли какво стана с детето на .... Thinking

# 224
Асенце ако можеш и да ми дадеш линк към някоя друга статия, че да я принтирам на мъжо, че той отсега ми блъска по масата като стане на въпрос за повиване. Аз му разпраявм, че стегнато бебе не съм виждала от детските си години, ама той не - виждаш ли какво стана с детето на .... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт