Козуначна тема 2008- II част

  • 74 787
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 11 743
Дуци, супер! Peace  Аз така ги обичам, излезли от формата. Пищно е някак си! Rolling Eyes

# 181
  • Мнения: 5 026
Дуци, потехоха ми ....., страхотно! Ще си проваля диетката май,май  Rolling Eyes

# 182
  • Мнения: 4 371
Ау, Атракция, как може да си на диета и да четеш тук Crazy
Радвам се че ви харесва на вид, но вкуса го бие от всякъде!

# 183
  • Мнения: 5 026
Ау, Атракция, как може да си на диета и да четеш тук Crazy
Радвам се че ви харесва на вид, но вкуса го бие от всякъде!
Направо и аз се чудя на мазохизма си, че вчера и торти разглеждах. Нали за дететнцето ще правя, та избирам  Grinning

# 184
  • Мнения: 406
Бърза баница
3 яйца
1ч.ч кис.мляко
1/2 ч.л сода (слага се в млякото и се разбърква)
15 с.л брашно
1/2 ч.ч олио (аз слагам и мас понякога)
1 ч.ч сирене
Всичко се разбърква, бам - в тавата и се пече на 170 градуса, по някое време го намалям на 150 градуса.
 Формичките се поръчват от Ла редут, има цяла тема , даже много теми , в На пазар. Ето линк :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284189.0
 Скоро поръчвах на едни мами, ако има желаещи , пак мога. Wink
Ще поръчаш ли и на мен такава форма   bouquet ,защото нещо не мога да я намеря  Tired

# 185
  • Мнения: 5 026
Да попитам нещо-срещнах  в рецептата на Тандори термин "козуначен кранч". Това крокант ли е? Как се прави този кранч? Мерси и се извинявам,но не го открих  Hug

# 186
  • Мнения: 406
Да попитам нещо-срещнах  в рецептата на Тандори термин "козуначен кранч". Това крокант ли е? Как се прави този кранч? Мерси и се извинявам,но не го открих  Hug
Ето един кранч който изглежда зашеметяващо http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6955843#msg6955843   

# 187
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Много хубав кранч, браво Дуци    bouquet
Искам да попитам и двете ви с Джемма, маята за кранча във вода ли се разтвяря или в мляко, и трябва ли да е затоплена. И понеже в рецептата пише че се замесва тесто по правилата с мая , аз малко още не съм уверена в тези си способности, поже ли едно кратко, но малко по-подробно описание за правенето на тестото за кранча като последователност на продуктите и замесване на тестото.Много се надявам да ми отговорите  Praynig
Дуци ти за половин доза едно яйце и 75 гр. масло ли сложи?Понеже и аз ще правя половин доза кранч и половин традиционен на Джема  bouquet

# 188
  • Мнения: 2
 Здравейте на всички.Прочех всички рецепти във форума за козунаци.Всички са много добри но искам да допълня технологията.Разбиват се желтъци и белтъци отделно,захарта се разтваря в прясното мляко.А мазнината се използва за измесване на тестото.Козуначеното тесто не се меси като хлебното.Мажеш  с мазнина , натискаш с ръце и прегъваш тестото, удряш от плота и така докато свърши мазнината.Конците се получават от сливането на мазнината с тестото.Това е от мен.Успех на всички които ще месят козунаци.

# 189
  • Мнения: 12 379
Ето още един подходящ начин да си направим малки красиви козуначета, видях я в темата за плетене, която е посочена, но искам да ви обърна специално внимание, тъй като имаше интерес към малките форми - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256343.20
Браво pepikaPeace Аз ще се опитам освен възелчетата да направя и тях.

# 190
  • Мнения: 7 091
Ето една рецепта, която се опитвам да пробвам от миналата година, ама все не намирах време, тази година съм решила да я пробвам Simple Smile
Рецептата е на Irenau от миналата година!!

Козуначен щрудел


За тестото:
1 кг брашно
1 пакетче прясна мая ( 2 с.л суха)
6 жълтъка
8 сл захар
1 п. ванилия ( 1 л. течна)
500 мл прясно мляко
2 с.л разтопено масло
кората на един лимон

За пълнежа:
6 белтъка
6 сл. захар
1 натурален разтопен шоколад
300 гр стафиди
300 гр млени орехи

Меси се тестото и втасва 2 пъти. Разделя се на 3 топки , всяка се разточва в правоъгълна форма ( лист), маже се с пълнежа и се завива на руло ( 3 рула общо). Когато рулата са втасали, маже се с яйце и се поръсва със сусам и захар.
Пече се на умерена фурна.

Забележка( коментар на иренау): щрудела не се вади от тавата докато не изстине(както нормалното руло). Препоръчвам корите да не се точат много тънки за да не изпуснат пълнежа ако се скъсат евентуално(около 1см).  Плитка не съм пробвала да направя, няма да се получи ефекта като при едно руло. Не знам ако решиш пробвай и докладвай какво се е получило. Иначе плънката не е много течна.

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 17:10 от Tandoori

# 191
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Пак ще пробвам да направя козунк. Дано се получат конци този път  Praynig!
Да попитам когато втаса първия път тестото след това "бие" ли се пак преди да се оформи козунак и да втаса 2-рия път? Видях в някои постове, че го оставяте да втаса 3 пъти? Как точно става това  newsm78 ?

# 192
  • Мнения: 125
Който иска формички да ми пише на лични .

# 193
  • Мнения: 700
Здравейте на всички.Прочех всички рецепти във форума за козунаци.Всички са много добри но искам да допълня технологията.Разбиват се желтъци и белтъци отделно,захарта се разтваря в прясното мляко.А мазнината се използва за измесване на тестото.Козуначеното тесто не се меси като хлебното.Мажеш  с мазнина , натискаш с ръце и прегъваш тестото, удряш от плота и така докато свърши мазнината.Конците се получават от сливането на мазнината с тестото.Това е от мен.Успех на всички които ще месят козунаци.
А белтъците на сняг ли се разбиват?

# 194
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ето тук има как се плете халата- т. е плетка шестица, имаи  обяснения, но на руски:
http://www.carina-forum.com/carina/index.php?topic=4593.0

Източник: Jewish cookbook

1 с л суха мая
1 с л захар
250 мл (1 чаша) топла вода
500 г брашно
2 с л олио
2 яйца
щипка  сол

Дуци, кранчът е страхотен, браво.

Общи условия

Активация на акаунт