Козуначна тема 2008

  • 91 746
  • 714
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 1 122
Искам да попитам за козунаците, в средата на които се закрепя боядисано червено яйце - кога точно се слага яйцето? Струва ми се, че се пече с него  newsm78 но пък надали още от самото начало на печенето  newsm78 Или се слага някаква подложка в суровия козунак и после се вади и се замества с боядисаното яйце?

Моята баба ги забучваше в тестото преди да го сложи да се пече.

# 421
  • Мнения: 4 371
Да ви се оплача може ли?
Как е възможно човек толкова мерак да има и да е толкова схванат в ръцете? На вкус винаги ги докарвам чудесно, ако и на вид беше така...ехее. Ама не Naughty
Гръцкия козунак не го измайсторих хич, хвана ме срам и не ви го показах. Сега пак правя един, втасва във формата вече, но ми се струва, че ще заприлича на едно голямо нищо cry
Ще ви ги покажа и двата, барабар с кифличките на Лабрекс, да ме е срам и да си взема поука(ако изобщо е възможно) Cry

# 422
  • Мнения: 1 283
Eто моят козуначен кранч по рецептата на АНДЖЕЛИКА . Благодаря на Lois   bouquet за споделената рецепта. Този път го правих със сушени плодове - стафиди, череши, авокадо и т.н.  Заповядайте  eat









# 423
  • София
  • Мнения: 1 332
Пепика, много интересно изглежда с тези плодчета,сигурно и е вкусно. А отгоре само белтък ли си сложила?
 

# 424
  • Мнения: 22 867
pepika, разкошен е!Сигурно е голяма вкусотия. Много е красив!  bouquet  chef

# 425
  • Мнения: 1 440
Pepika, чудесен се е получил Peace

# 426
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 783
Pepika, чудесен кранч!  bouquet

Момичета, току що открих в един чешки сайт чудесна идея за пиленца от козуначено тесто(толкова ме е яд, че ги откривам чак сега - след тукашният великден Close)

Пускам снимките с уточнението че не са мои, а на една дама Rowan:

Преди изпичане:
и  детайл:

  и след изпичане:   и детайл

Крилата се правят с ножица (както при ежковците и другите животинчета от тесто), а окото е карамфил.

Надявам се да ви бъдат полезни тези снимки!

# 427
  • София
  • Мнения: 3 846
Наталина, страхотна си!  bouquet Супер идея, а и ми се вижда лесно, задължително ще ги направя. Hug

# 428
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Ей тея пиленца ще се опитам да ги направя. Предполагам ще стане с обикновено козуначено тесто ?

# 429
  • Мнения: 22 867

natalyna ,   bouquet за предложението!

Още идеи за пиленца, картинката е линк:



 

# 430
  • Мнения: 1 122
Pepika  smile3501
natalyna, labrex страхотни идеи. Ще пробвам.

# 431
  • Мнения: 780
Благодаря за разясненията за видовете мая. Нали по принцип едно кубче жива мая( мисля че е около 40 гр.) е за 1 кг. брашно. И така ли да си смятам вече за маята. Защото много се зарибих с тези козунаца, а мисля да се пробвам и питки да меся и ще ми е от полза тази информация.
Каква съм питанка - само нещо питам и вечно нещо не съм разбрала. Но добре че сте вие да ми помагате и да ми разяснявате. Благодаря ви още веднъж.


Доколкото зная, за сладките теста (като козуначеното) винаги се слага повече мая, за да може да втаса. Ако правиш хляб, мекици, питки и баници, маята  е по-малко, но не мога да ти кажа точна пропорция. Аз просто бих следила указанията във всяка рецепта. Успех!

# 432
  • Мнения: 406
Тези пиленца са страхотни   bouquet Ще се изпробват  Peace

# 433
  • Мнения: 4 371
Хихи, точно след моя пост такива красоти Mr. Green

# 434
  • Мнения: 98
Момичета идейте са прекрасни.Децата ще се зарадват много.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт