Козуначна тема 2008- II част

  • 74 789
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 7 091
Реших да направя Великденските курабии на Тандоори, станаха прекрасни, но е голяма играчка с цапотенето и рисуването. Малката се изкефи най-много и усещам че ще правим двойна доза за Великден. #Crazy
Тандоори благодаря за идеята и рецептата!   
 Ето ги :  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218313&photo=14

Joop, аз не съм пускала великденски курабии?  newsm78 Да нямаш предвид Таннита? newsm78

# 166
  • Мнения: 125
Бърза баница
3 яйца
1ч.ч кис.мляко
1/2 ч.л сода (слага се в млякото и се разбърква)
15 с.л брашно
1/2 ч.ч олио (аз слагам и мас понякога)
1 ч.ч сирене
Всичко се разбърква, бам - в тавата и се пече на 170 градуса, по някое време го намалям на 150 градуса.
 Формичките се поръчват от Ла редут, има цяла тема , даже много теми , в На пазар. Ето линк :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284189.0
 Скоро поръчвах на едни мами, ако има желаещи , пак мога. Wink

# 167
  • Мнения: 125
Реших да направя Великденските курабии на Тандоори, станаха прекрасни, но е голяма играчка с цапотенето и рисуването. Малката се изкефи най-много и усещам че ще правим двойна доза за Великден. #Crazy
Тандоори благодаря за идеята и рецептата!   
 Ето ги :  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218313&photo=14

Joop, аз не съм пускала великденски курабии?  newsm78 Да нямаш предвид Таннита? newsm78
Ха, може и да съм объркала , сори !!!

# 168
  • Мнения: 4 371
В момента кранча ми втасва във фурната, направих половин доза и го сложих във форма за кекс, такава с дупка. Имам усещането, че ще излезе от нея Rolling Eyes Дано се лъжа, де.
Ако видя, че много се е надигнало, мога ли да го пека, без да изчаквам процеса на ватсване(второ втасване е все пак) до края?

# 169
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
belinda, ето тук е традиционният козунак със снимки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.60.new#new

# 170
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
В момента кранча ми втасва във фурната, направих половин доза и го сложих във форма за кекс, такава с дупка. Имам усещането, че ще излезе от нея Rolling Eyes Дано се лъжа, де.
Ако видя, че много се е надигнало, мога ли да го пека, без да изчаквам процеса на ватсване(второ втасване е все пак) до края?

Дуци, зависи. Ако ти е много малка формичката, макар че  второ втасване ще стане малко сбито. Но все пак така или иначе при печенето процесът на втасване продължава, така, че можеш да печеш, ако вече няма наитина накъде да втасва. Защото при печенето ще ти изтече от формата. По принцип 1/3 от формата трябва да заема невтасалото изделие, за да стане нормално. Peace

# 171
  • София
  • Мнения: 18 685
Ако видя, че много се е надигнало, мога ли да го пека, без да изчаквам процеса на ватсване(второ втасване е все пак) до края?
За можене - можеш - но това нищо няма да ти спести, защото като пуснеш да пече, ще се вдигне още Sad Аз веднъж така гоних една питка из фурната ooooh!

# 172
  • Мнения: 4 371
Ами пуснах го да се пече, много се е надигнало, изглежда сякаш ще падне всеки момент ooooh!
Трябва да си купя още и различни форми за печене, видяло се е Laughing
Ох, много искам да направя козунак във форма като от снимката на маята на д-р Йоткер:

# 173
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз мислих, че на снимката е хала.

# 174
  • Мнения: 4 371
Хала?

Опекох го, ще пусна снимки малко по-късно, като изстине и го извадя. Благодаря за напътствията Heart Eyes

# 175
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Hallah- еврейски обреден хлаб. Накратко, когато евреите са дошли в Израел е трябвало да дават жервен хляб на свещениците в Йерусалимския храм, нарича се хала.
 С по-малко яйца и мазнина е от нашия козунак и няма прясно мляко, а се замесва с вода, доколкото ми е известно. Нещо като сладък плетен хляб. И се плете красиво. Не съм узряла за идеята да го пробвам. Но съм чела, че е мек пухкав и вкусен. Ако те интересува мога да пусна рецепта и плетката (тя всъщност е шестица), тъкмо ще  е полезна и за козунаците
 

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 12:11 от Джемма

# 176
  • София
  • Мнения: 547
Реших да направя Великденските курабии на Тандоори, станаха прекрасни, но е голяма играчка с цапотенето и рисуването. Малката се изкефи най-много и усещам че ще правим двойна доза за Великден. #Crazy
Тандоори благодаря за идеята и рецептата!   
 Ето ги :  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218313&photo=14

Аз пък искам да питам - как,  кога и с какво се оцветяват?  newsm78 Ние също правихме, каката беше много доволна, но не знам как да ги украсим?  Embarassed

..... мога да пусна рецепта и плетката (тя всъщност е шестица), тъкмо ще  е полезна и за козунаците
Давай  Peace

# 177
  • Мнения: 5 221
Имам въпрос - нещо все ми се разваля плетката при печене. След като втаса (в машината), обикновено го замесвам леко с малко брашно, защото иначе много лепне и не мога изобщо да го оформя. Сплитам го и го слагам в тава още малко да втаса. Бъркам ли някъде? Четох някъде, че трябва да се сплита, като се намаже с мазнина, но тогава страшно ми лепне и пак не става.

# 178
  • Мнения: 4 371
Джема, да си жива и здрава, страшна вкусотия тоя кранч Heart Eyes Имах едно изостанало сладко от портокали, леко горчиво и не много сладко, никой не го харесваше у нас, викам си ще сложа него, ако батисам кранча, да не ме яд за сладкото поне.
Е, сега изобщо не горчи, тестото е страшно вкусно, изобщо... Hug Сега ще пусна снимки.
Да, би ми било интересно да знам рецептата за Хале-то, иначе съм виждала как се плете с 6 плитки, ама не вдявам нещо Rolling Eyes

Фукла, защо не смениш рецептата? Но иначе трябвало с олио казват, да.


Сладкото.
Втасало веднъж.
Опечено.
Пак.
И пак.

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 14:02 от Дуци

# 179
  • Мнения: 5 221
Леле, Дуци, това чудо изглежда страшно вкусно.   Отивам да търся рецептата.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт