Козуначна тема 2008- II част

  • 74 756
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 4 371
Много сложно ми се види, честно. Ще пробвам, но след Великден сигурно.
А като гледам в началото снимките хич не изглежда, че така хубаво и успешно ще бъдат сплетени Crazy

# 196
  • Мнения: 2
Желтъците се разбиват на пяна а белтъците на сняг.Аз омесвам тестото , оставям го втаса. Когато е готово нарязвам на топки и леко премесвам с намаслени ръце и поставям във формите.Оставям да се надигне тестото до средата на формата  мажа два пъти с разбито яйце и поръсвам със захар ,  поставям в загрятя фурна на 150 гр.Печа 50 мин.По малки форми или съдове по добре.Слагам по няколко бройки заедно.

# 197
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
А кога точно слагаш белтъците? Накрая, предполагам, след другите продукти?

# 198
  • Мнения: 5 026
Снощи пробвах рецепти-това е   по рецептата на Пина, за машинката за хляб. Разрез

# 199
  • Мнения: 326
и аз снощи правих козунака на Pina в машината. Станаха огромни конци Grinning, ама нещо на вкус ми стои като хляб.. едно такова по-тежко, а не като козунак. Сложих 500 гр. брашно .. да е дошло повече брашното newsm78.

# 200
  • София
  • Мнения: 1 374
Хайде на закуска.......

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 07:46 от мм

# 201
  • Мнения: 5 026
ама нещо на вкус ми стои като хляб.. едно такова по-тежко, а не като козунак. Сложих 500 гр. брашно .. да е дошло повече брашното newsm78.

Брашното е в повече  Peace

# 202
  • Мнения: X
Тази година и аз съм решила да направя първия си козунак в живота и естествено вие сте ми като пътеводна светлина  Laughing Реших да направя от чешкия козунак на Наталина, но не мога да разбера едната част от обясненията  Embarassed
Ето това: Сега и ред на последният къс от тестото, който отделихме в началото. Разделяме го на половина с от всяка половина правиме поедно по-дулго и по-тънко от предишните плитки, които увиваме около себе, а краищата им подпъхваме под най-долната част на козунака.
Бихте ли ми помогнали! Благодарство!

Саморедактирам се-това го загрях най-после-не е сложно, но... на изфирясал мозък  Mr. Green
А колко време трябва да втасва тестото?

Последна редакция: нд, 20 апр 2008, 14:31 от Анонимен

# 203
  • Мнения: 1 223
Тестото втасва докато удвои обема си,дори малко повече.Вчера правих чешкия козунак на Наталина и рецептата е много сполучлива.Първоначално си мислех,че 40г.мая са много,но резултата беше зашеметяващ.Не успях да го снимам,дано и великденския ми да стане така вкусен и съблазнителен на външен вид,да ви го покажа.

# 204
  • Мнения: 107
katka72 колко време и на каква фурна го пече.
Аз опитах два пъти да го правя, но при изпичането нещо не се получава...

# 205
  • Мнения: 30
Снощи и аз направих първият си козунак по рецепта на Скарлет .Втасалото тесто разделих на 4 ,трите ги сплетях на обикновена плитка и стана един голям козунак.А от четвъртата част направих козуначният кранче на Дрема.Като за първи път става,но станаха малко тестени,не се надуха достатачно.И тъй като за първи път меся козуначно тесто искам да ви попитам ,когато втаса тестото трябва ли да е лепкаво или просто му е било малко брашното?Моето стана много лепкаво ,трудно го сплетох защото ми се лепеше по пръстите.Спазих рецептата стриктно .За крачна сложих още малко брашно за да го разточа но и той е малко тестов..Ето го как изглеждат://images25.ма.GB/005643363.jog
а това е крача://images25.ма.GB/005643364.jog
http://images25.ма.GB/005643366.jog Дано да съм качила правилно снимките

# 206
# 207
  • В града на тепетата
  • Мнения: 248
Днес направих козуначения кранч на Джемма и мога да кажа, че е чудесен. Благодаря за рецептата   bouquet  bouquet  bouquet
Ето и една снимка javascript: ClipBoard('http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238835');
Само да поясня, че това е половин доза. Peace

# 208
  • Стара Загора
  • Мнения: 538
Хайде да се включа и аз. Миналата година направих козунак по рецептата на Джема за традиционен козунак, като тестото месих в хлебопекарната, след това втасва на топло и после му слагах разни плънки, като разстилах тестото, поръсвах в средата плънка и завивах като рулце, а после ги усуквах на фитили. За печенето: моята печка е "Раховец", няма градуси, но и трите дози, които направих, пекох на минимална степен - отгоре и отдолу на 1 от началото до края на печенето, като по време на печенето слагах във фурната и купичка с вода, която да се изпарява. Станаха невероятни козунаци. Тази година мисля да ги правя пак по същия начин.

# 209
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
Честит празник!

Браво на всички! Чудесно сте се справили.

katka72 колко време и на каква фурна го пече.
Аз опитах два пъти да го правя, но при изпичането нещо не се получава...

Аз миналата година, като го правих за пръв път, го пекох на градусите, които са дадени в рецептата и отвън поизгоря, а отвътре остана по-сбит. Явно фурната ми пече по-силно. Тази година вече пека на 140-150 градуса, без вентилатор и се изпичат идеално, като горната кора остава мека. Освен това, установих, че в по-малки форми се изпичат по-добре. Това не е кой знае какво откритие, разбира се  Joy , но все пак реших да го споделя.
Аз вчера правих торта по случай днешния празник и пак ще запрятам ръкави за месене другата събота вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт