Козуначна тема 2008- II част

  • 74 808
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 406
И аз съм готова с пробата на козунака! Доволна съм от резултата. Давам снимки преди да втаса, но оплетен и изпечен!
Чакам компетентното ви мнение  Embarassed
  http://www.bgphoto.net/photos/21055/o633445005658571250.jpg
  http://www.bgphoto.net/photos/21055/o633445005275446250.jpg
Върхът е    bouquet Утре да покажеш конците   bouquet

# 286
  • Мнения: 700
 Аз понеже не следя редовно темата,сигурно е станало въпрос,но по какво се познава втасването на маята в млякото по рецептата на Скарлет О'Хара/ Тандури?Надига ли се ?
 А,и в рецептата се слагат 4 чаени лъжички суха мая.Ще ползвам пакетчетата на Йоткер.На колко пакетчета да го приравня,като те са по 7 грама?

# 287
  • София
  • Мнения: 6 603
Аз понеже не следя редовно темата,сигурно е станало въпрос,но по какво се познава втасването на маята в млякото по рецептата на Скарлет О'Хара/ Тандури?Надига ли се ?
 А,и в рецептата се слагат 4 чаени лъжички суха мая.Ще ползвам пакетчетата на Йоткер.На колко пакетчета да го приравня,като те са по 7 грама?


Аз не съм от майсторките, те предполагам също ще се включат. Но понеже и аз се чудих точно това, като правих тестовия козунак миналата седмица: втасването в млякото не го познах по нищо  Rolling Eyes Не се промени, но изчаках към 30 мин. И аз ползвам сухата мая на д-р Йоткер (не знам от къде да си купя прясна  Embarassed ), та според мен за цялата доза трябват 2 пакетчета от нея (аз правих половин доза и сложих 1 пакетче мая).

# 288
  • Мнения: 1 122
Мама Цоцоланка мале колко вкусно изглеждат.
Ma4o супер ти е козунака.

# 289
  • Мнения: 4 371
Аз понеже не следя редовно темата,сигурно е станало въпрос,но по какво се познава втасването на маята в млякото по рецептата на Скарлет О'Хара/ Тандури?Надига ли се ?
 А,и в рецептата се слагат 4 чаени лъжички суха мая.Ще ползвам пакетчетата на Йоткер.На колко пакетчета да го приравня,като те са по 7 грама?

На д-р Йоткер маята е за половин кг. брашно.

# 290
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Преди време правих кифлички по рецептата за Мързеливо“  тесто  за козунаци и козуначени кифлички

  на di_ani и Чешкия козунак на Наталина. И двете рецепти са много сполучливи и ги препоръчвам горещо Peace

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … ttach=18854;image
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … ttach=20798;image

# 291
  • Мнения: 406
Втасването на маята винаги се познава  Peace  Тя се надига като гъба  Peace  Аз правя закваската с топло мляко, малко захар 2 или 3 лъжици брашно и маята  Peace  Сигурна съм в успеха на закваската   bouquet

# 292
  • София
  • Мнения: 6 603
Втасването на маята винаги се познава  Peace  Тя се надига като гъба  Peace  Аз правя закваската с топло мляко, малко захар 2 или 3 лъжици брашно и маята  Peace  Сигурна съм в успеха на закваската   bouquet

Да, като се сложи и брашно в млякото с маята, се познава втасването (аз така го гоних моето веднъж, че взе даже да прелива  Mr. Green ), но в рецептата на Тандури в млякото се слага само маята и за това не се надува.

# 293
  • Мнения: 3 880
Колко време долу-горе би трябвало да се пече един средноголям козунак на 160градуса с вентилатор?
Сигурно сте писали мнооого за печенето, но нямам много време да се ровя. Embarassed
Пуснах го да се пече уж на слабо, но отгоре доста бързо се запече и сега се чудя още колко да го държа вътре newsm78
По какво си личи, че е готов?
За първи път ми е Embarassed затова правя и генерална репетиция, за да не се изложа баш за Великден Wink

# 294
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
Според мен, щом се е запекло отгоре, и ако са минали 20 минути, покрий го леко с алуминиево фолио, за да не стане изгоряла и твърда горната кора. Аз лично пека на по-ниски градуси и без вентилатор, защото с него сякаш по-бързо изгаря отгоре. На мен печенето ми отнема около 40 минути, но всяка фурна е различна, а и зависи от големината на самия козунак. Може да провериш с дървено шишче дали козунакът е готов.

# 295
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Момичета, един бърз съвет, в момента ми втасва тестото за козуначени кифлички на Джемма, гледам че си е поудвоило обема, но не съвсем, и е станало на мехури, втасало ли е?

# 296
  • Мнения: 3 880
Мерси Веси, покрих го веднага щом забелязах, че е покафявенял. Сега са точно 40 мин. и ще взема да го извадя пък каквото ще да става ooooh! за другия път ще знам дали повече или по-малко Laughing

# 297
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Мисля че е превтасало, защото като го натисна с пръст, не се вдига и хлътва дупка, какво да го правя?

# 298
  • Плевен
  • Мнения: 1 738
Здравейте,майсторки Hug

Дали ще има проблем,ако използвам тръстикова захар вместо рафинираната за козунаците?

# 299
  • Мнения: 3 880
Мисля че е превтасало, защото като го натисна с пръст, не се вдига и хлътва дупка, какво да го правя?

Ами печи ги....

Общи условия

Активация на акаунт