Козуначна тема 2008- II част

• 74 692
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Да се отчета  Mr. Green Започнах да правя кифлички, приключих с 2 козунака: единият с плънка от домашно сладко от грейпфрутови корички с уиски, а другият само със стафиди (че и ненакиснати)! Резултатът е превъзходен! Утре ще сложа снимките, че не знам как да ги смъкна от фотото. Да ви кажа, че изобщо не бях планувала да правя козунаци и яйцата ми бяха директно от хладилника. За сметка на това загрях млякото (не това за маята) повечко, за да стопля яйчената смес. Затоплих и маслото. Отново миксера меси вместо мен, като аз само най-накрая дооформих, когато тестото стана прекалено гъсто. Не съм го била, не съм го въртяла ни в центрофуга ни никъде. И стана идеално! Втасва във фурната, така че вместо 2 часа, отне 1, а второто втасване едва 30 минути, защото тестото си беше достатъчно топло и си имаше балончетата и конците още докато го оформях. Сега остава да го опитаме на вкус утре сутринта.

Аз си замесих козунака,сега втасва.А мога ли да си направя кифлички от същото тесто?И се връщах назад,но не успях да видя козунаците и яйцата на О`Хара.

А може ли да кажеш на колко градуса ти е включена фурната докато втасва и на отоврена или затворена врата на фурната?Мерси и браво на теб за успешното производство дне,Чакаме снимки.

# 481
Леле, mili46,  от описанието ти ми потекоха лигите. Искам и снимки  Flutter А това сладко от грейпфрутови корички, ммммм, звучи невероятно. Сподели рецептата, трудно ли се прави.

Недей, че все пак не сме го опитали още, да не стане някой фал утре сутрин  Wink
Сладкото не съм го правила аз, подарък ми е Grinning. Просто отгоре след като е сипано в бурканчето (и предполагам след като е изстинало) е излято около 1 пръст уиски. На мен ми харесва много.

Хайде лека от мен, че нощта преполови.

Ама днес може ли да се меси?Нали е ли разпети петък,в който не се прави ниищо???

И аз така знам и си признавам, че съм в нарушение.  Embarassed

mishonka95, на леко отворена фурна на 50с с вентилатор. Други момичета казват, че е много, но при мен се получава добре (а и все бързам).

# 482
Ето и моите козунаци. Много съм доволна. Станаха страхотни.  Peace Успех и Вас.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

# 483
Само да вметна, че преди да се пише е добре и да се чете. Темата се пълни с едни и същи неща през няколко страници!

# 484
  • София, Младост
Белинда, петък е Разпети петък, не се прави нищо, аз смятам да го спазя Rolling Eyes В събота отивам при сестра ми и с двете машини ще творим Laughing
Сега купих брашно Ола супер, жълто, на Софимел. Екстра качество се води и май наистина е така, кранча правих с него.
Това брашно е СУПЕР!!! Откакто го открих не ме е предавало. Веднъж се излъгах да правя питка с друго ииииииииии, резултата беше  Sick, ставаше за ядене, но не както ми се иска...

# 485
Стаси, прекрасно изглеждат козунаците ти!
За жълта опаковка брашно, не се сещам - трябва да проверя в Каофланд.

# 486
Момичета,опекох си кифличките,станаха много мекички и пухкави.След малко слагам и козунаците да се пекат.Обаче казвайте,как ги съxранявате след това,за да останат мекички по-дълго.

# 487
  • София
аз ги слагам в найлон, но трябва да са напълно изстинали иначе стават глетави. До тогава или с кърпа ги завий да не съхнат или с хартия за печене, за да могат да дишат.
Поздравления за всички за чудесните козунаци  bouquet, аз утре ще се заемам с тази задача и съм решила да пробвам плетката със шест фитилчета. Успешно правене на козунаци!

# 488
  • София, Младост
Стаси, прекрасно изглеждат козунаците ти!
За жълта опаковка брашно, не се сещам - трябва да проверя в Каофланд.
Има го в ХИТ и във Фантаастико-Младост 4

# 489
Здравейте!Ще ми се и  аз да се похваля със моите произведения които сътворих днес по рецептата на Джема! Благодаря ти Джема  Hug мисля че станаха чудесни но ще оставя вие да прецените!Направих ги със три вида плънка - първата със орехи и прясно мляко и канела, втората със шипков мармалад и третата стафиди и какао.нямам търпение да ги опитам и си мисля че още тази вечер ще бъдат нападнати от дъщеря ми Laughing
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5689566
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5689564
парола 1234
mishonka95 справила си се чудесноооо браво! Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 20:03 от Надя 73

# 490
Здравейте майсторки!
Предврително се извинявам да съм може би единствената, която ще изрази яд и огорчение в тази така вкусна и сладка тема, но... точно се оттеглих от 2-часова борба с тестото и със сърце пълно с покруса!  ooooh!
Вярно, че и мойто си е откачено - да тръгна да меся козунаци в 39-та седмица - но пък не съм с две леви ръце, а съвсем не се получава! Започвам да се съмнявам, че с рецептите нещо криете  Wink майтапя се, разбира се!
Уж спазвам предписаните пропорции, а тестото ми става зверски меко и дори и след 2 часа месене и 2 пъти по-голямо количество мазнина... продължава все така да се лепи по всичко!!! Отчаяна го оставих да втасва, ако ще втасва... за биене и дума не може да става, то ми изтича между пръстите!
Кажете ми, моля, къде бъркам???

# 491
Може би е трябвало да добавиш още малко брашно. Аз примерно спазвам точно рецептата на Скарлет, но ми отива към 1200 гр. брашно, а не 1000.

# 492
Не съм майсторка,ама Takhlit като е толкова рядко слагай брашно.И Nadq 73 не се виждат снимките,иска парола.

# 493
Аз с един глупав въпрос, съжалявам, ако се повтарям, не мога да изчета всичко сега  Crazy Ако замеся 2кг брашно, няма да мога изпека всичко на един път. Докато се пече първата партида, втората, при положение, че вече е втасало, може ли да седи и да чака или не? Два пъти няма да меся  Crossing Arms

# 494
       smile3555Съжалявам - поправих се  паролата е 1234

Общи условия

Активация на акаунт