Отговори
# 165
Stra4i - от гърне не става ли????

# 166
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДНЕШНИТЕ МАЛКИ МЪЖЕ-РОЖДЕНИЦИ! Да растат здрави, умни, силни и толерантни! Hug

За боя. Калина ме бута редовно, когато се е гушнала в татко си и аз отида при тях да се гушна и аз. Също хвърля нарочно разни неща, когато нещо не й харесва. Удря ме несъзнателно, докато се бори с мен да я пусна на земята или за нещо друго. Въпрос на време е да почне да ми раздава шамари. Rolling Eyes Смятам, че е обичайно детско поведение /което категорично й идва отвътре, а не е копирала, защото няма откъде, у дома боят е нещо абсолютно неприемливо/. Според мен важното тук е поведението на родителя в такива случаи. Както мото е написала, като й се скарам, че не се прави така и я оставя малко самичка в кошарата /дори да съм в същата стая, просто без да й обръщам внимание/, после става много мила и се гушка в мен, въпреки че само минути преди това ми е била страшно ядосана.

di_p, честито ви гърнепълнене. Аз още се ослушвам и не бързам да я уча. Blush

Иве,  newsm20

Страчка, миналият път не успях с колектор, а след като я държах на ръце половин час над едно легенче и едно контейнерче за урина. Crazy Измръзна й дупето. Сега ще е още по-трудно, не застава и минутка мирна. Май ще се наложи да се учим на гърне... но как ще я накарам да седи на него не знам. Rolling Eyes

# 167
За взимането на урина - сутрин като й сваля нощния памперс, допирам стерилното контейнерче и чакам да го напълни. С колекторите нищо не става, голям боклук са.

За гърнето - не бързам да я уча. Смятам да започна това лято, но не съм с големи очаквания. Ненаучено дете на гърне няма. Wink

# 168
Здравейте,

ето малко снимки от нашето скромно парти за РД.

http://dimitrovi.multiply.com/photos/album/20

Последната снимка е от моя РД  Simple Smile

Ивалекс след твоята торта ме е срам да кажа че си купих една готова, каква съм майка малеее  Twisted Evil , ама пуста работа като се прибрах в малко преди да дойдат гостите. 

# 169
Ами Мая още не ползва гърне, но мисля от май месец да почваме да се учим  Thinking
Linofrina, бързо ли се изпишква, че не знам Мая как ще стои на едно място повече от 5 мин. newsm78
За боя - Мая не се бие, бута се понякога, когато не иска да я гушкат ( не е особено по гушкането, само на мен ми позволява понякога Crossing Arms ), но като цяло не налита на никой, обикновено другите бебета налитат на нея
Laughing

# 170
  • БГ
ЧРД на Борис на мама elku - elena
ЧРД на Георги на мама mariah
ЧРД на Борис на мама deizytoo
ЧРД на Константин на мама bobche_78
ЧРД на Мартин на мама mylene
ЧРД на Венцислав на мама desislava69
 newsm59 newsm38
весело детство мъничета!
гърне- слагам я и си седи,давам някоя играчка даже или книжка.
колектори- не успях нищо предния път с тях, сега ако не стане с гърнето случайно,ще  сложа памук в памперса и готово,предния път такава урина занесох и нямаше проблем.
di_p за да се пусне да ходи пробвала ли си с някоя грачка за бутане?
за боя- Елина не се бие, само се бута  взема играчки на някое дете ,не знам на ясла как ще е .
ходене-ходи си вече стабилно самичка, но навън с маратонките е по-нестабилна.
хубав празнк на вас, отивам да ви чета назад  bouquet

# 171
събиране на урина-точно както Linofrina го прави-след нощния сън със стерилно контейнерче, чурата вътре и готово!
гърне-Томи го ползва от 6-тия месец. Доста се е усъвършенствал, като седне не мърда и почти веднага свършва работата. Не съжалявам, че толкова рано го сложих, а и смятам след Велкиден да махаме памперсите и да практикуваме ЕБХ.

# 172
Linofrina, бързо ли се изпишква, че не знам Мая как ще стои на едно място повече от 5 мин. newsm78

Бързо се изпишка, за 2-3 минути, максимум 5. Peace

За боя - досега 2-3 пъти е нападала бебе, по-голямо от нея. И двата пъти му направи засада изотзад, хвана го за носа и започна да го души Mr. Green Нямам други спомени да е била груба с деца, но с възрастни понякога е доста гадничка - дере, скубе, опитва се да бръкне в устата или очите на жертвата. ooooh!

# 173
ТОКУ ЩО ПРЕВЕДОХ ПАРИЧКИ ЗА ДРЪВЧЕТАТА. newsm44

# 174
Здравейте и от нас!
ЧЕСТИТО НА ДНЕШНИТЕ РОЖДЕНИЦИ!

Аз влизам набързо да се похваля, че Дари днес проходи. А точно сутринта казвах, на една приятелка, че сигурно няма да проходи скоро, защото много лази, и я е страх. И сега вечерта бяхме в магазина ни /май съм писала, че имаме фото/, и бях и дала едно фенерче да си играе, взех и го и тя по фенерчето проходи.

# 175
Ей, P0LLY честито, страхотна новина!
Аз чакам състезание по бебешко пълзене и съм сигурна, че ще сме шампиони, ужасно е бърз и го предпочита като метод за придвижване.Поне още месец-два няма да проходим.

# 176
ЧРД на Борис на мама elku - elena
ЧРД на Георги на мама mariah
ЧРД на Борис на мама deizytoo
ЧРД на Константин на мама bobche_78
ЧРД на Мартин на мама mylene
ЧРД на Венцислав на мама desislava69
 newsm59 newsm38
  love001
Честити тропкащи крачета на Дари!
Смут,и Калина така умело си пълзеше,че не мислех скоро за прохождане ,но всичко стана изведнъж.Изненада ни.
Колектор-тази сутрин занесохме материала за изследвания.На нас ни беше за първи път,защото на 6 месеца бяхме в болница и там ни ги направиха,наред с останалите изследвания.Много се притеснявах дали  ще успеем ,но още като се събуди я измих и и дадох шишето с  вода.Така хем стоя мирна 2-3 минути докато пие и си играе,хем резултата беше налице почти веднага.Нищо нямаше на памперса,а колектора го напълнихме.Страчи,успех! Peace
Ето и снимките от нашето кръщене : http://larsens.multiply.com/photos/album/18

# 177
Larsen, Pepa - страхотни снимки...... Heart Eyes
Айде лека нощ от нас.....

# 178
 HugЧестита годинка на всички момченца празнуващи днес!  Hug
Ох,момичета,направо ми се реве!
Такива номера ми прави Алекс и така си проявява инатите... Confused
Казва ми,че ще ака и се опитвам да го сложа на гърне,но той се опъва като струна и не иска да седне(това започна да го прави преди около 2 седмици).Успях с адски мъки да го сложа и започнахме с едни песни,приказки,играчки.По едно време му омръзна и стана.Гледа,че няма нищо вътре и ми се смее.Походи малко без гащи и се изпишка на килима.После му сложих памперса и точно след 2 мин се беше изакал вътре  Tired ooooh! Crossing Arms
Направо може да луднеш с него.

А и аз щях да ви питам за урината как я  събирате,но това с памучето,което е предложила  tevolere ми се струва страхотна идея  Peace Благодаря!  Hug

Смуут,я не се заричай с това пълзене,че след седмица ще се похвалиш с тропкащи крачета.
Честито зъбче на Мира!
Честити крачета на Дари
!

# 179
Не ви съветвам да взимате урина с памуче. Аз на 6 месеца, четох във форума за тоя метод и понеже все не ставаше с колекторите, реших да пробвам. Резултата беше "Масово бактерии". Като взимах изследванията, жената от лабораторията ме пита, дали детето е много болно, че такива били изследванията. Като и казах, за памука тя  каза, че това не е стерилна урина и да я повторим.
С много мъка с контейнерче за възрастни я дебнах и взех.  И всичко беше ОК. Сега на годинка се ослушвам, че вече  няма да мога да я накарам да стои на едно място.

Общи условия

Активация на акаунт