Норвежки момички, стягаме баджаци, че се задават вкусни козунаци- 23

• 19 473
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Бърз отчет: направихме си страхотна разходка, пълно с хора; богати цветове.....И от утре на работа....

# 226
Ние днес също заложихме на разходките и макар че подухваше кофти вятър, поне не валя.
Грилихме си пьолсета, докато грееше слънце и ... така, понорвежчвам се  Crazy
А за събота планирали ли сте нещо специално като меню или програма?
Аз се чудя какво да сготвя в събота, а милото реши проблема с: Ами пьолсе и сладолед, какво друго.
Но все пак ми се иска да има и нещо различно  Thinking

# 227
Благодаря ви за поздравите. Аз не съм се вясвала насам от миналата седмица, защото купихме нова къща и сега у дома е ад. 2 дена съм клечала в градината да режа храсти, плевя лехи и седя китки в саксии. В събота боядсваь прозорци, а на рождения ми ден вече не помня, ама пак работа беше, не парти. Та то е чистене, опаковане на 1000ди глупости и подобни. Ама пък поне е забавление за Изабела, да ни гледа да търчим нагоре надолу  Laughing

# 228
Милва, честита нова къща! Hug
Аууу, чудесна новина, със здраве да си я ползвате!
Със сигурност си много заета Simple Smile
Има ли голяма градина? Simple Smile

# 229
Благодаря. Това и е суперското - няма. Мен хич ме няма по градините. Да не се говори. Храсти подрязвам, саксии оправям, но в лехи не се ровя. Дума да не става. Охлюви, червей  Sick Ние досега бяхме в буретслаг, ходихме на виснингер тук-там и решихме, че къща на нас не ни трябва. Буретслаг, че всичко е организирано и лесно. Ние не сме от хората, които обичат да работят по къщи с маса различни проекти. Та така, чисто и просто буретслаг. Малка градина и всичко спретнато.

# 230
Милва, важното е, че сте взели това, което ви харесва.
Ние пък искаме да има градина, не огромна, но достатъчно голяма да се посеят цветенца, да се сложи маса със столове за грилене и примерно да се сложат люлки за децата (така, де, на тоя етап само си мечтаем с милото), но един ден такова ще търсим  Heart Eyes

# 231
Е, за толкова има. Като имам място за градинските мебели и BBQ-то и ми стига на мен.  Mr. Green Но иначе като видя стари къщи с огромни градини и ми се доплаква. Не съм от тая порода хора аз. 150 кв м ми стигат, с градина дето я оправям за половин ден. Ако пък е само трева и цветни храсти - чудесно.

# 232
Я, я кажете за простите от село що е това "буретслаг"?
Аз се препичам на балкончето и си мечтая за огромната ми лозенска градина! Мен червеи и всякакви плужеци ма привличат (туй да не се казва на мъжо, да н'с обиди нещо)

# 233
Тъй, тъй значи Милва имала рожден ден, пък аз пак съм пропуснала. А честито да ти е Милва (макар и със закъснение)! Да жива и здрава, да добър зет да попаднеш!  Hug
Снахичката се "озъбила" съвсем виждам! Много чаровно това дете, бе, убавица кат майка си (нищо, че прилича на баща си всъщност)! Да я нацелуваш Бобче, кажи й "Дъртия козел ти праща целувки"  Grinning Ма тя сватята съвсем си влязла във форма, аз пак трупнах килца! Въх трябва да се стягам, че то времето лети - тоя месец зъби , другия сватба стягаме...

Иначе потвърждавам, че в събота се проведе едно културно-масово мероприятие "посещение на магазин"! Колектива беше малък, но сплотен. И като се изключи едно "почти изгубване" на бебешка обувка беше върха!

И последно (ша излизам пак, че туй слънце не е за изпускане). Къде нашата славна Сливка ще си топи хубавото дупе?

# 234
Пак намазахте ословчанките със слънце, ние тук ... облаци  Crossing Arms
Но поне сега са плъзнали RUSS и гледаме щуротии под път и над път Simple Smile
Дори са сложили RUSS червена шапка на статуята в центъра на града, която е бая високо  Joy

# 235
Благодаря Марйо за пожеланията. Аз пък не съм организирала подобни шопинг мероприятия комай от миналата година. Нема време, пък като има гледам да мързелувам. Че то едно разглобяване и натоварване на количката в колата, бебето в седалката, изкарване на количката, сглобяване, преместване на бебето и готово, аз съм свършена. Пробвах се 2-3 пъти, ама не, не става. За това обикалям само с количката на разходка в квартала или пък на пазар в някой по голям супер, че Изабела много обича да гледа ламБи, светлини, шЕрени стоки и хора наоколо, докато тя си седи на върха на пазарската количка.
А пък марйо, ако искаш гадни охлюви да ти пратя, имам знайш ли колко много, за към 100тина градини  Mr. Green

# 236
  • ride my bike...
здравейте,
я кажете нали зъболекаря за деца е безплатен? Днес ще водя детето си. заплаща ли се някаква такса?  В неделя бяхме в Берген и се наложи да ходим на спешен.. Sad, но той каза тази седмица да отидем при зъболекаря където сме, защото има още проблеми. Съпругът  ми е на трудов договор тук.

# 237
Добро ви утро, норвежанки Grinning Слънцето никакво го няма днес Sad
Галуни, мисля че е безплатно в държавните центрове, но пък там се чака. Не знам къде има такъв при вас.
Милва, ти и ги прати на Марйо охлювите - да ги завещае на хазяйката Mr. Green Иначе и аз като теб - грилчето и мебелите са ми достатъчни. При нас това го има, а като екстра двора е с плочки Grinning

# 238
  • ride my bike...
благодаря ти rkb. дано да е така. аз говорих по телефона със зъбаря тук / Oystese / и той ме препрати към зъбаря в Norheimsund, защото тукашният бил само за спешни случаи и не работел с деца...
освен това ми поискаха ID номера на мъжа ми.

# 239
Добро ви утро, норвежанки Grinning Слънцето никакво го няма днес Sad
Галуни, мисля че е безплатно в държавните центрове, но пък там се чака. Не знам къде има такъв при вас.
Милва, ти и ги прати на Марйо охлювите - да ги завещае на хазяйката Mr. Green Иначе и аз като теб - грилчето и мебелите са ми достатъчни. При нас това го има, а като екстра двора е с плочки Grinning

Просто чудесно, плочките са ми любими. При нас пък пътеката пред къщата е с чакъл, еейй много е гадно това нещо. Навличаш камъчета и на вътре и навън. От тук нататък алеята ще е с асфалт. По добре е с плочки, ама нема, буретслагът е избрал по евтиният вариант.
Марйо, обясни ли ти някой какво е буретслаг?

Общи условия

Активация на акаунт