Детски градини в Пловдив?

• 202 382
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Пловдив
Здравейте,
ние тази вечер сме на родителска - в "Каменица". Като се прибера ще пиша как стои въпроса с тортите и внасянето на храни.
Знам че се събират парички, къде за ремонт, къде за консумативи, но колко често. В началото на всяка учебна година ли или всеки месец.

# 1 036
Най-много се събират в първа група в началото. След това се събират за играчки,консумативи,помагала и т.н.

# 1 037
Здравейте мили мами!
Днес подадох молба в ЦДГ"Радост".Много ми е близо, но ми изглежда честно казано много мизерно.Може ли някой да ми каже, нещо повече за тази детска градина? Как са госпожите и базата вътре?

# 1 038
Много е хубава Радост. Не знам обаче какви са ви очакванията и какъв е критерия за "мизерност". Чисто е, нямам лоши впечатления от никого в Радост, много се грижат за децата, имат си играчки, ремонтираха им тоалетната. Но все пак е въпрос на критерии.

# 1 039
  • София
Здравейте мили мами!
Днес подадох молба в ЦДГ"Радост".Много ми е близо, но ми изглежда честно казано много мизерно.Може ли някой да ми каже, нещо повече за тази детска градина? Как са госпожите и базата вътре?
Ние сме там, но ще тръгнем едва след Коледа като станем на 3 г. Да, отвън наистина изглежда мизерна, но вътре е добре. За нищо не им дава пари общината, едва не са ги затворили по предписание на ХЕИ заради кухнята, там са правили ремонт. Миналата вечер на родителската среща се взе решение да се боядиса занималнята - за боядисването 20 лв., един баща ще я боядисва, а всички дружно ще чистим след боядисването. По 20лв за помагала - с тези на Изкуство ще се работи. По 40лв/година за консумативи флумастери, моливи и т.н. Всеки месец - тоал.хартия, кухненска хартия, сапун и мокри кърпи в шкафа, салфеткил за играчки- много е зле положението. Понеже от общо 25 деца в групата 21 са момчета, ще се наблегне на по-мъжките играчкил Но за това сума не се уточни. За внасяне на торти и храни - нищо не се спомена. За вода - питах, Боже мой как реагираха учителките - като съм искала да се калцират бъбреците на детето ми да съм му носела минерална, иначе от чешмата се пие. Който искал, да си слага шишенце в шкафчето. Не дават да им се слагат бонбони по раничките. Тоалетните са супер - скоро са правени - малки клекала. Чак не мога да повярвам, че в прехвалената Детелина са на дупки още. Толкова лъскава изглежда отвън. И това е общо взето, за сега сме с 80 лв назад. Чуха се предложения, че наближава Коледа, да се купят на децата по два подаръка и единия да остане в градината. но не се потвърди това.

# 1 040
Здравейте мили мами!
Ние сме там, но ще тръгнем едва след Коледа като станем на 3 г. Да, отвън наистина изглежда мизерна, но вътре е добре. За нищо не им дава пари общината, едва не са ги затворили по предписание на ХЕИ заради кухнята, там са правили ремонт. Миналата вечер на родителската среща се взе решение да се боядиса занималнята - за боядисването 20 лв., един баща ще я боядисва, а всички дружно ще чистим след боядисването. По 20лв за помагала - с тези на Изкуство ще се работи. По 40лв/година за консумативи флумастери, моливи и т.н. Всеки месец - тоал.хартия, кухненска хартия, сапун и мокри кърпи в шкафа, салфеткил за играчки- много е зле положението. Понеже от общо 25 деца в групата 21 са момчета, ще се наблегне на по-мъжките играчкил Но за това сума не се уточни. За внасяне на торти и храни - нищо не се спомена. За вода - питах, Боже мой как реагираха учителките - като съм искала да се калцират бъбреците на детето ми да съм му носела минерална, иначе от чешмата се пие. Който искал, да си слага шишенце в шкафчето. Не дават да им се слагат бонбони по раничките. Тоалетните са супер - скоро са правени - малки клекала. Чак не мога да повярвам, че в прехвалената Детелина са на дупки още. Толкова лъскава изглежда отвън. И това е общо взето, за сега сме с 80 лв назад. Чуха се предложения, че наближава Коледа, да се купят на децата по два подаръка и единия да остане в градината. но не се потвърди това.
Забравих да спомена също, че във всяка група е различно: Ако са инициативни учителите и родителите, хубава е групата, занималнята и т.н Нашата стая е страхотна - имат много играчки, много им е хубаво, светло, приятно. Не бих заменила тази ДГ за друга - та дори да е прехваления Малък принц или новата Червена шапчица.

# 1 041
  • София
И аз мисля като теб -зависи от учителите и родителите. Да се надяваш, че някой ще дойде да оправи твоята група, е все едно да чакаш от умрял писмо. Визирам - общината, разбира се. това е последното нещо, за което биха се погрижили. Аз със 20лв за боядисване няма да обеднея, но на детето ще му е чисто и приятно, не мазилките да му падат на главата.

# 1 042

Чак не мога да повярвам, че в прехвалената Детелина са на дупки още. Толкова лъскава изглежда отвън.

Да уточня ,че Само на нашата група са такива тоалетните, в другата група например има татко със строителна фирма, която е направила и тоалетните и много други неща, в нашата група предния набор са правили къта за игра и др. Нормално е всеки път да се правят различни неща.

# 1 043
Някой има ли информация за госпожите на сегашната подготвителна група? Те ще се паднат сигурно на нас?
Благодаря Ви на всички за инфото.Много ми е важно    Hug

# 1 044
  • Пловдив
А според мен пък изобщо не е работа на родителите да ремонтират градините и да поддържат общинска собственост. И аз дадох пари за матраци, и недостигащите легла ще правим ( то, къде ще идем, та няма дадем), но не го намирам за редно. Принципен е въпросът за мен. За мен е грозно и унизително учителките да са поставени в положение да просят от родителите, за да имат нормални условия за работа. В края на краищата като е недостатъчен бюджета, да вдигнат таксите. С 5 лв да ги вдигнат, пак ще се набере по-голяма сума, а 5 лв месечно няма да обърнат бюджета на никой, докато 100 лв еднократно могат да затруднят доста хора.
И въпросът не е в това дали искаме или не искаме децата ни да прекарват деня си при по-добри битови условия. Много ясно, че искаме. Повечето родители ако трябва ще ги изгладуват тия пари, щом е за детето. Но просто не е редно ние да поддържаме и да ремонтираме общински имоти.
Има и нещо друго. Чувала съм, че градините всъщност получават някакъв бюджет, който не е разпределен по пера. Когато има излишък от бюджета, той се разпределя като премии между персонала на градината. Е, много ясно, че по този начин нито директорките, нито учителките имат интерес да издействат повече целеви средства от общината, къде по-лесно е да се муфтят родителите. Точно заради нашата психология - ми щом е за детето, ще дам. Е, не е редно пък.  Peace

# 1 045
  • Пловдив
bugaboo , точно това имах предвид като зачекнах темата снощи - много добре си го казала  Peace

# 1 046
това за премиите е така, но само от фонда или сумата за заплати - излишъците от нея могат да се разпределят за премии. Затова често музикалните учителки примерно заместват болните и тн т, събират групи при по-малко деца и тн т. В което няма нищо лошо - ако бяха техните парите, щяха рационално да ги използват.
а той е определен. Поне така знам. Но ще го проверя.

А за таксите - точно така си е. Миналата година Общинският съвет направи опит да вдигне таксите и се надигна страшен вой, мисля че и СНБМ се възпротивиха и си остана така. Дори и да вдигнат таксите, не мисля, че разлика ще има. Мениджмънт трябва, всичко се гледа на парче - примерно всеки випуск почти родителите купуват гадните спарващи дунапрени за леглата на децата, защото миналите са станали на нищо. Един дунапрен 15-20 лв, един матрак 70 лв примерно. Къде ще сравняваш дунапрена с матрака, обаче не, много скъпи били. И така си го караме - всяка година се купуват едни и същи боклучави играчки, защото хубавите са скъпи, уж се искат оферти и се гледа най-изгодното, ама другия път... Въобще за мен всичко си опира до начин на управление.

# 1 047
Каспър ти ставаш за директор на детска градина,мислила ли си за частна? Hug

# 1 048
Каспър ти ставаш за директор на детска градина,мислила ли си за частна? Hug
Ооо, благодаря, аз ставам за всичко, само акъл да давам, искат, не искат, аз си давам.
Но градината възпитава, аз не искам да възпитавам, искам само да забавлявам, там ми е стихията.
Сега направих занималня от 1-4 клас, много е хубаво, много са доволни всички, но разчитам много на учителката за учебния план, мен ми дай да им осигуря хубавата храна, забавленията, шоуто... За методики и учебни планове, не ме търси.

# 1 049
  • Пловдив
За тортите, откъм бизнес точка, за мен е по-добре, защото умея бутафорните торти до съвършество... Покрай тези 5 градини съм се специализирала, обаче как да им обясниш на малките главички, че вътре е картон, а не истинска торта ...

и после се прибира и плаче, че е имало торта, но не са му дали и аз да ходя да питам аджеба как може такова нещо  Tired

Общи условия

Активация на акаунт