Детски градини в Пловдив?

• 202 338
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 245
  • До хладилника, който обичам
Без да държа лично да обличам и събличам детето си в градината, определено не смятам, че хигиената трябва да е на ниво барокамера и всички с маски.
Децата ги водим от улицата, каквото и да си говорим, идеята за "родители - дотук"е меко казано смешна. ХЕИ имало изисквания - ама си влизат с обувки в учрежденията, направо от улицата, не ги е срам!
Някои от идеите за хигиена и стерилност на българина определено търпят сериозно развитие Simple Smile

# 1 246
  • Пловдив
добавям Пепи - вторник от 9 до 16 ч. Но мисля, че там искат и служебни бележки, че работят родителите /ако не греша/. По телефона ще дадат повече информция за документите.    

Не, служебни бележки никой не е искал. В молбата се пише месторабота и служебен телефон, но никой даже не е проверявал дали съм там.

# 1 247
Вярно ли е че директорката Камбурова (ЦДГ "Славей") приемала деца срещу рушвети? Аз живея много близо до градината, но понеже не бях в страната можах да подам молба само миналия април. Детето ми е родено ноември 2006-а. Тогава тя ми каза че съм била закъсняла и съм могла да подам молба, но тя нямало да приеме дъщеря ми. Тази година отидидох още на 4-и януари и както става по параграф 22 същата директорка ми каза абсолютно същото.Подайте си молба, но дъщеря ви няма да влезе, групите са ми пълни. Но вече от 2 места чувам че директорката е подупна. Вярно ли е?
Незнам дали е вярно за подкупите / аз също съм го чувала/, но на вратата на детската градина пишеше,че молби ще се приемат на 15.01.2010г.Ти подаде ли молба на 04.01.2010г и какъв входящ номер ти дадоха?
Не, не подадох молба, тя каза, че съм имала право, но нямало да вземе детето ми, тъй като 2-рата и група била вече запълнена миналата година. Т.е. миналата година съм закъсняла, което значи, че и този септември няма да влвзе в никаква група, щото децата от 1-ва директно отивали във 2-ра група....А тя лично миналия април ми каза да бъда първа тази година и да подам молба, а сега като се появих ми се разкрещя.....Затова питам за подкупте дали е вярно.

Вярно е .... за съжаление....

# 1 248
Никой не говори за ниво на хигиената-тип барокамера  Wink Но съгласете се,че ако всеки един родител стъпи/с тежките си обувки/ и после всяко едно дете стъпи върху мръсното вече с пантофките си,после всичко това се внася в игралната,а там децата се търкалят,боричкат,някои си лапат ръцете и т.н.

# 1 249
Тук не става дума само за хигиена, а за още ред неща: В една градина, примерно на два етажа, с четири групи има около 100 деца, всяко дете се води от родител. Представете си какво ще стане, ако всяка сутрин и вечер сто души влизат и излизат, няма как някой   да наблюдава кой точно влиза и излиза и да контролира потока на хората, всеки обува, преоблича, половината деца реват, другата половина - не, съответно аз съм виждала родители, които по 20 минути отвън се сбогуват с детенцето, какво остава това да се случи вътре. В много градини са тесни коридорите, когато дойде часът "ПИК" за оставяне и вземане, понякога пред входа има много хора, какво остава всички да влязат вътре. Тук става дума за сигурност и ред, освен всичко останало. И ако добавим на това отгоре, че от тези сто деуши, поне 30 ще искат да говорят я с лелка, я с учителка и излиза, че вместо да се грижат за децата ни, персоналът сутрин и вечер трябва да се занимава с родители. Аз лично за нашата градина нямам никакъв проблем да говоря с учителите и фактът, че има ред за влизане вътре, не пречи на тази комуникация. Не съм чула някой да се е оплакал. Друг е върпосът, ако педагозите отказват тази връзка родител - учител. Но тя няма общо с достъпа до занималните/шкафчетата.

# 1 250
Значи хора без здравни книжки да не се мотат из градината, а болни деца, със сополи и антибиотици да бутаме на лелките бързо, че да не ги върнат на `загрижените` им майки! Е това вече не знам какво се казва и аз!  Whistling

# 1 251
Значи хора без здравни книжки да не се мотат из градината, а болни деца, със сополи и антибиотици да бутаме на лелките бързо, че да не ги върнат на `загрижените` им майки! Е това вече не знам какво се казва и аз!  Whistling

Ами,именно!Не стига,че е фрашкано с болни деца,а какво остава да се намъкнат и родители,които най-вероятно и те носят някакви болести и бацили незнайно от къде  ooooh! Точно затова трябва да се стесни максимално кръга на външните хора.Хайде стига вече сте ги гледали тези деца под стъклен похлупак  Stop Никой няма да умре,ако случайно някоя загрижена майка не изпроводи безценното си отроче до игралната зала и не го нацелува 150 пъти за довиждане  Laughing Не отиват на летен лагер все пак,а не детска градина за няколко часа.И нищо няма да му се случи,ако не го преоблечете точно вие,а някоя учителка и лелка  Laughing

# 1 252
Не е наистина фатално за мен, че няма да си обуя и събуя детето, че няма да го нацелувам 23090 пъти!
За мен е важно, да знам как е минал денят му, има ли някакви проблеми с хранене, спане, други деца, стои ли все само или се приспособява добре, дали примерно все то е бутаното и битото от другите дечица или обратното например!
И как да получа тази информация, ако трябва да чакам от пред на тротоара да си взема детето, защото няма място където вътре човек спокойно да разговаря с хората, на които си поверил детето си!
И значи с болните деца сме съгласни да виреят между нашите, пък с една стаичка, където да контактуват родителите с персонала на градината, не става да има, че бацили много се мъкнели!  Rolling Eyes
И ако детето ти не говори примерно, как ще разбере човек всичко това!  newsm78

# 1 253
   С това съм съгласна ,да.Но чак пък всеки божи ден да се пита и разпитва дали е яло,дали е акало,дали се е сбило с някой ми се струва малко прекалено  Crazy Аз съм сигурна,че ако има нещо фаталано,за което родителят трябва да бъде уведомен,учителката ще се погрижи да влезе в контакт с него.Ако всеки един родител започне да разпитва за някакви ежедневни редови неща....учителките ще луднат  Laughing
   А и винаги можете да се обадите по телефона или в някакво друго време на деня да говорите,ако има за какво.
   Моето дете е на 2г.2м.,ходи на ясла,общо взето не говори/поне не разбираемо за околните/,но съм абсолютно сигурна,че в яслата всичко е наред,след като излиза с усмивка,иска пак да ходи на другия ден,не е гладна,със сменен памперс е..и въобще всичко е повече от прекрасно.Когато има навалица,лелката не успява да каже на всички кое дете какво е правило,но това въобщееее не ме притеснява.Единственото лошо,което се беше случило е,че едно момиченце беше захапало за ръката моята дъщеря /с отпечатък/ и това разбира се беше съобщено веднага на баща и,бяха доста притеснени.
   Така че не мисля,че е 100% задължително учителката да уведомява всеки един родител какво точно става вътре от сутрин до вечер.

# 1 254
  • Пловдив

Ами за това вината си е на родителите, нали Simple Smile

# 1 255
Значи хора без здравни книжки да не се мотат из градината, а болни деца, със сополи и антибиотици да бутаме на лелките бързо, че да не ги върнат на `загрижените` им майки! Е това вече не знам какво се казва и аз!  Whistling

Ами за това вината си е на родителите, нали Simple Smile

Да, за съжаление! И аз дори и да не съм такъв родител, ще си пати моето дете заради такива хора!  Tired

И аз не искам всеки ден отчет за детето си, но когато се поинтересувам от нещо, да се стоя като напъдена на улицата и от там да се моля да отворят вратата и да обелят някоя дума с мен, ако са на кеФФФ!  Sad

# 1 256
Но това е проблем следователно с персонала, а не с вътрешния ред в градината. Ако учителката комуникира с родителите според своя "кеф", няма значение дали е позволено да се влиза или не - тя пак ще си е толкова комуникативна дори да е позволен достъпът на родители в градината и обратното, ако учителят има желание да разговаря с родителите, ще го прави и редът за достъпа в градината няма да попречи на това.

# 1 257
  • Пловдив
Очевидно мненията да се допускат или не родителите в сградата на д.градина, са на двата края. Ми нека има право на избор тогава. Да има помещение в което може да се влезе, да си целувате, мляскате, прегръщате децата и т.н Laughing, който пък бърза за работа и не може да отдели време да преобуе детето си, да го дава на входната врата и да бяга по задачи.
Всеки съди по собственото си дете, за моето това да го оставя на вх.врата ще е гадно и затормозяващо. Някои ходят с желание, други не, някои играят и се социализират по-лесно, ама не всички, така че аз лично съм за правото на избор!!!! Пък който иска, да го оставя в ръцете на персонала от вх.врата.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 21:18 от mamaden

# 1 258
  • До хладилника, който обичам
По света го няма това чудо с "родители - дотук!" и да ви кажа, оцеляват нещастните деца, които биват подложени на контакт с други люде не само в градината, но по улиците, всеки ден (ужас, ужас! Mr. Green) Придържайте се към темата, а не 'Детските градини като такива и моето мнение за тях по принцип'.

# 1 259
  • Пловдив
E, аз пък съм гледала дете в чужбина и трябва да кажа, че и там го има "родители до тук"  Simple Smile
Има тържества и мероприятия, на които присъстват родителите, но при воденето точно като в нашите градини го водиш до съблекалнята и от там го поемат. Поне в тази градина, която аз познавам. За Германия става въпрос. Това, че градината беше от 8 до 12 часа е една друга тема, разбира се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт