Детски градини в Пловдив?

• 202 333
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 270
...

За миенето на зьбките-казвам ви това ,което ми каза  директорката на Буратино-задьлжително е. ....

И при нас не се спазва това "задължително"  newsm78
Ще взема да ги питам.

Ние сме в Чучулига. При нас не мият зъби...

# 271
Здравейте,
знае ли някоя от вас,мили дами-дали е  сигурно,че когато детето ходи на ясла в ОДЗ,след навършване на 3г. ще бъде прехвърлено  в градината към същото ОДЗ.(става въпрос за ОДЗ"Е.Бороу" в Тракия )

# 272
  • Пловдив
Здравейте,
знае ли някоя от вас,мили дами-дали е  сигурно,че когато детето ходи на ясла в ОДЗ,след навършване на 3г. ще бъде прехвърлено  в градината към същото ОДЗ.(става въпрос за ОДЗ"Е.Бороу" в Тракия )

По принцип знам (защото и аз съм от Тракия) , че децата от яслите ги приемат с предимство в градината , имам една позната която водеше там дъщеря си на ясла а след това ги прехвърлиха в градината , но общо взето не е на 100% сигурно. Ние ходим в ЦДГ "Слънце" препоръчвам ти я наистина е много добра.

# 273

Директорките действат на симпатия

[/quote]
Значи съм симпатична, щом без никакви проблеми взеха наш дечко в ДГ "Щурче". Изключително съм доволна. От всичко. Включително и от директорката, без до този момент да съм я познавала дори визуално, въпреки, че също съм от квартала и кръстосвам улиците. Менюто е великолепно, такова разнообразие вкъщи неможеш да скалъпиш. Дечко показва завидни знания и умения,  спокоен е, ходи с огромно удоволствие. И делниците и празниците се  подобаващи. Що касае миенете на зъби, изумявате ме.  Ние си мием зъбите вечер и миенете и в детската градина, ми се струва излишно. Доволна съм от "Щурче"-то и който може, да си запише детето тук - няма да съжалява.

# 274
Здравейте,
Ако имат свободно място в градината -но при тоя наплив?

# 275
Никой не гарантира ,че ако детето ти е в яслата и на сто процента ще е в градината,но имаш по-голям шанс.Дъщеря ми посещава ОДЗ"Д-рЕдгар Бороу" в яслата ,но нямам никаква гаранция ,че ще я приемат и в градината.Подала съм си молба,но в самата ясла директорката е поставила   съобщение,че освен тази градина има още 7 или 8 .На родителската среща през септември месец каза,че никой не я задължава да приеме всички деца от яслата в градината,може някой да желае друга градина .Децата които навършат три години могат да останат в яслата по закон още половин година.Дъщеря миследващия месец навършва 3 години,но няма да бъде прехвърлена директно.Едва на есен ,ако сме приети.Тази година директорката спомена ,че групите ще са две.Дано да е така,за да се приемат повече деца и повече деца да имат шанс за градина.

# 276
Прочетох в сайта за детските градини в София,че там със сигурност ги местят в градината ако е ОДЗ.Интересува ме най-вече дали има някакъв закон или наредба,които се отнасят точно за тези случаи.Рових из разни закони,но никъде не видях.Ако някой е наясно да пише.
Благодаря smile3525 предварително.

# 277
  • Пловдив
Има ли други като нас които цяла нощ срещу 2ри януари висяхме за да пазим място. От 02,30 часа мъжът ми застана на пост, аз го смених в 6 часа и сме на 14 място. Директорката каза че групата е от 22 деца и че нямаме големи шансове, защото ще се появят със сигурност деца с предимство. Става въпрос за детска градина "ДЪГА" до Филипово. Дъщеричката ми сега ходи на ясла която няма детска градина. Отидох на 02,01 в 13 часа да я запиша и в ДГ"Марица" - там сме под номер 44. Явно че трябваше от 01,01 да вися и да пазя ред. А вие как успяхте да запишете децата си в детските градини.

# 278
  • Пловдив
Децата, посещаващи всички ДГ в Пловдив от години участват в експеримента, наречен "флуорна профилактика"! Да се замислим за здравето на децата си! Нека се опитаме с общи усилия да спрем това!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191379.0

# 279
Има ли други като нас които цяла нощ срещу 2ри януари висяхме за да пазим място. От 02,30 часа мъжът ми застана на пост, аз го смених в 6 часа и сме на 14 място. Директорката каза че групата е от 22 деца и че нямаме големи шансове, защото ще се появят със сигурност деца с предимство.

А ти не попита ли откъде са тия 14 деца преди теб, като си била там първа  Shocked .. Ей така се записват  #2gunfire

# 280
Мисля ,че няма наредба или друг нормативен закон който да определя как след яслата децата да се местят в градини.Аз още през септември когато Никол тръгна на ясла питах директорката кога трябва да подаваме документи каза ,че няма значение кога си подаваш документите.Може и първи да си подадеш и да не те приеме,а можело деца от яслата ,които не са си подали документи да ги приеме,защото си ги харесва.Докато излязат списъците през юни ще сме в напрежение.Докато има недостиг на места в детските градини и ясли ще  е така
Приятни почивни дни мили мами.  bouquet

# 281
И моето дете е на ясла в Е.Бароу,но доколкото разбрах на родителската среща- всички деца ще бъдат прехвърлени в градината,ако подадем молба.И аз подадох,не мога да разбера newsm78 какви са тези харесвания и нехаресвания на децата(или на родителите и техните финансови възможности).
Е, това само при нас го има,вижте в София дали е така.Дано някой в общината прочете тук колко е субективен подбора на децата ни за детските градини.
Но какво да се прави в името на децата ни-търпим.

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 22:05 от SEXIEXI

# 282
.Дано някой в общината прочете тук колко е субективен подбора на децата ни за детските градини.

И да четат и да не четат положението няма да се промени,докато ние самите не спрем да се сьгласяваме с тези условия.

# 283
Вижте това http://www.plovdiv.bg/doc/gradini1.htm -данните не се променят вече 5 месеца,откакто случайно открих този списък.

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 12:48 от SEXIEXI

# 284
Вижте това http://www.plovdiv.bg/doc/gradini1.htm -данните не се променят вече 5 месеца,откакто случайно открих този списък.

И аз съм го гледала.. Пише, че са актуални към към  01.02.2008 год.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт