МАРТЕНСКИТЕ мами са супер готини мадами! ;))

• 16 423
  • 305
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
Аз съм бясна!
Ей сега се връщам от педито и какво да ви кажа. Детето е сополиво , кашля и тн. Освен това пъпките не са минали още като хората, обаче за най-голямо мое очудване няма право на повече болничен. ПО закон за варицела дават 8 дни и толкоз и тя неможе да ми даде повече дни. Нито за това ,нито за сополите. И аз детето да съм го дадяла на ясла, то било клинично здраво ooooh! Много ни е добра лекарката , обаче някой път ми иде да я удуша. От друга страна , разбирам , че по закон не дават повече дни, обаче все си мисля, че с друга диагноза можеше да ми даде , ебаси за 3 дни говорим Tired
Както и да е, аз ще си пусна отпуска, но както казва майка ми , това си е геноцид направо спрямо майките с деца. Егати държавата!
Извинявам се за грубия език. Peace

# 136
  • Варна
Ох, Ели, ужасна история. Tired Дано вече да се оправи Катето. Hug Толкова ме е мъчно за детето. Като го видях как е пъпчасало милото. Cry
miki3, много гадно това с портмонето. Нали точно преди година и моето го откраднаха от консултацията. Аман от простотии в тая държава, наистина! Close
zoui, вземи го заведи на лекар за тази цицина.  ThinkingТо вие май от лекарския кабинет не излизате, ама... Tired
Аз не знам дали казах, че за празниците ще ходим в елена. Колега на мъжа ми има там семейно хотелче и резервирахме за нас и две приятелски двойки, едната с детенце на 3 г. Та там ще се подвизаваме за Великден, но се чудим дали да взимаме Габи с нас. Преско със сигурност ще го вземем, ама двамата дали няма много да ни дойдат? newsm78 А ми е жал да я оставим, пък ние да ходим на чист въздух, полянки и т.н. Rolling Eyes

# 137
Eли, защо не отидеш при твоята лична лекарка да ти даде болничен заради теб  newsm78. моята само като ме види веднага иска да ми пише - дори и на улицата като ме срещне. явно няямат ограничения. Иначе за болничния за детето са прави. След определени дни трябва да свикат комисия и им е доста сложно. иначе без комисия нямат право да ти удължат болничния по закон. Иначе за правилата в БГ без коментар, че ако направя няма да е цензурен ....
Иначе и моят иван днес е със сополи и тръбна кашлица... почваме поредния ларингит. от операцията не беше боледувал та сега малко кофти ми стана. Вчера ги водили на питник след природата и явно не му се е отразило добре да тича потен по поляните.

# 138
Гер4о да ти кажа , хич не ми дойде на акъла, но вече е късно. Аз си пуснах отпуска 3 дни. От друга страна , аз не исках да удължава този ,ами да напише друг защото детето е със сополи и кашлица. Както и да е. И без друго болничният ще ми го платят след месец поне и ще ми се отрази зле на бюджета. Така отпуската ще ми я платят още сега преди празниците, че са решили да ни дадат по-рано заплатите заради Великден.
Ядосах се на системата , защото майка каза,ч е когато аз съм боледувала преди 20 години от Варицела тя е имала 22 дни болничен на дете, общо 44 сиреч цяла зима, защото са и дали за мен и за брат ми и сме били под карантина цялото семейство. А сега ми дадоха 8 дни за Катя , а ми казаха, че Галя 20 дни е под карантина, щото е контактна и не може да ходи на градина, обаче за тези случаи не се полага болничен за карантината , а само за болното дете 8 дни и толкоз, после както искаш. Добре , че Галя имаха Варицела в градината и са контакни в едната група и я взеха , че иначе и тя щеше да е вкъщи и за нея отпуска да взимам. Абе няма такава тъпотия като нашата.
Не искам да кажа ,че предишната система е била по-добра, но специално за здравеопазването преди и сега тогава определено всичко беше по-лесно. Хем без пари, а сега си плащаме като попове навсякъде и то не малко , че и осигуровки, а насреща... да не казвам какво

# 139
zoi, цицината която описваш може да е уголемен лимфен възел. след боледуване остават известно време подути. над вратлето, в основата на главата. или зад ушите. къде точно са вашите? една или две?

# 140
Кали над вратлетото,ама на поне 5см по нагоре newsm78То проблема е,4е няма на какъв лекар да го заведа, при ли4ният,ако нямаме записан 4ас може да отидеме и да 4акаме евентуално да ни приеме,ама ще киснем поне 2 4аса и той е общ лекар и никак не ми изглежда компетентен.4астната ни педиатърка пък дава консултации само във вторник и в петък,но този петък е национален празник и остава 4ак за другият вторник и някак не ми се давам 60 евро,за да ми каже накрая,4е нищо му няма.Освен утре като отидем на ушния за контролен преглед да го питам него newsm78Дали той може да ми даде информация или не му е по специалноста Crazy
Ето две клип4ета от нас с лошо ка4ество и без звук от преди 2м са,на едното Дани дивее след баня,а на другото пие антибиотик.
http://zoui.multiply.com/video/item/11/P3010006.MOV
http://zoui.multiply.com/video/item/10

# 141
абсолютно може да ти каже. питай.

# 142
zoui, много е красив Дани Hug

# 143
nyc съм
да се похваля, отбих Иван!!!
0т 5 дена не цоца, аз още не мога да повярвам че стана толкова леко и безболезнено! Малко ми е мъчно, ама съвсем мъничко...
отивам да ви чета, че съм безнадежно изостанала
цунки

# 144
Добро Утро!

nyc , поздравления за дългото кърмене и за успешното отбиване!
Ами аз нямам каво да пиша , ама влязох да ви кажа добро утро.
А и да споделя , че смятам след празниците да се хвана и аз на Дюканската диета, та ще имам нужда от морална подкрепа, че вече приличам на кит Tired

ПС, сетих се още нещо. Юни месец ще идвам до София със сигурност, т си мислех,че мога да ви поканя на кафе на ваша територия.  Peace

# 145
Добро утро и от мен ,

Снощи бяхме на заведение с Ели и наши братовчеди с бебче (на 8 месеца).Голяма игра падна с бебето. Гали я дава и биберона ,бута я с количката(която между другото е нашата ЛОЛА).
Поръчах и за вечеря задушени зеленчуци и месцо , но тя реши , че ще яде краставичка , обра краставиците на всички салати докато  , наложи се да спъна сервитьорката за да спре да и поръчаме салата за Ели.А  бебчето яде морковите от нейните зеленчуци Mr. Green
Накрая като се измори пожела да седне в бебешката количка и ме накара да я сваля да легне...."Мамо , авий ме искам спъ.." И на нас ни стана ясно , че трябва да се прибираме.Мислех , че ще е превъзбудена от емоции , но не.В колата си пи млякото на последния завой преди нас позаспа , но после кротко си изтърпя тоалета , , легна кротко в леглото и заспа.

За утре в яслата ни поръчаха да носим сварено яйчице.Явно децата е влагат творчество.Стана ми много мило Flutter

ПС, сетих се още нещо. Юни месец ще идвам до София със сигурност, т си мислех,че мога да ви поканя на кафе на ваша територия.  Peace

С удоволствие , ти само ела. Hug

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 09:09 от Цеци

# 146
Ели, чакаме те с нетърпение Hug

И аз нямам бог знае какво да кажа...мъж ми замина в командировка /уж/, а аз ще съм и майка и баща Crazyще се прибере за празниците слава богу. Алис пак се надигна в 6 и 30 и пак ми разби сутрешното кефче Crossing Arms

Цеци, големи са вече и е голям купон да ходиш с тях на заведение. Ние Алис я влачим поне по два пъти седмично някъде. Най-вече уикенда, де, че все пак трябва да се яде нещо Rolling Eyesизбира, поръчва си сама, обикаля масите, закача се с хората Crazyпредпоследния път във Виктория се закачаше с едно коте, и докато реагирам посегна да го погали, а то изсъска и я одраска. Ако не бягаше толкова бързо, щях да го засиля с шут към стената Twisted Evil та се уплаши много милото ми детенце. Бяхме с една приятелка, която завършва сега медицина. Та тя я "прегледа" и я успокои. Слава богу, уплаха не беше траен и на следващия ден вече гонеше котката на свеки из целия апартамент и се заливаше от смях като го хване /помните ли Алф как тромаво гонеше котката, сценката е почти същата/. А тоз пък котарак, дето е най-важното и надуто коте на света, й дава само на нея да го гали Crazyголям късмет, няма що Crossing Arms

# 147
Добро утро и от мен  Hug
Аз също нямам кой знае какво за казване  Joy /днес явно всички сме така/
Ние пък със Алекс неможеме и да си помислиме да отидеме някъде  Tired ще ни изгонят на 5-тата минута, много е бесен. Симона си я водехме навсякъде с нас ама с него не става номера.
Ели ,непременно ще спретнеме една среща като дойдеш Hug

Пускам едно клипч на който му се гледа  Crazy ако не разбирате какво говори ,да поясня ,че разказва приказката за седемте козлета /по точно част от нея/ Joy

http://bmsa4.multiply.com/video/item/11

Зоуи ,много е сладък Дани  Heart Eyes Hug

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 16:35 от miki3

# 148
Мики и ние никъде не можем да отидем с Катерина. Веднага се овършава всичко, ако може и да счупи нещо ще е най-доволна. Виж с Галя е друго, но няма как да не са различни.
А за срещата , дано не сте всички на море точно тогава Peace

# 149
Ние юни сме си тука със сигурност  Peace

Общи условия

Активация на акаунт