ЮЛСКИ бебчета '08(тема 39)

• 10 637
  • 307
  •   1
Отговори
# 165
... Бяхме решили Патриция, но ... какво галено име ще има? Айде като малко- Пати, ама като порасне, Паца ли ще и казват!  Whistling #Crazy hahaha И сега съм в питанки за пустото име!  newsm78

По селата в моя край казват Паца на Спаска. Ужасно е  Banghead
Съседката над нас, при нашите, има две дъщери, Едната е Патриция Папи й казват всички
Иначе имам братовчедка Пацка, но тя с име Параскева... Simple Smile

# 166
катинче, аз с обикновено корито от 9 лв ще изгледам и второто Simple Smile
втората картинка повече ми харесва на мен. само да си кажа, че колкото по-сложно е едно нещо, толкова по-досадно ми е да го ползвам. Синьото корито е красиво, но стойката му ще заема място и трябва също да се мие.

сакси, аспиратор за нос - ако имаш предвид помпичка - още ползвам и ще ползвам.

# 167
  • София
Ей,няма ли да спите ве4е,аз навлякох пижамата и след малко се мятам в леглото Laughing
Katinche,моето корито не беше от тези ортопеди4ните,но ми свърши идеална работа,имаше си стойка,която е улеснение като го къпеш в спалнята например.Единственото,което е,4е на тези ортопеди4ните  може да го сложиш да си легне,но аз не бих посмяла,държах си го с едната ръка.

Тити не си видяла нашите стени,затова говориш така newsm62

# 168
  • София
Здравейте момичета  Cry Днес ми излязоха последните изследвания-имам малко по-високо ниво на еритроцитите и белтък в урината и доки ми изписа АБ- Оспамокс Sad
Има ли и друга мама на АБ и какви ли рискове носи това Sad

Аз бях 10 дни на АБ - заради проблеми с бъбреците, само че пих Augmentin. Миналата седмица го приключих. И на мен ми беше притеснено, но ме успокоиха, че е безвреден за бебето и че бъбречните инфекции задължително трябва да се лекуват, защото могат да направят по-големи поразии от АБ.

[/quote]
Съседката над нас, при нашите, има две дъщери, Едната е Патриция Папи й казват всички
Иначе имам братовчедка Пацка, но тя с име Параскева... Simple Smile
[/quote]

Хаха, моя племенник се казва Павел и му викам Папи  Joy

# 169
Руми, каква беше стойката и върши ли работа, в смисъл заслужава ли си? Иначе съм решила, че не искам ортопедична!

тити не ти ли се прецаква кръста?

# 170
аз имам подходящ кухненски плот, върху който коритото ми стоше съвсем удобно. Така дори не ми се налагаше допълнително да затоплям банята през зимата/понеже бяхме на ток, догодина не знам как ще са нещата/.
Ако ти е удобно, докато къпеш, все в един момент трябва да разтребиш и тогава няма да ти е удобно. Трябва ти или пълната система корито-стойка-канал за оттичане - подходящи шакфчета - много място в банята, или мъж винаги на разположение, който да носи и отнася.

# 171
  • София
Преглеждах пак списъка с нещата, дето са необходими за бебето.. и понеже преди не следях стриктно какво обсъждате  Blush, сигурно ще се повторя, ама искам да питам, особено тези, дето са за втори път мами Нужен ли е непременно носов аспиратор?

Върши много добра работа, но не е нужно да го взимаш веднага. Аз го купих, когато Марти настина за първи път и имаше ужасна хрема. Все още го ползвам.

Първият път, когато пазарувахме за Марти, купихме най- необходимите неща- ваничка, количка, креватче, шампоан за коса и тяло и олио. Няколко дрешки, за изписване и толкова. След това, когато нещо ми потрябваше отивахме и го купувахме. По този начин, мога да кажа, че не сме взимали излишни неща.
Сега ми е още по- лесно, ще вземем една количка, няколко бодита за начало и олио за мазане.

# 172
Ако ти е удобно, докато къпеш, все в един момент трябва да разтребиш и тогава няма да ти е удобно. Трябва ти или пълната система корито-стойка-канал за оттичане - подходящи шакфчета - много място в банята, или мъж винаги на разположение, който да носи и отнася.

Гледах някакви бебешки скринове с вградено корито отгоре, което е с канал за отичане, а като не се ползва за баня, се затваря с плот отгоре и става като обикновените скринове, с плот за повиване върху тях.

Обаче на мен нещо не ме изкефи тази идея. Иначе на някой може да му е практично такова нещо, знам ли...

# 173
Здравейте момичета!
Цел ден четох и най-накрая изчетох пропуснатото - посмях се наволя!
Аз да ви се похваля, си взех всичките изпити и съм изключително доволна. Даже намерих време да отида до 9+ и да си видя любимата количка. Прекарах си страхотно в София и сега си плащам с купища пране и много за чистене от ергенската седмица на мъжо...
Разбира се, не мина без инциденти. Един трамвай успя да ме затисне на вратата, извадих се с изключение на единия крак.Всички хора на спирката се разкрещяха и няколко от тях ми помогнаха да отворим вратата и да си извадя крака. И какво мислите стана? Ватманът най-невъзмутимо потегли. Дори не благоволи да отвори вратата, за да се кача и да му набия канчето... #Cussing out #2gunfire
Утре изпращам детето на градина и се надявам да имам сили да дойда до мола за меренето на кореми. И аз се чудя дали ще успея да ви позная - май видях Сисони на една снимка някъде, но пък поне ще питам!
И да, докторката каза, че ще имам момиче - можете да ми сложите един розов биберон. Ама не смея да купя нищо за момиченце, че той и Самуил беше момиче и то тъкмо три пъти... Как се бъркат тия хора, що просто не казват, че не могат да видят... не знам newsm78
Бебето се е разположило напречно и ме рита на воля! Върви си точно на седмиците, обаче аз вече съм +9 кг и взех много да си тежа...
Ами сега отивам да спя, че днес обиколих Варна по задачи и направо съм като пребита..
Приятни сънища на всички!

# 174
  • София
Е, добре.. това с носовия аспиратор май ще го отложа във времето.. пък и предвид и факта, че дори не знам какво точно е то и как се ползва, май няма да ми трябва съвсем в началото. После, при необходимост, ще го купя.  Peace
Лека нощ на всички!  newsm46

ПС. simpatiuh4e, случайно попаднах на тема за Оспамокса. Не съм я чела, ако искаш погледни Ospamox и бременн … 86;ст

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 22:18 от saxophone

# 175
  • София
Руми, каква беше стойката и върши ли работа, в смисъл заслужава ли си? Иначе съм решила, че не искам ортопедична!

тити не ти ли се прецаква кръста?

Ами подобна на тази от 1-та снимка.Тогава си купих и коритото и стойката от Штъркел,4е стойката не става на вси4ки корита.А ина4е за канал за отти4ане на водата няма,аз си носех в една кофи4ка вода и така си го къпех в спалнята.

# 176
  • Sofia
Катинче, колко струва това синьото със стойката?

Симпатухче, и аз пих антибиотик в началото на бременността. Много се притесних и се консултирах с няколко лекари. По всеобщо тяхно мнение има и безвредни антибиотици и е много по-вредно за плода ако не се взимат. За всеки случай проверих антибиотика в таблицата с лекарства, където можеш да видиш в коя група е и дали е безвреден.

Относно носовия аспиратор- моята племенничка е толкова малка, че в момента е просто невъзможно да и пъхнем това чудо в нослето. Според мен ще имаш поне 1-2 седмици след раждането да се погрижиш за това преди да ти се наложи да го ползваш.

# 177
NBM, зависи каква ваничка искаш (стойката е универсална), иначе стойката е 79 лв.

http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=59

# 178
  • София
Аз пък имам анатомична ваничка от каката и съм много доволна. Бебето беше 44 см. като се роди и добре , че беше тази вана , все ме беше страх , че ще я изтърва. Пък и когато няма кой да помогне е супер вариант. И стойката е  удбна , от самото начало се къпехме в банята ,не заема място - нали се сгъва. После , когато порасна също ми беше удобно. То има два начина за ползване от едната страна е за малко бебе , а от другата за дете , което вече може да седи.
Само дето в момента и ваната и стойката са ми във Варна , не знам дали си стува да ги пренасям. Накарая ще си купя , не са кой знае колко скъпи.
Уха - 79 лв! Май ще си мъкна от Варна стойката. ooooh!

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 22:51 от kami_ch

# 179
  • София
Носовият аспиратор според мен е необходим, защото бебетата не могат да си духат носа. Но не виждам защо да се купува отсега, ако се разсополиви бебето - тогава.
За ваничката - на мене тези с анатомичните вътрешни извивки не са ми удобни, затова ползвах обикновено корито. Но стойката ми беше задължителна, иначе рискуваш да се сецнеш  на втората седмица Confused

Общи условия

Активация на акаунт