ЮЛСКИ бебчета '08(тема 39)

• 10 621
  • 307
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Добро утро и от мен:)
Аз вчера ходих на преглед и видяхме бебка:) Станала е 800 гр. Докторът каза, че си отговаряла на седмиците, но като чета вашите бебета са доста по-големи. И въпреки че имам огромно доверие на доктора си, почва пак да ме гризе нещо. Е няма спокойствие и това е Sad Иначе да се похваля - разрешиха ми умерени разходки newsm44

# 196
О, има страшно много именни дни през юли - аз изчетох църковния календар с корите! Laughing Ето част от имената - Йоан, Андрей, Атанас, Неделя (Неда), Олга, Гавриил (Габриел, Габриела), Стефан, Юлита, Владимир, Юлия, Марина, Емилиан, Илия, Симеон, Мария-Магдалина, Христина, Анна, Параскева, имената на някои от св. Седмочисленици (Кирил, Методий, Климент, Наум, Сава), Валентин, Йосиф. И това са само по-популярните имена на светци. Simple Smile

Ако може да добавя Козма и Дамян от 1 юли.

Само че някои от нас ги вълнуват и юнските именни дни, защото с термин първите дни на юли - не се знае изобщо дали пък няма да е преди това.

И аз съм изчела Православния календар и още 100 неща... но това не направи изборът по-лесен   Laughing

Мдааа, щом аз се обърках, че имам по-малко опции под ръка...
Иначе на 24 юни е Еньовден и празнуват Яна, Янко, пак Йоан, че даже и Иван - тогава е летния Ивановден...
то Йоан и Иван могат да се празнуват едно 3-4 пъти в годината, ако гледаш православния календар май... има Рилски, има Кръстител..не съм толкова много запозната, може Ieppe да каже.

Ух, стига с тва раждане бе, мен наистина почна да ме хваща страх. В същото време и нетърпение, не ми се ходи в жегите с корем.

Сетих се нещо, което казаха на еврофутболското училище. бебето даже с олио не трябвало да се маже, а с кремчета и тоалетни млека бебешки на водна основа с ниско липидно съдържание. Липидното съдържание - според сезона . за лятото - по-ниско. Сигурно са прави, не знам, явно Яна е имала късмет да не я уморя с тая мас през юни, юли, август и т.н. Но чак пък и без олио - наистина се учудих.

# 197
Ей,най-после успах да ви изчета!Виждам,че страхотно купонче сте си заформили-браво!
Дуци,  bouquet зя темата!
Вчера нямах нет,а и да имах нямаше да мога да пиша-татко е в болница и е голяма лудница-не могат да разберат от какво на 2 пъти му спя сърцето  Cryпредставяте ли си ,трима доктори стоят и го гледат..... #2gunfire #Cussing outСега е по-добре,но в петък отива в Плевен ,а после в София,няма как!
Стига съм ви натоварвала със семейните ни проблеми.Иначе бебо е много добре.Не престава да мерита и денем и нощем.Пораснал е и е една седмица напред с размерите.За име сме решили Александър-ако е момче и Тея или Белослава-за момиче.
За ваничките-с Калоян ползвах обикновено детско корито,сега мисля да го ползвам пак.

# 198
Добро утро и от мен  Hug
Сакси мерси за темата - как не се сетих и сама да ровя  ooooh! ама ми беше малко спечено и направо тук си зададох въпроса Blush
Благодаря на всички за вниманието  Hug
Приятен ден   bouquet

# 199
И аз няма да купувам ваничка, защото ще ни снабдят от племеника ми с малко коритце за новородено, както и след това с по-голямо. И смятам да го къпем в банята, която е точно до спалнята и е топличка (което за лятото няма значение май). По този повод ще ни трябва стойка със сигурност, защото също не ми се мъкнат съдове с вода за къпане в стаите. Но не мисля да давам 80 лв. точно за стойка. Днес съм на ЖК и след това ще минем през един магазин за употребявани бебешки стоки. Мисля, че една стойка втора употреба ако има няма да е зле Simple Smile Ако не, ще си търся във форума ползвана на сносна цена, дано да намеря.

Има неща, за които откровено ми се дават пари и ме сърбят ръцете за нещо "по-така". Но за други, които не смятам за толкова важни, някак няма как да ме спечели идеята да се харча излишно.

alisa_13, дано баща ти се оправи и да нямате такива проблеми!    Hug

# 200
jollity, наистина занятията са си множко Rolling Eyes особено за мързеливи персони като мен Laughing обаче пък от друга страна с тези килограми 16+ .... май имам нужда от упражнения. Чудя се само дали да не звънна на Доки да я питам удачно ли е  да ходя  ooooh! много заплетено се изказах май  Blush . Би ли ми изпратила телефона на лични Simple Smile за да им звънна и аз , а и да не занимавам останалите и теб с това  Wink  Предварително ти благодаря, пък ако Доки разреши да "спортувам" може да се видим на курса  Hug  

Момичета, взехте ли си сп. "Моята бременност"??? Приложен е каталог с колички , които според мен са ужасно скъпи  Mr. Green как ви звучи 1954лв или пък друга за 1779лв. ..... тея са луди  Crazy също так има и книжка за имената за тези, които са още в чуденка  Wink Иначе, самото списание ми хареса все нещица , които ни вълнуват в момента ..... ааа и списък за бебето хората са сложили  Simple Smile
Ама днес много гадно времетооо  Sad  но въпреки това ще изляза да се поразходя  Twisted Evil

# 201
  • София
Момичета, взехте ли си сп. "Моята бременност"??? Приложен е каталог с колички , които според мен са ужасно скъпи  Mr. Green как ви звучи 1954лв или пък друга за 1779лв. ..... тея са луди  Crazy също так има и книжка за имената за тези, които са още в чуденка  Wink Иначе, самото списание ми хареса все нещица , които ни вълнуват в момента ..... ааа и списък за бебето хората са сложили  Simple Smile

Аууу, наистина, какви са тези цени за колички? Благодаря за инфото, че е излязло списанието, аз все го чакам,защото ми е интересно.

Благодаря и на всички, които ми дадоха съвети за новото строителство.Май трябва да се пренастройвам, че ще се местим на по-късен етап там, въпреки че мъжа ми е на същото мнение, но аз нетърпеливата.

Времето ще се оправя уж,но каквото и да е, разходките не трябва да пропускаме Grinning

# 202
  • София
Здравейте и от мен момичета !

И аз да Ви се похваля - излизам в отпуск от 14-ти май и после направо ЖЗ си взимам болничния за майчинството. Аз принципно исках хич да не се връщам на работа след майските празници, но все една седмица ще издържа заради заместничката ми и чисто психологически си е друго да знаеш точната дата до която ще работиш, че преди само си правих разни сметки без кръчмаря.

За ваничките - с каката ползвахме анатомична. Супер съм доволна, защото слагах една тънка пелена отдолу да не се пързаля и си я слагахме върху нея и така хич не ни беше страх, че ще се изхлузи или ще я изпуснем. Има си тапичка за изкарване на водата. Първите пъти слагахме ваната върху леглото в спалнята, но определено беше по-трудния вариант за тати и затова после направо слагахме ваничката в нашата вана в банята и така си я къпехме. После почнахме да се къпем със слушалката на душа правички и ваната така си стои, но пък ще си я ползваме за бебчо.

Аспиратор имаме, но го купихме в последствие. Не е наложително да се купува веднага.

Аз съм с диоптър -4,5 и нося лещи в повечето случаи. Първият път родих нормално. Мериха ми очното налягане и ми гледаха очните дъна към края на бремеността и очния лекар си даде становището, че няма медицински показатели да не раждам нормално.

Хубав ден на всички !

# 203
И на мен ми се струва супер безумна идеята да купиш количка за над 1000лева... В повечето случаи става дума за вариант да е комбинирана, но да ви кажа от опит - комбинираната за през лятото и с попорастнало бебе или дете си е вече тежка и излишна. Вчера гледах на Пег Перего - Спийди..ми много е готина  и маневрена и т.н., всякакви екстри, но като си помисля, че ще я ползвам няколко месеца, да кажем до април-май следващата година - излишни пари са това, после пак ще искам лятна и по-мъничка. Същото и с Куини-то...дори във варианта без кош, само лятна - тежка ми е, голяма ми е... Вчера успях да ги разгледам по-подробно и от близо, не ме грабнаха.
Ще видя тези Бъгстър как са, дето Дуци ги пуска... поне по-леки изглеждат, една идея са по-евтини само. Но тр да дойда до Сф да ги видя наживо.

# 204
Добро утро Hug

Много се подразних на педиатърката, че не се сети сама да му пусне излседвания след като й го водих 1000 пъти, а трябваше сама да си ги поискам. Дори понеделник мъжа ми като го завел при нея и тя питала какъв АБ му е изписвала, за да го смени с друг, защото явно този не помогнал. Мъж ми се ядосал и я питал как така на сляпо ще сменя през 2 седмици антибиотиците и тя тогава решила да му пусне посявка от гърлото. Направо думи нямам #2gunfire.
Това ми се случи преди 15 години с дъщеря ми. Педиатърката на третата смяна на АБ ми каза "Аз да й бях дала светена вода щеше да й мине" - и направо ме закопа. Излезнах си от стаята й  и директно в София. Изследвания, гърлен секрет, рентгенова снимка/ бяхме се докарали дотам/ и след изписване на точните лекарства след 10 дена й нямаше нищо. Така че боже опази от доктор който сменя АБ с надеждата, че все ще "попадне" на точния.
Повече изобщо не ползвай тази лекарка - мое мнение.

# 205
  • Sofia
Добро утро, макар че не знам какво му е доброто като времето е ужасно, спи ми се зверски и колата ми е на ремонт Confused
Мисля да полегна на дивана в офиса и да изкарам една дрямка (добре, че днес съм самичка) Sunglasses

# 206
  • София
Лелеее,час и половина ви чета Naughtyзасрамете се Crossing Arms
Сутринта ми взеха кръв за хормони и антитела,и след това веднага излапах 1 шоколад/е днес поне имах оправдание/ Joy.След 14ч.ще са ми готови резултатите...силно се надявам да са наред този път baby_neutralЗа ваничка и аз се чудя много,ортопедична или обикновенна newsm78иначе мисля да я слагам в/у пералнята тя е в банята...най-удачно ми се вижда,ма то времето ще покаже.За раждането в къщи #Crazyаз не бих поела такава отговорност Thinkingв никакъв случай.
А на Варненските мами...сигурно вече им мерят тумбачетата hahahaей и да пишете после Hug

# 207
Здравейте и от мен Simple Smile И аз да си кажа, че времето ме скапва много...
Вчера една мама е писала, че е гледала клипче с маминка, която ражда близнаци в присъствието на малкото си детенце и таткото с камера. Аз също съм го гледала...е гледката беше ужасна! Тя добре си ражда, но защо трябва и малкото и дете да е там и да суче от гърдите и, защото това било стимулирало нещо си...  #Crazy

# 208
  • София
Лелеее,какви са тези ужасии #Crazy

# 209
  • Варна
Добро утро,
аз съм от варненските мами дето са в офис и няма да им мерят тумбачетата ... Cry
Добрата новина е, че тук се опитва да напече слънчице ..
Май времето ще се оправя  Flutter
Хубав ден на всички ..  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт