БЕБЕТА ЮНИ 30 :-)

• 11 414
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
ДОБРО УТРО!
Аз пък друго нещо си се чудя...защо на първа страничка да не впишеме датите на мами с планово секцио да знаеме кога да стискаме палци Wink.
...направо ми прочете мислите... Hug
Аз вчера ходих на доктор и вече определихме дата за моето планово секцио-30 май-петък Grinning PraynigДано да си устискам точно до датата Praynig
..но  Naughty определено аз няма да съм първата родила през май месец. Peace
Относно цицките  Mr. Green-ми вече силиконите не са чак толкова скъпи bombs.Сега да се погрижим за малките човечета  breastfeeding ,  пък  Peace и нащо време ще дойде.

Лек ден на всички!

# 91
Добро утро и от мен. Hug
Ей момичета, спрете да спорите, то бебо ще си покаже какво иска, пък тогава... кой ще дава и кой не вода е въпрос и на личен избор и на желание от страна на бебо. Аз много исках да раждам нормално първия път, всичко беше ОК докато не почнах с напъните и се оказа, че съм с тесен таз и къса пъпна връв - нямах право на избор и в последния момент се стигна до пълна упойка и форцепс... Един месец не можах да си седна на задните части Сега искам да раждам секцио.
Огромното ми желание за кърмене си остана само желание. Имах 30мл кърма на хранене. И за да му я дам на бебо се цедях, че той не искаше да суче от мен. Нищо не го залъга, ни силиконови зърна, ни увещания, ни.... нищо. И така след 45 дни цедене и ядене на какво ли не по препоръки за да ми се увеличи кърмата, спрях...
Вода съм давала, хранех го по поискване, не по час (даже един път си поиска на 6тия час, защото спеше, и док ми си скара). АМ си го избрах според детето отново- Фризолака го запече, след други неуспешни проби минахме на Милумил и така до 10тия месец, когато сам се отказа от млекото - хвана някакъв вирус с разстройство и повръщане и не искаше да погледне мляко ooooh!
Учим се според ситуацията, не се заричайте за нещо в което не сте сигурни, че ще се случи на 100%.
 TiredНещо май се увлякох Blush
Хубав ден ви желая и много позитивни мисли  bouquet

# 92
Били, наистина ли нямаше поражения от кърменето?
Наистина нямам Simple SmileЗа стрии не се притеснявам вече,защото моя позната скоро ходи на корекция с лазер и всичко и заличиха,не беше и много скъпо,не помня точно колко.
Добро утро бебеланки Heart Eyes,
Незнам защо от почти всяка тема правим от мухата слон.....и кърмене и бюст и стрии и захранване и какво ли още не ooooh! в крайна сметка всичко е строго индивидуално.

Не правим от мухата слон,бъбрим се по бремелински Mr. GreenАз лично не искам никого в нищо да убеждавам,няколко пъти казах,че всеки сам си избира,но именно защото първия път се напатих от съветите на педиатри,искам да ви обърна внимание,че за кърмене на тях не може да се разчита.В кърмаческия форум има много ценна информация,който иска,може да прочете.Аз също щях да кърмя 2 месеца и да кажа,че кърмата ми не стига,ако не бях влязла там да прочета.Съвсем добронамерено го казвам,не искам никого да засегна.
Весело посрещане на таткото ви желая Hug

# 93
  • Бургас
добро утро момичета Grinning
Слънчев и весел ден ви желая  bouquet

# 94
Здравейте и от мен!
Аз тази сутрин нещо рано станах...
elly24 наистина има два вида фолиева.Тази която пия сега е FOLIC ACID. Peace
mu6oron   сигурно много се вълнуваш.Весело посрещане и от мен Flutter

Отивам да закуся Embarassed.Нещо глад ме е налегнал

# 95
  • Miami
Незнам защо от почти всяка тема правим от мухата слон.....и кърмене и бюст и стрии и захранване и какво ли още не ooooh!
Никой не прави такова нещо  Shocked Защо след като се заформи някаква дискусия  някой си мислят, че се караме? Този форум нали е за това, да се обменят мнения и опит! Какво трябва да си говорим инъче - само комплименти и празни приказки! Нормално е при положение, че сме толкова много жени да се появят пререкания, но нали в крайна сметка в спора се ражда истината  Peace

# 96
  • Вече в моята си приказка...
Ехо, здравейте!

Аз ще бъда с планово секцио, обаче дата още не сме уточнили с доктора. Ама то е и раничко май.
Вчера просто забравих да гледам новините по Нова тв, така че съм пропуснала да видя кака Мая Blush

За гърдите да споделя и аз. Не ми се промениха, само стрии получих /единствено на тях имам/, обаче не са чак толкова много и не се притеснявам.

# 97
  • София
Здравейте,

днес се мерихме и сме 2100 вече. Честито на geneva за датата. И аз днес е опитах да измъкна подобна информация, ама ми казаха, че е рано Sad Но поне лекарката каза, че и тя предвижда за след 26 Май да сме, което съвпада с моите очаквания. Дано всичко върви по план. А днес по замерванията на глава, краче ми показа още по-ранни дати на термин, но то нали тези мерки са относителни. А бебето си е в стартова позиция, пък на мен не ми трябва точно това, но пожелавам на тези които чакат обръщане да го видят съвсем скоро - лекарката каза, че все още може да се въртят.

О, да се похваля - хемоглобина ми е 106 - това е невиждан от мен резултата #Crazy, но все пак още пия желязото де. Ще видим като го спра какво ще стане.

# 98
Добро утро и от мен!
Малко съм гневна на доктора ми, кара ми да му звъня през 15 мин, за да ми каже по телефона как са ми изследванията, а щом звънна и ме отрязва пак за следващите 15 мин, така се гоним вече час и половина.  Както и да е...

Имам въпрос: някоя от вас, насочила ли се да ражда в Майчин Дом (София). Има ден на отворени врати във вторник - 14:00ч. Аз се записах, мисля, че няма още много места. Акушерката вдигна с: "ох, ами изчакайте да видя". Така че, ако някой се е навил за там да побърза да звънне още днес. И после да ми пише, да се разберем, да сме заедно!  Heart Eyes

marvele, браво за резултата!

Гледах снощи мацките от Варна, Кака Мая, колко сте пораснали още, пу-пу-пу.  А и като заговорихме за Варна Ana Vandala не се е мяркала скоро на сам, да вземе да пише, какво се спотайва?  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Уф, на мен ми се очертава първи Великден далеч от най-хубавият ни град  Hug и ми е малко куцо. Но с господин ритни-корем ще си боядисваме яйчица двамата.

Хайде лек ден на всички и по-малко ядове, малко остана!

# 99
  • Пловдив
Здравеите тумба4ета! Аз отдавна не съм писала и ве4е доста теми пропуснах, но ми се наложи да вляза за една седмица в болница заради ускорениия пулс. Сега си пия хап4етата и нещата се нормализираха, но доста се поуплаших. На мен също ми изписаха фолиева киселина заради хемоглобина 112 ми беше последно и май не бил така от липса на желязо, ще видим другия път колко ще е. Аз сигурно също ще съм секцио заради тази тахикардия, но още не съм го уто4нила с док. милсля 4е така ще стане... newsm78

# 100
Добро утро и от мен,то станало добър ден де  Blush
Относно датите за плановото секцио,както се очертава и аз май ще съм в тоя списък с датите  Mr. Green,след 4 дена съм на консултация и ще попитам и аз за дата,но мен много ме притеснява това да не е прекалено ранно,но пък ако отлагаме и изберем по близка дата ,а бебето раши да излиза по-рано  Rolling Eyes.На вас на какъв интервал горе-долу са ви определили? newsm78

# 101
Добро утро Simple Smile
Аз искам нещо да попитам, като един лаик...
Защо е необходимо да се планира дата за секциото предварително?
Не е ли възможно да се изчака бебето само да си тръгне, т.е. да покаже, кога е готово, пък тогава да си се прави секцио?
Знам, че има случаи, в които е опасно за майката дори самото слизане на бебето в родовите канали, тогава със сигурност не се чака; но ако няма изрични медицински показания, какво налага определяне на датата предварително?
Дано не ви се стори тъп въпрос, но наистина се чудя. Все пак ако бебето си реши да се ражда преди определената дата, пак си се прави операция, нали...
Поздрави!

# 102
  • Miami
Offioly в списание "Моята бременност" една жена пита: "Интересува ме какви рискове крие за майката раждането чрез цезарово сечение?"
Отговорът е:
"Като при всяка операция съществува риск от инфекция - на раната или вътрешните органи. Той е по-голям, когато цезаровото сечение е по спешност, затова задължително се назначават антибиотици. Ако вдигнете температура или имате зачервяване около раната, е редно веднага да уведомите лекаря, за да установи причината. Кръвозагубата при цезарово сечение е двойно по-голяма, отколкото при нормалното раждане.
След анестезията няколко дни храносмилателната и отделителната система са лениви. Трябва да се приемат леки и течни храни, възможна е появата на газове и болки в корема. За да предотвратят неприятната реакция от упойката, преди операцията ще ви попитат имате ли алергия към медикаменти и ще направят тест върху ръката ви. Тези и други възможни рискове са описани в специален документ, койте ще ви дадат да подпишете преди операцията. Пречетете го внимателно и ако имате връпроси се обърнете към вашия гинеколог."

# 103
  • София
offioly,

това с предварителното определяне на дата по принцип и според мен е тъпо, но се прави единствено заради удобство на лекарите - да се нареди графика им и т.н. И е общоприета практика за съжаление. Едно време майка ми е раждала със секцио по мед. показания, но е лежала в болница и когато е усетила, че е време са я срязали, но сега докторите се застраховат и не искат да чакат последния момент - просто за всеобщо успокоение.
От една хомеопатка знам, че не е много природосъобразно да те режат, когато им скимне, ноооо...това е положението. Все пак гледат показателите на плода и насрочват когато е "узрял" достатъчно.

# 104
Освен рисковете, които е цитирала Kory, то относно ПЛАНОВОТО секцио според мен голямо значение има и фактът, че ако на  10 момичета чакащи да раждат със секцио им дойде моментът по едно и също време - то тогава е твърде вероятно тези операции да не могат да се осъществят безпроблемно (по едно и също време). Затова се планира предварително.
Пример: в бившата Тина Киркова (сега Св. София) не се насрочват повече от 5 подобни операции на ден. Сигурно има защо и предполагам, че и в другите болници е така. Затова се прави предварително планиране на тези операции.

Хубав ден, тумбаланки!   bouquet

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 12:29 от maristuta

Общи условия

Активация на акаунт