БЕБЕТА ЮНИ 30 :-)

• 11 422
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мамета,
Аз се поизгубих и определено трудно смогвам да ви изчета...
Наложи се да полежа известно време за задържане, но сега сме добре с бебка и сме си в къщи.

geneva2008 и моето секцио е назначено за 30.05 smile3521
Много се надявам да устискам до тогава, че нещо на бебката не и се стои вътре...А пък тогава е "Св.Емилиян" и съм си харесала малката да я кръстя Ема , та да си има някой светец да я закриля...Каката е Камелия та ако преварим датата може и на някое друго цветенце да си я кръстим малката бързачка, но всъщност се надявам да си дочакаме датата, че нали се боря и за стволови клетки, а казаха че колкото по-близко до термина, толкова по-голям шанс за повече и жизнени клетки.А силно се надявам да са повече че да може и разделяне да се направи, та да има и за двете деца (за съжаление при едното може и да се наложи някога-дано не- но все пак да има).

Честито на всички празнуващи които съм пропуснала на датите им newsm51

А относно цицките, да ви кажа аз съм от тези дето не могат да се похвалят със завидни форми, но при първото дете наистина бях за завиждане Heart EyesДаже ми тежаха Laughing,но пък имах много секси вид Embarassed.Имах кърма много но понеже бебка отказваше да суче през всичките 10 месеца се цедях с помпа и така се хранехме (дано сега успея да си спестя това геройство и да си се храним от цица),незнам по какви причини но гърдите ми не са увиснали, а и не станаха съвсем като преди (малки) понеже не успях да сваля всички качени килца.

Май доста се отплеснах, но тое за да си наваксам пропуснатото Embarassed
 Hugна всички

# 121
E, Jenik, къде се изгуби бе жена? От 10-тина теми не си се мяркала! Я да се скарам, притеснихме се за теб. (аз  лично си помислих, че си се обидила покрай обсъжданията за - против стволовите клетки). Радвам се, че драсна пак един пост.  Надявам се, всичко вече се е поразминало и си почивай повече. Леле, като някоя свекърва звуча!  Hug Hug Hug

Май трябва да вкараме GSM-и на няколко майчета на първа страница, ако някой пририта да влиза в болница, след раждането, да драсне някой друг sms, на майчето, което му е по-симпатично  Grinning, та да не се кахърим другите какво се случва.

А за какви цици говорите, не мога да разбера,  Joy моите нито имат някаква промяна, нито пък има на къде да увисват за в бъдеще!  :lol

Да се похваля, купих си нощница за кърмачки. Удобна изглежда. Обикновена нощничка (като дълга, широка тениска) с два прореза на гърдите, естествено не е се отваря докато вървиш!  Grinning

А и последно, току-що се свързах с доктора и всичко ми е PERFECT!!! Чак не мога да повярвам!

# 122
Jenik, добре дошла отново! Много хубаво, че сега всичко с теб е наред! Дано да бъде така и занапред!  Hug

# 123
По въпроса за медикаментозното стимулиране на естественото раждане моята лекарка пък не ми го препоръчва, ако не е наложително. Тя е за максимално естествено раждане, като все пак подкрепя епидоралната упойка. Пише, че при изкуственото стимулиране на раждането контракциите стават по-болезнени, тъй като тялото не жената не се е подготвило напълно. Това може да доведе и до повече разкъсвания...

Евала на твоята докторка, Мег! Не заради друго, но съм чувала, че повечето лекари в БГ (разбира се, че винаги има изключения) слагат система, за да ускорят раждането. Тук се слага такава система само, когато се преноси бебето и няма и помен от контракции. Едно мамче така роди наскоро и каза, че болките са просто ужасни и са й сложили упойка, макар и на 8 см разкритие. А това ускорено раждане води и до повече разкъсвания. Сори за повторението, но това потвърждава инфото! Верно, че времето доста се скъсява... Има мамчета, дето искат минута по-скоро да излезе бебето, с цената на много разкъсвания, докато има и други, които предпочитат повечко време, но да има, ако може по-малко поражения. Въпрос до нагласа и възможности.  Peace

Хора, вие за какви размери Ц, Д сутиени говорите. Аз съм още с А!!!   Joy

Миленита, сори, че се е наложило да лежиш в болницата. Явно при теб ускореният пулс си е имал друга причина, освен бременността. Дано си вече по-добре!  Hug
jenik, радвам се, че сте си вече вкъщи. Разкритие ли си имала, че се е наложило да лежиш в болницата?
И в тази връзка, maia_a, ти също гледай още малко да устискаш - ти също беше писала, че имаш разкритие!!!

Аз нямам много време да пиша напоследък. И при мен имаше тези дни екшъни, спешни доктори и т.н., но е хубаво, когато всичко свършва добре. Мадамата расте и много ми тежи.  ooooh! Вече е 1500 гр, а за моя китайски размер си е голяяямо бебе. А пък, че ме боли и тук и там, няма да описвам, щото знам, че не съм нито първата, нито последната. Търпя си и това е. Явно, ще е така до края.

И в този ред на мисли, да ви кажа, че за някои от вас времето до края може да изглежда нищожно, но аз имам чувстовото, че тези оставащи 2 месеца ще ми се сторят цяла веченост...  #Crazy То поне да можех да излизам навън да се поразхождам, пък то - как да се разхождаш, като всеки ден почти вали сняг... Завиждам ви за пролетта в България... тук явно директно ще преминем на лято (ако и то изобщо дойде).

Айде, стига съм ви пълнила главите с мойто ежедневие.
Бъдете спокойни и не се тревожете много за бъдещите сладури.  Hug

# 124
jenik добре дошла отново. Леко раждане ти пожелавам, че знам какво е да си с голям бебчо в къщи. Crazy

# 125
  • София
Sleeping Beauty аз мога да говоря от личен опит за раждането със системи. Наистина преносвах с една седмица, но такива кошмарни 8 часа изкарах  ooooh!. Та затова и толкова съм отлагала май и второто... Никакви болкоуспокояващи не помагаха, а упойка изобщо не са ми предлагали  #2gunfire За разкъсванията сигурно сте прави - не мина без да ме срежат.
Надявам се този път да минава по-леко и по-бързо  Praynig, което пожелавам на всички майчета   bouquet

# 126

Евала на твоята докторка, Мег! Не заради друго, но съм чувала, че повечето лекари в БГ (разбира се, че винаги има изключения) слагат система, за да ускорят раждането.

За съжаление, моята лекарка не изражда, ходя при нея само на консултации, така че пак не е ясно на какво ще попадна при раждането! Simple Smile Но поне към момента отношението й и начинът й на работа много ми допадат, още повече, че виждам, че не е спряла да се развива - вслушва се в различни мнения и тенденции, споделя какво е било преди, как е сега, посещава различни конференции на гинеколози, включително и в чужбина, и така.

Sleeping Beauty, лошо, че и на теб ти са ти се случили неприятности с бременността!

Миленита, и ти да се пазиш! Не се вълнувай излишно!

Аз пък пак се зачудих дали да пътувам все пак в провинцията, като знам каква лудница ще бъде по пътищата  newsm78 Но и никак не ми се стои 10 дена в София  Sad  Ще гледаме да избегнем лудницата в най-натоварените дни, и така!

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 16:09 от Meg_H

# 127
  • София
Здравейте момичета!
Jenik, много хубаво, че пак се обаждаш   bouquet

Мисля, че това да записваме датите за секцио е добра идея, ще знаем кога да чакаме и стискаме палци.
Също така мисля, че е добре, всеки когато има вече яснота къде ще ражда, да го съобщи и също да го включим на първа страничка - да знаем да се търсим ако се засечем като време  Simple Smile

Аз сутиен вкъщи не нося - не мога да го понасям, пък какво оства да спя с него... Но пък моите прелести, въпреки че пораснаха не са нищо кой знае какво  Grinning

# 128
  • София
MegH, нали аз повдигнах темата за пътуването и се зарекох, че няма, ама на - от вчера сме с резервация за Великден. Луд умора няма както се казва. А и аз ще шофирам, защото иначе изпадам в нервни кризи, ако друг ме вози. Така че мечка страх, мен не. И аз ще гледам да избягвам навалиците по пътищата.

# 129
Аз когато бях бременна с дъщеря ми също преносих с една седмица.Отидох без контракции и ми сложиха система ,след 4 часа росих моето съкровище.Но не съм имала въобще някакави ужасяващи болки,просто всичко стана мн бързо.Затова искам пак да родя нормално дай Боже.То не е гаранция че първият път като е било лесно сега пак ще е ,но...Оф ще поживеем ,ще видим.
Не искам да си мисля от сега че настръхвам Sad
А за сутиените,през първата бременност не носих въобще и като кърмих също ми забраниха ,понеже полу4их мастит,заради мн стегнат сутиен.А сега не го свалям ,е само като легна да спя.Иначе и аз като Миша съм навсякъде със него навън ,вкъщи и така..
Лек  ден

# 130
  • Вече в моята си приказка...
Аз пък с този пусти късмет... Crossing Arms
Докторът, при който ходя на консултации юни ще излиза отпуска. Ако искам да си го "наема" един вид за секциото, трябва да платя на Здравната каса 100 лв. Така стана и с раждането ми с Ивайло - същият доктор беше отпуска септември, обаче тогава нямаше тази възможност да си избереш лекар и родих при който ми се падна. Чудя се при вас има ли я тази опция? И друго се чудех - мога ли по същия начин да си избера анестезиолог и да заплатя на Здравната каса за избора си? newsm78

# 131
MegH, нали аз повдигнах темата за пътуването и се зарекох, че няма, ама на - от вчера сме с резервация за Великден. Луд умора няма както се казва. А и аз ще шофирам, защото иначе изпадам в нервни кризи, ако друг ме вози. Така че мечка страх, мен не. И аз ще гледам да избягвам навалиците по пътищата.

Мда, просто напоследък всички около мен казват повече пазене през 8мия месец, ама и ние май все пак ще пътуваме...

# 132
Момичета много сте мили Hug, надявам се да имам повечко време за писане с вас Peace

E, Jenik, къде се изгуби бе жена? От 10-тина теми не си се мяркала! Я да се скарам, притеснихме се за теб. (аз  лично си помислих, че си се обидила покрай обсъжданията за - против стволовите клетки). Радвам се, че драсна пак един пост
Иночка не съм се обидила а и няма за какво, аз съм от тези дето не се вслушват много в съвети а и не давам много, споделих моя проблем пък всеки си има глава на раменете да си мисли...то мойто е малко "след дъжд качулка" но сега вече съм променила вижданията си и съм взела решение за себе си.

Sleeping Beauty, нямам разкритие, бях с контракции и се установи леко скъсяване на шийката.

А бе започнаха ме едни болки, постепенно се усилиха и учестиха, но понеже на другия ден имах записан час при доки реших да изчакам (може и да премине), че при нея е голяма лудница и ако си без час някои изнервени кандидат-мами такива скандали спретват... Та изкарах една кошмарна нощ а на другия ден докторката ме направи на нищо...и веднага на системи...пък като не иска да ме пусне после да си ходя...никакво доверие...и сега ме проверява през ден-два, а ма и аз съм си за бой, като нищо можело да си родя... Embarassed

ivelina80 Hug

леко и спокойно бременеене на всички  bouquet

# 133
Нещо ми се е объркал поста, дано разберете къде съм писала аз и къде са цитатите... Embarassed

# 134
Да ви призная аз моите прелести в никакви задръжки не ги слагам. Сигурно иначе трябва да си купувам Д чашка .
А относно пътуването ва нач на април бях на изпит във Варна е не ми беше мн приятно добре шофьора кара внимателно. Не бих рискувала да тръгвам на някъде. И ми тежи мн напоследък, налага се и бъдещия батко да взимам отвреме на време на ръце.
Но който се чувства добре що пък не и аз бих искала поне да сменя обстановката.

Общи условия

Активация на акаунт