БЕБЕТА ЮНИ 30 :-)

• 11 406
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
  • Вече в моята си приказка...
 Нашият мъж също разсте добре, отговаря си на седмиците.

Аууу, Кори, помислих, че говориш за мъж ти, че си отговаря на седмиците  hahaha Embarassed Joy... Понеже при нас има такава тенденция /още от първата ми бременност/ - аз пълнея с пълна сила, ама и мъж ми не остава назад, да се чудиш кой бебе носи. Сега пак е така - аз качвам килограми, мъж ми също започна да се ошишква  Blush. То май и научно е доказано това, де! Добре, че после заедно ще сваляме, няма да съм самотна в това си начинание...

А, това, че ще ни липсват ритничетата - така е!

# 211
Kory на 3D ехограф ли те гледа за да види дали има "заешки устни" или на обикновен ехограф ? Това е нещо много не приятно аз съм виждала по ТВ-то подобни неща и са много неприятни да не се случва на никой.

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 19:58 от РОНИ_23

# 212
Благодаря ви! Simple Smile  Hug Всички сте много мили. Леко бременеене и здрави бебета пожелавам.

Аз много се радвам на бремеността си. Всички, от ден първи, когато започна да ми личи, ми казват само колко съм свежа и хубава. Според мен почивката, а и щастието са си казали думата. Въпреки че аз от 5-ти месец съм с контракции и съм в болничен оттогава, не съм изпадала в мрачни настроения, а и не се оплаквам. Едва сега започнах да усещам болки в гърба и кръстта от време на време. Коремчето започна да ми тежи, но и килограмите, които качих са 13 отгоре, вече съм 55. Липсва ми само подвижността. Заради контракциите, а и болките, които имах в началото, сега се чувствам много обездвижена.
Все още имам търпение за раждането, но май заради страха, който изпитвам.
И аз ще раждам във Вита.

Лека вечер от мен!

# 213
  • София
Джи Джи, значи сме 5 човека за Вита Simple Smile Направо сме компания. Само да не сме в един ден  Joy, че стаите няма да им стигнат.

# 214
Джи Джи, значи сме 5 човека за Вита Simple Smile Направо сме компания. Само да не сме в един ден  Joy, че стаите няма да им стигнат.

Даа, ще трябва добре да се "планира"  Laughing При мен все още не е ясно дали ще бъде секцио. Но има голяма вероятност да е така.

# 215
  • София
Само да вметна, че във Вита и то май също при Илиева е и Вероник, но тя нещо отдавна не се е обаждала. Дано всичко да е наред с нея.

# 216
Здравейте Simple Smile
Браво на Рали и Кори че са се запознали?Аз се чудя къде изчезна Лина -Вики? newsm78
Момичета и на мен ще ми липсват движенията на бебчо,това са най хубавите моменти на бременноста.Иначе и на мен мн ми тежи,мн се изморявам ,умирам от болки в кръста,задушавам се,така не съм се 4увствала през 1-вата бременност.Тогава си ходех всеки ден къде ли не ,да се разхождам,но сега едни стълби не мога да кача.И се чувствам като хипопотам(аз съм си хипопотам).Направо като се видя колко съм едра и ми се реве......  Cry .Но дай Боже вси4ко да е наред с бебо и да се роди нормално ,пък полсе ще му мислим
предния път бях кас4ила 22 кг и ги свалих мн бързо,но после след 2 години пак ка4их мн и сега и през бременностат и ве4е не съм за гледане.

# 217
  • Miami
 Нашият мъж също разсте добре, отговаря си на седмиците.

Аууу, Кори, помислих, че говориш за мъж ти, че си отговаря на седмиците  hahaha Embarassed Joy... Понеже при нас има такава тенденция /още от първата ми бременност/ - аз пълнея с пълна сила, ама и мъж ми не остава назад...

Joy Joy Joy
Kory на 3D ехограф ли те гледа за да види дали има "заешки устни" или на обикновен ехограф ? Това е нещо много не приятно аз съм виждала по ТВ-то подобни неща и са много неприятни да не се случва на никой.
РОНИ_23 на обикновен 2D ехограф ме гледа.

panterkata66, добре си прекарахме с Рали, но ако дойдеш ти и Лина Вики ще е още по-хубаво Simple Smile Ти още ли ходиш на работа? Ако не ходиш  може другата седмица да се срещнем и да се поразходим, да си бъбрим.

Лека вечер момичета  Hug

# 218
Ами ходя на работа ,но мисля другата седмица да е за последно Simple Smile
и после съм свободна вече:)

# 219
предния път бях кас4ила 22 кг и ги свалих мн бързо,но после след 2 години пак ка4их мн и сега и през бременностат и ве4е не съм за гледане.

моята история, само дето килата бяха 26. За 4 месеца посля бях свалила 20кг. и тея 6кг. си ги свалях още 2 месеца. След една година обаче нещо се случи и пак започнах да качвам. Та сега стартирах повечко кила. Ама мисля да приключа с кариерата си на бременна /живот и здраве/ и вече няма оправдания да не си стигна старите кила.

# 220
Гледам че си говорите за килцата - според вас ако до сега (29 гс) съм качила 10 кила, колко още ще кача до края? Т.е. тези последни 10 седмици (дай боже и по-малко да са), колко се качва горе-долу - повече от досега или по-малко?  Много се надявам да не са повече от 5.... ама нали сега бебето растяло най-много...  newsm78 (то дано само бебето да расте, а не и дупето, че както идват и по-топлите дни, не ми се ще да се нося из улиците като кит. Crazy)

кори, заешката устничка е деформация на горната устна, има по средата една дълбока цепка и понякога дори се виждат зъбите - абе, като заешка уста си изглежда. коригира се уж лесно от пластични хирурзи, но и слава богу е доста рядко срещано - особено ако си се хранила пълноценно и си пила витамини (тук само да не стане пак някой спор за + и - на витамините, моля).

абе само на мен ли още не ми е дотежало чак толкова? вярно че гърба ме боли, ама на уроците по раждане ни показаха едни мнооого рахат масажчета които съпруга прави уж за облекчение на контракциите - но и сега при болки в гърба много помагат. Иначе откакто се стопли времето и тук гледам да вървя възможно най-много -- то си е потискащо направо да се забия в тая фитнес зала с това слънце навън. Вече започвам да се прибирам от работя пеш, което е към 6-7 километра, тамън час и половина се разхождам много добре  Whistling

Единственото ми оплакване е това разстягане на коремната стена, имам чувството че ми се късат мускулите влакънце по влакънце и си е доста неприятно... но това да ми е зора.

а кака мая искрено ме разсмя с цветущото описание на страничните ефекти на бременността, ама и ти двоен товар носиш, няма как да не ти е тежко и неудобно! стискай още 2-3 седмици и можеш спокойно да си раждаш, те мъниците са готови почти!

мен от раждане не ме е страх. замислете се че всеки един човек на този свят се е родил. по-естествено от това, здраве! но друг е момента, че тук--или поне при моя лекар, де--се ражда "активно" и истории като системи с питоцин и цезарови сечения се правят само по крайна медицинска необходимост

# 221
Трънче сподели за някое масажче ,4е и мен ме боли гърбът  Praynig

# 222
пантерката, не знам дали ще мога да го обясня достатъчно добре... но това което ми помага най-много е: мъжа ми сяда на един стол, една възглавница в скута му, аз заставам на колене пред него и се облягам на възглавницата (позата е малко нецензурна  Whistling) и той така ми масажира горната и средната част на гърба. Препоръчва се и като започнат контракциите пък не ви се ходи до болницата още  Crazy

Другото е йога поза, не е за раждане - заставаш в "child's pose" (съжалявам, не знам термина на български - детска поза?) - ето така (краката са събрани в ходилата, но разкрачени в коленете, да имя място за корема), а мъжа ти отзад с длан да приложи натиск в най-долната част на гърба (почти дупето, където има две "трапчинки" малко над опашката -- ти ще усетиш къде го чувстваш най-добре). Страшно много облекчава кръста, чак да не повярва човек, такова семпло нещо. В същото време, понеже и ръцете са опънати напред пък, помага и за горната част на гърба.

Друго - сядаш на стол, но го прекрачваш (тоест, лицето и гърдите са към облегалката), мъжа ти сяда (нормално) на друг стол зад теб, достатъчно близо за да може да си вдигне и опре коленете в средната част на гърба ти. (Все едно е седнал в автобуса Бургас-София и си е вдигнал краката на предната седалка. Само че предната седалка всъщност е твоя гръб.  Crazy)  Ти си се облегнала напред, на облегалката на стола, на една възглавница ако може, за по-мекичко.  Другия вариант е той да седне с гръб към теб, прекрачил стола по същия начин (с лице към облегалката) и да се облегне назад, върху твоя гръб. Главата му идва някъде между плешките, като може да я върти наляво-надясно за лек масаж, но и да не я мърда, само леката тежест върху гърба някак си разтяга мускулите и е кеффффф...

И други има, ама наистина много дълго ще стане, пък и дали някой ме разбира както се обяснявам...  Crazy Дано тези да помогнат!

# 223
Може би на този въпрос може да ми отговорят мамите които им е за втори път : до колкото знам бебешките дрешки се перат и после гладят на обратно,но с каква прах е добре да се перът и може ли да се използва омекотител newsm78

# 224
Може би на този въпрос може да ми отговорят мамите които им е за втори път : до колкото знам бебешките дрешки се перат и после гладят на обратно,но с каква прах е добре да се перът и може ли да се използва омекотител newsm78
виж началото на темичката  Wink

Трънче, БРАВО!   bouquet Много добре си обяснила, поне аз те разбрах!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт