Влязохме във втория триместър - за СЕПТЕМВРИ викайте оркестър!!!

• 11 833
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Женки, остава ми се с вас, но се налага да лежа..подути са ми краката май или напълнели ли са, не знам.. не, не съм ходила днес много..мисля, че защото съм спала само 2 часа, затова..ще се огледам утре, крака в огледало...хаххаха и ще ви кажа какво- що..Смятам да не предприемам никакви мерки, ще заспивам просто..На вас как са ви глезените, прасците, въобще краката..тресат ли се като пача..или са кат фиданки още..Simple Smile Цунки и весел форумен дух! До утре! Hug

# 121
Добре дошли на Мишленце и Крис79  Hug
За първи път чувам за А1 и А2 група  newsm78 пък и не си спомням като съм учила за такова нещо  newsm78 това е някаква нова мода сигурно  Mr. Green
Взех си резултата от БХС - нисък риск  newsm44 не ми се чете по темата - не искам да се навивам излишно и да се параноясвам, Бог да ни пази децата и дано се родят живи и здрави  Praynig
Аз още не съм усетила бебка  Confused и се чудя дали е нормално, иначе на прегледа си шаваше помахваше... не е ли време вече пък и втора бременност  newsm78
А за лекарите ... българската действителност е страшна...

# 122
manim, изследване на кръвната група правиха не само на мен, но и на таткото! имало си някакво значение! съвместимост, търъдъръ! и при раждането трябвало нещо, щото ми е отрицателня кръвната група!
е толко изчерпателна бях, ако не си ме разбрала...  Joy Joy Joy

uanda, аз не съм си и помисляла, че не влагаш любов!!!
отиваме миналият месец на преглед, гледа д-рката, бебето вирнало краката и маха с ръчички! е кой мъж така курвенската ще се държи?!? брех, мойта срама няма!  Shocked Shocked Shocked и после моя се сърди, че й викам на мама с курвичката - бе то не се родило още и вирнало краката  Joy Joy Joy
и като си я наричам "на мама чудовището" или лайното, 100% хората, които не ме познават се чудят пила ли съм си хапчетата, но пък другите си ме познават мн добре и знаят, че не влагам нищо лошо!

Муцооооооооооооооо,
да ти вирне мъжо ти краката, ма! там на тоя чист въздух колко ли деяни  newsm78 newsm78 newsm78 сигурно много, щом само по 2 часа спите  hahaha hahaha hahaha

# 123
Муциту, на мен много ми се подуват краката и ръцете даже (но по нататък) дори нося с един номер по- големи обувки към 8-9 месец.
Когато това ми се случи ям печена тиква защото помага водата да се отече... Blush не се изразявам правилно, ама си забравям думичките понякога...има и други храни, които помагат да не задържаш вода.
софи1914, аз смятам, че има голяма сила в думите особено в думите на майката, която говори на детето си.
Лично за себе си не смятам, че съм успяла да си изчистя речника, но полагам особено старание да не проклинам децата си с лоши думи, дори на шега казани, защото думите носят смисъла си дори да ги изричаш без да се замислиш особено.
Не бих казала на детето си "курвичка" особено след като има толкова прекрасни думи, с които мога да го наричам.
Не целя да те засегна с това си мнение, но го споделям защото ме учуди начина по който ти изразяваш любовта си към бебето.
Момичета къде изчезна Асето,днес май не е писала?

# 124
Привет мацки!
Много ми се спи, но пък ако не се разпиша  - с това темпо ще изпусна темата  Wink
Шейли, много много се радвам за позитивните емоции от срещата с акушерката  Hug Убедена съм,че ще имаш най-прекрасното раждане Heart Eyes Басейнчето е супер, а с какво е по-специално от домашната вана? Може би, че е подвижно, т.е. може и в хола да си го сложиш? Ние имаме мнооого голяма вана /във формата на сърце/ и ако можех да избирам - сигурно щяхда искамвнея да родя, но не мога - ще разчитам да екстенцират плода в Св.София  Rolling Eyes /шегичка/
За етиката при бг медиците- за съжаление не се определя от професията, а от личността. При мен семейството ми до 4то коляно са лекари,като брат ми даже преподава медицинска етика в МА, но предметът е от около5 години навлязъл в БГ- дано даде резултати!
Съншайн, стискам силно палци всичко с дететоти да мине максимално леко  Praynig
Муцито, намали солта да минимум - рано ми се вижда да се подуваш от бременността. Искам да те посъветвам ако след изключването на солта състоянието ти продължи да е такова, просто да отидеш на доктор - подуванията прибременни рядко са безпричинни...  Confused
Веч, мерси за споделеното... Аз отделям време за тези практики, когато приспивам детето. Животът в къща ми осигури страхотна тишина, прекъсвана предимно от естествени шумове - най-вече песни на птиците  Simple Smile Понякога релаксирам само като ги слушам и гледам небето - изпразва ми се главата от всичко и така на "чисто платно" мога да си визуализирам всичко  Simple Smile
Всички таблици ми отчитат момче, а тя е 100% девойка!

Пиша-бриша, а балерината танцува в мен  Heart Eyes Heart EyesТолкова го обичам това усещане  Flutter

Пак казвам - хайде среща!!! Какво ще кажете заследващата сряда??

# 125
Благидаря Ви, мами! Hug
Отивам да приготвям багажа и лягам, че рано ще се става..

# 126
  • София
Аз съм за за срещата! И на мен ми се иска да се видим и наприказваме!
А за Шейла специално 2 нови снимки в албумчето!  Embarassed

# 127
Здравейте сладуранки аз днес пуснах изследванията успях да ги взема,че да ида и при лекарката.Всичко е нормално,на урината нищо и няма и кръвната картина е добре каза да пия повече течности малко HGB ми е нисък(110) и пак ще си пия малтофера и такива работи около мен,микробиология нямало за сега да ми пуска,ей много им се свидят тия направления бе страшна работа,не че те са виновни де а тъпата здравна каса.На новичките мамички добре дошли в отбора  bouquet

# 128
Няколко дни не можех да ви чета ,че бях малко заета около освещаването на апартамента и ...нямате изчитане ,бе момичета Mr. Green
Съншайн3,стискам палци на теб и малката госпожица за утре Hug
Добре дошли на новите мамчета  bouquet
Муце, и на мен започнаха да ми се подуват краката,но аз по принцип си имам разширени вени ,та предполагам ,че бременността и венозната слабост ми ги "сготвиха"тия подути глезени Thinking
Шейла,благородно ти завиждам за акушерката-да имаш човек ,на който да можеш да разчиташ да ти позволи да си изживееш "чудото"е супер.Аз определено мога да кажа ,че от споделените мнения и опит тук научавам много повече,отколкото от персонала ,който ми проследява бременността.Мойта приятелка е акушерка в Германия и като ми разказва как и се обаждат бременните по всяко време с всякакви въпроси,направо ме е яд,че на мен никой не ми е осигурил такива хора тук.
Веч,браво ,мила че си си изказала мнението,аз до колкото попрочетох са се включили с коментари много ограничени и назадничави хора.Всеки прави своя избор и не виждам защо трябва да се нападат другите ,които мислят различно от теб,но... Tired
Маним,разкажи за курса за бременни в Първа поликлиника-какво ти е нужно за записването там,защото ми казаха ,че трябвало направление за физиотерапия или нещо такова.Абе тя поликлиниката ми е наблизо,ама все не стигам до там да разпитам.
Джанисче,я сподели в кой друг магазин искаш да водиш Червеното Сонче като дойде в Пловдив??? LaughingА тя(Соня)да се чувства порицана ,че не се е обадила за по кафе като си е мятала гъзето по родните улици Naughty
Честито на всички мами,дето си знаят гащите вече,ама много момци брееее,аз тъкмо виках в началото че само моми сме ги направили,пък то...нищо ще имаме избор да се сродяваме Mr. Green

# 129
  • София
То и на мен ми се иска да се срещна с всички вас,но сигурно ще ми е трудно.Все с режима на дребния трябва да се съобразявам,а няма на кого да го оставя дори за час.Но нищо,вие ще се срещате,а аз ще разглеждам снимки после.

Съншайн,успех утре.Стискам палци за детенце.

Сега ще ходя да чета темата в клюкарника,която е предизвикала тея бурни страсти.

# 130
оооо,забравих да честитя на младоженката!!!  bouquetНовичка,много семейно щастие ти пожелавам и като за начало здраво бебче през септември!! HugА на някоя мама и предстоеше сватба сега в събота ,но да ме извини ,че забравих коя беше(ще прояви разбиране към бременния ми мозък).На нея най-незабравимият купон и пожелавам още от сега ,че нас ни нападат гости и има вероятност пак да нямам време да влизам да ви чета. Simple Smile

# 131
Охх гледам за подуване си говорите на мен друго освен стомаха след преяждане не ми се подува ooooh!и мозъка е подут от лоши мисли!Не зная защо ама като остана без работа и се замисля започвам да се страхувам от всичко което ми предстои!Понякога сънувам кошмари и си поплаквам тайно от мъж ми/че ми се кара иначе/ newsm78Шашава бременна работа Embarassed
Аз на моето никак не му викам не му и говоря  Heart Eyesама си го обичаааааам!!Диде много ти е хубава пупата станала расте HugМъничкия мъж!!!
Аз да си догледам "Приятели"и да минавам през хигиенизиране и муш в леглото при хъркащия ми маж!

# 132
Съншайн, дано всичко мине бърzо и беzпроблемно.

На младоженците честито.

Веч, Шейла, не се впрягайте. Винаги има раzлични мнения. Но дори и някой да е супер открит zа нови неща в БГ, то действителността ограничава. И според мен едно раждане в домашни условия в БГ е немислимо. Само си помислете колко време е нужно на една линейка да стигне до пострадалия в София. А в час пик? Така че трябва да имаш наистина zдрава фантаzия и да си супер оптимист zа да си представиш, че едно раждане у дома може да zавърши добре.

Аz днес май усетих бебока, ама не съм сигурна.

Поръчах си ДВД с йога zа бременни и днес zа пръв път пробвах диска, ама малко скучен ми се видя (да не говорим, че нямаше никакво натоварване). Тъжното е, че не намерих нищо друго освен йога, а аz предпочитам пилатес, zащото е по динамичен. Шейла, ти в някоя от предните теми ме питаше на какъв курс ходя... Ние сме 8 човека от фирмата на тоzи курс. Един път седмично идва трен'oрка при нас във фирмата и в една от zаседателните zали раzместваме столове и маси и там "тренираме". Упражненията, които правим с нея са повече пилатес, малко йога.

Веч, Деси, да ви питам... иzбрахте ли си вече акушерка и смятате ли иzобщо да си иzбирате? Аz много се чудя... Имам и чуденка zаради подготвителния курс... Половинката всяка втора седмица е в командировка от понеделник до петък, а на мен не ми се ходи сама на курса, а и няма смисъл, де. Дайте идея zа някое ДВД с подготвителен курс, по въzможност на немски, че ние сме интернационално семейство  Wink

# 133
  • жителство на место
здравейте милички!
бях се позагуб ила за месец два
но се връщам суточнен термин 8 септември /сменяха ми го 3 пъти/ и днес след морфологията новината е:
момиченце
това е огромна радост за мен

# 134
  • София
Да се запиша в темата, че ще я изпишете без мен.  Wink
Много работя тези дни и ми остава малко време да чета....

В петък ще си взема резултатите от БХС. Честно казано, малко съжалих, че въобще ходих за тези изследвания- като се има предвид, че ще си родя бебето при всички положения, май нямаше смисъл излишно да си създавам притеснение, докато чакам резултатите....ама пуста любознателност.... ooooh!

На работа започнаха лека-полека да ме "разконспирират".  Simple Smile Трябва да кача скоро нова снимка в албумчето, защото коремът ми определено се вижда все повече и повече. Отвреме-навреме се вкисвам, защото си се виждам много дебела и знам, че още по-дебела ще ставам до края....аман вече от тия килограми, дай боже да родя и трябва да предприема нещо по въпроса после!  Thinking

Шейла, радвам се, че срещата с акушерката ти е оставила такова хубаво чувство.  Hug

Темата за раждането вкъщи ми се струва напълно безсмислена. Имаше преди време един образ във форума- Людмил се казваше, не знам дали го помните.....та жена му беше родила така вкъщи, дори и снимки беше пуснал.....та и тогава обсъждахме този въпрос....Това е наистина много лично и не мисля, че трябва така да се вживявате, Шейла и Вечерница.  Hug

По въпроса за добротата на лекарите- моята гинеколожка е точно такъв човек, какъвто описва Шейла. Страхотен професионалист, много овладяна, контролирана жена, но напълно недокосната от цинизма. Не знам как го постига. Това вероятно е някаква човешка дарба. Тя наистина обича пациентките си и за толкова години професионална практика продължава да се вълнува за бебетата и майчетата.

Иначе принципно съм готова да приема известна доза "закоравяване" и цинизъм у лекарите, стига наистина да са добри специалисти.

За усещането на бебето- първо да успокоя всички майчета, които са около 16-18-та седмица, че е нормално да не усещат постоянно бебето. Тези най-първи усещания не са както по-късно, когато движенията на бебето са по-силни и то заема повече място в матката.

Аз отвреме-навреме долавям някакви потрепвания, но честно казано, много не се задълбочавам и понеже не са постоянни, засега не съм решила все още, че са от бебето.  Simple Smile

И на мен краката ми малко се подуват, а съвсем наскоро си пусках урина и всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт