София - кв. Надежда, Толстой, Триъгълника, Свобода (3)

• 29 027
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
Д-р Беремлийска е в отпуск от 1 до 15 август включително. Моят термин е 25 юли, та се надявам да успеем да се видим с нея преди отпуска й  bowuu

# 121
  • София
Д-р Беремлийска е в отпуск от 1 до 15 август включително. Моят термин е 25 юли, та се надявам да успеем да се видим с нея преди отпуска й  bowuu

Много ти благодаря.

Леко раждане (мъж ми е роден на 20 юли  Wink ).

# 122
  • София
Eurydice, много е добра д-р Беремлийска. Моя приятелка е при нея и е много доволна. Явно относно захранването оставя майката да прецени, защото въпросната ми приятелка е захранила рано - доколкото знам със сок от 2 или 3 месец. Захранването можеш и сама да си го оправиш, важното е ако бебо се разболее, лекарката да поставя точните диагнози.  Peace
Леко раждане ти пожелавам - аз самата съм родена на 25 юли.  Laughing

Иначе ние сме добре. Вчера записах Венци в 40 ясла, така че наесен ще е ученик.  Wink С новата система детето не беше прието никъде, така че това е единственият вариант за нас на този етап.

Приятен ден на всички момичета и бебоци!   bouquet

# 123
heart, синът ми, ходеше във 40 ясла. Мога да кажа, само хубави неща. Сега и малката, съм записала там. Надявам се, пак да остана доволна.

# 124
  • София
Schmetterling, децата ни може и да са в една група.  Wink
Благодаря ти - отвсякъде чувам много хубави отзиви за 40 ясла. Дано на детето да му хареса и да не ми боледува.
Но каквото-такова, то ще си покаже...  Simple Smile

# 125
А за кухнята към 171 ДГ някой има ли впечатление?
 Ще се местим в новия блок до 24 та поликлиника и ми е много удобно мястото, но се чудя.
За протокола и аз съм при Беремлийска, подкрепя кърменето, макар че ми беше казала да давам сок от моркови  на 4я месец. Никсъна обаче от зимни моркови се изприщва, та го пропуснахме тоя момент.

# 126
  • София
Привет.
Аз веднъж питах, ама пак да питам щото явно сте ми пропуснали въпроса - КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ В ДЕТСКА КУХНЯ? КОГА ТРЯБВА ДА СЕ ПОДАДАТ ДОКУМЕНТИТЕ? НЕОБХОДИМО ЛИ Е ТОВА ДА СТАНЕ ПО-РАНО ИЛИ МОЖЕ КАТО СЕ НАВЪРШАТ 10 МЕСЕЦ?

А за кухнята към 171 ДГ някой има ли впечатление?

Рокси за детската кухня, която е близо до парка ли питаш? Там където са две детски една до друга, едната е социалните служби, а другата е действаща? Ако е тази - имам познати, които взимат от там детска кухня и са доволни, ама май си зависи от детето дали ще яде!

# 127
  • София
Дуци също вземаше кухня от там, надявам се да се вкл. с инфо.
На мен ми е далече. Като му дойде времето ще търся във 2ра част. Имало частна.

# 128
Ох, аз взимам кухня, от не знам коя ДГ.  Намира се, срещу 24 п. Май, е тази която, обсъждате. Embarassed На мен, ми я носи една жена, тя се занимава със купоните, тя ме записа и така, аз въобще не съм стъпвала там.. за това не мога да дам точна информация. Само когато трябваше, да се вади карта на детето, и дадох копие от акта за раждане, и бележка от личната, че няма алергии.

П.П. кухнята е много хубава, и разнообразна. Малката я харесва, и яде всичко. Peace

# 129
Аз веднъж питах, ама пак да питам щото явно сте ми пропуснали въпроса - КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ В ДЕТСКА КУХНЯ? КОГА ТРЯБВА ДА СЕ ПОДАДАТ ДОКУМЕНТИТЕ? НЕОБХОДИМО ЛИ Е ТОВА ДА СТАНЕ ПО-РАНО ИЛИ МОЖЕ КАТО СЕ НАВЪРШАТ 10 МЕСЕЦ?

Ми ние сме на частна и за държавната не мога да ти дам актуална информация. Най-добре е да отидеш на място когато я раздават и ще получиш информация от първоизточника. Там на вратата съм виждала обяви за освободени места иначе май се записваш и чакаш някое дете да освободи мястото и ти да се запишеш. Но може и промени да има. Също и за бурканчетата, преди искаха 30 бурканчета и 60 капачки, но сега как е незнам newsm78.

# 130
  • София

Ми ние сме на частна и за държавната не мога да ти дам актуална информация. Най-добре е да отидеш на място когато я раздават и ще получиш информация от първоизточника. Там на вратата съм виждала обяви за освободени места иначе май се записваш и чакаш някое дете да освободи мястото и ти да се запишеш. Но може и промени да има. Също и за бурканчетата, преди искаха 30 бурканчета и 60 капачки, но сега как е незнам newsm78.
Мелодия благодаря ти   bouquet. Ще ми дадеш ли повече инфо за частната кухня. Носят ли я вкъщи?

# 131
Изобщо не помня как ставаше записването за кухнята, беше отдавна.
Иначе вкусни манджички готвеха преди, сега не знам как е.

# 132
Мелодия благодаря ти   bouquet. Ще ми дадеш ли повече инфо за частната кухня. Носят ли я вкъщи?

Тази, която ползваме е Джуниър меню. Ние лично сме доволни от нея. Не я носят в къщи. Цената й е много добра, поне в сравнение с другите частни кухни и не си ангажирана с точен час на взимане. Кухнята се взима от детския магазин на ъгъла на Христо Силянов (Бородински бой) и Йордан Хаджиконстантинов. Там точно на ъгъла има една оранжева постройка, която е видеотека и залепен за нея е детския магазин. Храната пристига към 9:30~10ч. и е там цял ден. Можеш да минеш да си я вземеш когато ти е удобно. В магазина е прохладно и до скоро ходех към 13-14ч. на връщане от парка, но сега в големите жеги ходя по-рано. Можеш да се запишеш само за една седмица пробно. Цената за седмица е 12лв. Ако се запишеш за 1 месец (4 седмици), цената е 40лв., т.е. спестяваш 2лв. на седмица или 8лв. за месец. От скоро предлагат храна и за събота. Тя е с фиксирана цена 2,40лв. и де факто в петък получаваш двойно меню. Грамажа е 3х200гр. (доколкото имам наблюдения от държавната там грамажа май е по-малък). Бурканчета не са необходими тъй като кухнята я дават в пластмасови кофички за еднократна употреба. А и още, подходяща е за възраст от 8 месеца. Понякога има по-едри парченца, но аз му ги накъсвах. А мамите наоколо на най-малките бебоци пасираха, но аз никога не съм му а пасирала. Друго не се сещам. Предлагат и кухня за алергични деца, но там цените са други. Предлагат кухня и за възрастни и аз няколко пъти се заканвам да се запиша Joy. Друго не се сещам. Ако има нещо, питай Peace. А това им е сайта, където можеш да видиш и менюто за месеца по дни http://www.juniormenu.com/ Simple Smile.

# 133
  • София
Аз съм взимала храна от детската кухня при 27 ОДЗ и там искаха следните документи: молба по образец, копие от акта за раждане и бележка от педиатъра, че детето няма алергии. Храна може да се взима при навършени 10 месеца на детето. Плюс 30 бурканчета с 60 капаки (голяма простотия псоред мен). При нас в началото храната беше много хубава, после лека-полека започнаха да я развалят и накрая стана много лоша. Та в момента аз готвя.

nonich, влез в интернет и виж частните кухни. Те не са много - май са 3. Ози и Хер бебе доставят по домовете. Джуниър меню не. Моето дете така и не одобри техните манджи, така че аз взимах от държавната.

AnMary, детската кухня на 40 ясла е хубава. Една майка взима оттам и е доволна.

# 134
  • София
Да се включа и аз за кухните - ползваме от 2 месеца държавна ДК от 61 ясла, не е лоша, малко рядка за моя вкус, но е вкусна. Преди това ползвахме Джуниър меню, алергичното меню - много съм недоволна, изключително безвкусно, а даже няколко пъти не съвпадаше яденето с предварително обявеното, имахме веднъж 2 супи, вместо първо и второ, имаше сурови картофи (и всичко това от 2 седмици опити). Не мисля, че е подходящо за 8 месечни деца (лично мнение). Мисля от 1 юли да пробвам Кухнята на мама Люси, имат доставка до Надежда (поне така ми отговориха на мейла, но ще се обадя в понеделник и тогав аще разбера повече), имат сайт, разгледай го. За Ози същи има добри отзвуци, но си е май най-скъпата.

Общи условия

Активация на акаунт