Тайната на дългата и здрава коса - 33

• 27 454
  • 424
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Фактор Drunk го забравих, че може да е разстроил нервните ти окончания... Crazy  Hug
Като свърши тефтера, свирни  Whistling да ти купя нов!
А сега сериозно -Нямам търпение след седмица да ида на фризьор, да закупя тривитаминолите и да започвам с начале новия сезон! Flutter

# 166
момичета пяната ми свърши и искам да ми препоръчате някаяква.попринцип съм се спряла на ТАФТ,но не знам коя от всички да е.ако някой е ползвал да сподели!  bouquet

# 167
Аз имам на Тафт не сьм много впечатлена,но да си призная,че не си и слагам често.Взех я за майка ми,ама май никой не я ползва май,май..Други пьк са доволни,може да не използвам както трябва!! Thinking
 Мисля от следващия месец да си закупя и аз тривитаминол и да се наредя сред Вас!!
katyadjin Като гледам вече стават 2 години откакто ползваш тривито може ли да споделиш ефект Grinning

# 168
Имам някаква черна, Тафт е, ама много силна ми се вижда! Косата става страшно твърда...Не я ползвам често. Всъщност досега само 4-5 пъти ми се е налагало. Crazy

Кате, как може да забравиш фактора С2Н5ОН/така ли беше/... hahahaВерно ми требе Гинко... Mr. Green Joy

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 23:37 от мис арк

# 169
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Вики, Ами какво да кажа - не съм от най-редовните правя я два пъти годишно - сега на пролет и есента. Правя цикъл с около 2-3 шишенца. Не правя зимата, защото ми е студено да стоя дълго с мокра коса, а лятото в най-големите жеги ми е досадно да ми тече нещо по врата. Основното, което постигнах благодарение на маската с тривитаминол е ДЪЛЖИНА!!! Нещо към което се стремя от 1998 година, когато като абитуриентка изглупих да подстрижа дългата си коса /уж малко/. Разбира се не е маловажен и факта, че се изрусявам и въпреки това, косата ми не изглежда изтощена.  Peace...Не знам друго какво бих могла да споделя  Embarassed
Мис арк, Като те видя, ще те черпя един билоба!  Wink

# 170
chukun4e, ами аз лично съм много доволна. Е не ми е станала косата до кръста, или нещо подобно. Но със сигурност е по-плътна, по-лъскава.. не цъфти. Просто здрава коса си е, за мен домашните маски са си наистина много добри! Това са моите впечатления, чуствам си косата красива и здрава.   bouquet Желая ти същото и на теб! Ти за 6 месеца не видя ли някакви подобрения?
Анастейнджълче, честито!   bouquet
katyadjin , да и при мен косата расти дста п-бързо с Тривитаминол.
Момичета снимки нямам много.. но като си я направя в неделя маската след това ще се снимам пак и ще пусна отново.

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/88/21960_461.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/88/21966_925.JPG   Не я боядисвам,просто от светлината е излезнала по-тъмна

# 171
Десислава си е правила различна маска от тази с Тривитаминола,така ли?Извинявам се,че повдигам тази тема...
Иначе мерси за съветите...
И наистина ли от Тривитаминола се начупва косата  Confused Ако е така сигурно ще трябва да го спирам и без това след време ще ми се наложи да я изправям  Rolling Eyes
А по принцип начупването на косата от какво се получава?Увреждане или?Защото моята до една дължина е идеално права и от там надолу начупена...

# 172
Ако в гените ти е заложено да имаш чуплива коса, но поради намеси от твоя страна /бои, сешоар, изправяне, лоша храна...../ изглежда права, изтощена, накъсана, то Тривитаминолът може би спомага изграждането наново на водородните връзки. И косата добива вид, какъвто ́и е заложен по ген. Надявам се, че го обясних добре.

Десислава си е правила различна маска от тази с Тривитаминола,така ли?Извинявам се,че повдигам тази тема...

Не ми е приятно да обсъждам трети човек. Но да, така е.

# 173
Да и мерси много!Обаче не съм използвала нито бои,нито сешоар и т.н.За косата си не бих казала,че изглежда изтощена,но определено е доста невзрачна...
Иии усеща се леко напрежениe по принцип когато става въпрос за трети лица,но за мен беше важно да попитам и благодаря за отговора.
А тази маска не я е споменавала или?
А водородните връзки не се ли възстановяваха благодарение на кератина  Rolling Eyes
Пак много питам,ама....:/

Последна редакция: сб, 26 апр 2008, 00:22 от Lexи

# 174
Да и мерси много!Обаче не съм използвала нито бои,нито сешоар и т.н.За косата си не бих казала,че изглежда изтощена,но определено е доста невзрачна...
Иии усеща се леко напрежениe по принцип когато става въпрос за трети лица,но за мен беше важно да попитам и благодаря за отговора.
А тази маска не я е споменавала или?
А водородните връзки не се ли възстановяваха благодарение на кератина  Rolling Eyes
Пак много питам,ама....:/

Всеки организъм получава от родителите си наследствена програма, която включва инструкции за първичната структура на неговите белтъци.Белтъците, наречени още протеини, са едни от най-важните макромолекули в клетката. Цялата клетъчна активност се дължи на тях. Един от белтъците,  кератинът,  е главният компонент на косата и ноктите.В белтъците полипептидните вериги не са изправени. Отделни участъци от полипептидната верига са нагънати равномерно във вид на спирала или зигзагообразно. Тази нагънатост се поддържа от голям брой водородни връзки.  Тоест водородните връзки поддържат нагънатостта на полипептидната верига на белтъка/кератин в случая/. Белтъците, наречени кератини, които изграждат космите на косата, ноктите и др., са със спирална структура. При намокряне на косата спиралният кератин може да придобие структура на нагънат лист, която е по-опъната. Това обяснява удължаването на космите на косата при намокряне.Пространствената структура на белтъците може да бъде разрушена под действието на различни агенти: нагряване, ултравиолетови лъчи, силни киселини или основи и др. Този процес се нарича денатурация.  В резултат на денатурацията се нарушават биологичните свойства на белтъците.
Основата на косъма е  покрита с кутикул, състоящ се от  тънки пластинки кератин. Тези пластинки са подредени така, че
приличат на корубата на костенурка.  Хранейки се балансирано с месо, риба, мляко, сирене, яйца, ние осигуряваме на организма белтъчини, а те от своя страна са източник на кератини. Когато има недостатъчно снабдяване на корените на косъма с хранителни вещества (аминокиселини и витамини), кератиновите плочици се разтварят и се нарушава вътрешната структура на косъма.
Комбинацията от витамини, минерали и аминокиселини осигуряват еластичност, блясък и здравина на косъма. Ако плочиците  са разтворени се увреждат  дисулфидните връзки, както и водородните връзки на кератина. Тоест, грубо казано- затвори вратата, за да не става течение.

А още по-кратко:
кератинът е белтък и  ако е качествен, то водородните му връзки също са качествени. С витамините се поддържа именно качеството на белтъка.

За тези, които наблягат на желатина в последно време...ами май ще трябва да ги разочаровам леко...

ЗАБЛУДА: Употребата на препарати с желатин укрепва ноктите и косата
ФАКТ: Само индивидуалната способност на човешкия организъм да преработва протеините и минералните вещества оказва влияние на състоянието на косата и ноктите.

Източник:
http://www.lekar.bg/news-136/info-1432

Последна редакция: сб, 26 апр 2008, 13:55 от мис арк

# 175
И още нещо. В млякото Активия има страшно много неща, но не и кисело мляко. Поне не толкова, колкото си мислите.

# 176
Значи оралното приемане на желатин е безсмислено, така ли Sad

# 177
Така си е. Фрау Зазин го беше казала преди време и за външния прием /тоест мазането с желатин/, но никой не ́и обърна внимание.

Последна редакция: сб, 26 апр 2008, 13:26 от мис арк

# 178
Аз съм доволна от Активиа - когато съм имала стомашни проблеми от типа на "разстроен" стомах, хапвам от нея и след 2-3 дена се чувствам идеално. И вкусово ми допада млекцето. Верея 4% също... но да не спамим темата

Колкото до желатина, както и преди го казах - няма с какво да навреди, може само да помогне, за който иска да опитва. Момичето, което толкова добре е почувствало косата си след като е хапвала кисело мляко с желатин 1 месец, не е чак такъв стимул за мен, но определено, ако не беше тя, нямаше да знам за подобна рецепта.  Peace

Няма безсмислени неща, щом човек иска да се грижи пълноценно за косата си и не само. Всичко опира до вече "позлатеното" проба/грешка  Wink

# 179
Аз пък си карам на витамини - Герикапс и Центрум, редувам ги .... и на маската - нямам никакви проблеми. Дори и сезонното окапване на косата ме отмина тази година ...
А от хининовия шампоан на Клоран косата ми взе да расте по-бързо.... Въобще - доволна съм от косата си - пу, пу, пу да не и е уроки!

Общи условия

Активация на акаунт