Страхотни прически за малки дами

• 332 007
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Благодаря ти много  bouquet, само ще кажеш ли как се използва, за да станат тия завъртяните отгоре?

# 91
  • На черешата
 Лелеле,малееее.
 От довечера започвам опитите. Mr. Green

# 92
Моята дъщеря има гъста коса с меки и тънки косми. И двете искаме да е на плитки, но се измъкват кичурчета. Аз я правя основно с фиби от тези тънките, в момента нямам снимка, но ще сложа.

# 93
http://i032.radikal.ru/0710/74/2ea78f8354c6.jpg
Според мен това е рибена кост и е направена по следния начин:
Косата се разделя на две хоризонтално, като горната част е по-малка и се вързва на опашка. после опашката и останалата коса се плете рибената кост, която трябва да лежи точно в/у пътя. Накрая е завършена със щипка.

# 94
.....после опашката и останалата коса се плете рибената кост, която трябва да лежи точно в/у пътя. Накрая е завършена със щипка.

newsm78 А опашката остава ли си вързана....оф, опитвам се да го проумея, ще мисля...

А иначе ето я рибената кост, която аз плета. Това е със средно дебели кичури.

цък

Долу в дясно можете да увеличите снимката, ако искате да видите по-отблизо изпълнението ми. Laughing Все се чудя, ако напръскам леко косата с нещо, с вода или с някакъв балсам без отмиване, дали няма по-добре да стане и да ми е по-лесно. Понеже косата й е много... някак жива и хвърчи... newsm78

Последна редакция: вт, 27 май 2008, 15:02 от teo7777

# 95
  • Варна
teo777, много хубаво си я заплела момата.  Flutter

Аз това от моето "съветско" детство го знам като прическа "дракончик" (драконче). А рибята кос я наричахме "колосок" (пшеничен клас  Simple Smile

Косата на Вики е много мека и права и като я оплета, след малко страничните кичури се отпускат и висват. Явно е за по-гъсти и чупливи коси.

Мен майка ми като ученичка така ме заплиташе, но по празниците само  Laughing (че отнема повечко време)

# 96
  • Bristol
Ето малко видеоматериал  Laughing
намотана плитка
рибената кост

# 97
  • Варна

Що на тази плитка й викате рибена кост? Представете си една оглозгана рибена кост и ще разберете че няма нищо общо.  Simple Smile

Ето на това аз му викам рибя кост: http://farm3.static.flickr.com/2147/2422180707_5b4589881f.jpg

# 98
  • Варна
Мери, златна си просто! Мисля, че схванах най-после - утре ще пробвам! Heart Eyes

Ето и обещаната почерпка:

# 99
много благодаря за това  bouquet схванах, че чалъма  е в това, как се държат снопчетата коса.
сега се моля смао да имам време да ги пробвам Simple Smile
първата намотана плитка я постигам с една машинка за плитки, която подариха на Габи за правене на плитки на кукли, но става и за големи. благодаря на Чоколина, че ме светна Wink
а ето и малко по-лесни прически, които съм правила на Габи: http://entertainment.webshots.com/album/563608333cZvEHR
/някои са елементарни, но може да са от полза за някой от вас/

# 100
Днес я сплетох така, малко по-ситна рибена кост.

http://images26.snimka.bg/005985572.jpg

Искаше ми се да направя нещо по-различно, но се притесних, че ако не успея, няма да имам време да развалям и наново да правя нещо друго. Украсих само с ластичета. Мисля си, че ако вплета някаква панделка в плитката, примерно сребърна или бяла в случая, би станалао много интересно.

Мъчих се като на клипчето да направя плитката съвсем стегнато, по главата, ама все не мога така да я докарам, колкото и да стягам. Накрая реших, че проблема е в косата на дъщеря ми, много дебела става плитката. Жената, която сплитат на клипа е с много по-тънка коса. newsm78

# 101
Започваме да "работим" за момиче. Тези прически не са за испускане! Heart Eyes

Е, поздравления за това изказване   bouquet

Темата е страхотна, GrOzNoTo^_^PaTe, благодаря за идеите!  Hug

# 102
  • Добрич
Това са снимки на дъщеря ми, когато беше на 1 год. и 5 месеца. Тя се роди с голяма коса и още от бебе я научих да и правя прически.

# 103
Правих разни опити в петък не особено сполучливи, ама като гледам на Вела човечето, моето още няма толкова коса.
Та да ви питам кога ги постригвахте за първи път  newsm78 Нейната коса е толкова малко, а аз така искам да порасне, че не съм я рязала досега  Rolling Eyes

# 104
  • Варна
Иве, ние на Мони сме подстригвали само бретона, а веднъж отзад на черта. Обаче сега съм решила да пускаме дълга коса, затова скоро няма да я подстригвам  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт