Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво мислите за показването на сексуални филми на деца в предучилищна възраст?
Кога е подходящото време за започване на сексуално образование при децата?
Как мога да обсъдя сексуалните въпроси с детето си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво мислите за показването на сексуални филми на деца в предучилищна възраст?
Мненията са разнообразни. Някои родители се противопоставят на идеята, вярвайки, че това не е подходящ начин за сексуално образование. Други смятат, че сексуалното образование трябва да започне преди 6-годишна възраст, но по-скоро в домашна среда и с подходящи средства за изразяване. Освен това има и родители, които подкрепят концепцията за сексуално образование в предучилищна възраст, но само с професионално изготвени материали и насоки от детски психолози.
-
Кога е подходящото време за започване на сексуално образование при децата?
Много хора смятат, че сексуалното образование трябва да започне преди 6-годишна възраст, но е по-ефективно в домашна среда с подходящи средства за комуникация. Важно е да се обясняват нещата по начин, който децата разбират чрез поредица от малки разговори в различни контексти. Също така е важно да не драматизирате темата и да насърчавате откритите дискусии за сексуални въпроси.
-
Как мога да обсъдя сексуалните въпроси с детето си?
Обсъждането на сексуални въпроси с деца може да се направи чрез поредица от кратки разговори в различни контексти, без да се драматизира темата. Важно е да използвате подходящи думи и да обясните нещата по начин, който децата могат лесно да разберат. Също така е важно да не предоставяте твърде много информация, която може да бъде неподходяща за тяхната възраст.
-
Как да подготвя децата си за сексуално образование?
-
Какво представлява предупреждението в контекста на обсъждането?

последва въпросът "И аз ли имам пенис" и така... За думичката "секс" и аз не съм разказвала конкретно, но иначе много напира да се целуват с Панчо от нейната група "по устата", защото били мъж и жена
Нямам идея къде го е видяла това, може по нашите списания някъде да е имало сърце, май в Нешънъл джиографик... Обаче в книжката на Моншо има бебе в матка, но засега не прояви интерес къде точно се намира и как бебето излиза. Обяснявала съм, но тя не пита нищо, което ме навежда на мисълта, че не си го представя реално.
Изчакай тя да попита, защото, ако повдигнеш въпроса без готовност от нейна страна тя няма да запамети нищо. Това е нормално.