Голямо клюкарче е това ЯНУАРЧЕ, в лошото време само придремва!

• 12 317
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро, дружки!

Днес е моят ред да почерпя, ставам на 29! Crazy

Хей, Джули, хвана ме срам от тебе и се постарах тоя път да заформя нещо сама. Whistling Hug

assydi , да споделиш после трика за биберона че и мен ме вълнува тоя въпрос. Не си сама в борбата. Naughty

# 121
  • Варна
Добро утро!

Шушони честит рожден ден!  bouquet

nadya_geo, много се радвам за добрите новини при вас! Hug

silvip и аз освен за даване с лъжичка не се сещам за друг вариант, ама много трудно ми се вижда  Tired!

jovana да не би това да е от т.нар. "кризи на растежа". Нали около третия месец пак можело да има такава newsm78!

За захранването сигурно и аз ще започна с плодово пюре, но не знам кога. Искаше ми се да се изчистят обривите от гадния атопичен дерматит и тогава, че да мога да следя как приема новите храни , но нещо не можем да се преборим Cry. Тъкмо малко отшуми на едно място обрива и се появява на друго (все по лицето де) Sad. Как е при вас, тези които бяха с АД?

# 122
ДОбро утро, аз мислех с картофено пюре да почвам. И постепенно да добавям към него и други зеленчуци. И аз съм чула, че купешките пюрета са по-добри. Технологи и незнам си кво си още.  Но ще огледам и кашите. Искам да започна с нещо неътрално като вкус и постепенно да свиква.  Thinking Ама какво искам аз и какво иска тя- ще видим след месец.  Heart Eyes

Шушонка, честит ти празник, да си здрава и много щастлива  Hug

# 123
Добро утро,

аз не съм решила още как ще захранвам.
От вчера обаче направо не съм на себе си! Явно има някакъв нерв захапан или не знам какво на крака но не мога да си стъпя на крака. Болката е ужасна. И снощи положнието се влоши за 2 часа, поне можех да стъпвам, докато се приберем не можех вече да стъпвам на засегнатия крак.

Помня че Хана беше получила подобна травма след раждането. МОля ви споделете как сте се справили с такъв проблем. Най гадното от всичко е че не мога да се грижа за дететнцето си зашото всяко движение ми причинява болка.

# 124
Шушони,

tara5 , аз го мазах с Елоком и изчезна.
Искам да започна с нещо неутрално като вкус и постепенно да свиква.  Thinking Ама какво искам аз и какво иска тя- ще видим след месец.  Heart Eyes
Simple Smile, моя приятелка сподели, че захранила  оризова каша, защото у тях много се ядяло ориз и така и бебчо да го хареса. Е, и до ден днешен обича всичко друго, но не и ориз  Joy . Така, че права е тедсан, ние какви ги мислим, те какви ще ги свършат!

# 125
Шушони честит рожден ден!

Silvi, кърмата също се увеличава според нуждите на детето, стига ти да предлагаш по-често. Защо педиатъра ти е казал да дохранваш - качва малко, или ? През деня спокойна ли е, и само вечер да иска да суче по-дълго? Имай предвид че повечето бебета наистина вечер сучат повече, но понякога е и за приспиване. През нощта буди ли се за ядене? Щом не иска шише, варианта ти е да даваш с лъжичка, но става много бавно и трудно, бебето също ще се изнерви.

Ами пробвах и с лъжичка, а тя пищи и даже не ще да гълта. В началото спазвах режим, но после минахме на поискване, точно за да ми се увеличи кърмата и май там ми беше грешката, защото постоянно иска да суче. И съвсем се стреснах като прочетох онази тема в кърмаческия, и  реших че трябва да я запозная с шишето. И затова реших че ще се изцеждам и ще и давам с шише. А иначе си качва, по 400гр на две седмици. Според мен добре си наддава, но нали слушам педи че трябва да дохранвам. А пък свеки как изпъкна първо ми казва да съм я захранвала с пюре, а Рая няма още 3 месеца. После да съм и давала прясно мляко като не искала АМ. И сега ми звъни всеки ден да пита как е и ми вика "Ами няма да я държиш гладна, я." Оф как да и обясня че не е от млякото, а че просто иска да си суче детето.

А иначе за захранването мисля като навърши 4 месеца да почна със зеленчуково пюре. Сега само чета и събирам информация.

# 126
  • София, Младост
Здравейте!  Simple SmileАз от самото начало ви чета, и все се каня да пиша, и сега ще го направя! Аз също съм от януарския отбор, родих на 5.01 едно сладко момченце Боян, и мисля че се видях в болницата с една от вас, Tedsan ти беше май  Simple Smile Та ако не е късно, ще ме приемете ли в редиците си  Praynig А и да попитам ако има някоя мама от Младост да се разхождаме заедно, че сама ми е скучно да пантосвам по улиците Simple Smile

Весел ден и дано да е слънчев!

# 127
  • Варна
Че тя качва супер! Бибка иска ли? Онази тема не е показателна, защото е по-скоро частен случай според мен. Незнам какво да те посъветвам, освен да пробваш, ако суче вечер за приспиване, да измислиш друг начин а не на гърдата. Няма за какво да го караш детето да яде още, тя и затова реве и не иска, защото се е нахранила от гърдата.

# 128
  • София
Шушони, честит рожден ден!
Пожелавам ти много здраве и да бъдеш много, много щастлива и обичана  Hug.

Klaudia81, добре дошла. Надявам се да ти хареса при нас  Hug.
nadya_geo, чудесни новинини.
silvip, дано скоро да разрешите проблема.

За захранването - още да си призная нищо не съм чела и мислила, все пак мисля да започна евентуално към края на май, началото на юни; дребния тогава ще е на 5, почти 6 месеца. Ще видим и педи-то какво ще каже (до момента нищо не сме говорили все още за захранването). Но ще е със зеленчуково пюре или каша.
 Вчера колко беше пусто тук - видно беше, че всички бяхте в чата. Искам и аааааз  newsm45- някой, моля, ще ме светне ли по въпроса как става тази работа (простете, ама и малкото останал ми след бременността мозъчец, изтече с кърмата).  newsm17
  bouquet

# 129
  • София, Дървеница
Добро утро!
За захранването - вчера си говорихме с педиатъра... и се разбрахме в началото на юни (на навършени 5 м) за започнем с картофено пюре. А ако искам, една седмица преди това, да пробвам ябълка и морков в малките бурканчета на Hipp  Thinking
Но има време до тогава... тъкмо да се запозная с новите марки пюрета, които се предлагат на пазара Simple Smile   
Защото едно време взимах на Ганчев, Ам-ам и Гербер... А сега чувам, че Ганчев са ги развалили или по скоро са за по-голямо бебе  Crossing Arms      А каши само на Нестле е ял баткото  Hug

И така... днес пак на разходка, че има хубаво слънце  Hug

# 130
Шушони, честит рожден ден!  bouquet

Klaudia81, добре дошла! Hug

Assydi, и аз чакам да кажеш за рязането на бибата, като научиш как – и на нас ни е голям проблем смученето на палеца. Направо се е вманиачила моята мома. #Cussing out

silvip, много добре си наддава детето. Според нашата докторка след 3 месец трябва да наддават средно по 500 грама на месец, не повече. Peace

# 131
  • София
Здравейте и от мен в новата тема. Simple Smile
Все не смогвам значи Whistling толкова неща има да се вършат а и гледам май и да си подремвам сутрин с бебчо ама днес се разсъних и съм тук.
Ние също го караме на поискване. През деня е добре но вечер караме на около през час на гърди. Много е неспокоен, гърдите ми много омекват а и като дърпа си личи че дръпне 5-6 и повече няма. Така с често слагане изкарваме. Буди се нощно време да си яде но мен това не ме притеснява. По-добре така отколкото да го мъча с вода както педи ме кара. Не знам до кога ще издържим на това темпо но докато може ще е така за да е на кърма. Винаги мога да купя мляко и да дохранвам но не ми се иска. Баткото беше изцяло с дохранване, сега се старая да не е така. Времето минава, наближава и захранване и се надявам да се справим с кърмата.
Иначе спи по малко през деня но вечер си е спокоен и става само да яде. Hug Много си го обичкам такъв. Laughing
Днес вероятно ще излизаме на разходка, стига да не реши пак да вали. Peace

# 132
Непременно ще споделя за рязането на биберона. Дано има ефект! Все пак се радвам, че не съм сама в борбата с палеца  Heart Eyes .

# 133
  • На едно ветровито място...
Добро утро!!!
Честит рожден ден на Шушони!!!Да бъдеш много щастлива,усмихната и желана!!!
Брей,докато наваксам да ви изчетааааа, снощи имах гости и не можах да се включа в чата, а през деня ходихме на гости с Ники на Мими и Усмивка и изкараха един следобед заедно двамата-голям майтап - много се стресна моя младеж -мацката го нападна Mr. Green и той направи муцката да реве...иначе пък ние не можахме да се наприказваме Wink
Аз да ви се похваля - Тази нощ Ники не се събуди - в  смисъл към 4-5 ч обикновено се събужда да се кърмим-и аз в 7ч се събуждам и не мога да се сетя-храних ли го това дете?!Като си пипнах гърдите-лелеле камък,особено едната ooooh!, викам си ми то живо ли е бе,пипах го ,слушах го-ама вече се сдухвам явно.То си спинка сладичко...
Може би иска да си променя режима,днес незнам как и кога ще иска да яде newsm78,ама ще трябва да се съобразявам с него Thinking
Днес ще има ли чат?! Sunglasses
Ох това захранване-още не съм го измислила кога и с какво..

# 134
Шушони честит празник.
slan4ogled4e и аз съм от Плевен, ще ми бъде приятно да бутаоме количките заедно, макар че точно трите Великденски дни няма да сме в града, дано поостанеш повече дни.
И аз се замислям за захранването, но нали моето пиле се излюпи последно ще събирам мнения и препоръки. А накрая може и една анкетка да пусна, че е по-лесно Laughing
А сега имам друга чуденка. Без кола съм от 14 февруари и досега мниго не ми е лепсвала. Обаче сега мъжът ми ми подари кола а аз се чудя дали въобще да я регистрирам. Моля мамите които не са от София да споделят ползват ли редовно кола. На мен ми се вижда голяма хамалогия сгъването на количчката и прибирането и в колата, а после разгъването. И няколко часа по-късно същото упражнение. А съм засичала, че до Кайлъка са ми 7 минути, до центъра 12 влачещо ходене.

Общи условия

Активация на акаунт