Голямо клюкарче е това ЯНУАРЧЕ, в лошото време само придремва!

• 12 330
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Не е ли логично да се започне с каша? Нещо като по-гъста кърма ..
После зеленчуково пюре и после плодово.

Шушони може и пишо да е правила, ама не съм я усещала. Пък сега направо се изплаших и подскочих като видях нещо различно във ваната   Laughing

Който ще започва харнанване с каша моля да сподели  Hug

# 106
И аз мисля да захранвам първо с каша - оризова например, после зеленчуково пюре, и най- накрая плодово.  Мисля си че ако се почне първо със сладкото едва ли ще иска да  после нещо безвкусно.
Днес бях на подробна консултация - поне разбрах как точно се прави масаж, колкото и странно да ви звучи. Но от четене едва ли е най- ясно. /Поне на мен/:)

# 107
nadya_geo, много се радвам за вас! Hug

Ира, добре си се завърнала, липсваше Hug

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 22:36 от ~Фил~

# 108
Хана, и аз съм се ориентирала към кашата, безмлечна оризова мисля.
Просто казвах за тези,които ще почват с пюрета, че се започва със зеленчуково.

# 109
  • София
И аз мисля с каша безмлечна оризова. Ама кога вече не е ясно.

# 110
Надя-гео -  Hug

Аз ще започвам с каша - безмлечна, оризова.

# 111
  • Пловдив
То и аз с каша ще започна , а после зеленчукво пюре . Даже съм купила - на Милупа безмлечна оризова .Не съм сигурна кога ще започвам и аз . Пък и не съм наясно точно как и по колко -трябва да се чете доста още . Пък и на указанието за приготвяне пише , ако се приготвя с мляко , да се смесва с 200 мл.А аз толкова посмъртно не мога да изцедя , а не искам да давам АМ. Въобще в чуденка съм newsm78

# 112
Нашата щерка от една седмица се върна на навиците си от рождение.  Буди се в 24:00, 3:00 да яде  - че и ака  ooooh!
Някой има ли сходна ситуация ? И дали това ще отшуми скоро?

# 113
  • Варна
Добро утро!

Надя, радвам се на хубавите новини около вас!  Hug
Аз май ще почна пък с плодово пюре, дано имам същия късмет, Мони си прояде нормално зеленчуковите след това. Монд, няма нужда да цедиш толкова - ще я правиш с вода, и после ще даваш да суче. Първоначално така или иначе са няколко лъжички, а когато стигнеш до заместване на хранене, може да вземеш млечна каша.
Jovana, Маги така беше предната нощ, но даже и да не яде, спи много неспокойно, незнам защо така, върти се непрекъснато.

# 114
Добро утро!
И моят мишок беше мнго неспокоен, от 6.30 сме на крак, едвам г удържах, ако беше на него, сигурно в 4 щяхме да ставаме.
Сега го дебн ада заспи пак и лягам, даже не съм си събличала пижамата, може да е половин час, ама малко да дремна, че много мие криво.
Сега седи седнал в мен, вече не иска да се изляга, става си сам, педи каза, че в мен може да седи седнал, щом иска, а само да ми докопа ръцете и се набира...
jovana, моят никога не се е будил в 12, дори и като съвсем малък, мног рядко като си ягаме с баща му се разсънва и тогава съм му давала да цокне малко.юИначе никога не е спирал да се буди нощем, може да е било и към 5, но шочти всяка нощ става, сега яде към 2.30-3.00.
Ще има ли чат днес?

# 115
Здравейте и от мен!
Аз, също като Алекс, мисля да започна с плодово пюре и противно на всички препоръки ще започна с круша. След това ще въведа банан и ябълка. Педиатърката ми каза първо по една лъжичка, ако искам да я добавя в млякото и така до 30 мл на ден. Да не замествам хранене! Също така ми обърна внимание да не правя домашни пюрета, защото готовите се приготвят под строг санитарен контрол и са обогатени с желязо и разни там други съставки Simple Smile .  Спряла съм се на марката Хип, но да видим Тони какво мисли.
Тони е "направен" на 25 или 26 април, а разбрахме на 17 май.  Simple Smile
За ника - комбинация е от името на мъжа ми и моето!
Днес се очертава да е хубав слънчев ден, така че ще сме навън.
Освен това мисля да посетя и педиатърката. Щяла да ми покаже как да срежа залъгалката, та да отуча Тони да си смуче палеца лелееее, станах досадна с този палец .

Ирамира, добре дошла отново. Как изкара при мама?  Wink

# 116
  • София
Аз също ще започна с безмлечна оризова каша.Даже вече разгледах какво се предлага по магазините.Ориентирах се към тези на Милупа,защото по натам мисля да продължа да взимам от тях,но от млечните,нали АМ което давам сега е също на Милупа и така няма да сменям АМ.
По празниците ще гостувам на майка ми,те преди няколко години си купиха къща в Плевен и сега е много приятно като ходим с децата:)Като се върнем минаваме през лекарката и почвам да бъркам кашите т.е. Лъчи ще е на 4 и половина месеца.

# 117
slan4ogled4e, ми да не забравиш да се обедиш като идваш насам. Hug
Аз отивам да дремна, дойде и моят час!

# 118
Не бях влизала от много време и вие толкова много сте изписали.

Аз искам да помоля за съвет, по опитните майчета. Педито каза че трябва да дохранвам. Обаче малката не ще и да чуе за биберон. Отначало си мислех че е от млякото и вече смених трето и не иска и това е. Пробвах да сменя бибероните на шишетата и пак не ще. Днес реших че ще се изцеждам и ще давам с шише, и пак не става. Крещи и бута биберона с език. Как да я науча не знам. А вечер наистина не и стига, суче от 20:00 до 22:30 и накрая се изморява и заспива. Правя и всякакви опити да си увелича кърмата, пия чая на Хип даже почнах да пия по 3-4 пъти на ден, ядки , течности и това е максимума, който постигам. Притеснява ме че колкото повече расте ще и е нужно по-голямо количество, а аз нямам толкова кърма.

# 119
  • Варна
Silvi, кърмата също се увеличава според нуждите на детето, стига ти да предлагаш по-често. Защо педиатъра ти е казал да дохранваш - качва малко, или ? През деня спокойна ли е, и само вечер да иска да суче по-дълго? Имай предвид че повечето бебета наистина вечер сучат повече, но понякога е и за приспиване. През нощта буди ли се за ядене? Щом не иска шише, варианта ти е да даваш с лъжичка, но става много бавно и трудно, бебето също ще се изнерви.

Общи условия

Активация на акаунт