МНОГОДЕТНИ МАМИ 35

• 19 126
  • 333
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте мили мами! Как се справяте с подготовката. Ние с децата днес боядисахме яйцата. Бяха много щастливи, че се включват с такова занимание. Бебето от понеделник се разболя от вирусна инфекция и имахме една стресова седмица с баща им. Не, че е бил толко зле, но досега не е боледувал освен лека хрема и ни беше доста притеснено. Не знам вие как сте, но аз направо изперках тези дни. Докторката ми вика-ти не беше толко притеснена, когато Дани/най-големия/ на 3 м. беше с диария, а сега това ти е трето. Снощи тръгваме да къпем бебо и баща му реши да му премери температурата. Три дни беше с доста висока и вчера виждаме, че няма, но да проверим. И какво се оказва-35,6. Направо изкрейзихме. Обадихме се нашата педиатърка, каза, че е нормално, но ние не-веднага го заведохме в Токуда, там попаднахме на една лекърка дето вместо да ни успокои ни изпрати в трета глуха. Направихме му кръни изсредвания-и по показателите излизало, че има нещо, което не е ясно, че детето напоследък не е приемало достатъчно храна Shocked, което не е така, защото въпреки боледуването си се храни нормално. Та в крайна сметка ни каза да отидем в инфекциозна болница, за да видим обрива, които има дали не е някаква рядка и непозната шарка #2gunfire. /Той има лек обрив като петънца, не пъпки/ Та по късни доби се озоваваме в инфекциозна и там лекарката след преглед и гледане на резултатите от изследването, каза че детето просто си оздравява след лека вирусна инфекция. Разсляхме я с нашите премеждия и ни обясни подробно как стоят нещата. Та така-камък ни падна от сърцата и като се прибрах се посмях сама на себе си на притесненията си.
Доста дълго пописах, но ако ви се случи нещо подобно- не се шашкайте толкова. Би трябвало по-споко да я караме и да не преекспонираме нещата.
Весели празници на всички!!! Нека Господ да ви благослови изобилно!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 181
Това което ме притеснява не са парите. Финансово ще се справим.
Проблема е в момента - когато третото бебе се роди, ние ще се в нова страна, трябва да мислим за адаптация, свикване, административни и други проблеми. Ще трябва да съм плътно до двете по-големи, за да минимизирам стреса от местенето, новия непознат език, всичко ще им е различно. На нас също, но децата са по-податливи на стреса. Искаше ми се поне 1-2 години да имам на разположение за да се справя и аз с новия език и да съм до децата докато свикнат. Това с бебе ще е невъзможно.

# 182
newsm78 Пешеходец .....клонинг ли имаш....
Цитат
Диво ирландско цвете

Не, бе, аз съм си, ама първия път нещо не можах да се регна....

Албенче, и аз на патерица  Embarassed.... Да расте здрав и силен, умен и успяващ! А, на теб  newsm20!

# 183
Това което ме притеснява не са парите. Финансово ще се справим.
Проблема е в момента - когато третото бебе се роди, ние ще се в нова страна, трябва да мислим за адаптация, свикване, административни и други проблеми. Ще трябва да съм плътно до двете по-големи, за да минимизирам стреса от местенето, новия непознат език, всичко ще им е различно. На нас също, но децата са по-податливи на стреса. Искаше ми се поне 1-2 години да имам на разположение за да се справя и аз с новия език и да съм до децата докато свикнат. Това с бебе ще е невъзможно.

Е..... newsm78 Shocked всичко това е повод да си абортираш  бебето.??.. newsm78

До тук от мен със съветите. Simple Smile Успех ....

# 184
Мама на кръстопът, на мен лично ми се струва, че повечето бебоци тук описани и виртуално много целувани от всички, са дошли "непланирано". Сигурна съм, че ще се справите с всяка ситуация, тъй като вече имаш чудесен опит!   bouquet
Момичета, и аз влизам за малко, за да ви пожелая Весел Великден, много да ви е приятно, всички деца да са здрави и послушни, вие и съпружествата също!
Черпя ви с това:  - за първи път правя козунак, но определно няма да е за последен!
(нашите батета от днес са във ваканция - до 7-ми май, така че сигурно по-рядко ще влизам да ви чета   Heart Eyes)
Още веднъж: весел празник!!!

# 185
Мама на кръстопът,не е моя работа да ти казвам какво да правиш и какво не.Просто влез тук -  http://nerodenite.org/ и сама направи своя избор.

# 186
Извинете ,че пак се вписвам,но много ме трогна това- http://nerodenite.org/index.php?option=com_content&task=blog … =14&Itemid=52

# 187
МАМА НА КРЪСТОПЪТ преди да вземеш решение виж това нещо http://www.mysticolors.com/forum/index.php?s=5d5ac12251043c34241 … 47&#entry4647
Аз сащо бях на кръстопът но след като споделих моя проблем с мамите от форума те ми дадоха много хубави съвети  послушах ги и благодарение на тях сега си гледам малкото човече.При мен нещата стояха по друг начин при теб са по друг но ти си човека който трябва да вземе правелното решение ние не можем да ти се месим само съвети можем да ти дадем.Виж ми подписа отдолу и ще видиш на каква възраст са ми децата кака помага но все пак не е длъжна изцяло и тя си има свои живот .

# 188
  • Попово
Здравейте ДАМИ  Hug  bouquet
да са Ви честити предстоящите празници и бъдете здрави  Praynig Peace
МАМА НА КРЪСТОПЪТ ако ще ти е от полза виж и моя подпис Simple Smile разликата м/у двамата бъдещи батковци е 12 години а сега ще си имаме и бебенце  Praynig винаги е трудно, но може да е и по-трудно  Peace

# 189
  • София
Мамо на кръстопът, много добре те разбирам, защото в момента съм бременна с трето дете, което не беше планирано. Винаги съм искала три деца, обаче в последно време почти се бяхме отказали, като свикнахме с удобството да имаш две вече по-пораснали деца у дома. В началото ми беше много трудно да приема, че такова нещо се случва извън плановете ми. И двете ми деца бяха планирани, с мъжа ми сме били винаги много стриктни относно контрацепцията и не ми беше лесно да приема, че бебето се е появило ей така, без да ни пита.  Laughing Не сме и помисляли за аборт, и в този смисъл нямаше място за избор и колебание. Като мина известно време, започнах да свиквам с новото положение на нещата, преодолях първоначалният шок и започнах да се радвам, че моята мечта да имам три деца ще се осъществи. Неприятната изненада се осмисли като подарък от съдбата.

При нас притесненията са най-вече от финансово естество. Не казвам, че парите решават всичко, но щом този проблем не стои пред вас, значи имате едно притеснение по-малко.  Simple Smile  Разбира се, че ще е трудно, особено щом тази промяна ще съвпадне и с промяна на местоживеенето ви, но не мисля, че бебето ще ти пречи чак толкова да бъдеш до другите деца. Трудното ще отмине и като улегнат нещата и децата порастнат, ще си доволна, че не си се отказала. За мен такова едно събитие си е благословия- то е знак, че ще израстнете още повече като хора, като родители, като семейство, и след трудностите  ви очакват още повече радости и успехи.

Аз пиша в темичката на майките, очакващи бебетата си през септември; не знам на какво се дължи това съвпадение, но имаме необичайно много майчета, които чакат трето бебе, и повечето от тях са били "изненадани" като мен и теб.  Simple Smile Когато вземеш окончателно решение и се нагърбиш с тази отговорност, нещата постепенно ще си дойдат на мястото, ще започнеш да се вълнуваш от обичайните вълнения на бременността, ще се привържеш към човечето в теб и съмненията лека-полека ще се разсеят.

Както си разбрала от всичко дотук, подкрепям те и много се надявам да решиш в полза на живота в теб.  Hug

# 190
Мама на кръстопът, ще бъда много откровена. На 17 години направих аборт, за което и до ден днешен не мога да си простя и се измъчвам. После си платих за грешката с две изгубени бременности. Убедена съм, че убих детето си и никога няма да го забравя. Сега пиша и ми текат сълзите и се крия мъжът ми да не види. Не го прави, остави си бебчето. Достатъчно смърт и болка има на този свят.

Сега детето ми щеше да е 18години. Никога няма да го познавам, аз го лиших от шанса да живее и го убих по своя воля с отвратителна и жестока смърт. Не знаех колко е болезнено за него, мислех, че нищо не разбира и не усеща, но това не ме оправдава. След онази случка с мъжа ми решихме, че повече никога няма да махаме децата си. Да, пак бях с него, и досега съм си с него. И трите ми деца са от непланирани бременности. И тримата са прекрасни момчета и сигурно и първото щеше да е такова. Но вече е късно да съжалявам и да се жалвам. Сама го направих и сама си нося отговорността. На всички приятелки, които са имали такива колебания съм казвала как се чувствам. Казвам го и на теб. Дай шанс на детето си.

# 191

Аз пиша в темичката на майките, очакващи бебетата си през септември; не знам на какво се дължи това съвпадение, но имаме необичайно много майчета, които чакат трето бебе, и повечето от тях са били "изненадани" като мен и теб.  Simple Smile

По Коледа стават чудеса ...  Laughing

Мамо на кръстопът, ти май повече имаш нужда от кураж и подкрепа, щом си писала в тази тема Simple Smile Тук никоя мама няма да ти каже, че трябва да се откажеш от бъдещия живот, защото пред много от тях е стояла тази дилема и те са решили в полза на живота, а после са разбрали, че могат да се справят Hug
Намери в предните страници постовете на Милена. Нейните трима юнаци са с разлика като твоите (като включим и третото бебе) Справя се, макар да й се струпаха болести, но малките сладури заслужават всякакви жертви и усилия. Не бих могла да си представя светът без техните усмивки Heart Eyes

# 192
привет момичета   bouquet влизам да честитя на всички утрешния ден, за нас ще е двоен празник, защото майка има рожден ден Simple Smile после разбрах че брат ми ще си имат бебе и изобщо  все хубави неща Simple Smile Дъщеря ми днес рисува едни яйца с темперни бои, та утре предполагам всичко ще бъде изпочупено  Joy
мамо на кръстопът аз имам 2 деца, които са планирани. аборти нямам. но имам мечти за още едно дете и планове как да идем в чужбина с мъжа ми. той вече си подава документите насам натам из европа и ако ни хареса някоя оферта ще заминем, макар да не съм фен да живея в чужбина. та в тази връзка си мисля че ще се справя. тук само майка ми ни помага, като под помощ разбирам 2-3 пъти седмично по няколко часа и то предимно да излеза някъде с голямото и да не влача и малкото, малко гладене и ако сготви нещо. свекърва ми мнооогооо рядко идва и все за малко. мисля си ако съм в чужбина как ще е. все питам мои познати и всичи викат там всичко е уредено - става дума за европа, жените масово имали по 4 та и 5 деца  newsm78 та както виждаш съвет не мога да дам, най малкото защото не съм видяла къв е зора с три деца. не съм нито за абортите , нито против тях. всичко зависи от ситуацията. ще ти е бая трудно в началото, но щом имате пари можеш веднага да си вземеш детегледачка  Peace хем и големите деца ще слушат езика и ще го учат.

# 193
ау стелче сега прочетох какво си писала. аз не съм правила аборт, но преди време ми правиха абразио, което като манипулация е същото. мислех че никога няма да имам деца и се тормозих с години, а то се оказа дребен проблем ама кой да му обърне внимание. мож еби и затова искам три деца, ако нямах този проблем можех и с едно да си остана Simple Smile та момичето преди мен направи аборт, беше на 15-17 години и тя и майка й /която беше лекарка гинеколожка/ и сестра й и собственото и гадже, което я чакаше бяха невероятно щастливи. толкова че чак не я изчакаха да и мине упойката и тя едва креташе, а те тичаха напред щастливи по коридора  Crazy та идеята ми е че за мен всяка жена и семейство имат право на избор и няма смисъл да се инквизират след това. вие с мъжа ти сте толкова време заедно и явно много се обичате, че предполагам ако сте знаели как ще ще се стекат нещата е нямало да се стигне до аборт. но човек решава в момента и после няма смисъл да се връща назад. тогава това е било правилното решение за вас и това е. защо реши че двете бременности последвали аборта са прекъснати заради него? много мъчно ми стана за теб, още повече че си ми любимка от декемврийските мами. само щастие ви желая да знаеш  Heart Eyes

# 194
Мамо на кръстопът, дано да можем да те окуражим!
Помисли си, дали третото дете точно в този момент няма да донесе някакви неочаквани предимства?
Когато забременях за четвърти път, логично погледнато беше съвсем неправилно - работата ми тъкмо започваше да има финансов смисъл, децата поотраснали.... Но се оказа, че всъщност бебето ще се роди в края на учебната година и ще имам възможност съвсем официално да си седя цяло лято вкъщи с децата, без да мисля как и кога да си взема отпуска Laughing Това за мен сега е по-важно от всичко друго.
При теб нещата, разбира се са различни, но пак разучи, дали пък социализирането в  новата страна няма да бъде по-лесно с бебе? Общуването с майки на деца на подобна възраст няма ли да бъде по-леко и неангажиращо покрай бебето?
Щом са малки децата, ти сигурно не смяташ веднага да започваш работа, така че бебето не би попречило на подобни планове. Разбиката само между второто и третото ще бъде по-малка, голямото ще бъде вече на 4 - една съвсем разумна възраст (моят син също на толкова стана батко втори път и не мога да се оплача).
Та така.....
Весели празници на всички.
Ние решихме да се разходим утре към Лакатник и Седемте престола. Ако има и други ентусиасти - пишете тук. Едва ли ще тръгнем преди 10  часа сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт