ДЕКЕМВРИйските деца са наша сбъдната мечта!

• 8 726
  • 303
  •   1
Отговори
# 285
Цвети, точно това и аз казвам, че имаш възможност да избираш дали да сложиш памперс или не, съобразяваш се излизаш ли, нощем ли е, на гости ли си и т.н. Иначе и детето, което до 2 год. е носило памперс се научава да ходи на гърне и другото без памперс също.А комфорт за такова малко бебе, означава да е сухичко, да е нахранено и мама да е около него. Иначе и Адриана като и сваля памперса се изпикава и винаги мога да я хвана и за това и за другото и съм го правила, но опита ми казва да изчакам с тези занимания няколко месеца.
Chiges   безкрайно уважавам хората, които се замислят за екология, но за съжаление една птичка пролет не прави. И аз съм научила моите деца да мислят за това, но връстниците им не го правят, а и много от майките за съжаление пълнят градинките с обелки и боклуци. Ти разбира се, щом имаш време и си решила си практикувай ЕБХ. Няма нищо  лошо в това, че нещо е рефлекс. За съжаление процеса на отделяне е безусловен рефлекс, с който човек се ражда, а не висша мисловна дейност, но това не е обидно.

# 286
  • София
С риск да досадя на другите, ще продължа тази тема още за малко. Забелязах, че когато пишне малко, Филип се стиска за известно време, тоест, може да стиска, за малко разбира се. През това време може да се занесе до мястото , където пишка, и да се изходи. за мен има много ползи. Разбира се същото може да се прави и с памперс, за успокоение на майката, но на мен прането на мокри гащи не ми тежи, защото не пера на ръка. Но вече знам кога горе-долу пишка и ака детето (имаме и пропуски естественно) и не ми е проблем да го занеса на мивката. като виждам, че това място вече свръзва с изпишкването и също така съвсем правилно реагира на пиш или ако, а ако не му се ходи, почва да се гърчи и скимти. Просто вярвм, че доста по-бързо ще свалим памперса, в което виждам плюсове всякакви и мисля, че е излишно да ги преброявам. А комфорта на детето и удобството му е на първо място. Пък за мен не  е проблем да му сменя напиканите гащи и шортички , ако се напишка навън.

А за екологията, мисля, че и една птичка прави пролет, защото след нея долетяват другите или пък тя си ги ражда  Wink

Хайде стига толкова по тази тема, че си има специални, пък другите не е нужно да се натоварват излишно.

# 287
Ако е лято сменяш напикани гащи, но ако навън е -10 гр. е малко по - сложничко. Пък и като не си държиш пакета с памперси готов за всеки случай, става още по зле. Иначе идеята е добра.
За екологията - като са толкова птичките, защо около нас е кочина? Май няма нужда от отговор.
Въпроса ми беше, какви са аргументите на майките избрали да практикуват ЕБХ? Получих и отговорите: средствата и екологията.
Не разбирам защо някои писания ми звучат обидено? Всеки си прави това, което си е решил.

# 288
  • София
О, не , в никакъв случай не искам и не правя опитите да засегна някого - ако така звуча, извинете.  bouquet
 Пестя  думите, защото мъжо е болен и лежи на дивана в хола до мен и вика по мен да си купя нова клавиатура, че тази много щрака. Затова Rolling Eyes
Аз първото дете го отгледах с памперсите и знам какво улеснение е, но сега избрах така да пробвам, а то се получава Wink

# 289
Абе важно е че има избор,а едно време нямяше,само пелени от тензух,както казва Рорина и върти ютията до припадък и все мокро.От градината го взимах напикан до гушата.Вещичке само не ми казвай че сте с тензухени пелени и гладене нон стоп,че нема да ти повервам душо.Сега има гащи за многократна употреба и пак подложката се хвърля  май или се пере незнам.Е като го учех да ходи та какво ,спотайваше се и си вършеше работата в гащите до 3год.па ела да видиш сега какъв мъж е чистоплътен.Това малко ми прилича на темата с кърменето тук половината бяха заклети кърмачки а май вече останахме да се броим на пръсти кърмещите,ама и това си е усилие и навик ,както и да научиш детето си на ЕБХ,а мен ме мързи да гладя  тензух и ще ползвам памперси.

# 290
Имах предвид, че от въпроса ми за аргументите за ЕБХ, някои се обидиха, май.
Milena29, незнам колко е голямо другото ти дете, но явно разбираш за какво става дума. Като си спомня какво чудо беше и какъв комфорт, тия приказки за ЕБХ от 20-я ден ми звучат малко...абе както ми звучаше онова семейство в Часът на мама, които пропагандираха раждането в домашни условия.

# 291
На 16 е големия ми син .ЕБХ в градината не става Naughty,а имайте предвид че момчетата проговарят по-късно и не казват,освен ако няма баби да се занимават с ЕБХ-то на детето докато започне да говори .А работа бе девойки ,кой ще ходи на работа?

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 13:06 от milena29

# 292
  • София
Това как ще е в градината, не знам, честна дума, и се притеснявам за това. Надявам се, че ще може да демонстрира вечеи жестове, ако не и с думи.
Аз не гладя абсолютно нищо, ако искайте вярвайте. Имам гащи и за многократна употреба, където парчето се пере, но с тях се сдобих случайно по много евтина цена, другото ми са обикновени гащи с парчета плат между краката. Пера и суща, това е. Освен това , аз не съм вдигала тази темата въобще, а още повече да пропагандирам на някого нещо. Има си теми, който се интересува - ще прочете. Отговорих на заинтересованите, без много да ме вълнува кой , всъщност, какво си прави у тях. всеки наистина си има главата на раменете и си решава сам за себе си и децата си. Това го казвам абсолютно доброжелателно. Възрастни хора сме. Имам си приятелки, които не кърмят и ползват памперси, но пък не това определя нашето приятелство.
Защо се хвърлите да обяснявате че няма нещо си да правите? Аз да не би съм ви наредила?

Спирам да коментирам тази тема въобще. Аз не се срамувам от това, каквото върша, но и не демонстрирам нищо с това.

# 293
Абе едно е да си изпишкваш детето, когато усетиш, че ще го направи, а съвсем друго е раждането в къщи. При първото риска е едиствено да се намокри, ако не ползва памперс. Но стига с тая тема, всеки си решава за него и за детето си.
Но не съм съгласна с това за птичката. И точно за това, че повечето са с мисълта "е, комшията щом хвърля, защо аз пък да не?". Съгласна съм, че няма да помогнем кой знае какво на човечеството, ако си хвърлим хартийката в кошчето, или не ползваме найлонови торбички, но все пак и това е нещо. Ами ако нито един не се съобразяваше? В какво ли щяхме да тънем сега. И зад нашия блок почистиха и сега пак има торбички и бутилки. Е и аз и да хвърлям, щото и другите го правят?
Така, че това мислене според мен е грешно, и дали птичкара е 1 или 10 все си е файда.
А пък за кърменето, също не мога да се съглася с теб. Поне от редовно пишещите мами са се опитали, че и продължават. Не мисля, че сред нас има такива, които са се отказали да кърмят, щото ще им увисне бюста например. (ела ни виж в парка по пейките  Mr. Green)
Милена, и на мен това ми беше мисълта, че после ще се върнем сигурно на изходно положение с памперсите. Но все пак ще са спестени доста пампи за тоя период, което е по-малко средства и опазване на околната среда (макар и с малко, ама то и с рециклирането на стъклените бутики е така, но пак има файда, нали?)

# 294
Цвети ами как ти звучи от 4 мес захранване,мързел му викам аз за нощно папо например,колкото по рано започне да яде друго освен кърма е по сито и не се буди или яде на по- рядко, съответно главоболие по- малко,данеби да излезна права а?Вие там  сте изключение от Света Тройца. Laughing
Ама всеки си знае,само ми е смешно за големите мераци.

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 13:34 от milena29

# 295
След като не е Вещичка обидената, предполагам че имаш предвид мен, но не знам защо така е прозвучал поста ми, сигурно защото емотиконите не винаги изразяват добре чувствата. Не съм обидена, това е просто моят избор и исках да отговоря на въпроса ти. Пък аз също не искам да агитирам никого, но Дани попита. Не коментирам ничие решение да гледа по какъвто си иска начин децата си и не знам защо се оказах в положение да се защитавам.  Peace

# 296
Ами не знам доколко си права Миленче, хора всякакви  Wink. Аз все си мисля, че като започна да я храня повече време ще ми отнема отколкото сега Simple Smile Е, то си е до човек и до навиците му де. Аз по-рано бих почнала да я захранвам единствено от любопитство. Поради тази причина купих и сок от ябълка и да не ти казвам как и колко й давам, щото сутрин и давам към обяд (вместо в 10), а следобяд може и да пропусна ако сме излезли и така, май за 4 дни й се събират 8 лъжички и няма да я тормозя повече за сега  Mr. Green
Аз например съм учудена, че Юлинка на Ивето яде нощем, при положение, че е на АМ и си се храни достатъчно денем. Явно това си е до детето. Ние по някога ядем нощем, в повечето случай не.
М/удругото така и така сме подхванали темата. Я ми кажете като се захрани, това само 1 кърмене замества в началото после 2 и т.н. До кой месец се замества изцяло? В смисъл аз мога и 2г да си я кърмя сутрин и вечер (е, не мисля да я кърмя толкова). Но тук ми е много интересно как стават тези неща, и отбиването в последствие и т.н. То има много време де, ама на мен ми е любопитно (май имахме мама дето беше отбила детето си след като беше забременяла). И по принцип на колко години е хубаво да се отбие едно дете (то хубаво да се кърми повече, ама като стане по-голямо пък става и по-трудно отбиването)  newsm78

# 297
Цвети, не можеш да ме убедиш, че бебето на 20 дни или на 4 мес. ти показва, че му се ходи по нужда. Отгледала съм 2 деца, гледам 3-то и  на тези приказки ще се хванат само майчета без опит. Това става малко по-късничко и когато ти минеш по този път, ще знаеш повече и ще можеш да даваш съвети, базирани на твоя опит като майка. Ако знаеш колко още изпитания те чакат като родител, нямаше да спориш за ЕБХ. Rolling Eyes  
За боклуците, пак повтарям, че нямаше да е заринато с тях, ако вместо се правим на еколози по форумите, наистина се съобразяваме къде и какво хвърляме. И на мен не ми харесва, че София е близо 3 млн. и е пренаселено, ама и да роптая и да не роптая, софийско жителство отново няма да въведат.
Вещичка може би за 5-ти път правя опит да обясня, че просто попитах какви са аргументите на майките практикуващи това ЕБХ? Нямам навика да се обяснявам какво правя или не правя, или как станах сутрин и как съм днес с апетита. Тъй като очевидно няма много аргументи се породи цял спор. Ако съм предполагала, че ще има засегнати нямаше да питам.
Chiges избора е твой разбира се. Никой не казва, че си агитатор Laughing и няма за какво да се защитаваш. Просто исках да чуя съображенията ти за това, от чист интерес. Като родих 2-рото си дете имаше вече памперси и беше супер. Просто, като прочетох преди време, че има майки, които не ползват такива за малки бебета ми стана интересно защо и попитах. Това е.
 А сега, при нас вече грее слънце и ние излизаме.

# 298
Рорина, то 1-вия път може би е по-лесно, точно защото не знам какво ме чака. (сега ако забременея като дойде момента да раждам ще ме хване шубето, щото вече знам какво е, докато сега не знаех и си мислех, че нищо няма да усетя, е почти де).А че бебето няма да ти каже кога му се пишка, то е ясно, но може ти да се научиш да го разбираш и ако имаш желание би го направила. Така мисля. Аз не го правя, и не знам дали и ще успея, но ще опитам, нищо не ми пречи. Сигурна съм, че ти с 3-то дете едва ли имаш и време да го изхождаш при всяко събуждане, ядене и т.н. Абе с 1-вото дете май хем е по-лесно, хем по-трудно, и 2-те поради незнанието.
То заради памперсите и баба ми възкликна, че може бебето с едни дрехи цяла седмица да си седи, щото няма как да ги изцапа (най-много да ги улигави  Mr. Green).
Леле каква е забава с едно цвете играчка  hahaha
А пък за пренаселянето на София...какво да говорим. Не бих стояла тук, ако можех да взимам същата заплата в Търново например. Но това вече няма как да го оправим ние.
Приятна ви разходка. В центъра пекна за малко, ама сега го няма.

# 299
И аз искам да се включа по темата с ЕБХ, но и при нас изгря слънчице, та ще излизаме. А и тази темичка е вече на привършване - ще чакам новата да пусне Ивето.  Grinning

Приятна разходка на всички мами и бебета!

Общи условия

Активация на акаунт