М & БИ - 65

• 28 996
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Отново съм аз.

Имам сега желание да пожелая добре дошла на мирамиранда, дано й е приятно с нас и да научи много неща за живота в страните, с които сме свързани.
Мило момиче, ако имаш интерес да разбереш за това как ние, съвсем нормални жени сме се интергрирали и приемаме и живеем арабската култура и порядки- това са милиони хора, обобщения са невъзможни... и как нашите съпрузи живеят в България и с местни порядки и рода, питай спокойно.
Темата за военни конфликти не засягай в който и да е форум: нито тук, нито при момичетата в Израел, и те моля и настоявам. Не й е мястото тук. Не сме специалисти по тази тема, а и всеки има различно мнение. Чети книжки, има много по въпроса. Аз като хуманитарен работник съм лежала 3 дни в затвор в Азърбейджан и са хвърляли по мен камъни и други красоти в Дагестан, работила съм с деца с увреждания от военни конфликти и с деца, които носят оръжие вместо училищни чанти в Нагорно Карабах и всяка година се връщам отново в този регион при тези изтерзани хора. Знам как една война променя психиката на поколения. Знам как хората живеят войната. Ако ще търсиш сензации, мястото ти не е тук и се откажи да пишеш.

Виж тук какво е лежерно - кафенце, храна, семейства. Толкова е сложен и интересен ежедневния живот.   

# 106
  • по пътеката
да добавя -любов се прави, бебета се правят,бременности се обсъждат! да не стане така,4е както каза дала, нас ни коментират като циганите на европа!

# 107
Марси, ох къде без теб! Ти си ми най-ключовата фигура! Нали ще ме продаваш! Пали камилата и право съм Хилтън с нас! Като се съберем, и почнем храна-мухаббет-смях, после ще ни канят да разяждаме и да привличаме гостите им.
На 27.04., ншалла идвам.
Линдичка, какъв сериозен филм е гледала само... 

# 108
що бе Кате,да си пише моми4ето каквото иска,нас не ни е страх-има какво да отговорим-ако не вярва да пита комшиите
аз пак като пират-навлизам и из4езвам,в4ера имахме гости -родата и сега ще дооправям,4е после ще излизаме,а и бях канена/целокупно вси4кия бг народ/ на гости у жената на посланника,ама трябвашве да се става рано,та изпуснах  срещата
снимки още не съм ка4ила-ама после
магде ние сме се разбрали-който се изгуби на Хамидие-да отива пред вратата на джамията там ще се срещнем

# 109

Остава някой да запари чая-и сме готови GrinningИ в Ливан ли обичат да пият чай в прозрачни чашки?Защото египтяните в други не им е вкусно Grinning

Брей,много се развеждат тези певици и актриси в арабския свят..Славата ли заслепява или какво?!Мин.год. беше бум от разводи,а повечето женени от о-о 10 години..

Ра-много интересен брой на Нейш.Джеогр.!А ако искаш в Египет правят златни или сребърни плочки с йероглифен надпис -аз имам златна плочка с името ми и си я харесвам много,нещо потъмня,но пък така изглежда по-древна Laughing

akhyal_katya -ако бях в БГ бих се възползвала от поканата,ех как обичам такива мероприятия!
Наистина един шал с ламе или сатенен и вечерния тоалет е готов-имаш усет ти към аксесоарите Wink

Дезърт-ама ти хареса ли го кюрда или само като приятели ще излизате?
Снощи не можах да спя заради луната и се рових да намеря дрехи в цикламено-ами не е лесно,цвета е капризен май.Повечето рокли в такъв цвят са официялни.Виж все пак какво съчетах:за разходка из Варна Wink:

Тук ли е писала  мирамиранда,че не виждам неин пост newsm78
Аз майки над 40 не познавам,но в Исляма възрастта на съпрузите е без значение.Например Пророка(Салелаху Алейхи уа Салъм-Бог да го благослави и с мир да го дари!) се е оженил на 25г за 15 години по-възрастната от него Хадиджа
,която два пъти оставала вдовица.

# 110

Здравейте мили дами. Първо да изкажа своите най-искрени съболезнования на Дуа ,но и всички ,които по някакъв начин са засегнати от военни конфликти.Тук за нашият свят това е нещо непонятно , да чуеш истинските бомби и стрелба, прелитане на истински военен самолет и да видиш толкова много мъка ,причинена от война в днешно време. Не е понятно за нас ,които сме чували само гръм от заря и пиратки. Най искрено ви съчувствам.

Деси чакаме да разказваш за отминалият празник ,ако имаш време де.Така ми е интересно като разказвате за страните в които живеете.

Вчера ми изникна един въпрос ,нали тук сме се събрали все българки ,свързали по някакъв начин живота си с я работа, я любов по арабските страни ,но дали има и арабки омъжени за българи , или работещи тук в България.
На вас не ви ли е интересно какъв е живота на една такава жена.

Хяйде лек и прекрасен ден и от мен.Поздрави на всички

# 111
хаяти знам за един българин женен за тукашна ,но тя е арменка
а за по възрастните майки-на моя приятелка ,сестрата на мъжа и родилка на 52-жентъа мислела 4е ве4е е в крити4еската и затовяа няма МЦ и изобщо не отишла на гинеколког-и още по големия куриоз отива дъщеря и да ражда и майката и тя с нея-та вкарали дъщерята в залата и малко след това и мйаката полу4ила контракции та и 2те родили в един ден
нафасима-къде ти е мейла newsm78

# 112
  • по пътеката
лиле, това нали е горната 4аст на тоалета, надолу си е панталон, 4е ако излезе някой така тука, ще стане апокалипсис от катастрофи!не са сложни аксесоарите за набавяне, само голям зор ще видя с ку4ето! Mr. Green
в тунис има бг,женен за тунизийка! не знам много за семейството! Thinking
кой спомена за бг в 4ужбина! да кажа за рускините и украинките в тунис! просто не можете да си представите каква подкрепа са една за друга! самото посолство как се организира за слу4аите на празници, имат руска църква в тунис, имат клуб, магазин, специализиран за продукти от великата страна, преференциални цени! имат списък с полетите и телефоните на агенциите, цените, актуализират се от посолството! те, самите си поддържат връзка, в слу4ай на беда си помагат, заемат си пари,ходят за визи, за билети, поемат превоз, говорят с адвокати, дават съвети, разговарят с мъжете,ако те са проблемни и намират на4ин да се справят без да се изпада до бедствено положение на семейството!дори, тогава са морална и нерядко реална подкрепа за дружките си!
май само китайците тука са така задружни! newsm78

# 113
кой спомена за бг в 4ужбина! да кажа за рускините и украинките в тунис! просто не можете да си представите каква подкрепа са една за друга! самото посолство как се организира за слу4аите на празници, имат руска църква в тунис, имат клуб, магазин, специализиран за продукти от великата страна, преференциални цени! имат списък с полетите и телефоните на агенциите,
Истина е, че в чужбина българите могат да разчитат в голяма степен на рускините и въобще руснаците, чувала съм такива истории за помощ. Българите обръщали гръб, но руснаци, македонци или сърби много помагали. Абе така е, като не се знаем какви сме, славяни ли, прабългари ли, тюрки ли... И който е минал през нас май само лошавото е оставил. Някой път чак са чудя как сме оцелели като държава, ама то сигурно е по принципа на Дарвин, приспособените оцеляват, неприспособените - загиват. Та ние явно сме си такива, приспособяващи се, но не и открояващи...

# 114
 Марсиhahahaами ако искаш може и с панталон и с дънки да се съчетае тоя топ ,,прегърни ме,,А за мен и блузка от долу  Sunglasses
Гледай сега,за сватбата на Катя си избери кафтан.За мен е тоя розовия,да не го избереш него,а Naughty
направо като за принцеси Crazy:
 http://www.noeman.org/gsm/women-section/29888-style-clothing-moroccan-kaftan.html

Браво на рускините!Бг сме малко на принципа:разделяй и владей!Не знам бедността ли кара масово хората да са подозрителни и да мислят,че всеки иска лошо да им направи ThinkingПесимисти сме като нация...А това е бг гостоприемството са легенди.Виж при арабите готоприемството е такова в истинския смисъл на думата:да те покани непознат на трапезата си-както си минаваш по улицата-това е за мен голяма душа!

# 115
Ах, принцеси мои!
Моята сватба ще е най-красивата на света! Елате колкото се може повече - от 10 човека, да станем поне 90 казвам аз, фурми и мляко и сладкишчета.... ммммм, красота, красота са тези кафтани! Аз харесвам белия, номер  3, иначе имам тъмно-син със сърма.

Колко принцеси ще има само на моята сватба. Марси, Лилия, те пък ще поканят още хора, а ощето хора ще повлекат и онези, които са чули гюрултийката.... Само се чудя КАК с този мой кафтан ще яздя кон "като мъж", а не като жена, ама най-много да забеля крак като се качвам и слизам - за съблазън на берберите. Само се чуди лудичкото в мен, дали като се сопра на сборището, да не изправя коня на задни крака или да сляза благоприлично като дама, при това - невеста!!  newsm78 Embarassed Thinking

танци около огъня
  http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Morocco/photo862650.htm

тажин - гювечета
http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Morocco/photo871586.htm

моят кон
http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Morocco/photo841451.htm

След ездата - да похапнем
http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Morocco/photo823468.htm

ХАРИ: красавица! Отива ти тюрбана - ето различен начин на увиване, но много голяма ми се вижда тази кърпа - така ли е? Какво дава този обем? Много си интересна и забележителна!   

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 15:12 от akhyal_katya

# 116
Ай, дами, тези одежди ми взеха акъла  Shocked В Кабул имаше подобни и много исках да си взема, ама деверът не ми даде, че били много натруфени и няма да мога да ги нося в БГ.
Деси- пратих ти ел. поща.

# 117
Сложих в албума едни снимки ,които са преснимани и качеството не е добро...но все пак да се  покажа и аз с ''тюрбани'' Grinning.....бяхме на гости и домакинята ни облече в едни шапки и рокли...та се снимахме. То покрай търсенето на снимките със твоя роднина Кате 2 взех че това открих Crazy.Но и с него ще ги намеря, ама то 8 годишни снимки не се намират лесно явно...

Принцеске дай съвети как се преснимат снимки бе мила...че една торба ме чака... newsm78

Сега ще  разгледам на Лили и Катя линковете които са пуснали... Peace

хубав ден

# 118

Ей,Другарче-добре че писа-...Лазаровден ли е днес?!?!Значи утре е Цветница-..маман Флора има именден   bouquet
Ех,най-го обичкам това време сега у дома....всичко ухае на люляк,зюмбюл,теменужки....Това са ми най-любимите цветя-Пролетните   bouquet

Кате Мароко-...не остана да заминеш.Опитах се да си направя тюрбанче-Мерси за хубавите снимки-аз мислих че от една кърпа става-а то всъщност са две....моите кърпи нещо не са една с друга с подходящия цвят-но се харесах с тюрбан.Като си го направя и като сложа слънчевите очила-...ще паднат от коня франсетета-..Ще ме вземат за знаменитост!Те така тука Известните-покрият си косата с шала и се дигизират с очилата-...УЖ!да не са забележими-а то -...очеизбодно  hahaha Сетих се да ти кажа-...вземи си един слънцезащитен крем-все-пак слънцето си е опасно!Много интересни неща ни пускаш Кате-онова със снимките на пустинята-метнах си на компа сумати -за фототапет.И тези сега са много гот   bouquet Сигурна съм че ще си прекараш добре в Мароко-...чак благородно ти завиждам.Прави снимки ....лично аз ще те чакам с нетърпение да разказваш.

Оченце от Ра -много интересн сайт си пуснала .А Раен вече си седи на задните части и е много щастлив-...аз правя много снимки и ги пращам почти два пъти седмично на мама-..да гледа,че и е мъчно!Тя пък прави на хайванчетата оттатък и ги праща на мен.....Стана топло у дома и моите диванета не искат да стоят на компа-преди приказки четяхме,гатанки и игри-..сега-само се мернат сутрин-Здрасти мамо ..и ай-Чао.Да играят....от това по-хубаво време няма!

Марси -  ние купихме билети за средата на Юни-до средата на Юли.Като изключим моите изцепки-..че се произнесох на глас,че Ал Кайда е в Алжир и ме е страх да ида...И съответно последвалата реакция на огорчение от страна на Любовта-..май-друго не засенчва за сега пътуването.Разбира се -надявам се че бебо ще е добре-и педиатърката ще разреши да пътуваме. Но има време-....сега най-важното ми събитие-ти го знаеш...е пристигането  за Великден на мама и Синочек.Щерката не иска да пътува....боляло е главата в самолета!Ще остане при другата баба.Брат ми с неговата любов и те ще дойде-той живее и работи в Лондон.Всичко това заради Раян.....Много се надявам всичко да мине добре,БЕЗ Размисли и Страсти...Най-вече се надявам да се пооправи времето ,че да се разхождаме-иначе в къщи е скука!

Лили- старите ми работодатели  ме искат от септември на работа.Но проблема е че още не съм получила место в яслата за бебо и това много ме притеснява! Аз лично-искам да започна работа-от финансова гледна точка,за да облекча и бюджета в къщи....но не е нищо още сигурно.

Наде- същите са ми впечатленията.Рускините са Сърцати жени-...готови да ти помогнат-чужд им е всякъкъв расизъм и надменност...Не плащат данък общественно мнение -говорят си точно каквото им е на сърцето-това и на устата.По-моему са Горди Жени-навикнали да се оправят в разни ситуации,ама Магарето в Калта не си го оставят-всички са добре-поддържат се.А виж-българките.....От толкова време тук-само с една общувам!Не ми се кометира....то не бяха явни  свалки на мъжа ми,то не бяха после пък обиди-френски циганин,молби за финансова помощ.....Сама реших да си огранича контактите със сънародниците си

Магде-е добре че е било фалшива тревога-ти поже би си писала,ама аз съм се омотала че не съм разбрала.Мислех си за моя малък зет Embarassed, как ли се е възстановил... Joy Joy Joy Да са здрави ,да играят децата....  bouquet

Свеар - радвам се че драсваш....Пази се и Много мерси за ценните съвети-аз всичко си записвам...

Събинка-...голямо Мерси Към  теб и твоята отзивчива Докторка-ето това е да си Доктор по душа и призвание ,а не по диплома и документи....

Самира - много се радвам че дойде сред нас...каква съдба-ти може книга да напишеш...ще отидеш един ден сама в Египед-...кръвта вода не става -и съдбата сама ще те изпрати нататък-...така мисля.

Дуаbouquet

Сърдени прегръдки и за всички други любими арабелки-Нафасима,Принцеските,Хаити Хариет....

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 15:57 от dala

# 119
Дала, 2 кърпи трябват за тюрбан - едната ти събира косата - ако е къса или дълга, я насъбираш под кърпата. Хубаво е долната кърпа да е от материя, която не се плъзга. Аз използвам винаги тази червената на фигурките - виж я на снимката, а отгоре - различни видове и цветове. Горната кърпа е за декорация. Тя ти прави фасона....

Днес ще изпробвам нов вид тюрбанене и ще пусна пак показно. 

Станааа, къде ще ходи, че няма да се получи - сега съм с чалма и отгоре ако се врътне още един шал , аууууу! 

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 17:52 от akhyal_katya

Общи условия

Активация на акаунт