Говорещи кърмачета

• 64 162
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
Така не съм се смяла отдавна  Laughing Laughing Laughing

Да са ви живи и здрави говорещите кърмачета  Heart Eyes

# 211
Ива от два-три месеца е бивше кърмаче, но понякога като види че Емма суче се засилва и тя, по навик, поглеждам я учудено и тя се сеща "добре де, не може ли да ги целуна, защо ме гледаш така, аз нямах намерение да суча"   Joy
На Емма първото в живота изречение разбира се е във връзка с любимото занимание "Маме, тити аммммм!" и се ухилва до уши. Очаквам нейните бисери с нетърпение  Hug

# 212
Аз: До кога ще цокаш, маме? Нали вече порасна- сама се къпеш, ядеш, обличаш....
Тя: Докато стана колкото тебе голяма. Млякото е много полезно. Знаеш ли колко е полезно и вкусно само. С него се става голяяям и умен. Аз ще стана балелина и затова трябва много да цокам!
(С моите камъни по мойта си глава  Laughing )

# 213
Jes, добре се е обосновало детето  Joy

# 214
... Млякото е много полезно. Знаеш ли колко е полезно и вкусно само. С него се става голяяям и умен. Аз ще стана балелина и затова трябва много да цокам!

hahaha Joy Joy желязна аргументация!

# 215
Първото изречение на дъщеря ми, съставено от 3 думи - "Тате нама тити" /Тате няма цици!/.
Беше провокирано от опитите й да пробва, дали баща й пуска мляко и моите обяснения, че само мама има мляко в циците:lol:

# 216
  • София
Лелееееее, момичета, каквито и колебания да съм имала относно "безкрайното" кърмене, вие с вашите истории ги премахнахте Simple Smile
Само си представям как моето сладко момиченце сънено се опитва да ми свали блузата и мрънка нещо сърдито  Joy
Ох, супер Simple Smile

# 217
  • София
О, carbo, не винаги е супер - когато например се опитва да ти свали блузата пред тълпа хора, които се чудят какво иска това голямо дете и защо те разсъблича с рев... Wink
Анна все още не говори много, но вече прави констатации - "има" (мляко в гърдата), след това - "няма". Другият й номер е "Ани нани" - за да ме завлече към спалнята, където да суче, след това става и обявява хитро "Ани не нани". Това - защото напоследък ограничавам кърменето и давам само преди заспиване, та тя нахитря и ме лъже, че ще спи. Grinning

# 218
Анна все още не говори много, но вече прави констатации - "има" (мляко в гърдата), след това - "няма". Другият й номер е "Ани нани" - за да ме завлече към спалнята, където да суче, след това става и обявява хитро "Ани не нани". Това - защото напоследък ограничавам кърменето и давам само преди заспиване, та тя нахитря и ме лъже, че ще спи. Grinning
Велико е това!! Голяма хитруша Simple SmileSimple Smile

# 219
  • България
ОООО, това с "титаааа, нанииии, титаааа, нанииии " и ние го минахме  Laughing Започва от 8 вечерта , а заспива в примерно в 12 . само и само за да суче. То беше тдавна де, вече не е кърмаче, но беше много пристрастена . И навън ме дърпаше и събличаше "цицацаа, цицааа"  Направо ми олекна като приключихме с тая работа  Grinning

# 220
Синът ми си има ритуал. До възглавницата ми върху спалнята има една платнена кошничка с плюшени мечета и зайци. Сутрин ги вади едно по едно и слага всяко на гърдите ми, като обяснява, че папкало. По същия начин "кърмя" и дистанционното за телевизора Crazy. Когато реши, че е гладен, започва да рови под блузата ми и на въпроса: "Какво търсиш?", отговаря: "Тита мама, аммм".

# 221
  • София
А, сетих се нещо друго - дъщеря ми казва ам и на кърмата, и на другата храна. Само че, ако иска именно да суче, а не друга храна, казва "Ам мама" - което ще рече, искам точно мама, не нещо друго да ям Grinning.

# 222
А аз се сетих и за една случка преди месец и нещо. Седнала съм пред компютъра, синът ми трупа играчки зад мен и рови една стойка със списания. Изведнъж става мно-о-го тихо. Обръщам се и го виждам, че е отворил един брой на "Плейбой" и зяпа гола мацка с бая силикон. Аз като във вицовете му викам: "Какво, маменце, книжка ли четеш?". А той сочи бюста на мацката: "Тита!". После сочи мен: "Мама" Joy

# 223
А аз се сетих и за една случка преди месец и нещо. Седнала съм пред компютъра, синът ми трупа играчки зад мен и рови една стойка със списания. Изведнъж става мно-о-го тихо. Обръщам се и го виждам, че е отворил един брой на "Плейбой" и зяпа гола мацка с бая силикон. Аз като във вицовете му викам: "Какво, маменце, книжка ли четеш?". А той сочи бюста на мацката: "Тита!". После сочи мен: "Мама" Joy
Приеми го като комплимент Mr. Green.

Моето дребосъче го отбих(поради здравословни причини от моя страна) преди да проговори,а си мислех,че ще кърмя дълго.Сега с умиление се сещам за тези моменти.Много се радвам на вашите истории Laughing.
П.п.Съжалявам,че спамя,но не се сдържах.

# 224
  • sofia
Теодор се отби януари, но от време на време се присеща и казва "Искам да цокам", гледа закачливо и ми задига блузата. Пробва, нищо не се получава и се хили и казва "нямаааа"

А циците винаги ги забелязваше и по филми и на снимки.

Общи условия

Активация на акаунт