Говорещи кърмачета

• 64 769
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
Моето кърмаче не е от най-приказливите, но първите изречения, които започна да съставя, все са свързани с кърменето.
Първото му изречение беше: "Мами, ъку, моооляяя" ("ъку" му е думичката, когато си иска да суче) - много е учтив, нали?
После започна с "Мами, дю ъку, моооляяя" (дю=другото - демек, иска си от другата гърда).
От последните няколко дни - "Мами, джори ъку, моооляя" (джори=горе - когато в къщи съм с тениска, примерно, я повдигам, и така суче, а с потник - изваждам отгоре гърдата, над деколтето - та, явно човекът от време на време си иска от "долното" или от "горното" ъку).  Mr. Green

# 616
Вчера малкият направи първото си изречение от 3 думи(късно проговори). Няма да ви учуди съдържанието: "Дуга цица дай" Mr. Green

# 617
"Мамо, мамо, дай м'ако"
"Не, вече пи"
"Тогава гуш'
добре, гуш.
"А, сега да дигнем леко блузката. може? Може?"

# 618
"Мамо, мамо, дай м'ако"
"Не, вече пи"
"Тогава гуш'
добре, гуш.
"А, сега да дигнем леко блузката. може? Може?"

На това му казвам тактически завой!

Митко наскоро ме изненада в магазина - гледа реклама на плажен надуваем дюшек с кака по бански и заявява "Икам от ТАЗИ мама мако!"
Баща му много се развесели, а аз се замислих какво ли ще е на плажа, когато отидем на море?

# 619
Таня, спокойно.   Mr. Green Най-много някоя да се навие да те отмени.  Laughing
Berend Botje, устоя ли на финта?  Laughing
Вчера, след като целия автобус разбра какво има мама й, днес имахме две случки.

Сутринта се обличаме да излизаме. Мария се оглежда в огледалото, вижда и мен там и ми казва: "Мама е много голямаАААА". Аз се навеждам, за да не съм толкова голяма, тя ме гали и това ме умилява. Казвам й колко много я обичам и как я нося в сърцето си, като поставям ръце в областта. Мария разбира буквално видяното "Мама те носи на ц*ц*теее".   
След това се шматкаме заради дъжда и използваме лошото време да купим разни работи. Вече се поизмори и я гушкам, а тя започва да тършува в пазвата ми. Повтаря си "Това няма да го каз-ваш". Бащатко пита какво няма да кажеш, Мария, а тя веднага не го казва "Мама има ц*ц***и".
Кърмаче, какво да го правиш. 

# 620
Моя пък суче суче и после казва тази, като сочи другата Laughing След малко пак иска другата, аз го му казвам "Нали изпи млякото?" а той "Неееееее" и според него все има какво да се цока.
Обаче отскоро прояде яйца в чист вид, но за мой ужас те били цици  Laughing и един ден върви след мен и вика цици цици, ама аз се правя на ощипана и не му объщам внимание, след малко се чува едно жално цицииииииии, аз се обръщам, нашия набарал кутията с яйцата и ги изпуснал на земята, ама аз....... Laughing

# 621
Днес и аз бях изненадана с финт - полягам на дивана, да си поопъна гърба преди баня, приспиване и вечерна програма и Митко веднага атакува:
"Мамо, те ти момогна (ще ти помогна) да спиш! Ти не може спиш сама!"
и в момента, в който се гушва до мен, щастливо казва:
"Икам мамино мако!"
Същия номер ми го прилага през уикендите, когато се опитвам да го приспя. Оставям го сам в стаята и от вътре се чува жално:
"Мамо, момогни ми, мимога (не мога) да заспя, нигни (легни) тука"
и си тупа възглавницата до него. Ако се излъжа да легна, следва заявка за "мамино мако".

# 622
 JoyМного забавна темичка.Да са ви живи и здрави дечицата!

# 623
Berend Botje, устоя ли на финта?  Laughing
Устоях, устоях. Само веднъж на ден има право. Поддам ли, ще стане страшно.

"Мамо, мамо! Детето (демек бебето) иска м'ако. Дай м'ако на детето."
Ок, даваме м'ако..
"Мамо, мамо! Може една капчица м'ако и аз пийнем?"
"Не, ти веднъж на ден пиеш!"
"Мамо, мамо! Бо'и ко'емчето! Ох,, много бо'и! Дай малко м'ако да мине!"

# 624
Ето и от моя синковец малко бисери:

Слагам го да ляга, ще спи уж, ама се насука и се разбесня. Накрая скочи върху мен и направи куп бели, аз се ядосах и му креснах, че го оставям сам да заспива, край на цоки и да не е мръднал и гъкнал. Излизам и след 5 минути тънко, но решително гласче вика "Мамооо, мамо". Отивам и следва предложение: "Стига сме се изнервяли, айде да спим. Ето ела, легни до мен. А сега да се успокоим с цоки"  Joy Joy

Напоследък много напира, че е голям и може всичко сам да прави. Аз използвам случая и му казвам, че големите батковци не цокат. Той парира на момента с"Но аз не съм голям, много съм малък. Даже бебе. Виж гу-гу-гуууу." с хитра усмивка на лицето и следва "дай сега цоки на бебето"  Mr. Green

# 625
"Стига сме се изнервяли, айде да спим. Ето ела, легни до мен. А сега да се успокоим с цоки"  Joy Joy

Напоследък много напира, че е голям и може всичко сам да прави. Аз използвам случая и му казвам, че големите батковци не цокат. Той парира на момента с"Но аз не съм голям, много съм малък. Даже бебе. Виж гу-гу-гуууу." с хитра усмивка на лицето и следва "дай сега цоки на бебето"  Mr. Green

Joy Joy Joy Joy Вече 5 минути се смея и немога да спра Simple Smile

# 626
 Joy
Айде и аз доживях да се разпиша тук с едно учтиво кърмаче:
Фия :"Мамо,дай мако,бите!"
И като и дам,се чува "Данке мама! "Heart Eyes

# 627
Толкова хубава тема не бях чела. Моето кърмаче почти нищо не казва още освен да ми се завира под блузата, но темата страшно ми хареса и ме развесели.

# 628
Толкова хубава тема не бях чела.

Peace и може би единствената без спорове и скандали..

Нашият дребен бозайник (на 18мес) много бъбри, ноооо..на китайски Crazy Нищо не му разбираме..иначе прави физиономии, сочи и ръкомаха с пръст, еле ако не му дам да суче..
Чакам го с нетърпение да ръсне някой друг бисер, и той си ги реди де..само дето не вдяваме Joy

# 629
  • София
  Най-накрая третото кърмаче порастна достатъчно за да говори. Каките макар и да ги кърмих близо три години, не се получи, защото проговориха след третата.
  Дребната е много учтива. Застава до мен и казва - Мамо, моля те, дай тучи. Последното да се чете сучи. После следва - дугата и така няколко пъти  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт