Говорещи кърмачета

• 64 811
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
Най-накрая и ситния да проговори по темата Mr. Green (на 1,9мес е)
Репертоара за момента е само "мама, баба, тати, бати , деди и ало", обаче от снощи ми казва и тихичко "цици" като суче Laughing
Очаквам следващите реплики Grinning

# 676
Падам от смях в темата Joy

От нас съвсем скромно Mr. Green
Попринцип, до сега, като му се доцока започва едно умилкване и издаване на несвойствен звук, придружени от усилие да се настани в скута ми и започва да сочи деколтето ми Laughing . Но от 2-3 дни, след цялата горе-описана ситуация, като види, че ще има цокане - се ухилва до уши и казва "Айде" Joy Joy

# 677
Много са сладкиии  Heart Eyes.
Мойто го отбих преди 5 месеца и още се сеща на моменти, и все казва. как като станел бебе, и щял да си цока, колкото си поиска ...

# 678
моята още не говори но на една приятелка сина (на 2г.) на посещение при баба си и дядо си, след като си цокнал доволно се обърнал и възкликнал пред цялата рода: "Ех, сладки цици!"

# 679
Моята дребосъчка (1г и 3м) засега само им говори нежно :"Циицеее, Цицее" Simple Smile Ту им говори, ту ги суче, или пък си играе със зърното, прави им разни маймунджилъци с уста, целува ги със цвучна целувка и с такава любов ги нарича "ци-це" чеее ...  Heart Eyes Heart EyesHeart Eyes Simple Smile Много е сладка, очаквам скоро да се включим и с по-голям репертоар по темата Simple Smile

От днес пък имаме ново откритие - хваща цицето с две ръце и го стиска рязко....и... се получава млечен душ по лицето и Simple Smile И тя се смее цялата в мляко Simple Smile Забавно е само дето после трябва да и мия лицето, че цялото лепне Simple Smile

# 680
С най - голям кеф вече мога да напиша нашите първи думички свързани с кърменето - ,, Мамо дай тити,, придружено с мушкане на ръката в пазвата ми Grinning

# 681
  • Враца
Ние вече доста си обогатяваме речника относно кърменето.
Нов бисер от сутринта е да ми вдига пижамата и да казва„Токенце,токенце мммммм,кусно“
„Токенце“-е новата дума за гърдите и детето е открило ,че е вкусно Laughing
А нощем най-често се чува едно настървено „Ам,ам“

# 682
- Мамо, ти ще си бебето, аз ще съм майката. Когато бебето поиска мляко, майката веднага трябва да даде. Нали така?
- ОК
- Хайде сега, ти си майката, аз бебето. Бебето иска млякоооо....

# 683
  • София
 браво, и ролеви игри си играете вече Laughing

# 684
  • При децата ми
- Мамо, ти ще си бебето, аз ще съм майката. Когато бебето поиска мляко, майката веднага трябва да даде. Нали така?
- ОК
- Хайде сега, ти си майката, аз бебето. Бебето иска млякоооо....

Супер сладко!!  Laughing Ха-ха...

# 685
браво, и ролеви игри си играете вече Laughing
Опитва се да ме изиграе. Разрешено е един път на ден мляко, но госпожицата търси начин да се уреди Simple Smile.

# 686
много приятна тема  Heart Eyes , която досега само четях

При нас ги наименоваме с "таДзи" (тази) и "дугата" (другата)

И вечер, когато е дългоооотооо цокане се почва:
- мамо дай таДзи - и следва около 30 мин цокане, след малко
- мамо дай дугата - съглася ли се, слиза от спалнята прави полукръг около леглото нагмездва (настанява) се от другата ми страна и пак около 30 мин цокане. Напоследък не иска да бозае, ако не му разреша да я обхване с две ръце като бутилка...бута всеки мой опит да контролирам процеса

Когато му откажа: Няма вече, ти го изпи, о-о..няма вече
се почва с рев: имаааа, дааай таДзиииии..
аз: Дани ама мама няма вече ти го изпи всичкото
със хлипане: мамо души (гуши) малко Дани дупето...- уча го като се набозае да ми обръне гръб и аз да го прегърна и галя, гледам да не му мирише на мен иначе е като пиявица..
та това гушене продължава около 46 секунди и посе следва:
мамо дааай малко таДзи моЙа(моля) , 'бичаааам тееее... Heart Eyes

досега не се е случвало да му откажа ..

# 687
При нас ги наименоваме с "таДзи" (тази) и "дугата" (другата)
И при нас е подобно - "Искам туува мамино мляко" и посочва, а после следва заявка за другото.
Преди около месец нещо не искаше да мие зъбки и да ляга и тичаше напред-назад. Аз молих, уговарях и накрая съвсем ядосана заявих, че ще дам маминото мляко на кучето, щом той не слуша и не иска да си ляга (не знам как ми хрумна, но за него беше достоверно, защото кучето е лакомо). Щом повиках кучето, то веднага дойде и ... последва рев и хълцане как може да съм такава и да давам НЕГОВОТО мляко на друг. Изми зъбките за норматив, легнахме си, цокна малко и започна да хълца.
Аз: "Сега защо плачеш?"
Той: "Много съм тъжен"
Аз: "Защо си тъжен?"
Той: "Защото даде млякото на Телвел (кучето)"
Аз: "Ама нали и ти пи?"
Той: "Ти даде това мляко, дето има повече!"
Еййй, чуждата кокошка на гъска прилича, дето се вика! И онзи ден пак подсмърчаше за това мляко дето Тери го бил изпил, при положение, че от тогава не съм повтаряла заканата!

# 688
Ох, много са сладки говорещите кърмачета  Heart Eyes направо да ги изядеш! Бистрето преди една година ми обясняваше как иска само да си "лежинкаме" на спалнята, а тя маааалко да си цокне от маминото мляко. Сега нощем още ме търси пипнешком, мъркайки като котенце  "мляко, мляко" а после на 2-рата минута е заспала отново Simple Smile) Преди 2 месеца пък всяка вечер ми връчваше книжка по нейн избор (понеже тези които знам да рецитирам на изуст са и омръзнали), светва си нощната лампа и с най-нежното гласче ме моли "Мамо, хайде ти ми чети, а  аз ще си изпия млякото". Спомням си още, миналата есен когато се мъчех да и давам прясно мляко като обяснявах от къде идва и т.н., а тя категорично отказваше колко сладка беше като видя една крава на път за село със сополива муцуна и възкликна "Мамо, виж клавата има сополи няма мако!"

# 689
Моето бивше кърмаче (отбих го края на август) още се сеща с носталгия за сученето. Редовно поглажда деколтето ми и казва: "Има убави цици, иска цункам" . Разрешено е само през дрехите:)

Общи условия

Активация на акаунт