Клуб на родителите на деца с очни проблеми!!!!!№8

• 41 230
  • 316
  •   1
Отговори
# 150
Здравей леля Димата.
Аз изпратих изследвания които бяха преди 5 години,защото където и да идех  докторите ми казваха,че няма смисъл.Ако искате да направите някои изследвания може да се свържете с  организацията в София която се нарича фонд за лечение с алоплант/ може и чрез компютъра/ която се е договорили с един очен лекар на име Др. Николов, който да прави тези изследвания. Той даже е специлизарал за кратко в клиниката. С него можете да се свържете на тел:
911-83 - вътрешен 118.
Клиниката му се намира много близо до Централни хали - София Тази информация получих след като писах на фондацията.

До него не стигнах,защото получих отговор от Уфа,че мога да ида за операция.При нас зрението на еднато око е почти нула.На това око направиха голямата операция и сега чакам резултати. Дано съм Ви била полезна и ще се радвам, ако и при вас се променят нещата към добро.

# 151
Много съм ти благодарна за инфото,този месец ще бъде на контролен преглед при Контрова,ще поискаме колкото може по-подробна диагноза,аз се притеснявам дали Мулдашев прави алоплант на деца и дали трябва да 4акаме.Хиляди благодарности,много ни помогна,друго е да говориш с 4овек,които е минал по този път. newsm10

# 152
Здравей Надя 07,
Немога да ти изпратя съобщение,защото  ми дава съобщение,че пощата ти е претоварена,изтрий някои съобщения.

# 153
Здравейте ,момичета,
искам да попитам нещо, детенцето ми, почти на 8г. е с късогледство:
дясно: -1.25
ляво: -1.75 цилиндър -1.5

аз също съм прилично късогледа, бях писала за страховете ми относно малката преди време.
Естествено че както и всички вие аз не се отказвам да опитам да помогна колкото мога на момиченцето ми.
Спомням си че преди 4-5 години бях ходила в Медицински център Пансанус , д-р Генов, който ми беше предложил светлинна стимулация на ретината май, прави се с един апарат, гледаш в него и светват точки на различни места ( нещо като карта на звездно небе, и се натиска бутноче когато ги видиш точките, тогава ми обясни че по този начин се стимулира по-нечувствителната част на ретината и е доста вероятно да има подобрение на зрението. Аз уви не бях много редовна - бяха нужни 10 процедури, аз направих 5-6 и то за период от 2 седмици и ефект при мен нямаше , аз и не вярвах особено. Извинявам се като терминологията не е правила
давам линка:
http://www.pansanus.com/bg/index.php?m=profilesbg&q=6
Сега след като възникна въпросът с късогледството на малката отново се сетих за него, някой чувал ли е за тази светлинна стимулация?
Естествено ще се конуслтирам с нашата офталмоложка преди да подложа детето, но ми беше интересно дали някой друг се е подлагал/чувал и естествено резултата...

благодаря ви предвартиелно

# 154
Вики и мама,стискам мнооого,ама много палци newsm10 newsm10 newsm10

# 155
Здравейте на всички от този форум.От известно време го следя и реших и аз да споделя нашия проблем и да ви помоля за съвет.Имам син на 1г и 1м.Когато беше на около 3 месеца забелязах,че продължава да си криви лявото оченце и от тогава започнаха проблемите ни.Ние сме от Варна.Заведох го първо при доц.Контрова.Тя му откри вродена катаракта.Посъветва ни да се оперира и да се постави изкуствена леща,която аз да слагам и да махам.Решихме да потърсим още едно мнение.Прегледа го и доц.Митов.Каза ни,че пердето е много малко и не трябва да се бърза да се оперира защото не пречело.Но каза,че има други нарушения -петна по ретината и атрофия на нерва.И каза че това око може би изобщо няма зрение.Изписа ни капки мидрум и закриване на здравото око по няколко часа на ден.Всичко това се случи,когато синът ми беше на 6 месеца.Започнах със закриването и установих,че жсе пак има зрение и според мен не е много слабо,защото докато е с лепенка синът ми посягаше и хващаше всичко до което се докопа.Преди месец бяхме на контролен преглед при доц.Митов.Той повтори това.което ни каза и първия път,но каза да спирам с лепенките и капките,защото нищо не можело да се направи за постигане на по високо зрение.Но на мен не ми се вярва,че нищо не може да се направи,затова ще го заведа и при друг специалист.От прочетеното в този форум разбрах,че има майки,които са доста по запознати от мен с очните проблеми,затова моля за съвет.Дали доцента е прав.Не мисля да се отказвам,ако трябва ще дойда и в София.какво да правя?Благодаря предварително на всички които ще ми пишат!

# 156
Здравей Катя Hug
Не разбрах детето оперирано ли е вече или не,т.е. дали е махната помътнялата леща/катарактата/,ако не е ,защото по думите на Митов не пречи,а проблема остава в петната по ретината и атрофията,можем да мислим че е прав,но само в едно отношение,а то е че петна и бледи папили се виждат на обикновенна офталмоскопия,но никой още не може да каже колко и какво всъщност вижда детето.Диагнозата е вярна и правилна,Митов е добър специалист,той е длъжен да ти каже какво вижда в окото на детето,но това не значи че това око не вижда,той не може да каже какъв е процента зрение,докато детето не си каже само Peace,а аз лично познавам дете с атрофия,но вижда добре,толкова добре че да живее нормален живот.Не забравяй също,че детето си има едно здраво око,което на човек е напълно достатъчно.Винаги казвам,лекари много и много от тях са добри,но още една консултация никога не е излишна PeaceОтиди,провери,но каквото и да правиш,мисли и за здравото око,очите са такъв орган,че често в стремежа си да помогнем на болното,навреждаме на здравото,естествено при сериозните проблеми Peace
Пиши ни,ще се радваме да помогнем,доколкото е възможно Hug

# 157
Благодаря ти Viki i mama за бързия отговор.Синът ми не е опериран.И двата пъти Митов му прави оглед с пълна упойка.Ако правилно съм те разбрала ако диагнозата на Митов е правилна (а тя сигурно е) не може да се направи нищо за постигане на по високо зрение(говоря за закриване на здравото око или други някакви упражнения).Чух и за още един доктор тук във Варна д-рХубанов от клиника Николай Чудотворец.Вие знаете ли нещо за него,дали е добър лекар,защото мисля да го заведа и там.Понеже прочетох,че на някои от вас децата им са преглеждани и оперирани в чужбина искам да ви попитам струва ли си да го заведа в Италия.Имам такава възможност,защото имам роднини там.Или няма смисъл при такава диагноза.Ще продължавам да следя форума.Лек ден желая на всички!

# 158
Здравей,Катя,смисъл винаги има,щом става дума за нашите деца трябва да сме много силни и да опитаме и невъзможното  Naughty Хули,какво става с Вики и мама,зарадвай ни,де Grinning

# 159
  • София
Прегледа беше назначен за днес, но професора е на конгрес.
Така, че утре най-рано следобед ще ви зарадвам, поне така смятам  Grinning

# 160
Хули,бързо казвай хубавата новина,ще се пръсна от 4акане и стискане на палци,как е малкото герой4е Hug

# 161
Хули,бързо казвай хубавата новина,ще се пръсна от 4акане и стискане на палци,как е малкото герой4е Hug

само хубави са новините,
но, бабчето ще се включи с подробностите  Grinning

# 162
Мони,многооо ме зарадва,нека при вси4ки ни са само хубави Hug Hug

# 163
  • София
Съжалявам, че ви накарах да чакате. Grinning
Новините са прекрасни - професора е казал, че ретината лежи. Само съвсем малки участъци в края са още сиви, но и това ще слегне.
Според него вижда фигури с лявото оченце. Препоръчва вече очила, но да се направят от БГ доктор, за да може да я наблюдават.
За дясното око нищо не се говори. Вероятно не се ангажира. Но и едно око ни е достатъчно, нали ?
Вече няма да ходят на контроли на 6 месеца, а един път в годината било достатъчно.
Това е от мен. Утре Вики и мама ще се включи, защото пристигат късно тази вечер и едва ли ще може още довечера.

# 164
 Cry Cry Cry Само сълзи от такива прекрасни новини да има  Praynig  bouquet
Много, много целувки и гушки на невероятната героиня  Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт