Клуб на родителите на деца с очни проблеми!!!!!№8

• 41 202
  • 316
  •   1
Отговори
# 210
# 211
 Благодаря ти Мони,
малък бил да се определи дали се касае за мързеливо око или само за кривогледство. Трябва да закривам и двете очи последователно докато си играе и да следя коя превръзка ще иска да махне по-бързо когато закривам , дясното или лявото око . Така , ще разберем дали има разлика в зрението на двете очи. И ако има , с апарат ли определят диоптъра на очилата ?

# 212
Благодаря ти Мони,
малък бил да се определи дали се касае за мързеливо око или само за кривогледство. Трябва да закривам и двете очи последователно докато си играе и да следя коя превръзка ще иска да махне по-бързо когато закривам , дясното или лявото око . Така , ще разберем дали има разлика в зрението на двете очи.
Да бе,значи сами да си изследваме децата,а те какво ще правят през това време  Mr. Green
Това е пълна глупост #Cussing out

Детето е на най-идеалната възраст,в която си го завела на офталмолог и още е много рано да е развило мързеливо око Peace
Заведи го в Луксор и започни това ,което ще ти кажат Hug
Успех и ни пиши после  bouquet

# 213
Здравейте! И аз се присъединявам към поздравленията за Вики, макар и на патерица.Щатливи мигове за малката хубавица, нека светът за нея  и мама бъде една красива приказка!
  Относно дали има съмнения за хидроцефалия на бебе Никола, мисля че са отхвърлили този вариант.Той е роден в началото на деветия месец, но една от лекарките в неонатологията е казала, че е леко незрял, без това да означавало, че има някакъв сериозен проблем.Но все пак има доста недомлъвки в обясненията им и от там идват и притесненията.Ще видим как ще процедират по-нататък.

# 214
Здравейте, пак! Viki i mama, вчера бебе Никола беше на преглед при поредния доктор. Бил е доста многословен и сега ще опиша какво е казал, ако можеш да разясниш някои работи, защото нищо не можах да намеря по темата в Гугъл. Та, както и ти беше казала, докторът им обяснил, че левкомата е симптом, а не диагноза.Също го свързва може би с инфекция.Неговото предположение е, че може да се касае за някакъв синдром на Петерс, който ако не се лекува на време може да доведе до глаукома и съответно до напълно загубване на зрението, а също водил и до сърдечни проблеми в последствие, а ако се лекува има шанс да се запази някакъв процент от зрението и да вижда с  това око на три, четири метра и така може да помага на здравото око.Доколкото е могъл да го прегледа обстойно, без да е правил някакво изследване е изразил мнение, че според него очното налягане не е много в норма, в същност май е почти сигурно, че е по-голямо от необходимото, затова иска да ги изпрати в София при доц.Наталия Петкова, която преглеждала в някаква детска очна клиника, но в момента била в ремонт и временно работи в " Токуда".Тя била специалист при кърмачетата. Те са му казали, че Контрова е на мнение, че трябва да се направи такова изследване, когато стане на 6м., заради пълната упойка, но той им е казал, че според него няма време за чакане, а изследването можело да се направи не с пълна упойка, а с нещо като зашеметяване, но там, в София.Моля ви, ако имате някаква информация за какво става въпрос, споделете, че сме в абсолютна неизвестност, как да постъпим!?

# 215
Здравейте, пак! Viki i mama, вчера бебе Никола беше на преглед при поредния доктор. Бил е доста многословен и сега ще опиша какво е казал, ако можеш да разясниш някои работи, защото нищо не можах да намеря по темата в Гугъл. Та, както и ти беше казала, докторът им обяснил, че левкомата е симптом, а не диагноза.Също го свързва може би с инфекция.Неговото предположение е, че може да се касае за някакъв синдром на Петерс, който ако не се лекува на време може да доведе до глаукома и съответно до напълно загубване на зрението, а също водил и до сърдечни проблеми в последствие, а ако се лекува има шанс да се запази някакъв процент от зрението и да вижда с  това око на три, четири метра и така може да помага на здравото око.Доколкото е могъл да го прегледа обстойно, без да е правил някакво изследване е изразил мнение, че според него очното налягане не е много в норма, в същност май е почти сигурно, че е по-голямо от необходимото, затова иска да ги изпрати в София при доц.Наталия Петкова, която преглеждала в някаква детска очна клиника, но в момента била в ремонт и временно работи в " Токуда".Тя била специалист при кърмачетата. Те са му казали, че Контрова е на мнение, че трябва да се направи такова изследване, когато стане на 6м., заради пълната упойка, но той им е казал, че според него няма време за чакане, а изследването можело да се направи не с пълна упойка, а с нещо като зашеметяване, но там, в София.Моля ви, ако имате някаква информация за какво става въпрос, споделете, че сме в абсолютна неизвестност, как да постъпим!?
Браво на този лекар,който и да е той smile3501

Доц.Петкова е специалист в глаукомите и е много подходящо да се отиде при нея в този случай,упойката изобщо не е проблем и не бива да ви притеснява,поставя се Диазепам ,който всъщност изобщо не е упойка Peace
Ако е Аномалия на Петерс ,не бива да се чака Peace/ пу,как не се сетих и аз че е тя Banghead/,наистина много неща подсказват Петерс аномали Peace
След малко ще ти пусна инфо тук за тази аномалия Hug

# 216
Кофти работа Sad
Ако и Петкова потвърди Петерс,трябва да се направи и генетика,защото е генетично.
Ето тук малко неща:
http://www.ispub.com/ostia/index.php?xmlFilePath=journals/ijovs/vol3n1/peter.xml
http://www.wrongdiagnosis.com/p/peters_anomaly/intro.htm
http://www.petersanomaly.org/

# 217
Благодаря ти много мама на Вики, само дето линковете при мен не излизат на български.Има ли начин да ги настроя на BG?Извини ме за невежеството  Embarassed

# 218
намерих един сайт , където може да се сменят езиците.....дано с руския да си добре
http://www.atlasophthalmology.com/atlas/folder.jsf?node=5543&locale=ru

# 219
Благодаря ти много мама на Вики, само дето линковете при мен не излизат на български.Има ли начин да ги настроя на BG?Извини ме за невежеството  Embarassed

Ти мен ме извини,не си длъжна да знаеш друг език,не съобразих,сори Hug

ето,но преводите са кофти,на места дори липсва Crazy

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http: … 6hl%3Dbg%26sa%3DG

# 220
Виж и този на Tetinka ,хубав сайт Peace

По принцип е билатерално,но пре бебе Никола,явно ,ако изобщо е това,ще е тип 1,което е най-лекия вариант Peace

# 221
Благодаря ви!Доста почетох.Днес са ходили на още един доктор, който пък е казал, че за сега не трябвало нищо да се прави, трябвало да изчакат.Иначе по принцип имало две взаимноизключващи се възможности.Едната е да се направи пластична операция, за да се уеднаквят двете очи външно, но тогава няма шанс да се спаси дори и малко зрението, а другата да се направи присаждане на роговици и да има някакъв процент зрение, но двете операции не можели да се направят или едната или другата.Освен това, изказал и някакво друго предположение, че е възможно и сам да се е наранил вътре в утробата, въпреки че на мен ми се струва малко вероятно, но не знам, все пак той е доктор.Аз лично взех да си мисля, че причината може би е другаде.Като се върнахме назад във времето се сетихме, че по време на бременността, около четвъртия месец мисля, майката й беше излязъл херпес зостер.Бабата на бебето е попаднала на някаква статия, в която пишело, че това може да предизвика такава аномалия и като се замисля ми се струва много  логично, въпреки че не съм много запозната, но знам, че шарката и херпес зостер водят до аномалии на плода. На 28 ще се чуят първо с доц. Наталия Петкова и ох, дано поне да няма някакви допълнителни усложнения.Ще ви пиша за резултата.

# 222
Благодаря ви!Доста почетох.Днес са ходили на още един доктор, който пък е казал, че за сега не трябвало нищо да се прави, трябвало да изчакат.Иначе по принцип имало две взаимноизключващи се възможности.Едната е да се направи пластична операция, за да се уеднаквят двете очи външно, но тогава няма шанс да се спаси дори и малко зрението, а другата да се направи присаждане на роговици и да има някакъв процент зрение, но двете операции не можели да се направят или едната или другата.Освен това, изказал и някакво друго предположение, че е възможно и сам да се е наранил вътре в утробата, въпреки че на мен ми се струва малко вероятно, но не знам, все пак той е доктор.
Това пък е голям тъпизъм.Направо не ми се вярва детски офталмолог да го е казал.Ще ми кажеш ли по какви лекари го водят,щото последното го очаквам само от поликлиничен офталмолог Wink

Виж твоето предположение си е много логично Peace,но нека изчакаме мнението на Петкова и тогава пак ще разсъждаваме,но им кажи да и кажат ,че е имала херпес зостер,наистина може да се окаже важно Hug

# 223
Здравейте,мами пак имам нужда от вашата помощ,бях ви писала по повод диоптрите,който ни откриха,но сега ме притеснява топченцето което е на дясното оченце под долния клепач.Ходим при доцент Контрова,сменихме 4 вида капки,но подобрение няма ,не се пука това топченце,което доцентката каза,че е запушен слъзен канал или ечемик.В момента е голямо колкото грахче и е червено,леко сълзи и хваща коричка и пак се запушва ,доцент Контрова му даде две седмици още срок да пробие само и ако нишо не се случи искат да го оперират.Много ме притеснява упойката по време на операцията с маска с райски газ ще е упойката и каза че ще е за няколко минути,но въпреки всичко кажете ми трябва ли да се притеснявам за упойката.
И не мога ли  да изчакам още време да се пукне от само себе си,макар че и на мене ми се струва,че нама големи шансове да се пукне,защото вече кожата много загрубя.
На тази снимка се вижда топченцето на дясното оченце,но е снимката от преди един месец,сега е по-голямо и по-червено.

извинявай те,забравих,че пиша от ника на приятелка и си копирах поста.

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 18:26 от крис-пис

# 224
крис-пис,тази снимка съм я виждала в темата на доктора и честно да си кажа се чудех защо чакате,аз на твое място щях да искам да го махнат,то се вижда че няма да се получи иначе,струва ми се ,че е доста надолу и е трудно newsm78.За упойката,изобщо не се притеснявай,ще е най-много за 10-тина минути и въобще няма да има проблеми.Направо го махайте и хич не се замисляй,аз съм с теб Hug Wink

Общи условия

Активация на акаунт