Клуб на родителите на деца с очни проблеми!!!!!№8

• 41 210
  • 316
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря Viki i mama!Те имат намерение да ходят и до София малко по-нататъка.А сега ще се консултират и с още двама лекари тук, просто, за да сравнят мненията.Иначе днес са му направили някакви рутинни изследвания за някакви нива на мозъчната дейност, не знам точно, но това, което са им обяснили става въпрос за някакви каналчета, които по принцип са си изпълнени с течност, но при него нивата били леко гранични, въпреки, че са им казали, че не е обезпокоително и че при много деца родени доста преди термина се получавало.За сега нямало място за притеснения, но трябвало да се следи до шестия месец за някакви промени.
 Ще ви пиша, когато има нещо ново.На вас пожелавам много здраве, късмет и настроение, а предстоящата Коледа да донесе на всички дечица всичко, от което имат нужда!
Да не би да има съмнения за хидроцефалия newsm78,ако са гранични,значи все още са само разширени мозъчни стомахчета/вентрикулите/.Лоша работа Sad
Не разбрах добре,детето недоносено ли е?

Благодаря ти Viki i mama ,днес ходихме при доцент контрова заради запушения канал ни прие без час и погледна и изследването от компютъра,потвърди ,че са завишени и ни запази час за февруари месец,но какво точно означава завишени.Доцентката каза,че ще имаме нужда от очила,но не каза колко са диоптрите,а на мене тези стойности нищо не ми говорят,колко диоптъра са това.
Тези изследвания са от Светла Николова ,а тя каза,че ще трябва веднъж годишно само да ходим на прегледи,но доцентката не се съгласи и каза,че една година е много време според нея имаме нужда от очила,а според д-р Николова само прегледи веднъж годишно са достатъчни.
Сега на кого да вярвам,като гледам във форума мненията за доцент Контрова съм по-склонна на нея да вярвам,ако ми препоръчате и трети лекар и при него ще отида.
Според мен в този случай две мнения стигат,тъй като при децата,особено малките ,лечението е по-скоро интерпретация,която с времето се получава точното лечение,затова избери Контрова и сложи очила,нужно е Peace
Не искам да давам мнение по отношение на компютърно изследване,защото все пак аз не съм лекар,само ще ти кажа,че може би детето ще носи около + 2 ,+2,5 диоптъра на двете очи,има и астигматизъм,но това изобщо не бива да те притеснява,ако сега вземеш мерки,след две години детето ще се е оправило Peace Hug

# 196
Мила Цвети! Честит празник!   bouquet Да ти е жива и здрава малката Вики и да продъллжава да сбъдва мечтите ти!  Hug

# 197
жива и здрава да е Вики- гордоста на мама и тати  Hug

сори за невежеството ми, но какъв е празника  Blush

# 198
Имен ден е, Мони  Heart Eyes Ама споко, и на мен Здравчето ми каза Wink
Да си жива и здрава, Вики!!! Много щастлива и да видиш много красоти в този свят   bouquet Hug Heart Eyes

И те те поздравяват  Heart Eyes

# 199
Ммka мерси душа  Hug
ето поздрав за дамата Вики http://www.zazz.bg/play:085a5461

# 200
благодаря ти Viki i mama ,страхотна си  bouquet
Само се чудя на моя две годишен бяс как ще му обясня,че очилата трябва да се носят ooooh!

# 201
Ммka мерси душа  Hug
ето поздрав за дамата Вики http://www.zazz.bg/play:085a5461

Йееееее, много я харесвам и аз тази песен   bouquet Heart Eyes Hug

# 202
Благодаря за хубавите пожелания и особено песничката,Вики я изслуша с голям кеф Hug
Ще почерпя в следващия пост Mr. Green

благодаря ти Viki i mama ,страхотна си  bouquet
Само се чудя на моя две годишен бяс как ще му обясня,че очилата трябва да се носят ooooh!
Няма страшно,аз на 6 годишното си още не мога да обясня Joy,това беше в кръга на маитапа,сега сериозно- Ако се чувства по-добре,детето само ще ги носи със желание,децата ги дразнят лепенките,когато се налага зариване на едно от очите,но при вас,мисля че всичко ще е наред Hug

# 203

Да ме прощават модератори и администратори,ама детето ми има повод,така че........ Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 204
Мила, Цвети, Честит празник smile3525

Да ти е жива и здрава малката разбойничка, да носи радост и щастие!!!

Пожелавам ти много любов, късмет и сбъднати мечти Hug Heart Eyes

# 205

Ами че вие новини не гледате ли???  Thinking Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 206

Ами че вие новини не гледате ли???  Thinking Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Здравчеее, гледаме, ма вече бях попитала, като чух по новините   newsm47

мерси за черпенето Цвети  Hug

# 207
 Здравейте на Всички   bouquet
съжалявам ,че така нахълтвам с гръм и трясък !Неможах да се оправя с изключително многото информация по темата и затова реших директно да ви пиша.
Синчето ми е на 1 год. от Пловдив сме и от известно време го забелязвам ,че криви едното око навътре и това си личи най-вече на снимки. Вчера го водих на очен - казаха ,че е много малък и препоръчаха да закривам ту едното - ту другото око за да видим дали и с двете вижда еднакво и ако на едното иска да махне превръзката по-бързо , значи има проблем ...
в общи линии не разбрах точно как се процедира и дали това ще докаже мързеливо око или само кривогледство ?
Ще ми се да чуя и друго мнение , видях координатите на д-р Михайлова от Луксор . Някой да има впечатления ?

# 208
Честит празник на всички именници/на патерица/да са живи и здрави и само да ни радват  bouquetЛеля ви Димана не гледа тв умишлено и съм пропуснала,пък и аз си имам Вики Heart EyesПобедка28,как е детенце,щеше да ни радваш с прекрасни резултати,чакаме Praynig

# 209
panty, идеята на закриването е да се накара "мързеливото" око да прогледне и затова,
трябва да се закрива здравото, или да редувате и двете, 
нищо не губиш ако го правите с малчо,
децата обикновено много протестират на това закриване, но пък дава добър резултат.
аз, само не разбрах за какво е малко детето  ooooh!
...колкото по-рано, толкова по-добре  Wink

Общи условия

Активация на акаунт