Клуб на родителите на деца с очни проблеми!!!!!№8

• 41 213
  • 316
  •   1
Отговори
# 180
бих искала да попитам дали знаете откъде мога да купя таблицата която я има в офталмологичните кабинети, тази с която се проверява зрението?
благодаря ви

# 181
Победка 28,какво става с вас,силно се надявам резултатите да са отлични PraynigИскам да те попитам ориентировъчно колко ви струваше,за да се подготвяме и ние Simple Smile

# 182
Здревейте, мили майчета!За първи път пиша.В момента нямам време да прочета някъде правилата на вашия форум, но в началната страница прочетох, че ако има нещо спешно вие ще откликнете и затова сега само накратко, а се надявам по-късно да се опознаем и да станем по-близки.Само да отбележа, че доста трудно ви намерих.Чела съм от един месец насам страшно много за вашите проблеми, но всичко беше от миналата и по-миналата година.Възхитена съм от Вики и мама.Силата, която излъчва е невероятна, но ето за какво се касае.
 Моята най-добра приятелка роди на 03.10.2008г. със секцио-момченце.През цялата бременност беше и с миома, която в последствие се оказа  много голяма, затова беше и секциото, а иначе първото детенце е родено нормално.След изключително тежката операция/беше на косъм, но това е друга тема/ казаха, че поне бебето е в отлично състояние, но радостта ни беше само два дни, защото на третия, когато тя самата си го пое в ръце, забелязала нещо нередно с едното оченце.След преглед установяват, че има недоразвито око или всъщност се касае за левкома.Прогнозите не са много благоприятни.Ходиха във Варна при доц.Контрова, тя е долу-горе на същото мнение, за сега няма лечение, трябвало да изчакат и да се наблюдава.Ние почти нищо незнаем за това заболяване, а и не мога да намеря литература по въпроса, затова искам да ви помоля, ако някой нещо знае и може да помогне с инфо ще бъдем много благодарни.Също са им казали да го наблюдават за някакви други аномалии, защото често се случвало при вродените очни заболявания да има нещо придружаващо.Ще чакам с нетърпение отговор, а сега наистина трябва да тръгвам за ясла да си взема детенце.Благодаря предварително!

# 183
Здревейте, мили майчета!За първи път пиша.В момента нямам време да прочета някъде правилата на вашия форум, но в началната страница прочетох, че ако има нещо спешно вие ще откликнете и затова сега само накратко, а се надявам по-късно да се опознаем и да станем по-близки.Само да отбележа, че доста трудно ви намерих.Чела съм от един месец насам страшно много за вашите проблеми, но всичко беше от миналата и по-миналата година.Възхитена съм от Вики и мама.Силата, която излъчва е невероятна, но ето за какво се касае.
 Моята най-добра приятелка роди на 03.10.2008г. със секцио-момченце.През цялата бременност беше и с миома, която в последствие се оказа  много голяма, затова беше и секциото, а иначе първото детенце е родено нормално.След изключително тежката операция/беше на косъм, но това е друга тема/ казаха, че поне бебето е в отлично състояние, но радостта ни беше само два дни, защото на третия, когато тя самата си го пое в ръце, забелязала нещо нередно с едното оченце.След преглед установяват, че има недоразвито око или всъщност се касае за левкома.Прогнозите не са много благоприятни.Ходиха във Варна при доц.Контрова, тя е долу-горе на същото мнение, за сега няма лечение, трябвало да изчакат и да се наблюдава.Ние почти нищо незнаем за това заболяване, а и не мога да намеря литература по въпроса, затова искам да ви помоля, ако някой нещо знае и може да помогне с инфо ще бъдем много благодарни.Също са им казали да го наблюдават за някакви други аномалии, защото често се случвало при вродените очни заболявания да има нещо придружаващо.Ще чакам с нетърпение отговор, а сега наистина трябва да тръгвам за ясла да си взема детенце.Благодаря предварително!
Здравей Hug
Левкома не е диагноза,а по-скоро симптом.Ако е недоразвито око,говорим за анофталмия.Левкомата всъщност е проблем на роговицата,има видове,но като цяло е петно на роговицата,може да е с различна форма,но нещо такова:

Ако има някакъв вид кератопатия,трябва да има причина.Открийте причината,фактическата диагноза и ще ви кажа къде и има ли лечение.Ако обаче другото око е здраво,никой няма да рискува да оперира,но ще го обсъдим,след като разбера диагнозата.Щом са ходили при Контрова,значи сте от Варна или Бургас.Аз лично препоръчвам доц.Митов,отидете там ,научете точната диагноза и ще помогна Hug

# 184
бих искала да попитам дали знаете откъде мога да купя таблицата която я има в офталмологичните кабинети, тази с която се проверява зрението?
благодаря ви
Извинявай ,не съм видяла въпроса ти Peace
Защо ти е тази таблица,защото ако ще използваш нея,ти трябват и пробните стъкла и рамките Wink
Питай някой офталмолог,но за проверка на зрението на дете,не е достатъчна само таблицата,освен това не е само един вид Peace

# 185
Viki i mama, благодаря, че толкова бързо се отзова на въпроса ми.Утре ще взема листа от прегледа и точно ще ти напиша какво са писали като диагноза.Доколкото знам има някакви параметри от резултата от някакво изследване, но утре с подробности ще опиша.Дори има вероятност майката да дойде у нас и да ви пише лично какво най-много я вълнува, защото в момента все още е много уплашена от цялата неизвестност, която стои пред нея и детенцето.Тя лично не разполага с интернет и затова аз помагам с каквото мога като инфо, а и тя ми е един от най-близките и обичани хора!Иначе сме от Търговище, т.е. живеем в Търговище, защото аз съм от Добрич, а тя е от София, но вече почти няма роднини там и се е откъснала доста отдавна от столицата.Всъщност съпрузите ни са от Търговище и затова живеем там.Но сега най-важно е да помогнем на детенце колкото се може повече, а и на нея да дадем кураж.Другото око е здраво, поне така е казала доц.Контрова.Поне се надявам да няма други скрити проблеми, които да изникнат на по-късен етап.Аз никак не съм компетентна, но знам, че ти можеш да ни светнеш по много въпроси, за което ти се възхищавам истински.Казвам го, защото съм изчела почти всичките ти мнения по форумите, които открих за 2006 и 2007г.Сега имам чувството, че ви познавам и по някакъв начин ви чувствам близки.Вики е страхотно дете.Много й се радвам като й гледам снимката и четейки за вашата история съжалявам, че по това време, когато сте събирали средства за опарация и т.н. аз съм била в неведение и не съм помогнала с нищо!Аз също съм майка-на три момичета-на 16, на 9 и на 1,7г.Слава Богу, че засега са здрави, но това което прочетох във вашите форуми накара сърцето ми всеки път, когато отида в църква/това се случва абсолютно всяка неделя/ и се моля за моите деца, да се моля всъщност за всички деца, независимо кои са, защото всъщност те са нашите деца и го заслужават.Извинявам се за дългия пост, но страшно много се радвам, че ви открих.Желая на всички много късмет и нека Бог да ви благослови.
Утре е Архангелов ден и най-малката ми дъщеря-Рая, има имен ден!

# 186
raianik_07 ,Благодаря за хубавите думи,наистина си чела назад,незнаех че някой вече помни,че съм събирала пари тук Wink
Кажи на майката да ни пише,пиши и ти,ще се радвам да помогна Hug
Само знайте,че едно виждащо око е напълно достатъчно,човек да живее нормално,така че спокойно,детето ще е добре  Hug

# 187
Здравейте,
Преди седмица се върнах от клиниката на Мулдашев.Синът ми има пигментна дегенерация на ретината.Направиха му една малка и една голяма операция.
За резултат още нищо не мога да кажа, след един месец ще започна да слагам и капките алоплант които ги дават,но в клиниката имаше много българи,които имаха невероятни резултати. Имаше и деца на 5 и 6 години с глаукома,атрофия на очния нерв.Тяхните родители  споделяха,че след операциите зрението им се подобрява.
Възхитена съм от самата клиника от вниманието и от докторите.
Реших да пиша,защото много родители на деца с очни проблеми,се мъчат да намерят решение за проблемите на децата си.Аз също бях една от тия на която и трябваше много време за да се реши да отиде там, но сега съжелявам ,защото око бях тръгнала много по рано резултата щеше да е много по голям.Но въпреки това не губя надежда след 6 месеца ще отида отново.

# 188
Здравейте!Едва сега успявам да седна на компа.Вики и мама, днес копирах заключенията на доц.Контрова и ето какви са те:
Обект:дясно око:
 Мътнина/левкома/, заемаща централната част на роговицата.Периферия прозрачнизони и 2мм, повече долу-назално /3-4мм/, където се вижда ПК с бистро съдържание и дълбочина ~= с тази на ПК  в ляво око.Останалите части не се оглеждат.
Ехогр. - ПК?норм.дълбока/не се установяват предни синехии/
-ретина лежи добре
ляво оконорм.статус
-очно дъно б.о.
-на клепача/горния/ леко дилат.съдово
Проследяване след три месеца Oiulftect gel  по 2 п.на ден
 Това е всичко, което е написано на листа.Майката не можа да дойде днес, но аз съм тук.Всъщност тя се казва Здравка, бебето Никола, а аз Живка.

# 189
raianik_07 ,това е изследване,включително и ехография,която е нужна,тогава когато неможе да се огледа добре вътре в окото,поради някаква мътнина,в случая левкомата,но не подсказва нищо неестествено,освен левкомата.Вкъщност и при двете очи ,пак казвам-освен левкомата,няма никакъв установен проблем.
ПК е предна камера,която е нормална ,както и очното дъно-ретината ,и при двете очи:peace:
Честно казано,незнам откъде и на какво се дължи тази левкома,възможно е да е инфекция,но това може лекар да каже Peace
Според мен е добре да се консултират на още няколко места,защото ако има вариант тази роговица да се изчисти някак,то шанса би бил огромен Hug
Предай на майката да отиде на колкото се може повече лекари,нека чуе поне още няколко мнения,включително в София Peace

# 190
Здравейте,
Преди седмица се върнах от клиниката на Мулдашев.Синът ми има пигментна дегенерация на ретината.Направиха му една малка и една голяма операция.
За резултат още нищо не мога да кажа, след един месец ще започна да слагам и капките алоплант които ги дават,но в клиниката имаше много българи,които имаха невероятни резултати. Имаше и деца на 5 и 6 години с глаукома,атрофия на очния нерв.Тяхните родители  споделяха,че след операциите зрението им се подобрява.Възхитена съм от самата клиника от вниманието и от докторите.
Реших да пиша,защото много родители на деца с очни проблеми,се мъчат да намерят решение за проблемите на децата си.Аз също бях една от тия на която и трябваше много време за да се реши да отиде там, но сега съжелявам ,защото око бях тръгнала много по рано резултата щеше да е много по голям.Но въпреки това не губя надежда след 6 месеца ще отида отново.
Това ми оправи настроението, което днес беше...... ooooh!
Радвам се че Вики и мама е пак активна във форума, дано е разбрала че без нея сме за никъде Hug

# 191
Здравейте,синът ми е на 2г и 4 месеца ходихме при детски офтамолог заради запушен канал на лявото оченце ,но минахме и през компютъра,ще съм ви много благодарна,ако ми кажете какво точно означават тези стойности,защото докторката само каза,че се над нормата и нищо повече.Със сигурност ще се посъветвам и с друг офтамолог,но до тогава ще ми е притеснено,спомена и нещо ,че едното оченце е лениво.

ARF+3.5-+0.25-117
+4.25-0-180
очни дъна б,о,
RIGHT
SPH CYL AX
+3.50 +0.25 117

LEFT
+3.25 +0.50 176
+3.25 0.00 180
+4.25 0.00 180
+3.25 +2.00 48
+4.25 0.00 180
PD 45 mm

Благодаря ви много предварително.

# 192
Ами да,не са нормални тези показатели,но чак за лениво око не мога да се съглася Peace
Гледам ,че си от Варна,отиди при Светла Николова в Очната болница и ми пиши пак тук,ако пък говориш за нея,избери друг,нека имаме две изследвания Hug

# 193
Благодаря Viki i mama!Те имат намерение да ходят и до София малко по-нататъка.А сега ще се консултират и с още двама лекари тук, просто, за да сравнят мненията.Иначе днес са му направили някакви рутинни изследвания за някакви нива на мозъчната дейност, не знам точно, но това, което са им обяснили става въпрос за някакви каналчета, които по принцип са си изпълнени с течност, но при него нивата били леко гранични, въпреки, че са им казали, че не е обезпокоително и че при много деца родени доста преди термина се получавало.За сега нямало място за притеснения, но трябвало да се следи до шестия месец за някакви промени.
 Ще ви пиша, когато има нещо ново.На вас пожелавам много здраве, късмет и настроение, а предстоящата Коледа да донесе на всички дечица всичко, от което имат нужда!

# 194
Благодаря ти Viki i mama ,днес ходихме при доцент контрова заради запушения канал ни прие без час и погледна и изследването от компютъра,потвърди ,че са завишени и ни запази час за февруари месец,но какво точно означава завишени.Доцентката каза,че ще имаме нужда от очила,но не каза колко са диоптрите,а на мене тези стойности нищо не ми говорят,колко диоптъра са това.
Тези изследвания са от Светла Николова ,а тя каза,че ще трябва веднъж годишно само да ходим на прегледи,но доцентката не се съгласи и каза,че една година е много време според нея имаме нужда от очила,а според д-р Николова само прегледи веднъж годишно са достатъчни.
Сега на кого да вярвам,като гледам във форума мненията за доцент Контрова съм по-склонна на нея да вярвам,ако ми препоръчате и трети лекар и при него ще отида.

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 17:02 от крис-пис

Общи условия

Активация на акаунт