Клуб на родителите на деца с очни проблеми!!!!!№8

• 41 271
  • 316
  •   1
Отговори
# 75
Момиченце, аз пък не мисля, че разликата в цвета на очите ти е недостатък. Дори напротив - то е преимущество. Много хора има със сини очи, със зелени, с кафяви, шарени и какви ли още не. Но ти не си от тях - ти си различна и уникална  Peace Нека това не те притеснява, и да не се срамуваш. А и както Небесна е написала - има цветни лещи, но честно казано на твое място не бих си сложила Simple Smile Щях да се харесвам такава каквато съм  Hug Защото такива момичета като теб не се срещат под път и над път  Heart Eyes Повече кураж и вяра в себе си  Peace За да те харесат другите, трябва първо ти да се харесваш и обичаш  Hug

# 76
Nadia07,
доволни ли сте от специалистите в Мурфийлдс?

Пробвах да ти пратя Л.С. ,но кутията ти е пълна.

# 77
Мерси за подкрепата. Hug Проблеми с харесването нямам,даже напротив.Много приятелки с перфектно зрение и еднакви очи ми завиждат за други неща които те пък нямат. Sunglasses Да чукна на дърво, нямам други отклонения от нормалното. Crazy Просто си е доста странно това с цвета на очите при мен.Бебетата само докато ги кърмят им са сини очите,после добиват друг цвят,ако в гена им е заложено да бъдат с друг цвят,разбира се.Мен не са ме кърмили до 2 години,но очите ми са били сини.Чак след това,след въпросното слагане на леща едното позеленява. Rolling Eyes А относно проблема със зрението,лекарите казват,че или е нещо генетично или е следствие от силна травма.Но ако е генетично 100% са щели да го открият преди 2 години,а травми не съм имала никакви като бебе.Майка ми много се зарадва последния път като ходих на очен,когато бях пипнала конюнктивит Whistling ,защото когато съм била малка са й казали,че максимум 30% ще мога да виждам с едното око.За мое щастие лекарите за пореден път са сгрешили в моя случай. ooooh!

# 78
Здравейте мили момичета.Исках да разбера как са Джулиана и Вики и мама - престоеше им пътуване.Завърнаха ли се,надявам се да са добре.Нямам много време да чета в тази тема,но постоянно мисля за тях.
А искам да попитам и какво е това фластер ( прочетох го по- горе) и за какво се използва.Прегръщам ви.

# 79
Здравейте!

Имам спешна нужда от лекар, практикуващ остеопатия в България. Ако някой познава такъв лекар, моля, дайте ми координатите му!!!

Благодаря

# 80
Скъпи мами,

Четох много по темите за дечицата с очни проблеми но реших да си изплача и моята болка сега с надеждата че ще намеря малко покой, поне за малко
В сравнение с проблемите на някои от вас моят вероятно изглежда незначителен, но вие знаете как е с притесненията.
Накратко..
Да започна с това че съм късогледа, -7 ляво и -5 дясно.. откриха ми късогледството когато бях на 10 или 11 беше нисък диоптър и постепенно стигнах до тук, сега вече съм минала 30-те и приемам очилата и съпътстващите неудобства спокойно и нормално.
За мой ужас, дъщеря ми , която сега е на 7 годинки, също е късогледа.. открих го когато беше на 6 годинки... ( господи колко по-рано от мене) тогава на компютър дипотъра и беше -0.75 дясно и -2.50 ляво очилата които и сложиха бяха -0.5дясно и -1 с -1.50 цилиндър на лявото.
Годинка по-късно вдигнаха диоптъра на -0.75 и -1.25 и пак цилиндър 1.50, това стана съвсем наскоро през февруари...
Сега отново я гледам че примижава и че гледа да се приближи до телевизора...
Ох, колко не искам да преживее моите притеснения, аз като бях в между 13 и 18 години бях убедена че ще ослепея и че никога няма да престане да растат тези диоптри, притеснявах се ужасно на преглдите до толкова че блокирах и не виждах нищо, седях по 40 мин пред кабинета докато се успокоя и мога да мина на преглед....
Сега усещам че пренасям тези страхове към нея... нормнално е диоптрите да растат по 1 на година.. а тя е на 7 докато стане на 18 , 19... просто не ми се смята какво ще стане...да не споменавам последващите проблеми с рисковете от отлепване на ретината и пр
Лекарите ме успокояват че е наследствено, че едва ли ще стане диптъра по-висок от моя, но все пак всичко е индивидуално.. на мене всико ми трепери и сега тя гледа Бетовен по телевизията и забелязвам как се опитва да се промъкне по-близо до екрана, тя е само на 7 ... има толкова да расте ,а с нея и късогледството..
Опитваме се да правим упражнения но офталмоложката казва че няма смисъл и аз съм обезкуражена
Знам че не можете да направите нищо, но малко подкрепа ще ми дойде добре и контакт с майки, които имат сходен пролем... така ме обхваща паниката на моменти....

# 81
Здравейте! Синът ми е почти на шест години, правихме днес контролен преглед - гледа телевизия много отблизо, други оплаквания няма. Изследваха очичките с компютър и са записали
right
sph +7.25   cyl 0.00    ax 180

left
sph +6.75   cyl +0.75    ax 86
Пускам си поста и тук, моля дайте ми информация, каквото и да е, много съм притеснена! Нито аз, нито таткото сме с очни проблеми, аз имам лек астигматизъм, под един диоптър и не прогресира. А какви цени ли са очилата, да ги поръчаме по-скоро Sad
Ужасно се обвинявам, че не сме установили проблема по-рано, но той не се е оплаквал, че не вижда, водили сме го при офталмолог и ни каза, че всичко е наред, може ли за година и нещо да направи такъв диоптър Cry направо не съм на себе си Cry

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 22:03 от мечтица

# 82
  • София
Здравейте момичета дъщеря ми има запушено слъзно каналче което трябва дас е сондира и сме се насочили към д-р Алек Топов МА
може ли да ми дадете негови координати,както и дните в които преглежда в МА.

Чувам че преглежда и в Токуда ,някой знае ли повече по въпроса?
Благодаря предварително!

# 83
Топов вече НЕ работи в МА,
можеш да го откриеш в Токуда или в частният му кабинет

# 84
Мечтица, много лошо за момченцето ти. Аз не съм много запозната с диоптрите, но като гледам стъклата са цилиндрични и това мисля съответства на астигматизъм. Диоптърът е височък, странно че не сте забелязали нещо съмнително по-рано Thinking
За жалост само някой специалист може да ви обясни подробно какво му е на детето и как ще се развива за в бъдеще  Rolling Eyes А за притеснението, не бива така, случват се неща, за които дори не сме предполагали че съществуват и като преглътнем първият удар не ни остава друго освен да приемем действителността  Blush

# 85
Здравейте отново, пак пиша да споделя, че от 3 дни носим очила и вече няколко пъти закривахме едното, за да се опитваме да активираме "мързеливото" и благодарение на съвет, прочетен тук имам един "доволен пират", който не приема закриването на оченцето като мъчение и слава Богу!!! Praynig Praynig Praynig Много ми е мъчно, като го гледам така с едно много по-голямо оченце, но просто диоптрите са много... Засега нямаме проблем с носенето на очилата и решихме след празниците да отидем при още един специалист на консултация.

Феникс, как добре те разбирам! Но ние вече свикнахме и Крис носи очилата, сам се грижи за тях и имаме много добър доктор, на когото вярваме, дано и занапред да е така. Той даде доста оптимистична прогноза и каза, че очетата вървят към минус, така че диоптрите ще намаляват Praynig

Виолета, грешиш, почти няма астигматизъм, означението цил е за цилиндър, който се дава при астигматизъм. Имахме късмет с добър и загрижен лекар Praynig

# 86
Здравей, waitress! Аз съм трето поколение късогледа - в момента зрението ми е 7 диоптера, на 33 години съм. Също съм започнала като малка, на 10-13 години, от 3 диоптъра с очила, до 5, после сложих лещи, спрях качването на диоптрите за доста години, след което лоша работа на компютър влоши състоянието ми, но засега отново съм стабилна.
искам да те успокоя - не съм надминала диоптрите на майка ми, нещата спират в развитието си. Упражненията са винаги полезни, а и сега компютрите не са това, което беха предо 10 години. Никога не съм се притеснявала от прегледи - напротив, беше ми много интересно и забавно (е, сигурно майка ми не се е забавлявала). Сега гледам дъщеря ми как "си оправя лещите" по улиците. Просто ме имитира, засега вижда идеално, дано вземе зрението на татко си. Но тя приема носенето на лещи като нещо най-нормално, именно защото за мене то е най-нормално. Не плашете детето си и не се тревожете - проблемът не е сериозен. Успех, спокойствие и добро настроение!

# 87
Здравейте мами. Ще споделя и нашия проблем. Когато сина ми беше на 3 години му откриха кривогледство на лявото око. Много бях изплашена. Сложихме очила с +2, 5 диоптъра. След годинка малкия се влоши и правихме закриване (оклузия) на окото. Много се подобри от тези процедури. Правихме ги около 6 месеца по няколко часа на ден. Предната пролет пак започна да криви окото и след прегледа се оказа, че има алергичен конюктевит. Изписаха му капки Опатанол. Слагахме ги за 2 месеца. Тази пролет пак се повтори същото и пак слагахме капки Опатанол. Но успоредно с това диоптрите ни намаляха. Сега е на 7 години и сме с +1 диоптър. Лекарката ни предупреди, че алергичния конюктевит ще се повтаря и през следващата пролет и занапред най-късно до пубертета. Така, че от него кривенето се увеличава, но капките успокояват и проблема минава. Надявам се диоптрите още да спаднат. Но трябва постоянство и редовно носене на очилата. Така, че мами настоявайте децата да носят очилата. Наистина диоптрите с възрастта на маляват. Желая успех и здраве на всички дечица.

# 88
Здравей, waitress! Аз съм трето поколение късогледа - в момента зрението ми е 7 диоптера, на 33 години съм. Също съм започнала като малка, на 10-13 години, от 3 диоптъра с очила, до 5, после сложих лещи, спрях качването на диоптрите за доста години, след което лоша работа на компютър влоши състоянието ми, но засега отново съм стабилна.
искам да те успокоя - не съм надминала диоптрите на майка ми, нещата спират в развитието си. Упражненията са винаги полезни, а и сега компютрите не са това, което беха предо 10 години. Никога не съм се притеснявала от прегледи - напротив, беше ми много интересно и забавно (е, сигурно майка ми не се е забавлявала). Сега гледам дъщеря ми как "си оправя лещите" по улиците. Просто ме имитира, засега вижда идеално, дано вземе зрението на татко си. Но тя приема носенето на лещи като нещо най-нормално, именно защото за мене то е най-нормално. Не плашете детето си и не се тревожете - проблемът не е сериозен. Успех, спокойствие и добро настроение!
много благодаря за отговора.... разбирам че основният проблем е в мен и моята реакция....
работя по въпроса , обмислям и консултация с терапевт основно за корекция на моите реакции ...
още веднъж благодаря, пожелавам всичко най-добро на вас и семейството ви

# 89
Здравейте милички.     Знам че това не е точното място, но  реших да се пробвам с риск да не ми отговорите. Попаднах случайно на вас в старание да намеря подходящ материал за сестра ми която боледува повече от 10 год. от двустранна хередитарна атрофия на зрителния нерв. Разбрах че това е болест която не се лекува но може да се забави развитието и .   моля ви от цялото си сърце да ми кажете как да забавиме тази страшна бопест. Няма значение че сестра ми отдавна не е дете защото самата тя има дете на 11год. Но ще съм ви страшно бпагодарна ако ми съдействате. Знам че този клуб е за деца но за мен тя значи много. Очаквам ви мопя ви  пишете ми.

Общи условия

Активация на акаунт