Клуб на родителите на деца с очни проблеми!!!!!№8

• 41 260
  • 316
  •   1
Отговори
# 90
здравейте колеги и колежки. Аз съм посетител от урологичната тема, но бих се вписал и тук понеже нося очила. Исках да дам съвет. Съветвам ви на всяка нова тема ако не като първо мнение, то като второ да слагате координатите на очни лекари , офталмолози  и лечебни заведения. вижте урологичната тема как на всяка страница има коолдинатите на уролози

# 91
urology,виж на 1ва страница са пуснати ,координати на лекари и линкове към всичко по важно! Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=285810.0

# 92
urology,виж на 1ва страница са пуснати ,координати на лекари и линкове към всичко по важно! Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=285810.0

Имах предвид да го направите както  е тук . в смисъл да се дублира на всички първи постове. виж тук как е при урологичните. като отидеш на дасна тема пак ще видиш координатите.  Лошото е че там не са актуални всички данни.

# 93
rosicaivkova писах ти на лични!  Peace

# 94
благодаря Здравче79 чакам с нетърпение сестра си от море за да се пуснеме в действие. много се зарадва на информацията.иска да пише с вас ако може

# 95
Здравейте,
преди всичко да се извиня, че не съм изчела другите теми - може и някъде да е обсъждано, но проблемите са толкова много, че засега очите са от второстепенните , а нямам време да чета всичко в клуба....
Въпросът е, че синът ми има абдуценс - частична пареза на очния нерв, като по-засегнато е лявото оченце, което почти не се отклонява навън, и по-малко дясното оченце. Тъй като лявото започва да показва признаци, че не желае да фиксира, очният лекар ни каза да затваряме другото веднъж дневно за по 1 час (засега) с лепенка. Купих лепенки, които вършат работа, въпреки че не са с черна подложка, т.е. вероятно пропускат малко светлина, но проблемът ни не бил толкова сериозен, че това да окаже влияние. На него обаче естествено му е неприятно отлепването (въпреки че става доста леко, не му скубе веждичката), и освен това понякога се зачервява кожата на мястото, където е била лепенката (когато беше малък не реагираше, сега обаче от всякакви лепенки се зачервява, дори се учудвам, че с тези се случва рядко). Не намерих по аптеки и санитарни магазини пиратска превръзка за дете (той е на 1 годинка). Мислех си да си направим, ако не намерим. Та да ви питам: някоя от вас купувала ли е такова нещо (мисля си, че трябва да е с ластик), или ако си е правила: моля за ноу-хау Hug
Благодаря ви предварително!

# 96
 Здравейте, мами  малкото ми слънчице е със синдрома на Даун и съпътващите екстри към синдрома , една от които е запушен сълзен канал и кривогледство . Поради ред здравословни причини неуспяхме до момента да отпушим каналчето . Насочила съм се към клиника ''Ден'' по интуиция разбира се , та въпроса ми е какво мислите Вие за специалистите там , надявам се че работят с последно поколение упоики, как са цените , възможно ли е със сондирането да се коригира и кривогледството (с един куршум два заека) Благодаря предварително за отделеното внимание , на тъпите ми въпроси , но като всяка майка лъвица се притеснявам за малкото си борбено лъвче и искам най-доброто от доброто за него . Hug

# 97
Привет на всички мами! Да си призная и аз не прочетох подробно всички страници  Embarassed, за което моля да бъда извинена. На свой ред и аз ще споделя какво ме мъчи. Преди 5мес. на моя син поставиха диагноза- частична атрофия на зрителния нерв. За който лекар не сме чули, при него не сме отишли. Понякога имам чувството, че се заглежда но не знам какво вижда, защото е още малък- на 10мес. Всички лекари казват, че трябва да изчакаме да порасте и тогава да разберем какво точно вижда. Много се притеснявам защото ако има някакъв шанс за детето ми не искам да го пропуснем. Има ли детенце с такава диагноза? Моят мишок още е и с ДЦП и синдром на Уест- от където е и увреждането на очичките. От сърце желая много здраве на всички дечица и техните мами.

# 98
Здравейте, мами  малкото ми слънчице е със синдрома на Даун и съпътващите екстри към синдрома , една от които е запушен сълзен канал и кривогледство . Поради ред здравословни причини неуспяхме до момента да отпушим каналчето . Насочила съм се към клиника ''Ден'' по интуиция разбира се , та въпроса ми е какво мислите Вие за специалистите там , надявам се че работят с последно поколение упоики, как са цените , възможно ли е със сондирането да се коригира и кривогледството (с един куршум два заека) Благодаря предварително за отделеното внимание , на тъпите ми въпроси , но като всяка майка лъвица се притеснявам за малкото си борбено лъвче и искам най-доброто от доброто за него . Hug
Здравей Hug
Иди в клиника Ден,правилно си се насочила,и потърси доктор Константинов,всъщност той пише и тук във форума.Сондирането си е за слъзните канали,но кривогледството ще трябва да борите сами и то доста време,защото за съжаление при Даун си го има,а често има и диоптри,но не е проблем,ще се справите Hug

Привет на всички мами! Да си призная и аз не прочетох подробно всички страници  Embarassed, за което моля да бъда извинена. На свой ред и аз ще споделя какво ме мъчи. Преди 5мес. на моя син поставиха диагноза- частична атрофия на зрителния нерв. За който лекар не сме чули, при него не сме отишли. Понякога имам чувството, че се заглежда но не знам какво вижда, защото е още малък- на 10мес. Всички лекари казват, че трябва да изчакаме да порасте и тогава да разберем какво точно вижда. Много се притеснявам защото ако има някакъв шанс за детето ми не искам да го пропуснем. Има ли детенце с такава диагноза? Моят мишок още е и с ДЦП и синдром на Уест- от където е и увреждането на очичките. От сърце желая много здраве на всички дечица и техните мами.
А правихте ли Евокирани зрителни потенциали,с което да се установи до каква степен е засегнат нерва,защото може и да не е много зле WinkНа вас също препоръчвам да отидете при Константинов,а той ще ви каже и къде да заведете детето за потенциали Peace

# 99
Благодаря Вики и мама  bouquet за подкрепата , знаех си че интуицията не ме лъже и този път Вече бях решила да отидем в тази клиника но трябваше някои да ми удари едно рамо ,за кураж че наистина мога да се доверя на тези специалисти
Така че още веднъж newsm51

# 100
Здравейте мили май4ета и баб4ета героини,отдавна ви 4ета и си поплаквам и се радвам с вас на хубавите новини и днес се престраших да споделя и моята болка.Племенницата ми е на 3 годинки,миналата година доц.Контрова постави диагноза Миопия exscessivacaut.astigmat.,nistagmus lat.,диоптрите са -13 и -14.Дайте ми сьвет,мили4ки,кьде да я водим,трябва ли наистина да се 4ака да стане на 21 години и тогава да се оперира,4етох 4е проф.Мулдашев е правил такива операции с вграждане на алоплант,дали ще помогне и на нашето детенце?

# 101
Ехооо,кьде сте ,аз най-после се престраших да вляза пьк то няма никой:

# 102
Здравейте мили май4ета и баб4ета героини,отдавна ви 4ета и си поплаквам и се радвам с вас на хубавите новини и днес се престраших да споделя и моята болка.Племенницата ми е на 3 годинки,миналата година доц.Контрова постави диагноза Миопия exscessivacaut.astigmat.,nistagmus lat.,диоптрите са -13 и -14.Дайте ми сьвет,мили4ки,кьде да я водим,трябва ли наистина да се 4ака да стане на 21 години и тогава да се оперира,4етох 4е проф.Мулдашев е правил такива операции с вграждане на алоплант,дали ще помогне и на нашето детенце?
Здравей,при вас проблема е наистина сериозен,но се съмнявам някой да оперира миопия в тази възраст,а и има и нистагъм,което говори за проблем и с нерва,ако не е и на по -високо ниво,а нистагма за съжаление още не е лечим.Мулдашев прави алопланти само на възрастни пациенти ,естествено не пречи да се консултирате с екипа му,дано вече има развитие по въпроса ,при деца Peace
Давам линк директно към контакт с клиниката,изпратете на и-меила преведена на руски епикриза на детето и до седмица ще получите отговор
http://www.alloplant.ru/info.php?page=3
Успех Hug

п.п. Ето този използвайте:
alloplant@bashnet.ru <alloplant@bashnet.ru>
гледам да ви улесня Wink

# 103
 Viki i mama,благодаря от все сьрце,дано Господ да е с нас и с вси4ките ни де4ица

# 104
Благоодаря за съвета Viki i mama! Ще опитам да запазя час за преглед. Искрено се надявам зрителния нерв да не е мн. зле. Още веднъж благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт