БЕБЕТА ЮНИ - 31

• 18 283
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Хееей, благодаря ви за комплиментите за снимките - ми ей на, затова ги крих досега, да не изляза най-красивата тук! Шегичка! Ама наистина, не мога да чучна много актуални снимки, то не беше бременност 1, пък после цялата ми концентрация беше в бебето, тогава за първи път от 17 годишна възраст (значи от повече от 13 години) не слагах грим по лицето си, а аз като не се гримирам, не се и снимам  bowuu, после все не бях доволна от себе си - коремче, туй-онуй, да не говорим, че 3 години ходя с апарата в чантата да не пропусна някоя поза на дъщеря ми, че как така няма да я овековеча. Този дето държи апарата, обикновено не е в кадър. Та така - сега втора бременност, знаете как е - избягвам да се оглеждам в огледалото, камо ли да се снимам. Ама иначе - аз мъжа ми толкова си го харесвам, че затова държа децата ни да приличат на него - тя малката много приличаше де, сега пък като всички казват, че приличала на мен - ще излезе, че съм по-голяма красавица  bowuu Ама и него ще го видите някой път, със сигурност най-късно като вземем да качваме снимки на бебетата и да показваме на кого приличат повече и това ще стане.

offioly, ти не си добре, ама и твоят зъболекар още повече - 3 зъба на 1 път е недопустимо. Каквито и упойки, каквото и да е чуда, по принцип даже зъболекарите избягват повече от 1 зъб да правят на сядане. Все е напрежение за пациента, да не говорим, че знам за 1 случай с инфаркт на жената, дето така решила, че днес ще си оправи колкото може повече зъби! Внимавай, чиваш ли?

Трънче, герой си ти! Ами при вас като се работи до последно, какво става като не знаеш кога ще рродиш - един ден просто не се появяваш на работа ли? Аз за теб все се сещам като се кача в градски транспорт и изведнъж на всички седящи в млада възраст или им става много интересно да гледат нещо несъществуващо през прозореца или заспиват. Ти нали беше казала, че им действаш сънотворно в метрото. Днес тук е много голещо, а аз с един корем напред - само по гащеризон, вижда се от километър, че не съм преяла, а съм си жива бременна - ама не ми отстъпиха място в трамвая. Хм, живи здрави да са като мен - аз за 2 спирки за по-малко от 2 минути няма да каталясам.

поздрави,

Незаменима

П.П. Аз да ви кажа, натурално съм с тъмна, почти черна, коса, чуплива.

# 91
Мами, в четвъртък ще ходим ли на лекция? Да вземем да се уговорим от сега, ако искате, а може и да идем някъде на  lalalala

И аз съм за. А лекцията май щеше да бъде на тема " следродилна депресия"

# 92
Сега се връщам от консултация и лекаря ми ме по изплаши каза ми че бебето е по малко от колкото трябва,то тежи 1709г според вас малко ли е за тези седмици?

# 93
Мами, в четвъртък ще ходим ли на лекция? Да вземем да се уговорим от сега, ако искате, а може и да идем някъде на  lalalala

И аз съм за. А лекцията май щеше да бъде на тема " следродилна депресия"

Гале, евала как ги помниш тия неща  newsm78 Аз тъкмо щях да пиша на другото Гали, че не помня каква тема определихме последния път  Crazy Ако искате в 14:30 пред входа да се чакаме, а пък съкварталките можем да слезем заедно надолу (ако нямаш нещо друго предвид де)  Grinning

Ofeliq то не е само в Бургас  Mr. Green На мен днес ми казаха, че като изляза в 45 дневния болничен, щели да ми дадат бележка, с която после да си ги взема тези пари.. Незнам при другите как е, да споделят Thinking

РОНИ_23 нали знаеш, че ехографа не дава чак толкова точни резултати, може да има отклонения поне до 300 грама нагоре или надолу..  newsm78 А пък и време още има да порасте бебчето, не се притеснявай излишно  Hug

Последна редакция: пн, 21 апр 2008, 18:58 от mimchence

# 94
offioly, ти не си добре, ама и твоят зъболекар още повече - 3 зъба на 1 път е недопустимо. Каквито и упойки, каквото и да е чуда, по принцип даже зъболекарите избягват повече от 1 зъб да правят на сядане. Все е напрежение за пациента, да не говорим, че знам за 1 случай с инфаркт на жената, дето така решила, че днес ще си оправи колкото може повече зъби! Внимавай, чиваш ли?
Ами то така беше по-добре, понеже зъбите са съседни, и като се отвори единия - той съседния кариес "лъсна"... нямаше смисъл да се отваря повторно същото място после пак; а и упойката беше само една, а огря и трите  Mr. Green Иначе трябваше да ми слага пак в четвъртък... Уф ама какво занимавам само хората с моите кариеси  Rolling Eyes  Та като ме лепна тая упойка, до преди малко не си усещах бузката, и се оказа, че съм се нахапала здраво докато обядвах  Joy Иначе мен по принцип не ме е страх от зъболекар, веднъж щях да заспя докато ми вадеха нерви, (то и днес се унесох де.... под тая лампа все едно на плажа...) и няма риск от инфарктни ситуации   Mr. Green 
Ей, ма то Ного приятно някой да се загрижи за теб... благодаря   Rolling Eyes 
Мъжчето ми няма да се връща сега, остава до края на май на скапания кораб, понеже няк'ъв решил да напуска, пък другият е некадърен и никой не го ще в смяната си... Един английски келеш смотан (запознах се с него преди, затова така говоря) - седи си трети месец вече в смотаната англия без причина, и през май пак ще клати крака, а другите да работят... Много ми стана криво.

Честита племеница на Маристута!!!   bouquet

# 95
Сега се връщам от консултация и лекаря ми ме по изплаши каза ми че бебето е по малко от колкото трябва,то тежи 1709г според вас малко ли е за тези седмици?

РОНИ_23, не се притеснявай. Първо, че в 32 седмица, в която си ти, нормалното тегло на бебо е 1700 грама (това го пише навсякъде, можеш да видиш тук http://www.mamaibebe.com/?id=26 и тук http://www.eurofootball.bg/downloads/Dnevnik_kalendar.pdf ). Второ, тези измервания не са напълно точни, защото се гледат определени размери - на главичката, на бедрото и на стомахчето и дори малка неточност, може да промени тези изчисления на теглото. Всичко е наред с теб и бебчо, сигурна съм  Hug

И да не забравя - Честита племенница на maristuta Hug

Последна редакция: пн, 21 апр 2008, 19:09 от tanita_83

# 96
Трънче, герой си ти! Ами при вас като се работи до последно, какво става като не знаеш кога ще рродиш - един ден просто не се появяваш на работа ли? Аз за теб все се сещам като се кача в градски транспорт и изведнъж на всички седящи в млада възраст или им става много интересно да гледат нещо несъществуващо през прозореца или заспиват. Ти нали беше казала, че им действаш сънотворно в метрото. Днес тук е много голещо, а аз с един корем напред - само по гащеризон, вижда се от километър, че не съм преяла, а съм си жива бременна - ама не ми отстъпиха място в трамвая. Хм, живи здрави да са като мен - аз за 2 спирки за по-малко от 2 минути няма да каталясам.

Ми аз защо казвам че ме е страх да не ми изтекат водите в офиса? Срам....  Embarassed
(В същото време обаче, май по-добре да съсипя килима или стола в офиса отколкото дивана вкъщи, че за него що зелени сме снесли...  newsm78 )

А иначе, официално съм в майчинство от 3 Юли, което ми е термина. Ако родя по-рано, датата се измества по-рано, но ако пренося - далавера, братче, седя си в майчинство и получавам заплата на аванта!  Crazy (Ама аз си знам че по-рано ще родя, даже си мисля че и с близначе ще се вредим, не раче...)

На дебилите в транспорта вече спрях да се ядосвам - то всичко се връща! Само в събота ми стана много гадно, прибирам се пак след дълго обикаляне, боли ме гърбаааа, не се трае - но естествено, кибича си права и всички спят сладки сънища. По едно време чувам, "момиче, момиче, ела да седнеш" - гледам, възрастна жена! На поне 60-65 години, ама сбръчкана, слабичка - тръгва да става да ми отстъпва мястото си! Ама тооолко неудобно ми стана, засрамих се направо - отказах и разбира се, ми тя едвам стои, как така ще и седна на седалката! А всичките му кретени с кретени - здрави, прави и корави мъже, седнали и се разкрачили по възможно най-мачо начин, се правят на ни лук яли, ни лук мирисали.  #Cussing out И така... попътувах си права, ама от яд значи забравих и болката в гърба и всичкото!

Уж не се ядосвам, ама на ей пак  Crazy

Добре че е почерпката на Маристута, че как ми се яде сладко, пък доки не дава  Mr. Green Да ти е жива и здрава и много сладка!

# 97
  • София
Ofeliq то не е само в Бургас  Mr. Green На мен днес ми казаха, че като изляза в 45 дневния болничен, щели да ми дадат бележка, с която после да си ги взема тези пари.. Незнам при другите как е, да споделят Thinking

Сега пък ти, mimchence, ме хвърли в музиката - нали за еднократната помощ говорим. Ако е за нея - тя е в размер на 250 лева за първо дете и 600 лв за второ. Дава се от социалната служба към съответната община - първо се взема от общината акта за раждане на детето, после се вади едно удостоверение от службата ГРАОН (така ли беше), че си майка на това дете, че ти е еди-кое-си подред, всичкото това си отнема време, нали разбирате, и чак после се подава молба към социалната служба за тази еднократна помощ като се прилага акта за раждане в оригинал, копие, което да остане за тях, това удостоверение. И парите се получават май следващия месец след някое число. Обаче не е възможно да се дава бележка от който и да е като се излезе в болничен пред ираждане, защото тази еднократна помощ се дава за живородено дете (дай боже всекиму), така че раждането вече трябва да е станало.

# 98
Уф, за тази еднократна помощ и аз се чудих много. Изобщо ще намеря ли сили и време да го направя това. Май и това ще са пари, останали "дарение" в държавата.

# 99
Днес беше супер време Peace
Валентина, наистина си прекрасна!!!
maristuta честита племеница,да ви е жива и здрава!
Аз ще гледам Мюзик Айдъл и после ще ходим до Романса да изядем по една тортичка с приятели  chef

# 100
Уф, за тази еднократна помощ и аз се чудих много. Изобщо ще намеря ли сили и време да го направя това. Май и това ще са пари, останали "дарение" в държавата.

Иночка, тази помощ поне можеш да си я вземеш до навършване на 3 годинки на детето. Така, че споко Peace

# 101
  • Стара Загора
Срока да си ги получиш, мисля, че беше 2г. Все ще се наканиш, те без това нищо не дават, защо ще им ги оставяш!?  Peace

Упс, Галито ме е изпреварила..............

# 102
Аз ще гледам Мюзик Айдъл и после ще ходим до Романса да изядем по една тортичка с приятели  chef
хапни и една палачинка"Сладки сънища" и за мен Peace

# 103
Момичета мерси за успокоението  Hug
Тоя моя лекар така ме стресна,каза ми че трябвало да е поне 2кг.,а и аз съм отслабнала с 4кг от последната консултация и до другия пат и аз и бебето ще станем   261uu  Laughing,иначе пак не ни каза пола бебчо се беше обърнал с дупето нагоре и не иска да ни се покаже,но нищо то остана малко и ще видим какво е  Wink каза ми да ям повече белтъчна храна  Rolling Eyes

# 104
Gali80, Samimami и всички юнки, извинявайте за дебилният ми пост!!!

newsm20

Да, прави сте, може би ще намеря време да отида!  newsm62

"Сладки сънища" и за мен Peace

И за мен, и за мен!!!

Общи условия

Активация на акаунт