да се смееш или да плачеш на такъв подарък от свекито

• 14 185
  • 218
  •   1
Отговори
идва на гости от БГ,ние живеем в чужбина и на сина си носи модерни блузи а на мен около 15кг. хавлии и чаршафи. И това не е всичко, започвам да ги подреждам в една торба за прибиране в избата и гледам,че са целите на петна и доста мръсни, при което не се сдържам и ги показвам на мъжа ми. Той пита майка си от къде са и тя казва, че са от чииза на баба му от 1958 година и не са прани, аз да си ги изпера. А чаршафите груби като шкурка. Мале, щях да падна. На вас подарявали ли са такова нещо, споделете.

# 1
 hahaha hahaha hahaha
Ами свеки си е жената, какво искаш да ти подари?Всичките са такива!

# 2
  • София
Нищо, че са груби като шкурка. Съвет от мен - изпери ги и без да ги гладиш, ги прибери някъде.
Не се знае, може и да ти потрябват някога  Joy Joy Joy

# 3
идва на гости от БГ,ние живеем в чужбина и на сина си носи модерни блузи а на мен около 15кг. хавлии и чаршафи. И това не е всичко, започвам да ги подреждам в една торба за прибиране в избата и гледам,че са целите на петна и доста мръсни, при което не се сдържам и ги показвам на мъжа ми. Той пита майка си от къде са и тя казва, че са от чииза на баба му от 1958 година и не са прани, аз да си ги изпера. А чаршафите груби като шкурка. Мале, щях да падна. На вас подарявали ли са такова нещо, споделете.

оценявай жестовете които хората правят.. не били прани.. голяма работа, жената ти дава нещо което е принадлежало на нейната майка/свекърва... нещо с висока сантиментална стойност...пък ти си спи в сатенените чаршафи - без съмнение твоите са такива нали? сакън как биха могли да са други..
пази боже сляпо да прогледне..

# 4
Кротка ти май си от тая порода свекърви, а? Joy Whistling

# 5
Дааа, понякога е много трудно! Чета и се чудя - да се смея ли, да плача ли.

оценявай жестовете които хората правят.. не били прани.. голяма работа, жената ти дава нещо което е принадлежало на нейната майка/свекърва... нещо с висока сантиментална стойност...пък ти си спи в сатенените чаршафи - без съмнение твоите са такива нали? сакън как биха могли да са други..
пази боже сляпо да прогледне..
  bouquet

# 6
не съм, снаха съм и си собствена, не е идеална, но не я оплювам по форумите, най-малкото заради уважението към сина и  Simple Smile

# 7
  • Абсурдистан
Чак пък тема да се пуска за това.
Ако ти беше донесла дрехи, сигурна съм, че
темата ти ще бъде - какви отвратителни дрехи.

Считам, че има доста преувеличено в описанието на чаршафите.
Аз също имам от баба чаршафи.
Първо са ми много скъп спомен и
второ са хиляди пъти по-здрави от днешните боклуци.

Ама ние от чужбина, естествено, че българското не го ценим.
Нали сме в чужбина и лайно да е от там по-добро ще е от всичко в БГ.

Еххххх пази боже.........

# 8
Аз пък бих се зарадвала да ми донесе каквото и да е свекървата - поради простата причина че нищо не очаквам от нея. И не само от нея. Предполагам, че ако и на тебе беше донесла "модерни блузи", нямаше вече да са модерни.

# 9
  • София
Нито бих се смяла, нито плакала. Просто бих ги прибрала някъде временно и после при първа възможност - изхвърлила. Неуважително е да се гавриш с подаръка на жената, за нея може и много да значи. Така че не бих казала нищо, бих изразила благодарност и дотам. А бих ги махнала после просто защото няма място да държа неща, които не ползвам. За да не стават гафове, отдавна съм дала да се разбере и на нашите, и на свеки, че предпочитам сама да си избирам нещата за вкъщи и дрехите ни, съобразяват се в повечето случаи. Виж, имам една друга роднина, която си умира да ми подарява разни боклуци, които никога за нищо няма да ми свършат работа, но...прави го с желание, не мога да й скърша хатъра, приемам подаръците, пък после аз си знам Wink

Между другото, едновремешните чаршафи са невероятни, вече почти не може да се намери толкова фин памук. Сигурна ли си, че са като шкурка или само така ти се струва, щото са от свеки Wink

# 10
 Добре имали сантиментална стойност, но за кого??? Не прочетохте ли- от ЧЕИЗА НА БАБАТА НА МЪЖА И????????? Тоест какво общо има снахата с бабата на мъжа си и защо за нея да имат сантиментална стойност?
Според мен авторката не пише защото е алчна или завижда че на мъжа са подарили модерна блуза, а просто и е досадно че свекървата я приема за вехтошарски склад.

# 11
Е как чеиза на баба може да е вехтория... Това е нещо, което се събира цял живот. 

# 12
Добре имали сантиментална стойност, но за кого??? Не прочетохте ли- от ЧЕИЗА НА БАБАТА НА МЪЖА И????????? Тоест какво общо има снахата с бабата на мъжа си и защо за нея да имат сантиментална стойност?
Според мен авторката не пише защото е алчна или завижда че на мъжа са подарили модерна блуза, а просто и е досадно че свекървата я приема за вехтошарски склад.

О,боже,интересно ми е,ако някой някога каже така за твоя чеиз дали ще ти стане приятно?!
Естествено,че има сантиментална стойност! Просто някои хора,не могат да оценят тези неща правилно!

# 13
  • на брега на морето

Чеиза на баба - през прозореца.

Е как чеиза на баба може да е вехтория... Това е нещо, което се събира цял живот.  

Щом цял живот не му е намерено приложение няма нужда от него.
Не отричам обаче качеството на тогавашните тъкани Laughing

# 14
 Кежуъл гърл, нямам чеиз не възнамерявам да събирам, не сме 1958 година. Но съм сигурна че моите вещи след 50-60 години ще се струват смешни на внуците ми и ако решат да ги изхвърлят или да ги дарят на някой крайно нуждаещ се ще съм абсолютно съгласна с това.

Общи условия

Активация на акаунт