да се смееш или да плачеш на такъв подарък от свекито

• 14 185
  • 218
  •   1
Отговори
# 45
Е, на мен цял гардероб с такъв чеиз ми подари свекървата, дето на нея са и го подарили и тя го е пазила, нищичко не е ползвала. То не ставаше за нищо, ама такъв си е обичая. Точно от тези грубите ръчно тъкани чаршафи и черги. Моята баба и тя един гардероб с непотребни китеници, дето си е бола очите да тъче и вече не се използват такива, ама кво да се прави. Мятам на тавана и така, добре че имам място.
Иначе хавлиите си ги биваше, токова много, че чак след десетата година се наложи да купуваме нови.  Laughing

# 46
  • Има много детски смях.
Наблюдавам някаква атака на незадоволени снахи,
неможещи да си излеят злобата другаде,
да пишат като подивели.

Много точно казано.  Peace

# 47
Тези половинвековни чаршафи пълни с акари и всякакви гадинки са си за музея, ама и за там трябва да са чисти. Чудя се някои хора не знаят ли коя година сме вече? Thinking ,, Така било.." Така е било, така се е подарявало, но сега е друго. Нещата се променят. Коя нормална 50 годишна жена ще се дигне да носи в чужбина 15кг стари  чаршафи. За да пише снахата по форумите сигурно има защо.

# 48
Кой каза че са 15 кг?

# 49
Мерили са ги на кило Wink Grinning

# 50
Ми може и свръхбагаж да са платили... newsm78

# 51
  • Лондон
Свекървата си е изчистила гардероба.Хич не ми минава номера,че това е подарък за снахата.По добре нищо отколкото не изпрани стари чаршафи.

Към авторката-  благодари се ,че не живееш с тази жена и се радвай ,че скоро ще си тръгне.

# 52
Защо се скарах с майка ми и баба ми днес. Майка ми живее в апартамент, аз в къща, бабата на село. Та така: каквото не и трябва на майка ми го влачи в нас, когато започна дане мога да си сляза в мазата вдигам олелия и се носи на село, след известно време бабето го вади отнякъде и започва да ми обяснява какво хубаво костюмче намерила и защо не го нося и цикъла се затваря. И не само че си вади чеиза отпреди 60 години, ами ми навира и на дядо дрехи ризи и панталони от втората световна  и тн, ако ги откажа значи съм лош така ли? Ами ако ги взема и после идва да ме проверява пък защо не ги нося как да и обясня че съм ги измяткал.
И понеже сега съм ерген и в нас е настъпила масова чистка, всички пясъчни коприни са до варела, всички стари обувки и те, всички стари шкафчета са нарязани за разпалки. И сега майка ми се цупи че съм и унищожил безценните боклуци които никога няма да се ползват, а бабата че не искам да си нося старите и изхвърлени лично от мен дрехи.
Толкова ли е трудно да си изнесеш ненужните неща до варела и да си ги вземе някой който ще ги носи ако са здрави? Та дори и да е някой бртчед.
Колкото до авторката на темата много ясно че ще се обиди. Като иска да дари нещо да извади по 100 евро и хората да си вземат каквото искат.

# 53
Простотията, чалгата и злобата са много вредни неща.
Ако ги смесиш със супер селски манталитет, "Ивропътъ" и претенции без покритие, се получава нещо страшно.
И е заразно...
И вече наистина не ми е до смях.
Толкова злоба за един обикновен и вероятно добронамерен (за съжаление непреценен) жест, не съм виждала. Ама и на тая жена и се чудя, вместо да вземе една торбичка "модни блузки" тя помъкнала спомени и памет...
Като чета подобни теми просто си завиждам. Господ ме е дарил с интелигентно мило момиче, което на всичкото отгоре обича сина ми. Жалко, че нямам наследствен чеиз. Тя би оценила жеста.

# 54
Към авторката:Не обръщай внимание-признак на деменция е поведението на свекърва ти.В бъдеще очаквай и други неща.Болест,жалко за нея -много рано я посетила.

# 55
Простотията, чалгата и злобата са много вредни неща.
Ако ги смесиш със супер селски манталитет, "Ивропътъ" и претенции без покритие, се получава нещо страшно.
И е заразно...
И вече наистина не ми е до смях.
Толкова злоба за един обикновен и вероятно добронамерен (за съжаление непреценен) жест, не съм виждала. Ама и на тая жена и се чудя, вместо да вземе една торбичка "модни блузки" тя помъкнала спомени и памет...
Като чета подобни теми просто си завиждам. Господ ме е дарил с интелигентно мило момиче, което на всичкото отгоре обича сина ми. Жалко, че нямам наследствен чеиз. Тя би оценила жеста.
 Ако имаше чеиз от някоя баба пожълтял и мръсен ,който явно ти не си уважила да ползваш би ли го подарила на младото семейство?

Приемаш нещата лично.
Сама пишеш вероятно добранамерен  човек.И мен Господ ме е дарил с прекрасна свекърва ,това не означава обаче ,че всички са такива.
Ако жената е държала на традицията чеизът щеше да е подарък на сватбата, а не ни в клин ни в ръкав да ги носи в чужбина.

# 56
оценявай жестовете които хората правят.. не били прани.. голяма работа, жената ти дава нещо което е принадлежало на нейната майка/свекърва... нещо с висока сантиментална стойност...пък ти си спи в сатенените чаршафи - без съмнение твоите са такива нали? сакън как биха могли да са други..
пази боже сляпо да прогледне..

И ако ми донесат старите гащи на дядо си, които имат ОГРОМНА сантиментална стойност за тях, аз трябва с РАДОСТ да ги нося ли?  Crazy

Подаръкът е нещо, което правиш за да зарадваш другия, а не да си изринеш вехториите.

Парцалите на боклука.

# 57
А чаршафите груби като шкурка.

Ако става въпрос за ръчно тъкани чаршафи, знам за какво става въпрос. Изпери ги и ги продай, щом не ти трябват. Ще се изненадаш.
После пални една свещица в памет на бабата, която си е вадила очите и си е хабила ръцете, докато ги изтъче. С парите купи нещо на децата си, защото ти определено не заслужаваш.

# 58
Бих се зарадвала на такъв подарък. Вероятно и качеството им е доста по-добро от сегашните еднодневки.

Липса на класа е обсъждането на харизан кон, но щом те влече.

# 59
Iliana_, може жената сега да се е сетила за тях... Може на сватбата да е било и "по-страшно" и да не е посмяла да отвори старите ракли... Може дори да си е въобразила, че като са в чужбина на децата ще им е мило да имат нещо от миналото си...
Да подариш блузка от Илиенци или от бутик дори е по-лесно.
Хора разни, но все пак смятам, че ако някой си е направи труда да влачи през граници стари чеизи, не е за да отбие номера и не заслужава такава злобна подигравка. Ако не харесваш нещо можеш да го прибереш без коментар и да не го ползваш. Не е нужно да го пльоснеш насред мрежата, ако не за друго поне заради бащата на децата си...
Ама какво знам аз и мен ме друса деменцията.

Общи условия

Активация на акаунт