КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ"4- частни гимназии

• 68 321
  • 455
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Какви са статистиките за БГ?
За съжаление нямаме стандартизирано изследване за България. Но, от статистиката, която водим ние логопедите, процентът е евентуално 8-10% като по-засегнати са момчетата.

# 391
Здравейте мили мами Simple Smile

Имам следното питане.Някой може ли да ми даде инфо за ЧДГ "Къща за деца". Рових се из нета, но тожа което открих беше за градината в Лозенец, а тази, за която питам е в Бъкстон. Две градини с едно име ли има или просто се е преместила. newsm78
Ако някой има каквато и да е информация ще се радвам да я сподели с мен.

Благодаря ви предварително  bouquet

# 392
обратното "три" - "тир", "аеропорт" се превръща в "ареопорт".

Моето детет прави това,на 5г и 3 м.е ,преглеждан е от логопед в градината и казах,че няма нужда.Оптределено му е трудно да пише,да запомня буквите,сега се научи да оцветява прецизно,да държи правилно химикал./не ходи редовно на градина,занимаваме се у дома,но не е ентусиаст/Когато разказва му е трудно да намира думи и често слага думата Ами,когато се затруднява и запъва.Изкарва езичето напред при говор и се получава съскане и шъшкане.Аз също имам подобен проблем с говора.Заучава грешно думи,например: Гърво,мимавай,вуваничка,Ко,вместо Ако.Коригирам го постоянно,но той казва,че така искал да си ги нарича.Не е внимателен,забравя бързо или е разсеян.Това нормално ли е за неговата възраст или е нужно да му се обърне внимание?

# 393
Здравейте мили мами Simple Smile

Имам следното питане.Някой може ли да ми даде инфо за ЧДГ "Къща за деца". Рових се из нета, но тожа което открих беше за градината в Лозенец, а тази, за която питам е в Бъкстон. Две градини с едно име ли има или просто се е преместила. newsm78
Ако някой има каквато и да е информация ще се радвам да я сподели с мен.

Благодаря ви предварително  bouquet

Добре дошла при нас,  Hug
Дано другите мами да знаят, аз не съм я чувала. Изглежда е нова. По "мое време" (когато обикалях), я нямаше.
Хайде, момичета, помагайте! Simple Smile

# 394
Ей, банда, къде се разбягахте?  Grinning
Грейна малко слънце и вече ви няма  Wink

# 395
Хей, аз съм учила до 7 клас по системата на Лозанов (Сендовата). Както знаете, или пък не, Благовест Сенодов и Георги Лозанов са работели заедно. Аз бях в 122 - о, където се учеше (70 те и 80 те години) по Лозанов, а 138 Юрий Гагарин беше по Сендов. Сега гледам е имало и 119 то, то е било по-късно.

Беше много интересен метода на обучение, за разлика от този блог, където Май е дала линка (там доста негативни мнения имаше), но и програмата по която сме учили се различаваше от написаното. Определено мисля, че тази система беше изключително ефективна (поне за нашия випуск). От клас 37 човека (сляха ни в 7 клас от 2 паралелки) 25 влезнаха в следните гимназии: 5 немска гимназия (вкл. аз), 8 английска гимназия, 4 френска гимназия, 3 испанска гимназия, 5 НПМГ (3 математика, 1 биология, 1 география). Нито един не е кандидатствал в класическата. Кво ще кажете, а? Е, те това е реализация....

sophsan, ти ме депресира с тази дислекция. Вече ще пускам правописа, за да прикрия трудностите си.  Доста от нещата, които си посочила ги правех като малка (михикалка, вместо химикалка). И изобщо пиша с доста грешки (пунктуация - което доведе до объркване на Маймунка хапва шунка, а аз и така не загрях да поясня, повторения, трудности в изразяването, неясен смисъл и склонност да пиша дълги изричения). Обаче, момичета, нали ми прощавате. Сега в чест на поста, ще пусна и правописа   261uu

# 396
radmila, ти си Андерсен  Wink Пишеш страшно увлекателно. Къде си видя правописните грешки?

А аз с моя "портрет" снощи - такава излагация!

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 21:02 от май :)

# 397
мерси  smile3525, този път екстра внимавах  Sunglasses

Вижте какво намрих http://www.mininova.org/tor/1378224 това е ebook Writing Skills for High School. Току що го намерих, като търсих последната игра за комп. на High School Musical 2  и какво да видя за по-големите учещи английски (изглежда ценно за писането на есета може би?).

Зачекна ме любопитството и я свалих - много е готина....пращам даже на меил, които иска .pdf формат.
И играта намерих и свалям, брей много продуктивна съм днеска  Joy

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 21:07 от radmila

# 398
Да не се разкривам - при четене какви промени на думи съм правила, за да ги кажа правилно. Човек като запецне - не е истина направо. Всичко, което е в комбинация "..ти.." при бързане/притеснение ставаше понякога "тьи" - а как звучи.  Embarassed Всичко, което има в дума р и л - автоматично го махах. Най-гадната ми дума в ежедневието е "хубаво" - ако не внимавам, става "хубауъ' (абе нещо такова, ня може да се напише).
Синът ми като каже вместо "ние" - "ния" и "вие" - "вия". Откъде го измислил.  newsm78

Радмила, разкажи още за тази система - мен ме е пропуснала. Много ми интересно като конкретни примери.

# 399
след малко ще разкажа, сега отивам да храня някой подрастващи newsm64

# 400
  • Sofia
Ааа, не, не съм се объркала (този път Laughing)!! Но и аз, като се замислих, не разбрах за кое се е съгласил мъжа ми. Пак го питах, ама той само ми се смя.  Confused

Сигурно ще стана банална, но и аз имам някакви говорни проблеми - най-вече не мога да намеря точната дума... или забравям някакви елементарни думи (от седмица се чудя как е на български flexibel  Embarassed), понякога си премятам дадена дума на 2 езика (ако се сещам), докато се сетя и на третия как е. А от няколко години направо си заеквам от време на време и то на много лесни думи. ooooh! Умирам от срам.
Уф, разкрих се и аз!  Embarassed

май, мноооого съм съгласна с твоя намек за гостите. И аз забелязах тази тенденция напоследък.

# 401

май, мноооого съм съгласна с твоя намек за гостите. И аз забелязах тази тенденция напоследък.

ле-ле, колко съм негостомриемна.
Аз днес си мислих, че трябва да си имаме нещо като наш си СЕМ - да решаваме това скрита реклама/антиреклама ли е или е само мнение. Да не решавам еднолично - няма гост, няма проблем. Joy Joy Joy Всъщност не съм на този принцип, но нещо много ни ухажват. Надявам се на зряла коректност по този въпрос.

Нещо сме слънчасали всички. Чета аз на маймунка поста и си викам - кога съм изръсила тук моето мнение за ходенето по гости. После се сетих, че се включих да давам акъл по въпроса в темата на Милена за темпераментните деца. А тук говорех за друго.  Joy Joy Joy

дописвам
аз пак съм се изцепила неточно - всички са добре дошли, но без груба реклама/антиреклама. Naughty

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 22:03 от май :)

# 402
 ignore2 тези, които считате, че провокират. Иначе, това е все пак форум и докато няма някакви груби обиди.... всеки може да рекламира, злепоставя и т.н.

За оная система какво да ви разкажа. 1 клас го минахме за 2 месеца и до края свършихме с материала на 2 клас. До пети клас го карахме така с бързо темпо и след това шести и седми клас учехме материала за шести. Това имаше за цел 2 неща:
1. Да се подравним с другата образователна система, защото след 7 клас, децата кандидатстват.
2. Да се затвърдят основите на всички науки: тогава се започват неща като химия, биология, физика. След това надграждането става лесно.
Дотолкова беше полезно предъвкването на едни и същи неща, че в гимназията никога не съм имала повече проблеми.

По математика в първи клас имахме видео материали - спомням си мюзикъл, където джуджета пееха някакви сметки (навремето понеже нямаше видео и просто го излъчваха по телевизията, ние го гледахме винаги в залата ). Дали някой ще си спомни как джуджето квичеше "Едно плюс едно е равно на две"...е това беше за нас снимано.

Непрекъснато търчаха някакви външни хора по коридорите, влизаха в час и раздаваха "тестове". После стана ясно, че са ни мерили IQ-то непрекъснато. Един тест си спомням много ясно - лист с най-различни букви и например трябва да подчертаеш само буквата к и ти дават 5 мин., после ги събират.

Оказа се, че аз имам средно IQ (a се мисля за толкова умничка  Mr. Green, което до края на 6-ти клас не се промени, жалко...).

Уроците по английски се провеждаха на фона на някаква странна музика (от днешна гледна точка - spa) и се смяташе, че подсъзнанието се отваря по-добре за възприемането на нови езици.

И така, мен ако питате, най си помогна, че за този експеримент бяха събрали най-добрите учители навремето, които си ни научиха хората и идеята с две години 6 клас, също считам, че помогна.

# 403
колко хитро - сега някои нови методи май "отриват топлата вода".

Този тест го знам за буквите.

Иначе в тази връзка една книжка да препоръчам "Проверете IQ интелигентността на своето дете с IQ тест за деца от 7 до 17 години" http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=19868
Е, няма да казвам нашия резултат   newsm10

и един сайт http://children-iq.hit.bg/

Мерси за мнението за гостите-рекламните агенти, че аз с този сталински подход  Embarassed
 А другата част от СЕМ какво мисли?  Laughing Laughing Laughing

# 404
(от седмица се чудя как е на български flexibel  :oops

най-точния превод за мен е - гъвкав. Много готина думичка е това - заедно с "прозрачен" са ми любимите за описването на перфектните модели за .....

Общи условия

Активация на акаунт