Алтернативна козметика

• 130 011
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 1 035
Да ви кажа това с кръвната група не знам колко има връзка. И Двамата с мъжа ми сме А-. Мен ме хапят, даже по едно време алергии правех, него - не.

# 1 036
Да си кажа и аз за комарите и гадинките - като детет и до неодавна много ме нападаха, нещо страшно беше и в един момент развих нещо като алергична реокция - не ставаха пъпки на охапаното място, а просто все едно са ме били с крясна коприва - огромни надути и твърди места, зачеревени - минаваха за няколко дни и пак ставаха пъпки, като при нормално охапвано. НО, откакто минах на хомеопатично лечение и 1 гадинка, не ме е хапала! Иначе съм АВ+
Сащото наблюдавам и при детето, той е от раждането на хомеопатия и също никога не са го хапали каквито и да е гадинки. Не знам кръвната му група, може би е като моята (таткото е В+)

# 1 037
...НО, откакто минах на хомеопатично лечение и 1 гадинка, не ме е хапала!
Как пък влияе хомеопатията на това да не те хапят бълхи например, (защото те ме интересуват)? newsm78

А иначе нещо природно, което да ги отблъсква има ли?

# 1 038
nenaatoa, ако искаш си копирай въпроса в темата "Въпроси към хомеопат". Моето обяснение е че "логиката" е същата, както при лекарсвата за справяне и избягване в бъдеще на определени житейски ситуации (примерно, повтарящи се падания, банкрути, разводи и пр.)

# 1 039
На Essential Care има репелент - олио с разни екстракти от лимонена трева, босилеци, чаено дърво и пр. Действа, но все пак си зависи от комарите - колко са и колко са гладни.

# 1 040
Благодаря ви за отговорите!
но Grace', мен ме интересуват бълхите, не комарите. Репелентите за комари са различни от тези за други гадинки.

# 1 041
Благодаря ви за отговорите!
но Grace', мен ме интересуват бълхите, не комарите. Репелентите за комари са различни от тези за други гадинки.

Ами аз досега съм чувала за репеленти за бълхи, но само за кучета. Не съм чела никъде някой да се маже против бълхи, по-скоро как да изгониш гадините от вкъщи и с какво да третираш ухапаното място.

Виж ей тук какво пише, най-долу са етеричните масла - същите са като за комарите  Mr. Green

# 1 042
Виж ей тук какво пише, най-долу са етеричните масла - същите са като за комарите  Mr. Green
Благодаря!
Аз имам отделни спрейове за комари и кърлежи, но не съм им сравнила съдържанието...

Цитат
Не съм чела никъде някой да се маже против бълхи, по-скоро как да изгониш гадините от вкъщи и с какво да третираш ухапаното място.
Ние ги нямаме вкъщи, но дъщеря ми е луда по котки и кучета и все не мога да я откъсна от уличните преди всичко, които гъмжат от такива твари  Sad.

# 1 043
Ние ги нямаме вкъщи, но дъщеря ми е луда по котки и кучета и все не мога да я откъсна от уличните преди всичко, които гъмжат от такива твари  Sad.
хм... може би едно домашно куче (с пръскана каишка) ще я държи по-далеч от уличните?  newsm78

# 1 044
хм... може би едно домашно куче (с пръскана каишка) ще я държи по-далеч от уличните?  newsm78
Laughing Laughing Laughing Не е много сигурно, но аз и мъжът ми не желаем още деца вкъщи...

# 1 045
Момичета, искам да ви питам по-компетентните по отношение на съставките в козметиката. Ползвам Pirin Dream бг козметика. Ще напиша съставките в гела за измиване на лица и ви моля да коментирате! Не ми се вижда много алтернативно, но не се намира лесно по парфюмерии, по-скоро в диетичните магазини. Иначе марката е носител на зладен медал от Международен панаир Пловдив - 2007г., за билкова козметика, мисля. Кожата ми е чувствителна, особено към агенти за измиване, а е мазна, особено лятото и не мога да не ползвам почистващо средство с вода. Този гел ми действа добре, доволна съм и затова се надявам да ми дадете що-годе нормални отзиви. Последните около 4 съставки не ми вдъхват много вяра.  newsm78

Aqua
Sodium Laureth Sulfate
Disodium Laureth Sulfosuccinate
Cocamide Dea
Cocamidopropyl Betaine
Disodium Peg-8 Palm Glyceride Sulfosuccinate
Peg-7 Glyceryl Cocoate
Peg-200 Hydrogenated Glyceryl Palmitate
Glycerin
Sideritis Scardica extract
Dioscorea Villosa extract
Rosa Damascena extract
Panthenol
Allantoin
Lactic Acid
Beta-Carotene
Sodium Chloride
2-Bromo-2-Nitropropane-1,3 Diol
Parfum
Ci19140
Ci 42051

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 23:16 от desi_sunshine

# 1 046
не сьм компетентна, но сьм чела за втората сьставка `Sodium Laureth Sulfate`, кофти работи.
Цитат
Sodium Laureth Sulfate - най-евтиния и най-разпростарнен пенител - влагат го в шампоани, гел-душове, измиващи гелове за лице и пр. продукти. Дразни кожата. По-добре е да се избягват продуктите с него, парадокс е, че дори и в относително скъпи шампоани се използва този пенител  Confused
Цитат
Та ето част от вредните съставки в козметиката, широкоразпространени са, повечето ще ви прозвучат познати, а с какво точно са вредни и какво причиняват оставам удоволствието на интересуващите се да потърсят из нета:

Минерално Масло (Mineral Oil) Парабени (Parabens - methyl, propyl, butyl, ethyl) Пропилен Гликол /; Бутилен гликол (Propylene / Butylene GLycol) Пaрфюм (Parfum, Perfume, Fragrance) Натриев лаурет сулфат или Амониев лаурет сулфат (Sodium laureth sulfate (SLES) Ammonium laureth sulfate (ALES) Фталати (Phtalates) Талк; Бентонит (Bentonite) Петролатум (само присъствието на "петрол" звучи достатъчно страховито, дори и човек да не е подготвен по темата) Нанозими
Формалдехид (добре прикрит под "полиетилен гликол" и имидазолидинил уреа)

Ето един сайт за проверка на безопасността на козметичните продукти: http://cosmeticdatabase.com/
Напишете "Mustela'' или "Johnson baby'' и се наслаждавайте на резултатите. Продуктите се категоризират като малко, средно и много опасни, съответно от 0-10.

# 1 047
desi, хъм амиии. билкова- еми да не е да не съдържа

- Sideritis Scardica  -екстракт от мурсалски чай
-Dioscorea Villosa - хъм, това не го знаех, ама гугъл твърди че е екстракт от див ям, каквото и да е това
-Rosa Damascena - екстракт от маслодайна роза

А иначе, ами аз лично не виждам нищо различно от стандартните съставки.

CI 42051  и CI 19140  -синтетични оцветители, съответно синьо и жълто. Познати и като E131 и E102. http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=41#1 - ето за E-тата.

Съдържа си стандартните - вода ,сол, провитамин B5 виждам, и естесвено неща като Sodium Laureth Sulfate , 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3 Diol  - вече има доста информация в нета за тях.

# 1 048
desi_sunshine,защо просто не вземеш розова вода и не ползваш нея??? Може да капнеш и някоя капка етерично масло за кеф...

# 1 049

Aqua
Sodium Laureth Sulfate
Disodium Laureth Sulfosuccinate

Cocamide Dea
Cocamidopropyl Betaine
Disodium Peg-8 Palm Glyceride Sulfosuccinate
Peg-7 Glyceryl Cocoate
Peg-200 Hydrogenated Glyceryl Palmitate
Glycerin
Sideritis Scardica extract
Dioscorea Villosa extract
Rosa Damascena extract
Panthenol
Allantoin
Lactic Acid
Beta-Carotene
Sodium Chloride
2-Bromo-2-Nitropropane-1,3 Diol
Parfum
Ci19140
Ci 42051

Всичките тия в червено са топ по вредност. Липсват му само парабените и пропилен гликола.

Общи условия

Активация на акаунт