Алтернативна козметика

• 129 877
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 1 170
Ама Биофреш имат био серия с няколко продукта -5-6. Останалите им работи не ги водят био.

# 1 171
  • GYM
Аз току що оставих коментар на сайта на Рефан за органичната розова вода, надявам се да изкарат някакъв сертификат, който да оправдае цената от 10 лв. Ще ми се да си взема нещо наистина качествено, пък било то и по-скъпо Rolling Eyes

# 1 172
Здравейте, момичета! Изчетох цялата тема /от понеделник съм започнала/. Провеждам хомеопатично лечение и ми забраниха козметика съдържаща цинк, камфор, пантенол и други агресивни съставки, затова се порових и ви открих  Hug Оказа се, че досега съм ползвала козметика пълна с химия - кремове и измиващи гелове на Нивея, шампоани H&S и Gliss, а и с това акне куп други мазила. Но вече НЕ! Снабдих се с розова вода. Засега ми е проблем крема за лице, но ще пробвам с различни растителни масла, докато открия кое е подходящо за мен. Проблема ми е шампоана - тъй като от три дни съм на хомеопатия, а в последния момент разбрах, че шампоана ми не става, взех един с хума на Милва. Има малко химия, но от първия път съм доволна. Искам и съвет за безвреден фон дьо тен /ако има такъв/ - само той ми е спасението за петната и белезите.
  bouquet Благодаря за темата и информацията, която сте споделили!

# 1 173
А, значи все пак имат БИО серия Биофреш?
Аз също се интересувам дали в ДМ има детска козметика? Говоря за органична някаква или поне по-безвредна. Още не съм взела гел-шампоан за измиване на Настя - срамота вече. Какво да и взема?
Нали пишеше, че има марките Алверде и Балеа. Алверде имат детски продукти. Дано да съм права, защото и аз съм се "наточила" за тях, да си поръчам на познати.
Ето виж откъде гледам:
http://www.dm-drogeriemarkt.de/dmDHomepage/generator/dmD/Homepag … erde-Beitrag.html
Някой може ли да каже, дали се предлагат всичките им продукти от този линк и у нас? Hug

Аз не видях детски, мъжки, декоративна козметика и продукти за коса.

Преди време изобщо нямаше Алверде така, че може и да разширят асортимента.
Вчера бях до ДМ-няма мъжка козметика нито детска на Алверде,за коса намерих стилизиращ спрей (още не съм го пробвала).
А някой да е ползвал дездоранта им против изпотяване-мирише ми странно,а и  прочетох че съдържа цинк

# 1 174
Аз току що оставих коментар на сайта на Рефан за органичната розова вода, надявам се да изкарат някакъв сертификат, който да оправдае цената от 10 лв. Ще ми се да си взема нещо наистина качествено, пък било то и по-скъпо Rolling Eyes
А колко мл. е?

Няма детски шампоани в дм в България от серията на Алверде. Мисля, че само крем против подсичане съм виждала и още някакъв крем (има ги при детските продукти). А за коса си бях взела спрея на Алверде, който има стилизиращ ефект, но да предупредя, че прави косата малко суха и на мен лично не ми влияе добре. Косата ми е леко суха, което е типично за къдравите коси, но за хора с нормална, по-мазна или права коса предполагам ще е добре. За себе си най-доволна оставам от маслото от жожоба, има добър стилизиращ ефект за къдрици.
 Пуснали са и нов течен сапун на Алверде, вчера си го взех, с мента и бергамот. Много е приятен.
Как не прочетох по-рано коментара ти-и моята коса е чуплва и леко суха...ама вече го взех спрея и ще го пробвам,дано ми допадне.
Иначе и аз го видях този течен сапун,но си взех с Алое

# 1 175
За козметиката на Vichi нищо ми излиза в сайта за проверка на токсичността. Може ли да ми датете мнение за нея?  Rolling Eyes

# 1 176
За козметиката на Vichi нищо ми излиза в сайта за проверка на токсичността. Може ли да ми датете мнение за нея?  Rolling Eyes
Опитай да провериш съставка по съставка  Peace

# 1 177
1. Бебешки шампоан (коса и тяло) на Веледа май не е от най-безвредните им продукти.(ако става дума за този)

http://www.cosmeticsdatabase.com/product.php?prod_id=265098

2. И по-нагоре сме коментирали за водите, може би Алтея (Alteya) e наистина органик.

Весел ден, момичета!

# 1 178
  • GYM
А колко мл. е?

125 мл. е Peace

# 1 179
В този сайт, немския с продуктите на Алверде, някой може ли да преведе за детските неща - 3 на брой, доколкото виждам: Pflegecreme, Wundschutzcreme, Haut- und Badeöl. Аз имам 3-тото. Сега го пробвахме, но не се пени и не ми е удобно за къпане. То си пише да се капне във водата във ваничката, но вече я къпем в душ-кабината с душ (нямаме вана по принцип). Че и не е евтино - 9 и кусур дадох за него. Иначе става и за почистване на сухо (върху кърпа), както и за масажно олио. То си е олио, не е душ-гел, но се подведох като прочетох, че става и за къпане, в смисъл то явно си почиства и в смес с вода, но като не се пени ми е трудно, някак сякаш не се измива добре детето - направо изсъхна телцето докато се опитвах да я измия с гъба, почти суха, въпреки че сложих доста олио, но като не се пени, не става. Вариант е да я поливам накрая с водичка с това олио в нея против изсушаване на кожата. Уф, сори, че пак съм Мара подробната, но сигурно ще ви е от полза. Смятам, че и в Пловдив ще заредят поне това от детските продукти, щом в Бургас го намерих (май беше единственото). Аз много бързах и уж добре огледах, мисля че не видях други детски неща на Алверде и ме е яд, че не питах имали ли са, очакват ли и т.н., можеше и да знае някой от персонала. Иначе за себе си купих доста неща - шампоани, балсами, душ-гел, рол-он (съдържа цинкови съединения, наистина, но те не са толкова вредни, доколкото разбрах от тази тема, само са противопоказни на хомеопатията, нали?), крем - 2 броя - един с жожоба и един нощен, и течен сапун с лавандула и метличина (в крайна сметка изкъпах Настя с него, но ще трябва да търся нещо друго си мисля, какво ще кажете - щом и Веледата душ-гелчето не е съвсем на ниво  newsm78).
Бунги, дай повече подробности за това масло с жожоба за косата? За какво е по-точно? Втвърдява ли косъма или само придава мокър ефект на къдриците? Аз вече не съм толкова къдрава с годините, ама се намира тук-таме някоя къдрица.
Сега една позната по Скайпа ми преведе другите 2 детски продукта - кремчето за тяло и кремчето против подсичане, а и също и е позната управителката в нашия ДМ и я помолих да пита дали ги получават тези кремчета. А за душ-гел тя ми препоръча  Babylena-френска е ,сега навлизала и била изключително мека и щадяща. Чували ли сте я, отзиви? Аз нали още умувам какъв душ-гел да взема за Настя, та си продължавам с въпросите.
А сапун АлмаВин дали ще има в ДМ? А продукти на Веледа? Thinking  Мда, много бързах, много неща пропуснах да проверя и питам и пак ще трябва да ходя, защото мярнах и крем за около очи, и за ръце, и вазелин (аз без омазнител на устните не мога  ooooh!), но не помня дали беше Алверде или Балеа. Държа на първото, иначе на Балеа имаше голям избор всякакви продукти.
pletka , твоят линк не мога да го отворя, затова пускам този: http://usa.weleda.com/our-products/shop/calendula-shampoo-and-body-wash.aspx. Не разбирам много, но не виждам вредни съставки сякаш?  newsm78
Разгледах и Рефан - предлагаха ми душ-гелове и лосиони, които според тях (продавачките) са идеални и за деца, но съставките не ми грабнаха погледа.  Crossing Arms  Помирисах розовите води - включително и органик - дамасцена и бяла. Бялата мирише по-различно, но дамасцената си миришат точно като моята розова вода на БГ Карлово (нали имах съмнения относно аромата) - съдържат същата съставка - Geraniol.
И последен въпрос  Embarassed - Аюрведа паста за зъби SUPRIVICKY става ли за дете на 1.6г?

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 00:01 от desi_sunshine

# 1 180
На беибилена имам флуид за почистване (без измиване).
На Алверде имам балсама за устни - има знам за натурална козметика и оценка много добър на Око теста. Няма знам за веген, че има пчелен продукт в него.

# 1 181
Добро утро! Извинявам се, че се повтарям, но бихте ли ми предложили фон дьо тен - търсих и не открих такъв, който да е безвреден. Ако някой е ползвал нека сподели  Praynig . И пудра за лице също си търся, защото ползвам талк, който въобще не е полезен.

# 1 182
Добро утро! Извинявам се, че се повтарям, но бихте ли ми предложили фон дьо тен - търсих и не открих такъв, който да е безвреден. Ако някой е ползвал нека сподели  Praynig . И пудра за лице също си търся, защото ползвам талк, който въобще не е полезен.
Ами хубава минерална козметика не става ли?

# 1 183
В този сайт, немския с продуктите на Алверде, някой може ли да преведе за детските неща - 3 на брой, доколкото виждам: Pflegecreme, Wundschutzcreme, Haut- und Badeöl. Аз имам 3-тото. Сега го пробвахме, но не се пени и не ми е удобно за къпане. То си пише да се капне във водата във ваничката, но ...
1. обикновен крем
2. крем против подсичане
3. олио за кожа и баня - това не е измиващ агент и пяната не е критерий за качествено измиване... Олиото за баня е с цел хидратация, не е за измиване; капе се във ваната или ваничката и се изважда детето без да се изплаква, като леко се попива водата, без да се забърсва, за да не изтриеш олиото. Може да се почиства дупе с него или да се втрива в тялото веднага след къпане, докато кожата все още е мокра.

# 1 184
Благодаря ти!  Hug  Разбирам, не е за измиване. А за това как да го употребя в нашия случай, го измъдрих последно така - не я къпя във ваничка, но мисля да смесвам водичка с олио в една каничка и да я обливам накрая след къпането против изсушаване на кожата. Ще трябва да търся душ-гел. Пишете повече отзиви за Бейбилена - има ли още доволни от душ-гела или други техни продукти? А сравнено с Веледа-та душ-гела? Щото цените им са май подобни. Бейбилена, каза приятелката ми, било много икономично - 21 лв., 250 мл, но доста икономично се хаби.

Общи условия

Активация на акаунт